• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doum deil Kaynanam mahvetti!

Benim kayınvalidem hem emekli ebe-hemşire hem de laboranttı..Bebeklerimden 1 buçuk ay sonra kalbinde pıhtı atması sonucu günlerce nörolojide yoğun bakımda yattıktan sonra rahmetli oldu...
Düşünüyorum da böyle şeyler yapmaya kalksa deliye dönerdim...Çıldırırdım açıkçası...:bbo: delikafadulden..Kalbi kırılcakmış laf..Böyleleri kırılsın yani...Kırılsınlar ki hadlerini bilsinler...:kızgın:
Ama mesleği gereği böyle saçmalıklar yapabileceğine ihtimal vermezdim ...

Nitekim Allah rahmet eylesin....:Saruboceq:

ohaaaaaa diyesim geldi birden
ama böyle kaynanalar var malesef tecrüme konusuyorkaydirigubbakcemile5
ama meme felan oalyna gremedi
benimki halen oglum anne diye bagirir o cevap verir
ben dogumdan sonra bebegime bakamadim temizlik bulasik bana yüklenird
o ogluma bakardi
canim ayrica sabrina hayran kaldim valla helal olsun

Ah be güzelim, bizler burada okurken çileden çıktık, sendeki ne sabırmış bu kadar şeye sabredebildin. Açıkcası kayınvalidenden çok sana kızdım. Tamam büyüğe saygılı olmak lazım ama kusura bakma da yeni doğmuş bir bebeğe bütün bunlar yapılırken nasıl sustun anlamadım. Yani nerdeyse bebişinin rahatsızlanmasına sevinicem. Yavrucak rahatsızlanması kayınvaliden eziyetlerine ve manyaklıklarına devam edecekmiş.
Allah Allah yaaa sinirlerim durdukça zıplıyor. Çok istiyorsa kayınvaliden doğursun bir tane baksın kendi kafasına göre.

Ben kaynanana değil sana kızdım açıkçası ne alaka kendi memesini tutuyor çocuğa resmen nispet yapmış kadın .Bi gariplik var ama anlayamadım ben .Benim çocuğumu benim yavrumu benim parçamı alacaklar elimden başka...????

Ah be güzelim, bizler burada okurken çileden çıktık, sendeki ne sabırmış bu kadar şeye sabredebildin.Açıkcası kayınvalidenden çok sana kızdım. Tamam büyüğe saygılı olmak lazım ama kusura bakma da yeni doğmuş bir bebeğe bütün bunlar yapılırken nasıl sustun anlamadım. Yani nerdeyse bebişinin rahatsızlanmasına sevinicem. Yavrucak rahatsızlanması kayınvaliden eziyetlerine ve manyaklıklarına devam edecekmiş.
Allah Allah yaaa sinirlerim durdukça zıplıyor. Çok istiyorsa kayınvaliden doğursun bir tane baksın kendi kafasına göre.
E canım aklın yolu birdir boşuna dememişler...

Yeni doğmuş bebeğe bu ne muamele :1shok:
Hayretler içinde okudum ama siz nasıl izin verirsniz yahu olmazki bukadarıda kendi memesini falan vermiş kayınvaliden ne yani kaç yaşındaki sütümü var olsada bayatlamıştır zatii:roflol:

boyle durumlarda aslinda kayinvalide de zerre hata yok tek hata cocugunun sagligina hayatina ragmen hala saygi diyen gelinlerde sadece aglayip evladinin gozunun onunde hirpalanmasini seyredersen daha az bile yapar konu cocugumsa onun sac telinin sagligiysa kimseyi tanimam saygimiz buyukmus bir kalemde gecer konuyu bir guzel sonlandiririm o sekerli suyu damar yolu acip iade eder lokumlarida agzindan burun deliklerinden sokarim kundagini yapip evine posta ederim herkez haddini hududunu bilecek sessiz kal memesini versin otur agla olmaz kardesim olmaz tepki vermedikce daha cok boyle yazilar okuruz bu konuda kayinvalideden cok gelin ve kocasi suclu dileyen kizsin ama dogrusu bu

psikolojik sorunlu bu kadın heralde bi psikiyatra görünsün..
ben olsam verirdim ağzının payını ya ne bu böyle sanki kendi doğurdu hasta kadın.
arkadaşım bi daha sen de susma gerekeni yap..

Allahım sen akıl fikir ver bu cahil insanlara
Çok sabırlıymışsın arkadaşım ben senin yaşadıklarını yaşasaydım o kaynanan olacak kadın evime gelemezdi bir daha
Bu ne terbiyesizlik ya inanamıyorum okuduklarıma

senin bu kaynana tam bakırköylük:tomato:en münasip yer orası.delikafaduldenşutarafagitti

ayy kadın resmen manyakmış ya :1shok:senin göğsünü emmeyince kendi göğsünü vermiş .sanki süt geliyoda kendi göğsünü veriyo.resmen özenmiş bence bebeğe,emzirmeye falan.çünkü kendi göğsünü vermenin başka hiçbir anlamı olamaz kötükedihüsoben çıldırırdım vallahi

çok sinirlendim valla ve şok oldum.
bu nasıl babaannelik. kendini resmen bebeğinizin annesiymiş gibi hissediyor.
bence kesinlikle psikolojik sorunları var normal bi insan böyle davranmaz.
bu arada sakın bundan sonra sinirlerini bozma. zaten o çok büyük bir düşüncesizlik edip seni bu zamanında bu kadar üzmüş bari sen kuvvetli ol.
tavrını koy ama çok sert olma sonra yine sen olursun anne bebeğimin tadını çıkarmak istiyorum falan de.

canım senin kaynanada benimkine benziyomuş,benimde stresten sütüm azalmıştı,her gelen misafire sütü az yetmiyo,bebeği okadar seviyorumki,gögüslerim sızlıyor,süt gelecek sanıyorum diyodu,sinirden mahfolmuştum üstelik kaynanamın evinde kaldım ve eşimde yoktu şehir dışındaydı.geceleri hep ağlardım.seni çok iyi anlıyorum,emzirme olayına çok sinir oldum eğer böyle bişey yapsaydı,mahfederdim onu,sen iyi dayanmışsın canım..

ohaaaa bacım bu ne yaa sende ne sabır varmış. valla ben olsam o kayınvalideyi parça pinçik ederidim. okadar çok annelik yapmak çoçuk emzirmek istiyorsa doğursun bi tana . elbette büyüklerimizde saygılı olucaz ama onlarda bize saygılı oldukları sürece. yani ben çoçuğumu ancak ben izin verdiğim zamanlarda sevebilir. hem de yeni doğmuş bebek bu yaa valla ben ilk aylar kimseye dokundurmadım bile. insanı zorla zıvanadan çıkaran tipler bunlaya yani yuhhhhh

ensene vursunlar sen hala büyüktür saygı,sevgi.demek ki o anda o kadar rahatsız olmamışsın ki tepki göstermemişsin.insanlıktan çıktığı andan itibaren bunun büyüğü küçüğü olmaz.pişman edeceksin yaptığına kaynanan demiş mi gelinim lohusa aman üzmeyeyim.bırakın artık şu türk filmi gelini ayaklarını.

20 gün önce sezeryanla doğum yaptım.Benim ve eşimin ailesi,haerkes başımdaydı.Hastane annemlerin evine yakın olduğundan orda kalmak zorundaydım.Ve evde kaynanam,kayınbabam,annem,babam ablam görümcem yiğenim vardı.Tam bir kabustu yaşadıklarım.Doğumdan sonra ağrı çekmedim.Ama kaynanam sağolsun mahvetti beni.Yavrumu ben dahil kimseye vermedi,koklayamadım bile.Sadece emzirmek için alıyodum,zaten emmiyoduda.Ağladığı an alıyodu kucağımdan.Anneme sevdirmedi bile.Artık yavrum benim kucağıma geldiğinde çığlığı basıyodu.Kaynanama gidince susuyodu.Benim göğsümü almadı için önce kaşıkla mama verdi.Olmadı yalancı meme verdi acaba emiyomu diye.Olmadı kendi göğsünü verdi.ışin acı olanı bebeğim onun göğsünü aldı.Bi ağlama krizine girdim,saatlerce kimse susturamadı.Şekerli su verdi,zemzem içirmiş ilk doğduğunda.Hacdan gelen hurma vermiş.Ben yapma dedikçe bişey olmaz dedi verdi.Sevgili kocamda babalık sendromuna girdi.bebişi annesine verip rahatlıyodu.Bi kundak yapıyodu çocuk mumya gibi öyle duruyodu.Ben açıyodum o sarıyodu. 6. gün yavrum aniden morarmaya başladı nefesi kesildi.Zorla kendine getirdik.3 kez aynı şey oldu.Israrımızla yoğun bakıma alındı.Gayet sağlıklı dediler.Aspire olmuş,başını yüksek tutun.Beslerken dik besleyin dediler.15. gece gündüz başını bekledik.Çok şükür bidaha olmadı.Kaynanam bu olaydan sonra bebeğimi bana bıraktı.Şimdi ben ilgileniyorum.Kimseye vermiyorum yavrumu.Bazen alıyo sevmek için,Kızım,bebeğim,yavrum,annen burda ağlama,diyo.Sinir oluyorum.Benim kızım o sana noluyo diye bağırmak geliyo içimden yapamıyorum.Ah ah daha neler var....Çok şükür hafta sonu gidiyolar.Allah sabır versin bana....

canım insanlar lohusa kadına nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar malesef benim 1 aylıkken sütüm kesildi şimdi çocuğum sadece mamayla besleniyor sırf üzüntüden senağlama bunun hesabını nasıl verecekler bilmiyorum:oklava: vallahi ben sonradan açlıldım şimdi hiç gitmiyorum çocuğumun yüzünü bir yarım saat haftada bir kere ancak görüyor.ama kocanda sana destek olsun ve o ruh hastası kadını tanısın artık ya ay o günler aklıma geldi.......

Son düzenleme:
bende 3 ay önce doğum yaptım yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu terbiyesiz bu ve bunun gibiler kaşarlanmış arık diyebilecek başka birşey yok. çocuğunu yakınında tut gül gibi bak mümkün olduunca kimseye emanet etme alıştır kendine tekrardan arkadaşım

psikolocik delüüü....
başka bişiy gelmiyo aklıma..
bu ne yaaa iğrenç nasıl olurda çocuğuna memesini verir..
buna nasıl müsade edersin be arkadaşım...
neyse gidiyomuş gözün aydın..
Allah kavuştursun diyimmiiiii -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
şaka bir yana kurtuluyorsun canım...

canım ben okurken çıldırdım Allah sana sabır versindelikafaduldendelikafadulden
kesinlikle normal değil kaynanan klinik vaka bana göre

Back