• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doum deil Kaynanam mahvetti!

arkadaşlar herkese teşekkür ederim desteğiniz için.Kaynanam,kayınpederim,görümcem,eşimin amcasının kızı evde.Kaçak göçek yazıyorum.Yarın gidiyorlar.Yavrucuğuma 6-7 gündür ben bakıyorum,kimseye vermiyorum.Bide eşimi affedebilsem yaptıkları için sorun kalmayacak.Bunları yaşamamın tek sebebi o çünkü.Annesine izin veren eşim.Bu yüzden sütüm yetmiyo.Mama veriyorum mecburen,en çok koyanda bu zaten.Ben düzeldim,herşey yoluna girdi,olan bebişime oldu.Gerçi kaynanamın göğsünü yavruma verişini,annemin bana o bakışını hatırladıkça çıldırıyorum ama napayım oldu bi kez.Şimdi olsa izin verirmiydim hiç?ne yapar eder alırdım elinden.benimde aptallığımdan oldu.Kendimi çok suçluyorum ama elden bişey gelmiyo.Yavrum affetsin beni.Kaynanamda cahilliğinden yapıyo herşeyi.Artniyet düşünüp yapsa,yavrumu kendine bağlamaya çalıştığını bilsem dayanabilirmiyim?İyi niyet göstergesi olarak yapıyo.Gelinime ben baktım demek için.Zaten başka türlüsünü kaldıramazdımki....

canım benim bu hareketin neresinden iyi niyet çıkardın hayret doğrusu kadın o yaşta göğsünden sütmü gelecektide çocuğunu emzirdi sende bir tuhafsın ya hem eşin tavrını koymak zorundaydı ki anneside okadar ileri gidemeseydi sen zaten yeni doğum yapmış o an ne düşünebilirdin ki bebeğini elinden alıp savunasın
neyse sende bu hareketlere kaynanamın iyi niyeti diyorsan bizlerede laf düşmüyor sanırım
seni anlayamadım doğrusu eşimi affedemiyecem annemin o bakışları aklıma geldikçe çıldırıyorum demişsin bir yandan da kaynanam iyi niyetinden yapmıştır diyorsun
bu iyi niyetlerin altından hiç beklemediğin bir son çıkarsa şaşma gülüm.ne iyi niyetler gördük biz :umursamaz:

tövbe yarabbim, tam bi gerizekalı ya ne demek kendi memesini vermek çocuğa. çok sinirlendim hakkaten. böyle bişey olamaz ya!

20 gün önce sezeryanla doğum yaptım.benim ve eşimin ailesi,haerkes başımdaydı.hastane annemlerin evine yakın olduğundan orda kalmak zorundaydım.ve evde kaynanam,kayınbabam,annem,babam ablam görümcem yiğenim vardı.tam bir kabustu yaşadıklarım.doğumdan sonra ağrı çekmedim.ama kaynanam sağolsun mahvetti beni.yavrumu ben dahil kimseye vermedi,koklayamadım bile.sadece emzirmek için alıyodum,zaten emmiyoduda.ağladığı an alıyodu kucağımdan.anneme sevdirmedi bile.artık yavrum benim kucağıma geldiğinde çığlığı basıyodu.kaynanama gidince susuyodu.benim göğsümü almadı için önce kaşıkla mama verdi.olmadı yalancı meme verdi acaba emiyomu diye.olmadı kendi göğsünü verdi.işin acı olanı bebeğim onun göğsünü aldı.bi ağlama krizine girdim,saatlerce kimse susturamadı.şekerli su verdi,zemzem içirmiş ilk doğduğunda.hacdan gelen hurma vermiş.ben yapma dedikçe bişey olmaz dedi verdi.sevgili kocamda babalık sendromuna girdi.bebişi annesine verip rahatlıyodu.bi kundak yapıyodu çocuk mumya gibi öyle duruyodu.ben açıyodum o sarıyodu. 6. Gün yavrum aniden morarmaya başladı nefesi kesildi.zorla kendine getirdik.3 kez aynı şey oldu.ısrarımızla yoğun bakıma alındı.gayet sağlıklı dediler.aspire olmuş,başını yüksek tutun.beslerken dik besleyin dediler.15. Gece gündüz başını bekledik.çok şükür bidaha olmadı.kaynanam bu olaydan sonra bebeğimi bana bıraktı.şimdi ben ilgileniyorum.kimseye vermiyorum yavrumu.bazen alıyo sevmek için,kızım,bebeğim,yavrum,annen burda ağlama,diyo.sinir oluyorum.benim kızım o sana noluyo diye bağırmak geliyo içimden yapamıyorum.ah ah daha neler var....çok şükür hafta sonu gidiyolar.allah sabır versin bana....

allah yardımcın olsun canım...ama sen yinede kızın için sabırlı ol sütün kesilir üzüntü yapma kızını sürekli göğsünde tut kokunu aldın emmesede sık sık emzir...

çok şükür gittiler sonunda.Evde eşim ve kızımla yalnız kalmanın mutluluğunu yaşayacaktımki eşim ben çok kötü oldum,alışmışım annemlere dedi veee AĞLADI.resmen ağladı ya.Biz neler yaşadık kavuşmak için.Ne sıkıntılar çektik bi damla göz yaşı dökmedi.Psikolojim öyle bozukki ne düşüneceğimi şaşırdım.ınşallah doğum sonrası sendromuna girmem.Anladığım bi tek şey oldu şu yaşadıklarımdan sonra,en gerçek sevgi annenin yavrusuna duyduğu sevgiymiş.Gerisi yalanmış.Şimdi eşimle nasıl eskisi gibi olacağım?tüm yaşananların sebebi o zaten.Ona yaşadıklarımı anlattığımda bana hak verdiğini düşünüyordum.Meğer mutluymuş o halinden....

canım benim bu hareketin neresinden iyi niyet çıkardın hayret doğrusu kadın o yaşta göğsünden sütmü gelecektide çocuğunu emzirdi sende bir tuhafsın ya hem eşin tavrını koymak zorundaydı ki anneside okadar ileri gidemeseydi sen zaten yeni doğum yapmış o an ne düşünebilirdin ki bebeğini elinden alıp savunasın
neyse sende bu hareketlere kaynanamın iyi niyeti diyorsan bizlerede laf düşmüyor sanırım
seni anlayamadım doğrusu eşimi affedemiyecem annemin o bakışları aklıma geldikçe çıldırıyorum demişsin bir yandan da kaynanam iyi niyetinden yapmıştır diyorsun
bu iyi niyetlerin altından hiç beklemediğin bir son çıkarsa şaşma gülüm.ne iyi niyetler gördük biz :umursamaz:

Evet tuhafım,psikolojim çok bozuk.Ne düşüneceğimi bilemez haldeyim.ben sadece içimi dökmek için yazdım buraya,birileri beni yargılasın diye değil.Kaynanam bu yaptıklarının yanında annemden iyi baktı bana..Eşim kötü davrandığında eşime kızdı,azarladı.Beni haklı gördü hep.Bu yüzden öyle dedim.

ayyy okuyunca çok şaşırdım :1shok: , kayınvalidenizin göğsünde süt mü varmış ki emzirmeye çalışıyor . Onun bu yaştan sonra bir daha doğurası gelmiş bence söyleyin de doğursun , yazıııkkk . kaydirigubbakcemile3 Ben, bu dediğimi emin ol yüzüne karşı patlar söylerdim helal olsun iyi sabretmişsiniz..

yaşım gereği görüşlere katılmıyorum.oğlum da yok yani kaynana değilim.ama kayınvaliden anladığım kadarıyla cahil birisi,art niyetle yapmıyor,kendi memesini vermesi tabii ki çok saçma,benimden kayınvalidem çocuğumu emzirince ver yavrum kucağında tutma kokunu alırsa hep kucak ister derdi,çocuğun emziğini ağzına sokup verdi bir seferinde kırmadan anne nolur ağzına sürmeden ver dedim üzülerek,tamam yavrum derdi,öyle alışmış kızlarının çocuklarına da aynısını yapmış onlar bişey dememiş.örneklerim o kadar çok ki benim de kayınvalidem cahil ama iyi niyetli biri olduğu için kırmadan isteklerimi söyledim o yüzden hiç sorun yaşamadık.hatta kendi annem çocuğumun bezini değiştirmek istediğinde 'anne sen unutmuşsundur kayınvalidem torun bakmış bırak o bezlesin'derdim.hiddetlenme,içinde büyütürsen hep huzursuz olursun,güzellikle anlat,dinleyecek tipte birine benzettim,

Evet tuhafım,psikolojim çok bozuk.Ne düşüneceğimi bilemez haldeyim.ben sadece içimi dökmek için yazdım buraya,birileri beni yargılasın diye değil.Kaynanam bu yaptıklarının yanında annemden iyi baktı bana..Eşim kötü davrandığında eşime kızdı,azarladı.Beni haklı gördü hep.Bu yüzden öyle dedim.

psikolojin baya bozuk senin canım ne diyeyim ALLAH yardımcın olsun
konuyu açtığında hatta başlık bile kaynanam beni mahvetti demişsin sana desteklerimiz herzaman olacak tabiki de şimdide kaynanam iyi diyorsun şimdi kaynananı yaptığından dolayı tebrik mi etmek gerekiyor kınamakmı

senin için tek söyleye bileceğim şey rabbim yardımcın olsun bulunduğun durum içinden tez zamanda seni kurtarsın :Saruboceq:

ah canım ben seni çok iyi anlarım bende küçük kızımın doğumunda en mutlu günlerim bana zehir olmuştu kayınvalidem görümcem bizde kalmışlardı ne ailemi ne arkadaşlarımı kimseyi istememişti hergelene surat ve tavır almışlardı...sinirden sütüm kesilmişti Allah razı olsun eşim annesini idare edicem diye canı çıkmıştı.çok zor bir durum ben anlayamıyorum neden böyle yapıyorlar neden kızı değilde el gelin gözüyle bakıyorlar.....şimdi o günler aklıma geldikce mutlu bir anı değilde işkence gözüyle bakıyorum.ben böyle yapanları ALLAHA HAVALE ediyorummmmmmm

ayy tatlımm allah yrdım etsin sana insan yavrusunu kimseyle paylaşamıyo sende altan alma hiç sonuçta senin yavrun o aynı şeyi bazen benim kaynanamda yapıyo ama o kadar ileri gidemiyo tabi allah sabır versin

tövbe tövbe neler duyuyoruz ya rabbim ben o kadını yolarım valla sen sabırlıymışsın kardeş kusura bakma belkide senin içindende öyle geçmiştir ama insanın bazen dilimi tutuluyor oluyor işte boş bir anı benden 9 ay sonra abimin eşi dogum yaptı sütü bebege yaramadı ishal oldu çocuk birde dogumda bacagını kırmıştı dr alçıdaydı dogdugu günden beri baktık olmuyor anne sütüne ilave mamaya başladık oda olmadı verdigimiz mamayıda aaldı götürdü annesinin sütü birazda bizim gelin inat etti vericem sütümü diye cahil bebek tekrar hastaneye yattı neyse çıkınca birazda anne sütü alsın diyerekten bana söylediler emzirmem için sütüm geliyordu benim kızım daha 9 aylıktı ikisinide emzirdim ancak o şekilde meme verdim abimin kızına yoksa haddi degil kimsenin çıkarıp bebege boş memesinim vermesi

Canım güle güle büyüt bebeğini hayırlı olsun. Beterin beteri varmış demekki benimkide az etmedi ilk bebeğimde. Kırkım çıkana kadar ağladım. Ama sonunda kurtardım kendimide melegimide.Sanırım ilk bebek olunca biraz kıskanıyolar galiba.Çünkü senden çok oğlununmuş gibi geliyor onlara.Şaşkın şeyler.

20 gün önce sezeryanla doğum yaptım.Benim ve eşimin ailesi,haerkes başımdaydı.Hastane annemlerin evine yakın olduğundan orda kalmak zorundaydım.Ve evde kaynanam,kayınbabam,annem,babam ablam görümcem yiğenim vardı.Tam bir kabustu yaşadıklarım.Doğumdan sonra ağrı çekmedim.Ama kaynanam sağolsun mahvetti beni.Yavrumu ben dahil kimseye vermedi,koklayamadım bile.Sadece emzirmek için alıyodum,zaten emmiyoduda.Ağladığı an alıyodu kucağımdan.Anneme sevdirmedi bile.Artık yavrum benim kucağıma geldiğinde çığlığı basıyodu.Kaynanama gidince susuyodu.Benim göğsümü almadı için önce kaşıkla mama verdi.Olmadı yalancı meme verdi acaba emiyomu diye.Olmadı kendi göğsünü verdi.İşin acı olanı bebeğim onun göğsünü aldı.Bi ağlama krizine girdim,saatlerce kimse susturamadı.Şekerli su verdi,zemzem içirmiş ilk doğduğunda.Hacdan gelen hurma vermiş.Ben yapma dedikçe bişey olmaz dedi verdi.Sevgili kocamda babalık sendromuna girdi.bebişi annesine verip rahatlıyodu.Bi kundak yapıyodu çocuk mumya gibi öyle duruyodu.Ben açıyodum o sarıyodu. 6. gün yavrum aniden morarmaya başladı nefesi kesildi.Zorla kendine getirdik.3 kez aynı şey oldu.Israrımızla yoğun bakıma alındı.Gayet sağlıklı dediler.Aspire olmuş,başını yüksek tutun.Beslerken dik besleyin dediler.15. gece gündüz başını bekledik.Çok şükür bidaha olmadı.Kaynanam bu olaydan sonra bebeğimi bana bıraktı.Şimdi ben ilgileniyorum.Kimseye vermiyorum yavrumu.Bazen alıyo sevmek için,Kızım,bebeğim,yavrum,annen burda ağlama,diyo.Sinir oluyorum.Benim kızım o sana noluyo diye bağırmak geliyo içimden yapamıyorum.Ah ah daha neler var....Çok şükür hafta sonu gidiyolar.Allah sabır versin bana....

arkadaşım okurken daha ben sinirden çıldırdım sen nasıl dayandın yazık sana valla:oklava:
hiçmi bişey diyemedin eşine falandamı diyemedin konuşsaydı annesiyle.
valla sinirden birşey diyemiyorum
allahtan benimki öyle değildi ama benim yavrumu 'canım biricik oğlum' die severken bende deli oluyordum 3 çocuk doğurmuş hala bemim bebeğimi sahipleniyo die
seni çok iyi anlıyorum
bebeğine hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum:nazar::ecrin_bebek:

ayrılıkk; geçmjiş olsun canım. Allah analı babalı büyütsün. Kayınvalidenin yaptıklarına inanamıyorum yaa.. O nasıl şeydir öyle ya bebeğe birşey olsaydı eski kafalıktan başka birşey değil yaptıkları. Kıskanıyor heralde seni.Ne demek yeni doğan çocuğa zemzem, şekerli sular hurmalar olacak iş mi ya ben olsam basardım yaygarayı ama kolay değil tabi orada o kadar insanın içinde tepki vermek. Bir de kundağa zaten karşıyım. Eski insanlar eli kolu çok oynuyor diye sararlarmış ama ellerinin oynaması kollarını oynatması onun için yararlı bir eldiven takarsın yüzünü gözünü çizmez. Çocukcağız hareket etmeyi öğrenmeyecek ayrıca bel rahatsızlıklarına ve kalça çıkıklarına kadar varabiliyor bunlar. Asla bir daha kundaklatmayın asla.. Senin bebeğinin senin kokuna ve sadece sütüne ihtiyacı var ek olarak hiçbirşey vermeyin, verdirmeyin.. Bebeğin seni sadece kokundan tanıyor şu an mümkün olduğunda kucağında tut.. Neyse gidiyorlarmış rahat edersin..

hem kaynanam mahvetti beni diyosun hemde annemden iyi baktı bana -tatlicadiarzu-hiç kimse anneden daha iyi bakamaz:1closedeyes:olurmu öyle şey.sen zaten hala kaynananı tutttuğun için bunları yapma cesaretinde bulunmuş.ayrıca eşindede hiç iş yok kusura bakma.ne demek o annesi gitti diye ağlamak koca adamın:1shok::1shok:küçük çocukmu o senin bir değil 2 çocuğun var.biride eşin allah sabır versin ne deyimbuyrunnnnnnnnn

bu ne ya benim kaynanam böyle birsey yapsaydi evden kovardim valla sahsen yapardim.sana ne ya benim cocugumdan ...bi de aglama annen burda diyo ...Allah sabir versin canim isin zor...

ay canım ya gözun aydın dıyecektım bebegın hayırlı uzun ömurlu olsun ama Allah saan da sabırlar versın o kaynana neymıs öyle yarabbım aman aman dusmanıma vermesın Allah..o mu dogurdu ona noluyorsa ya hayatta ne tuhaf ınsanlar var evlerden ırak..ay cok uzuldum ınan en guzel gunlerınızı zehır etmıs..Rabbım sızden uzak tutsun ıns..

Back