• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doum deil Kaynanam mahvetti!

ne anlayışsız bi kaynana ya yeni doğan bebeğe hurma yedirilirmi pes yani sen de zor duruda kalmışsın aman dikkat et canım yavruna

kusura bakmayın belki bana kızacaksınız ama mesleğinizde eğitimci yazıyor belliki bilinçli birirsiniz kayınvalideniz bebeğinize bu kadar işkence yaparken niye tavrınızı koymadınız. ben o evi onun başına yıkardım altında kalırdı. kendi memesini niye veriyor iğrenç bişey... o bebek enfeksiyonda kapabilirdi memesinden. yenidoğana hurma verilir mi ya şok oldum resmen... verilmiş sadakanız varmış aspirasyon ölümle sonuçlanabilirdi hatta bebek oksijensiz kalsaydı zeka geriliğine kadar giden durumlar olabilirdi. bi damla bebeğe bu işkence yapılır mı yaaa.olan bebeğe ve size olmuş..15 gün yoğun bakım ne demek ya.. vallahi şok oldum.cahil kadın. kusura bakmayın birazda mesleğim gereği bu konularda çok hassasım. ya bişey olsa nasıl telafi edecekti acaba. allah yardımcınız olsun kaynanız size uzak allaha yakın olsun...

valla çocuğu allah korumuş ne diyim :emir_bebek:yani susarak görülüyorki bi çözüm yok biraz dişli olmak lazım yoksa işiniz var biz okurken çok sinirlendik bunları yaşayan siz nasıl tepkisiz kaldınız hayret buna sabır denemez.bana yapılacaktı bu büyük falan dinlemem doğru kapı dışarı:1closedeyes:

kusura bakmayın belki bana kızacaksınız ama mesleğinizde eğitimci yazıyor belliki bilinçli birirsiniz kayınvalideniz bebeğinize bu kadar işkence yaparken niye tavrınızı koymadınız. ben o evi onun başına yıkardım altında kalırdı. kendi memesini niye veriyor iğrenç bişey... o bebek enfeksiyonda kapabilirdi memesinden. yenidoğana hurma verilir mi ya şok oldum resmen... verilmiş sadakanız varmış aspirasyon ölümle sonuçlanabilirdi hatta bebek oksijensiz kalsaydı zeka geriliğine kadar giden durumlar olabilirdi. bi damla bebeğe bu işkence yapılır mı yaaa.olan bebeğe ve size olmuş..15 gün yoğun bakım ne demek ya.. vallahi şok oldum.cahil kadın. kusura bakmayın birazda mesleğim gereği bu konularda çok hassasım. ya bişey olsa nasıl telafi edecekti acaba. allah yardımcınız olsun kaynanız size uzak allaha yakın olsun...

:1hug: a.s. Şeniz

ben olsam acaip kavga çıkarırdım,bir dövmediğim kalırdı..memesini açıp bebeğe vermeye çalışırken kapardım elinden bebeğimi valla..Haddini bil ,uzak dur yavrumdan derdim..Hatta bu durum evimdeyse kovardım da...Onun evindeysem de bebeğimi kaptığım gibi o evden ,o ortamdan hızla uzaklaşırdım...:umursamaz:

yaa kızlar hepiniz suçladınız kaynanayı fakat torunu oldu diye sevinçten yanlış şeyler yapmıştır belki. doğumdan hemen sonra anneler biraz kıskanç ve tedirgin olabiliyorlar.bende yaşadım aynı şeyleri fakat torunu yaa bu kadar tepkiye gerek yok bence.ben çalışıyorum kayınvaldem ve annem baktı büyüttü benim çocuğumu haklarını ödeyemem.Babaanneler torununu çooook seviyor.Bence cahille cahil olunmaz.

o kadar tepkiye gerek yok mu,
bakın bir doktor üyemizin verdiği tepkiyi ,okuyun da,gerek varmıymış bir kere daha ,düşünün ,:::olmaz:

Son düzenleyen: Moderatör:
yaa kızlar hepiniz suçladınız kaynanayı fakat torunu oldu diye sevinçten yanlış şeyler yapmıştır belki. doğumdan hemen sonra anneler biraz kıskanç ve tedirgin olabiliyorlar.bende yaşadım aynı şeyleri fakat torunu yaa bu kadar tepkiye gerek yok bence.ben çalışıyorum kayınvaldem ve annem baktı büyüttü benim çocuğumu haklarını ödeyemem.Babaanneler torununu çooook seviyor.Bence cahille cahil olunmaz.

Allah Allah..İlk torunu olan kadın o mu ? Ne sevinci ?

Ne demek memesini torununa vermeye çalışmak,annesi dururken ağlama kızım ağlama annen burada demek ( annen burada derken kendini kastediyor )? Ne kadar iğrenç bir durum...Hatta şu an yazabildiğimden daha iğrenç...Yazmasam daha iyi...

Çoğu kişi benimle aynı fikirde biliyorum....:kahve:

Kayınvalideniz babaannelik işini fazlasıya abartmış görünüyor.
YAptıkları kabul edilebilir, normal görülüp hoş karşılanır
şeyler değil. Yeni doğmuş bebeğe hurma vermek, kendi göğsünü
emzirmek....Gerçekten iyi susmuşsunuz. Gerekeni yapıp, haddini
bildirmelisiniz kayınvalidenize. Herkes nerede duracağını bilmeli...

allah yar ve yardımcın olsun
bebeğine iyi bak canım ama bebekten daha çok kendine iyi bak
çünkü onun sana ihtiyacı var annesi

şimdiden böyleyse ilerde neler olabileceğini düşünemiyorum. valla 2 ihtimal var ya dişinizi göstereceksiniz ya da (biraz ağır olacak ama) ilerde babaannesini annesi gibi görmesine izin vereceksiiz. bakın size ilerde olabilecekleri biraz hatırlatayım. sizin çocuğunuza tepki verdiğiniz konularda o müsamaha gösterecek, sizin yaptırmak istemediğinizi o yaptırıp kendince "iyi babane" olucak. siz sinir krizi geçirdiğinizle kalacaksınız. çocuk her dediği yapıldığı için haliyle ona yakın olucak v.s. v.s.
aman diyim işi baştan sıkı tutun. gerekirse kırın inanın size diş geçiremeyeceğini anlarsa bir anda iyi gelin bile olursunuz. çevremde gördüklerimden dolayı tecrübeyle sabittir...

Ben olsam işi deliliğe vururdum,lohusalığın dayanılmaz dokunulmazlığıyla tiz çığlıklar atar,herkesi muma çevirirdim.Bebeğimi kundağa saran kaynanayı da paketler,üzerine bir fiyonk,totosuna tepikle iadeli taahhütlü olarak evine yollardım.
Anneymiş,pöhhhh,söyleseydin ya onun bebek bakma yetisi zaman aşımına uğramış,otursun zemzemini içip,hurmasını yesin böyle naneler yiyeceğine.
Kolaylıklar diliyorum,lütfen bebeğini bir gözünden diğerine ayırma,kimselere verme,kucağında senin sıcaklığınla büyüsün..

ben olsam acaip kavga çıkarırdım,bir dövmediğim kalırdı..memesini açıp bebeğe vermeye çalışırken kapardım elinden bebeğimi valla..Haddini bil ,uzak dur yavrumdan derdim..Hatta bu durum evimdeyse kovardım da...Onun evindeysem de bebeğimi kaptığım gibi o evden ,o ortamdan hızla uzaklaşırdım...:umursamaz:
alkisalkisalkis
Var ya paralarım alimallah,panter kesilirim panterrr :oklava:

Zor okudum tamamını,kendi memesini verdi deyince midem ağzıma geldi.
Birde bir arkadaş kendi hayatından örnekler vermiş, bezine yumurta koy bağla demiş kayınvalidesi.
Çok fena oldum yaaa...

Psikolojik rahatsızlık bunlarınki. Oğullarına sarmayı bıraktılar şimdi torunlara mı başladılar:kızgın:

Allah Allah..İlk torunu olan kadın o mu ? Ne sevinci ?

Ne demek memesini torununa vermeye çalışmak,annesi dururken ağlama kızım ağlama annen burada demek ( annen burada derken kendini kastediyor )? Ne kadar iğrenç bir durum...Hatta şu an yazabildiğimden daha iğrenç...Yazmasam daha iyi...

Çoğu kişi benimle aynı fikirde biliyorum....:kahve:

alkisalkisalkis
Var ya paralarım alimallah,panter kesilirim panterrr :oklava:

Sizi seviyorum ben:içelim:

Buna tepkisiz kalamayız demi ...
Bakın dr arkadaşımız ne kadar güzel açıklamış olabilecek durumları..
Sonuçta bir bebek bu büyük bir insan değil ..
Elinizi vicdanınıza koyun lütfen ..Kimse kabul edemez böyle bir şeyi..

Çok güzel açıklamışsınız durumu sizi kutluyorum buradan a.s.

yok artik kendi gogsunu vermek bu ne ya sekerli su kundak yapmalar hangi cagdan bu kadin okudukca komik yazilar kismi diye mi kontrol ettim inanamadim sukur canim kurtulmussun aman dikkat et bebegine ve kendine boyle insanlara ne denir artik bilmiyorum ama sendede var be kabahat arkadasim gogsunu vermis bebek almis sende aglamissin ne aglamasi cek al elinden tavrini koy o kundagi oldugu gibi bir sey demeden atarim cope esim degil padisahi gelse tavrimi koyarim cok sessiz kalmissin neyse kurtulmussun ya sukuret

vallahi bende pes diyorum artık başka bişey demiyorum.daha neler duyacagız kk de canım..
valalhi ben olsam avazım çıktığı kadar bagırırdım..kim olursa olsun o benim cocugum daha yeni dogum yapmışsın ne demek elinden almak...sen bayagı sessiz kalmışsın ondan böyle rahat davranmış..sesini çıkart canım tatsızlık ise tatsızlık alla alla ya...çok meraklı ise kendi dogursun bir tane...bebeginin şu günlerde anne kokusuna anne kucagına ihtiyacı var..yeni dogan bebekler annesinin kokusunu alınca susarlarmışş...orada uyurlamış..şimdi gidiyorlarmış ama geldiklerindede başka davranışları çıkar sen tedbirini al canım benim..kendine iyi bak..deprosyana girersin vallahii..

benim de kayınvalidem yanımda kaldı 15 gün.Allahım o günleri bir daha yaşatmasın! evimden,hayatımdan nefret ettim.hatırlamak bile istemiyorum. lohusaydım bana doğru düzgün yemek bile yapmadı. aç kaldım resmen.sütün yetmiyor diye diye psikolojimin içine etti. bıraksam hemen mama verecekti çocuğa.şekerli su verecekti.lokum verecekti.kendi oğluna vermiş bişi olmamış. ama eşim 3 ay anca meme emmiş. nedeni belli. şekerli su,lokum ve benim bilmediğim daha neler neler... ve hala herşeye karışmaya çalışıyor çünkü karşı sitemde oturuyor. lohusalığımda patlamıştım şimdi ise saygımı korumaya çalışıyorum daima. ama evimden bile beni nefret etttirdi.eşimden bile uzaklaştım. Allah izin verirse burdan bir taşınsam o zaman eşime ve çocuğuma doya doya sarılacağım...o günleri hatırlayınca sakinleştirici içesim geliyor.of offf yaşayan bilir...

Allah yardımcın olsun canım.şükür et ki gidiyorlar her daim tepende yanında değiller.tedirgin olmayacaksın her daim...

varya bana aptalca çözümlerle gele gele bezdirdi beni. bitanesini bile yapamadı yaptıramadı. ama varya birgece bebegimin çok agladıgı bir an gazı var dedi kolunu bacagınını tuttu ters yönlere dogru kıvırmaya kalkıştı kolunu bir yakalamışımki son anda kendime geldim kıracaktım elini. eşimde yanımdaydı ve bişi diyemedi diyemez. varya parçalarım o kadını. hiç unutmuyorum unutmuycamda. sinirden çenemin kasıldıgını konuşamadıgımı biliyorum. o uyanıkken yavrumu bırakıp tuvalete bile gitmedim. o zor günlerimde sadece buranın sohbet odasında gözyaşları içinde anlattım arkadaşlara. düşünün tlfda ne anneme ne babama derdimi anlatamadım ama en sonunda birgece eşime: "öncelikle senin anneni sana sikayet etmekten dolayı çok utanıyorum ve hiç bu durumdan hoşnut degilim" diyerekten ne yalancılıgını ne sahtekarlıgını bırakmadan herşeyi anlattım. o da bana anlıyorum sabret o yokmuş gibi davran dedi. daha neler neler ya... sanırım kayınvalide kızlarınada hiç bebegimin yüzünü göstermeyip oda hapsi yaptıgımı söylemiş onlarda pek soguk bana karsı. amannn çokta umrumda. varsınlar soguk davransınlar daha ii ya mesafe koysunlar anlasınlarki benden yem olmaz ve benim ailemin içine ben izin verdiğim derecede girebilirler. herkes yerini bilsin o na göre davransın. benim hayatıma fazla sokulmaya çalışan burunu helede bebegime uzanan eli ben degil kırmak koparıpta sahibine yediririm. allah tüm bayanları kayınvalidenin gazabından korusun . kayın validelerde çok fazla varsa batıl fikirleri gidipte kendi kızlarının bebeklerine uygulasınlar tabi yerse:)

Şoktayım ve helal kızım sana sabrına Ya ben olsam valla katlanamazdım hepsini kovardım Bu bir başlangıç yandın bence susma sineye çekme ağlayacana vur yüzlerine sinir oldum yaaa

Back