Sen iyileşme gel yeni eve mi? Bir hasta ziyareti ne kadar zor olabilir ki. Direkt mesafe. Ben artık insanlara derdimi anlatmıyorum sormadikca. Çünkü herkes hep haklı.
Bence görüştügünüzde anlatin kirildiginizi, bosuere dostluklari hemen yikmayin. Belki vardir aciklamalari
Asıl dostunuzu kötü günde görürsünüz zaten iyi günde değil. Bundan sonra herkesin işine koşturmayı bırakın, daha seçici olun. Cok gecmis olsun. Benim arkadaşımın böreğinden tümör alındı (iyi huylu şükür). Böbrek kaybetme korkusu yaşamıştı oda. Hic öyle dışardan görünen gibi kolay seyler değil bunlar. Bir cok kişi sadece lak lak arkadaş. takılmaya veya işlerine yaradığın sürece oradalar, yoksa böyle yok oluyorlar piyasadan. Sahsen öyle olanlarla bütün iletişimi kestim. Kafam rahat. Cok gecmis olsun size. İnsallah tekrar etmez
Öncelikle cok gecmis olsun, Allah birdaha yasatmasin diyelim.
Dostluk nedir? Dostluk bu zamanda maalasef
cook eskilerde kalmis bulunmasi zor bir kavramdir.
Aslinda dostluk dostunun iyi ve kötü gününde ne olursa olsun yaninda olmaktir.Gecirdiginiz büyük bir amaliyat (küçük dahi olsa) zaman ayirip mutlaka gelmeleri lazimdi. Ama maalasef insanlar cok degisti, bu devirde iyi olan herseye kosan tarafa enayi gözüyle bakiliyor.
İste tamda bu yüzden, bundan sonra kötü gününüzde kim yaninizdaysa onlara deger verin, insanlardan cok beklenti icine girmeyin.
Umarim en kisa zamanda eski sagliginiza kavusursunuz.Cok gecmis olsun
Öncellikle gecmis olsun, iyi olmaniza sevindim.
Benimde beklentilerim cok daha fazla olurdu, bir hasta ziyaretine ugramak sana moral ve destek vermek bu kadar zor olmamali. Kirilmakta haklisin, seni anliyorum.
Hemen kestirip atmak yerine konusmayi ve kirginligimi dile getirmeyi secerdim. Sonrasindaki davranislarina bakardim. Bence bir sans daha verilmeli. Gerekiyorsa da direkt söylenmeli. Ben artik kafamda kurmak yeriye icimdekileri söylemeyi, sorularima cevap istemeyi tercih ediyorum, kafam daha rahat.
Ama isterseniz bir iki hafta daha bekleyin, biraz daha kendinize gelin.
Çok iyi anlıyorum , göğsümden kitle aldırmıştım ta 2 saat uzaklıkta ki arkadaşım kalkıp gelmişti ki allah razı olsun , aynı mahallede oturduğum arkadaşım telefonla arayıp geçmiş olsun diyip geçiştirmişti , şimdi arkadaş var dost var o yüzden o arkadaşıma kırgın değilim ama ne konuşurum ne yazarım ne buluşurum. diğer arkadaşımda canımdan ötedir.
Herkese merhaba.
Ben açık myomektomi ameliyatı oldum. Büyük bir myom aldılar ve de 3 4 cm bir kist. Çok zor bir 4 5 gün geçirdim, ara ara ağladım, ki rahmimi kaybetme korkusuyla girdim. Psikolojim kötüydü baya. Her kadın anlar bu psikolojiyi aslında. Anne olmayı çooook isteyen ama henüz değil anne, evli bile olmayanlar. Sonra çok şükür ameliyattan çıktım rahmim yerinde. Ama yatıp kalkarken azcık da kilom olduğu için baya acılar çektim, "bir daha çıkar mı türer mi?" diye karamsarlıklara kapıldım vs.
Sevgiye ihtiyacım vardı kısacası. Ameliyat öncesi bi güzel evi dip temel temizlettik, börek yaptırdık dışarıya, eve gelecekler için. Ben herkese koşan biri olduğumdan, babam sandı : Bana da koşarlar. Haha. Koşmadılar. Biri hastaneye geldi, ki bebeği olmasına rağmen ve türlü sıkıntıları olmasına rağmen bırakıp, allah razı olsun. Biri eve geldi gece gündüz çalışıyor olmasına rağmen allah razı olsun. Zaten bi ikisi dostum galiba benim. Neyse 15 yıldır dostum olan, evinde tadilat vardı taşıyordu "özür dilerim yanında olamadığım için malum telaşlarımı biliyorsun, sen iyileş gel yeni eve" dedi. Bu bana bahane geldi. Altında arabası var. 15 dk bana uğrayacak. İşi de yoğun değil. Ki evine yerleşti, misafir bile ağırlamış dün akşam. Misafir ağırlamaya vakti olup bana 10 dk uğrayamaması...
Sonrası diğeri, ailesinin yanına başka şehre gitmişti. Ben de "burada değil ya gelememesi normal sonuçta yılbaşı haftası ailesinin yanına gidecek tabi" diye düşündüm hiç durmadım üzerinde. Ama döndü, bugün görüyorum gezmeye giderken fotoğraf paylaşmış. Bana gelmedi. 2.haftam olucak salı günü. Gelebilirdi. Bilmiyorum. Ben olsam ilk işim dostuma, kardeşim dediğime koşmak bi yüzünü görmek, ona sevgimi vermek olurdu. Ve bu kişinin de altında arabası var. Her fırsatta sen benim aynı anneden doğmadığım kardeşimsin, ruh ikizimsin der. Ses kayıtları vs gönderdi ama ses kaydını bana uzaktaki normal bir arkadaşım da gönderiyor. Ya da İnternetten edindiğim arkadaşım.
Ki benim koştuğum koşacağım insanlardı bu ikisi. Bilmiyorum sizce açık açık söylemeli miyim? Kırıldım, bundan sonra merhaba merhaba mı demeliyim. Yoksa hiçbir şey demeden soğuk mu davranmalıyım? Yoksa amannn deyip kahve içmelik, eğlenmelik arkadaş sıfatına mı ayırmalıyım ikisini? Bilmiyorum napardınız siz olsanız? Dostluk nedir? Dostunuz ameliyat olup, zor günler geçirirken sizler napardınız? Ne beklersiniz?
Şimdiden olumlu olumsuz herkese çok teşekkür ederim sevgiler. Mutlu yıllar
Nasıl bir hayal kırıklığı inan anlatamam. Yani ben neler düşündüm. Hastane ortamına gelmesinler hastalık kapmasınlar diye, ki 4 gün kaldım hastanede. Ne incesiniz, değil mi yeri gelince insan oturup da hiç dertleşmediği ele bile üzülüyor ziyaretine gidemedim diye. Birine koşmak için dostum olmasına bile gerek yok. Siz de aynı düşüncedesiniz belli ki.. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz içinservis şoförümuz ameliyat oldu. ki çok eski tanidigimda değil 3-4 aydır tanıyordum. geçmiş olsun için aradım ama ziyaret edemediğim için çok utnmistim. ben ziyaret edene kadar görevine baslamisti.
ben bu gibi durumlarda hemen arkadaş kategorumden çıkarıp merhaba seviyesine indiriyorum. ben herkesi kendim gibi düşündüğüm için hayal kırıklığına uğruyorum çünkü. direkt soğuyorum.
Çook teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Aynen öyle resmen sudan çıkmış balık gibiyim ve sanki çok değiştirdi bu sıkıntı beni. Yaaa benim de en iyi dostum helvaGecmis olsun. Bu aralar benim de saglik problemim var ve sudan cikmis balik gibiyim. Bir kişilik öldü, yeni bir kişilik doğdu. O yüzden seni anliyorum. Bu zamanda en iyi dostlarim kahve ve yas pasta...
Çok geçmiş olsun. Kimin kimin iyi gün kimin kötü gün dostu olduğunu anlamışsınız. Ben olsam sitem etmezdim çünkü mutlaka mazeretleri vardır, bir daha arayıp sormaz görüşmezdim.
Gecmiş olsun
Kötü günde gercek dostlarını tanımıs oldun işte öyle düşün
Öncelik le çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasin ve sil heryerden o insanları bahaneler sığınan insanlar dan hayır gelmez şöyle örnek vereyim çok sevdim bi insan her derdine kosmusumdur evlendim bi saatten fazla uzak mesafeye taşındım yine her derdine kostüm gittim insan karışlık beklemiyor ama ufak bise yaşadın mı kiyasliyorsun haliyle yapılanları annemle evi 5 dakka bile değil ablam yoğun bakıma kaldırıldı ağlayarak onu aradım insan iki dakka çıkar gelir bahane üretti yok çocuk hasta akşam oldu eşim ayagini incilitti vs o gün heryerden sildim nerdeyse iki sene oldu bi iki kere eşime yazdı oda kesin işi düşmüştü geri dönmedim dönmeyede hiç niyetim yok 10 yıllık arkadaşım o ara küs olmamıza rahmen aradı sordu her animda koştu geldi o yüzden böyle fazla insanlara gerek yok hayatımızda boşver açıklama bile yapmaya gerek.yok sil gitsin
Bence kirildiginizi söylemeyin seviye koyun araya küsmek gibi değil belki ama eskiden nasılsanız onu çeyreğe indirin eşek olmayan anlar zaten . Malûm telaslari bırakıp 1 saat bile olsa ugranamaz mi bi arkadaşın yanına ne münasebet birde sen gel diyo ki hoş değil o dost değil zaten .diğeri içinde aynı şey geçerli . Beklentiye girmekte çok haklısınız. Geçmiş olsun bu arada
Ben hasta ziyaretini hic sevmem. Hele hastanede yeni ameliyattan cikan insani neden ziyaret ederler hic anlamam. Bebek ziyaretini bile mantiksiz buluyorum,yeni dogmus bebeyi goreceksiniz de ne olacak,bir sürü nefes daha 5 saat once dogmus cocugun odasinda. Annenin gazi var,misafir cikmiyor ki salsin rahatlasin....bir de yeni nesil masa hazirliyor gelen misafir icin. Hastane mi kafe mi belli degil.
Gercekten anlamiyorum.
Ablam da sezaryen dogum yapti. Aileler olarak gittik, tebrikleri ilettik bebegi gördük -erkek tarafi sagolsun yemek getirmis. Sonra aile büyükleri gitti ben kaldim. Aksam beni de gonderdi,esiyle basbasa kaldilar. Sonrasinda da cagrildikca gittik-uzak akrabalara haber bile verilmedi gelirler diye.
En yakin arkadasim sizin gibi kist aldirdi-raporu bitmek uzereyken -az kendini topladığı vakit gittik,gördük. (Bu arada su an 1 yasinda bebesi var)
Sahsen ben de agrilar icinde iki seksen uzanmisken millet gelsin gitsin asla istemem.
Babam da oyle hastayken kimseyi goresi gelmez:)
Herkes boyle durumlarda giderim ederim yazmis ama belki de gittiginiz insan o kadar da mutlu olmuyordur hastane odasinda ziyaret edildigine...
Konu sahibi oncelikle cook gecmis olsun. Ama insanlardan beklentiniz ne kadar az olursa o kadar mutlu olursunuz. Beklenti her zaman üzer. Bence kirilacak gucenecek birşey yok. Bosuna tadin kacmasin. Sen de ilerleyen aylarda yillarda bu kadin icin kendini heder etme. Seni zor durumda birakacak istegine fedakarlik yapip tamam deme... olsun bitsin
İnsanların her işine koşarsanız kıymetiniz bilinmez. Şöyle düşünün okulda herkese not veren iyilik yapan tiplere sınav haftası hariç kimse selam vermez. Biri sizden yardım istemedikçe yardımına koşmayın. İnsanlarla çok yüz göz olmayın dostluk iliskileri filmlerdeki gibi karşılıksız olmaz. Ne kadar verirsen o kadar almazsın. Her şey ksrşılıklı olmalı
Evet ben de çok yoruldum. Söylesem ne değişecek ki? Diye düşünüyorum. Ne diyecek "ay canım çok haklısın ben ayıp etmişim". Sonra da yine kendini haklı görecek bir sebep bulup kendi uzaklaşacak. Çünkü herkes hep haklı dediğiniz gibi.
Nasıl anlayabilirim sizce? Yani ne şekilde demeliyim? Sert olmasın diye uğraşıp sert izah ederim diye çekiniyorum açıkçası.
Çok teşekkür ederim sağ olun var olun. Evet çok doğru söylediniz, yani kahve içip eften püften derleşecek çok insan var. Asıl dostluk çok başka bir şey
Çok teşekkür ederim çok çok sağ olun. Amin inşallah. Cidden enayi gözüyle bakıyorlar herhalde. Ki bu iki kişinin de iyi kötü her şeyinde koşmuşumdur. Hep demişimdir de "yaparım ben koşarım ben". Bazen sırf bu yüzden keşke eski zamanda doğsaydım diyorum. Günümüz dostlukları hep böyle sanırım.
Çooook teşekkür ederim sağ olun var olun. Ya ama işte aldığımız cevaplar ya tatmin etmezse diye korkuyorum. Ne diyecek ki, "düşünmedim" diyecek. Konu da düşünememesi aslında. Nasıl düşünemezler anlamıyorum. Nasıl dile getirmeliyim sizce? Durup dururken mi yazmalıyım? Nasıl bir anda yazılmalı?
İşte böyle oldu mu ben suratlarını görmek istemiyorum, kapılarının önünden geçmek istemiyorum ya... İşte mesela ben de artık buluşmak görüşmek istemiyorum ama çağıracaklar, görüşelim diyecekler napıcam bilmiyorum
Bence yüz yüze görüstügünde söyleyebilirsin.
Gayet sakin bir sekilde „hastayken ziyaretini bekledim, gelsen cok sevinirdim, bana iyi gelirdi. Gelmemen beni üzdü acikcasi. Seninde benden ayni davranisini bekleyecegini düsünüyorum“ diyebilirsin.
Sonrasinda zaten tepkisinden anlarsin ne yapman gerektigini. Belki bir aciklamasi vardir. Belki yoktur ama hatasini anlar ve ilerde cok daha farkli davranir.
Beklentilerimiz her zaman vardir, bazen bunlari en aza indirmek gerekir ama eger gercek dost ise, beklentilerimizi dile getirmek sorun olmamali.
Karsilik görmek en dogal hakkiniz demiyorum, ama acik acik konusabilmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?