Dostların buluşma merkezi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Memnun oldum Sümeyracım. Ben de 26 yaşındayım ve İzmir'de oturuyorum.. 1,5 yıllık evliyim..

Düğün tarihi belli mi? Allah tamamına erdirsin bu arada..

Düğün tarihi belli değil malesef ama seneye ramazandan sonra düşünüyoruz Allahın izniyle:kedi:

Çok teŞekkÜr ederım mısrammm...

JAZMıNCıM MUS TA SEVMEM,ÇıKOLATALIYI HıÇ AMA HıÇ TERCıH ETMEM

ıstiyorsan tarif göndereyim cnm

ÇıKOLATALI MUS
170 gm kucuk parcalara kesilmis aci cikolata
1/3 bardak (cup) tam yagli sut
1 yumurta sarisi
4 yumurta aki
2 yemek kasigi seker

Cikolatayi ben mari usulu eritin. O bir kosede ilinirken sutu isitip cikolatanin uzerine dokun ve bir catalla karistirarak butunlestirin. Buna yumurta sarisini katin, catalla yine sadece butunlesinceye kadar karistirin. Yumurta aklarini once yumusak tepecikler olusuncaya kadar elektrikli mikser ile cirpin. Mikseri biraz daha hizlandirip, sekeri yavas yavas ilave ederek, sert tepecikler olusuncaya kadar cirpmaya devam edin. Yumurta aki kopugunun ucte birini cikolatali karisima ekleyip, buyuk bir kasikla iyice karistirin. Bu cikolatali karisimi acacak ve yumurta aki kopugunun geri kalan kismina daha rahat karismasini saglayacaktir. Simdi geri kalan kopugu ekleyip, buyuk kasiginizla ve mumkun oldugu kadar az hareketle iki karisimi tek renk oluncaya kadar karistirin. Servis tabaklarina (ya da bardaklarina) paylastirin. En az 1 saat buzdolabinda bekledikten sonra servis yapin. Bu malzemeden yaklasik 4 porsiyon cikiyor.

PUF NOKTALARI

Sutu erimis cikolataya karistirma asamasinda, eger sut cok sicak olursa cikolata sertlesiyor ve donuklasiyor, soguk olursa cikolata ile butunlesmiyor. Bence sutun isisi cikolataninkinden biraz daha fazla olmali ama cok daha fazla degil.
Yumurta aklarinin hacminin fazla olmasi icin yumurta aklarina yumurta sarisi karismamis olmali. Ayni sekilde aklarin cirpilacagi kabin ve cirpicinin temiz ve yagsiz olmasi gerekiyor.
Yumurta aklarini cikolataya fazla karistirmak, yumurta aki kopugu hacmini sondurebilir. O zaman da mus o guzel kopugumsu ozelligini kaybeder. Bu islemi mumkun oldugunca az hareketle gerceklestirmek icin buyuk bir kasik (ya da spatula) kullanilmali, "8" seklinde hareketlerle ve her seferinde dibe inerek karistirmali.
Bu mus hazirlandiginda koyu kivamli olmuyor. Buzdolabinda birkac saat kaldiktan sonra koyulasacak ve olmasi gereken kivama gelecektir.

Sağol mısracım... Biraz uğraştırcak sanırım beni; ama yapmaya değer... Çikolataya bayılıyorum çünküdelikafadulden

Çok güzeller ya... Keşke evleneceğim zaman bu kadar bilgili olsaydım stickerlar ile ilgili... Ona göre yapardım her yeri((

Ağaç şekli de gerçekten güzelmiş Mısracım...

ya kızlar bende geçen sufle yapıcaktım
8 tane yumurtanın akı gerkliydi.
ee ben o 8 yumurtaının sarısını
ne yapıcam. kıyamaadım yapmadım :)))

Yine yaparsın jazmincim birşey farketmez ki,hatta eşyalar alınıp yerleştikten sonra kalan duvarlara sticker yapılması daha mantıklı görünüyor.

Jazminnnnnnnnnnnnnnn şuraya bak bayıldımmmmmmmm çok kolay vede çok güzel mesele bu çubukları nerden bulacağımızda,acaba çöp şiş çubuklarıyla olur mu ?:CüvCüv::uhm:

Olurrrrrrrrrrr bal gibi olurhihoyyyt

Thrifty Living: My 3 dollar mirror!

ya kızlar bende geçen sufle yapıcaktım
8 tane yumurtanın akı gerkliydi.
ee ben o 8 yumurtaının sarısını
ne yapıcam. kıyamaadım yapmadım :)))

Onunla da menemen yapardın; ama 3 gün yerdin artıkınkaydirigubbakcemile3

Yine yaparsın jazmincim birşey farketmez ki,hatta eşyalar alınıp yerleştikten sonra kalan duvarlara sticker yapılması daha mantıklı görünüyor.

Ben de o şekilde yapmaya çalışıyorum. Boş bulduğum yerlere yapıştıryorum ve sticker çılgınlığım anneme geçti nihayetkaydirigubbakcemile3

bunlar çok hoş amaaaaaakannehir

Canım sen bu topicte kaldığın sürece sende bizim gibi sticker çılgını olursun merak etmekaydirigubbakcemile3

akannehirakannehir

Süpermiş buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:1ninca: Tam yatak ucuma yapmalık Dondurma cubuğu gibi... Buldum buldumhihoyyyt Mısracım hani işyerlerinde karıştırma çubuğu oluyor ya tahtadan onlarla olur bukaydirigubbakcemile5 Bizim işyerinde var yürüteyim barezemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…