Dostinex kullandınız mı?

arkadaslar merhaba. konu biraz eskimiz ama yine güncellemek istedim... benim de prolaktin le başım derttte..
bebek istiyoruz doktorum dostinex verdi ama korunma dedi.. ne yapmalıyım sizce.?

Merhaba..ben parlodel kullanıyorum etkileri dostinex'ten daha zararsız..dostinex'i hamile kaldığınızda kullanmamanız gerek ama parlodel'i hamile kalsanızda kullanabiliyorsunuz herhangi bir zararı yok..genellikle doktorların söylediği dostinex'i kullanırken hamile kalınmamasıdır..sizin doktorunuz korunma diyerek bir bildiği vardır sanırım ama tekrar bir görüşün derim..tabi çocuk yapmayı düşünüyorsanız..

ben bundan 6 ay önce bebeğimi suyumun gelmesi sonucu 22+3 haftalıkken erken doğumla kaybettim doktorum 6 ay korunma süresi vermişti doldu. geçen hafta bebk istiyorum diye doktora gittim tahliller yapıldı ve prolaktin hormonum yüksek çıktı adetin 3 günü tekrar gel hormon testi tekrar yapalım dedi bundan önceki gebeliğimde hiç beklemediğim zamanda hamile kalmıştım prolaktin hormonu yüksekken gebe kalan varmı prolaktin hormonu devamlı değişiyor mu kafam çok karıştı

Merhaba..ben parlodel kullanıyorum etkileri dostinex'ten daha zararsız..dostinex'i hamile kaldığınızda kullanmamanız gerek ama parlodel'i hamile kalsanızda kullanabiliyorsunuz herhangi bir zararı yok..genellikle doktorların söylediği dostinex'i kullanırken hamile kalınmamasıdır..sizin doktorunuz korunma diyerek bir bildiği vardır sanırım ama tekrar bir görüşün derim..tabi çocuk yapmayı düşünüyorsanız..

merhaba canım..bende senin gibi düşünüyorum.. benimde prolaktinim yüksek çıktı ve banada doktor parlodel verdi... dostinex düşük yapabiliyormuş dediğin gibi. parlodelden çok korkmuştum çok yan etki yapıyor diye ama korktuğum gibi olmadı çok rahatsız etmedi.. umarım hormonumuz düşer

merhaba canım..bende senin gibi düşünüyorum.. benimde prolaktinim yüksek çıktı ve banada doktor parlodel verdi... dostinex düşük yapabiliyormuş dediğin gibi. parlodelden çok korkmuştum çok yan etki yapıyor diye ama korktuğum gibi olmadı çok rahatsız etmedi.. umarım hormonumuz düşer

:)) amin amin inşallah tatlım..

Merhaba arkadaşlar,

benimde prolaktin 58 idi mr istediler ve hipofizde 3*3 mm büyüklüğünde adenom çıktı. ardından endokrin doktoruna gittim tiroid dahil elle kontrol yaptı ve bana dostinex ilacını verdi. haftada 2 kez pazartesi ve perşembe günü yarım yarım içmemi istedi. 2 hafta sonra tekrar prolaktin seviyeni ölçtür. sendeki etkisine göre ilacın dozunu ayarlayacağım dedi. ben daha 1 pazartesi için yarın tekrar içeceğim bakalım etkilerini 2 haftanın sonunda göreceğiz. buarada çocuk düşündüğümüzüde ilettim. 1 ay korunun sonrasında düşünürsünüz dedi tedbir amaçlı düşüğe neden olabilir dedi. ayrıca yan etkilerini sorduğumda da herkeste olmamakla beraber baş dönmesi, mide bulantısı yapabilir dedi ama bu dayanılamayak gibi olmaz dedi. daha yarım tablet kullandığım için bende bir yan etkisi olmadı. inş bu prolaktin fazlalığından biran önce kurtuluruz arkadaşlarım ve en kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz.

Arkadaşlar neden kimse yazmıyor herhes kurtuldu mu prolaktin yüksekliğinden ben 2 hafta sonra ölçtürdüm 2,9 a düşmüş bayağı etkili bir ilaç ama doktor 1 ay daha kullanmam gerektiğini iletti. Kullanmaya devam...

adenom olanlarda kullandırmaya devam edilebiliyor veya sürekli ölçülüp kontrol altında tutulması gerekiyor sanırım
ama ben 100 ve üzerinde olunca mr isteniyor diye biliyordum? daha düşük değerler için genelde stres kaynaklı gibi düşünülüyor..
ben de sonraki adette baktıracağım umarım düşmüştür ..

adenom olanlarda kullandırmaya devam edilebiliyor veya sürekli ölçülüp kontrol altında tutulması gerekiyor sanırım
ama ben 100 ve üzerinde olunca mr isteniyor diye biliyordum? daha düşük değerler için genelde stres kaynaklı gibi düşünülüyor..
ben de sonraki adette baktıracağım umarım düşmüştür ..

Umarım düşmüştür sizin prolaktin seviyeniz kaç ve ne kadardır kullanıyorsunuz?Ardından hamilelik düşünüyor musunuz? ben düşünüyorum 1 hafta kaldı bat a ama hiçbir belirtim yok:KK43:

Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır bu sitede yazılanları takip etmeme rağmen bu ilk mesajım. 31 yaşındayım, 4.5 ay önce evlendim. Adetlerim hep çok düzenli olmuştur. Balayından itibaren 20-26 gün arasında adet olmaya başladım. Yaşım nedeniyle hemen bebek istiyorduk, bu yüzden doktorum yumurtlama kontrolü yapmaya başladı. Yumurtalarımın yeterli olgunluğa gelmeden 10-13 mm büyüklükte kaldığını söyledi ve polikistik over benzeri tanımını yaptı. Yumurtalıklarımı uyarması için 2 ay clomid 1 ay da gonal f iğne verdi. Ama yine yumurtlayamadım. Bu forumda okuduklarımdan hormon testi yapmadan pko tanısı konulmasının ve ilaç verilmesinin yanlış olduğu kanısına vardım. İyi ki burayı takip ediyormuşum. Doktorumu hormon testi için ben yönlendirdim ve 2012'nin son günlerinde yapılan hormon testinde prolaktinim 145 çıktı. Doktorum hemen yarım tablet dostonex'e başlamamı ve derhal MR çektirmemi istedi. MR sonucumda 9mm mikroadenom yazıyor. Göğüslerimin acıması ve adetlerimin erken gelmesi hariç bir belirtim yok. İlk öğrendiğimde çok üzüldüm ve çok ağladım. Şimdi alışmaya ve kabullenmeye başlıyorum. 2 endokrin uzmanı ile görüştüm. İkisi de tümörüm makroadenom sınırında olduğu için hamilelikte hormon değişimleriyle büyüyebileceğini ve en az 1 yıl korunmamız gerektiğini söyledi. Bu arada dostinex'e devam, 1 ay sonra tekrar tahlil yapıcam ve dozu ayarlayacaklarmış. 1 yıl sonunda tekrar MR çekip küçülüp küçülmediğine bakacaklar. Ben burda okuduklarımdan mikroadenomla hamile kalıp doğum yapan pek çok kişi olduğunu okudum. 1 yıl beklemek de beni korkutuyor açıkçası. Yaşım 31, ya sonra bebek denemeye başlayınca başka sorun ortaya çıkarsa. İyice vakit kaybedeceğim ve şansım azalacak diye düşünüyorum. Siz benzer durumdaki arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanmak istiyorum. 1 yıl bekliyeyim mi, yoksa prolaktin normale inince bebek için çalışmalara başlayalım mı? Tek çocuğum. Eşime bir evlat, anne babama bir torun vermek istiyordum :KK43:((

merhaba cnm bende de ploraktin yuksekligi var 42.9 cikti ve ben asilamaya basladim. bu hormonun yukseldigini bilmeden drum bana da dotinex verdi cuma asilamam var bakalim kullan diyece
kmi. bende otuziki yasindayim 4 bucukbyilllik evliyim ve 4 yildir bebek sahibi olmaya calisiyorum. acisi cok zor bilirim ama sabirli olmak lazim arkadasim. sende fazla zaman kaybetme asilamaya gec elinden geleni yap. insallah bebegine tez zamanda kavusursun. kendini uzme kimseye karsi sorumlu hissetme. torun da babada yapmak allahin lutfudur. dakin kendini suclama. cocuk tamamen allahin ol demesine bagli. vakti grlmediyse olmaz geldiyse hicbisey engellemez. daha yeni evlisin meraketme dualarini eksuk etme asilamaya gec sansini artir. dilerim tez zamanda bebisin senle olsun. banada dua et asilamam tutsun herkesin tutsun insallah.amin

merhaba cnm bende de ploraktin yuksekligi var 42.9 cikti ve ben asilamaya basladim. bu hormonun yukseldigini bilmeden drum bana da dotinex verdi cuma asilamam var bakalim kullan diyece
kmi. bende otuziki yasindayim 4 bucukbyilllik evliyim ve 4 yildir bebek sahibi olmaya calisiyorum. acisi cok zor bilirim ama sabirli olmak lazim arkadasim. sende fazla zaman kaybetme asilamaya gec elinden geleni yap. insallah bebegine tez zamanda kavusursun. kendini uzme kimseye karsi sorumlu hissetme. torun da babada yapmak allahin lutfudur. dakin kendini suclama. cocuk tamamen allahin ol demesine bagli. vakti grlmediyse olmaz geldiyse hicbisey engellemez. daha yeni evlisin meraketme dualarini eksuk etme asilamaya gec sansini artir. dilerim tez zamanda bebisin senle olsun. banada dua et asilamam tutsun herkesin tutsun insallah.amin

Amin arkadaşımm, destek veren güzel temennilerin için teşekkür ederim sana. inşallah senin de aşılaman tutar, en yakın zamanda yavruna kavuşursun. senin için dua edeceğim. ben adetimin gelmesini bekliyorum, kan tahlili yaptırıp prolaktinime baktıracağım. inşallah yakın zamanda düşer ve yumurtlamam yeniden başlar. şu an aşılama yaptıramıyorum çünkü prolaktin yumurtlamamı bastırmış durumda. yumurtlayamadığım için nedenini araştırınca prolaktin sorunumu ve tümörümü öğrenmiş oldum. benim biraz daha sabretmem gerek yani canım, inşallah tez zamanda senin güzel haberlerini alırım.

bende bir defa kullandım, prolaktin hormonu yüksekliği nedeniyle..
oldukça etkili bi ilaç ve çözüm sağlıyo..

Evet gerçekten etkili bir ilaç kullandığım ay hemen hamile kaldım ve 3. ilaçtan sonra prolaktin hormonum normalinde altında bir değerde çıktı. Herkese acil şifalar.

Evet gerçekten etkili bir ilaç kullandığım ay hemen hamile kaldım ve 3. ilaçtan sonra prolaktin hormonum normalinde altında bir değerde çıktı. Herkese acil şifalar.

mrb bişey sorucam.şuanda hamilemisin.yani herhangi bi problem yaşadınmı?çünkü bazısı düşüğe veya bebğin kalbinin durmasına sebep oluyomuş.cvp yazarsan sevinirim.

Şuan 5 haftalık hamileyim henüz kalp atışları için doktora gitmedik ayın 31 inde gideceğim şuana kadar bir sorun yaşamadım keseyi de gördük çok şükür. senin prolaktin hormonun kaç çıktı?

Merhaba arkadaslar ploraktin hormonu na dotinex cok iyi geliyor ben asilama oldum ve druma defalarca sordum kullanirken hamile kalinmasi durumunda ilaci hemen kesmek grekiyomus. yani dotinexin yarari olacagi ni soyledi zarari degil. ploraktin yukseldi ilac kullandin dustu ve ilaci biraktin hamile kalmaya calisirken yine cikarsa yine olmayacak. valla ben once allaha sonra dra guvenip kullaniyorum. allahim korur insallah bisey olmaz. olacagi varsa zaten oluyor.
topidik arkadasim allah razi olsun benimde sen dualarimdasin insallah sende bende buradaki herkesde bebegine kavusur. dr sana 1 yil korunun demis ama cok uzin bir sure. baska bir dra hatta drlarla gorus derim ben hamile kalmak istiyorum de eniyisini onlar bilir dicem ama tecr
ubelerim dogrultsunda birinin ak dedigine biri kirmizi hatta fusdiyebiliyor. bu kadin dogum drlarina hic guvenemiyorum. bence 1 yil bekleme dusrt dusmez basla calismalara tabi drlarla da gorus. birde bebegini kalbi falan duruyor ya allah korusun dotinexin yaptigi kesinmiki acaba
bence icinizi rahay tutun hamileyken bile cok nadir durumlarda kullanuliyomus bu ilac. benim bildigim buokudukca buralari vallahi dotinex yuzunden bebegini dusurenleri stresten ploraktinim tavan yapiyor vallahi arkdasslar allah bizede bebek verirde onlari buyutmekle ugrasiriz bundan sonra insallah h ami amilar. i

bende bir defa kullandım, prolaktin hormonu yüksekliği nedeniyle..
oldukça etkili bi ilaç ve çözüm sağlıyo..

ilk kullanmamın üzerine 5-6 ay geçmişti ki tekrar prolaktinim 32 oldu,yükseldi :KK47: şimdi yine başladım dostinex'e,banadA doktor bu süreçte hamile kalırsan ilacı kesicez dedi...
ayrıca şimdi bide hipofiz mr çekilcek bende salı günü :18:

Merhaba arkadaslar ploraktin hormonu na dotinex cok iyi geliyor ben asilama oldum ve druma defalarca sordum kullanirken hamile kalinmasi durumunda ilaci hemen kesmek grekiyomus. yani dotinexin yarari olacagi ni soyledi zarari degil. ploraktin yukseldi ilac kullandin dustu ve ilaci biraktin hamile kalmaya calisirken yine cikarsa yine olmayacak. valla ben once allaha sonra dra guvenip kullaniyorum. allahim korur insallah bisey olmaz. olacagi varsa zaten oluyor.
topidik arkadasim allah razi olsun benimde sen dualarimdasin insallah sende bende buradaki herkesde bebegine kavusur. dr sana 1 yil korunun demis ama cok uzin bir sure. baska bir dra hatta drlarla gorus derim ben hamile kalmak istiyorum de eniyisini onlar bilir dicem ama tecr
ubelerim dogrultsunda birinin ak dedigine biri kirmizi hatta fusdiyebiliyor. bu kadin dogum drlarina hic guvenemiyorum. bence 1 yil bekleme dusrt dusmez basla calismalara tabi drlarla da gorus. birde bebegini kalbi falan duruyor ya allah korusun dotinexin yaptigi kesinmiki acaba
bence icinizi rahay tutun hamileyken bile cok nadir durumlarda kullanuliyomus bu ilac. benim bildigim buokudukca buralari vallahi dotinex yuzunden bebegini dusurenleri stresten ploraktinim tavan yapiyor vallahi arkdasslar allah bizede bebek verirde onlari buyutmekle ugrasiriz bundan sonra insallah h ami amilar. i

Canım aşılamanı yaptırdın mı? İnşallah 2 hafta icinde pozitif sonucu alırsın :)) ben 2 drla görüştüm, 1 yıl ilaç kullanıp beklememi söylediler. Ama ben prolaktinimin düşmesini bekliyorum, inşallah birkaç ay icinde düşerse başka dra gideceğim ve Dr kontrolünde denemeye başlamayı düşünüyorum. İnşallah hepimizin tedavisi olumlu gecer canım.

Şuan 5 haftalık hamileyim henüz kalp atışları için doktora gitmedik ayın 31 inde gideceğim şuana kadar bir sorun yaşamadım keseyi de gördük çok şükür. senin prolaktin hormonun kaç çıktı?

cnm benim prolaktin 70 çıktı.bundan önce 6 ay kullandım dostinexi normale döndü ama yine hamile kalamadım.ilacı bıraktım yine yükseldi.birde başka bi doktor parlodel kullanabilirsin en azından hamile kalsanda bişey olmaz dedi.

kızlar ben aşılama olmuştum 25 ocakda dotinex pazartesi veperşembne kullanıyorum yarım tablet. bugün 7. günüm çok çok az kahverengi akıntım geldi ama sildikçe nokta şeklinde. dotinex yapmış olabilrmi acaba başına böyle bişey gelen varmı arkadaşlar daha adete 8 gün var çok korkuyorum bilen varsa yazsın nolur. ben nejel ne de başka bişey kullanmıyorum allahım varsa sen onu koru. cvp bekliyorum kızlar beni eniyi siz anlarsınız

X