Merhabalar herkese,
ben dün üye oldum sitenize,burada tüm bayanların okuduğum kadarıyla birbiriyle bilgi alışverişi yapması çok hoşuma gitti ve bu yüzden bende bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum..
Ben 32 yaşında bekarım,son 3 aydır adet düzensizliği ve az miktarda adet görmeye başlayınca panik olup doktora gittim,aynı zamanda da adet sonrası rahimde ve özellikle sağ yumurtalığımda ağrı oluyordu.. kan tahlilleri,ultrason v.s hiçbirinde birşey çıkmadı..ama çok düzenli olan adetlerim 2-3 gün sürmeye devam edince başka bir doktora gidip adetimin 3ncü gününde hormon testi yaptırdım.. ve tüm hormonlarım normal fakat süt hormonu prolaktin yüksek çıktı..23 olması gerekirken bende 29.47 çıktı..doktorum hemen bir beyin MR çektirmemi istedi ,tabi ben panikledim ne olduğunu da tam izah etmedi bana..ertesi gün başka bir kadın doğum uzmanına gidip şikayetlerimi ve test sonuçlarımı gösterdim,bana güzelce hepsini izah etti ve prolaktin hormonunun hamilelerde ve emziren annelerde yüksek olduğunu ama benim durumumda bir kadında yüksek olmaması gerektiğini,bunun hipofiz bezinde bir tümör olma ihtimalinin olduğunu ya da stresstende kaynaklanabileceğini söledi,önce emin olmak için adetim bitince tekrar bir prolaktin ölçümü yapılmasını istedi..bende tekrar o testi yaptırdım,bu sefer 38.40 çıktı prolaktin!!! hemen bir hipofiz MR istedi,bende gidip çektirdim..sonuçları dün aldım :sonuç temiz çıktı ALLAHIMa bin şükürler olsun ..ben bile artık şüphelenmeye başlamıştım beynimde bir adenomun olma ihtimalinden.. bana hemen Dostinex adında bir ilaç yazdı,salı-perşembe alıcakmışım yarım yarım 1 aylık bir tedavi ,sonrasında tekrar prolaktin ölçümü yapılacak eğer düşerse ilacı kesecekmiş..ama ben internette okuduğum kadarıyla ağır bir ilaçmış,yan etkileri sıkıntılıymış,hatta ne kadar doğru bilemiyorum ama bir bayan oda benim gibi bekar 29 yaşında onda kemik erimesi yapmış bu ilaç.. açıkçası çok tedirgin oldum kullanmasam düşmez bu prolaktin ,kullansam kimbilir bende ne yapıcak ..önümüzdeki yaz evlenmeyi düşünüyorum ALLAH kısmet ederse..çocuklara da çok fazla düşkünüm,prolaktin yüksekliği hamileliği engelliyorumuşş bundanda çok fazla korkuyorum..lütfen beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim,birde yumurtalıklarım arada bir ağrıyor,adet bitiminden 1 hafta sonra 3 gün boyunca kahverengi akıntım oldu..bunu da doktora söledim fakat gülmekle yetindi:)) tam 3 farklı kadın doğum uzmanına gittim bu konuyla ilgili hiçbiri birşey söyleyemedi..yani eğer gerçekten hiçbişey yoksa neden ağrıyor anlayamıyorum..neyse çok yazdım sanırım ..:)) durumu benim gibi olan bayanlar benimle de paylaşırlarsa bilgilerini çok mutlu olurum ,şimdiden çok teşekkürler