herkese merhaba. bütün yorumları okudum ve ben de hikayemi paylaşmak istedim. yaklaşık 1 yıldır 2 ayda bir adet görüyorum, bu yüzden muğlada özel bir hastanede kadın doğum doktoruna gittim (adetin 5. günü). 5li hormon tahlili istedi, sonucunda prolaktin değerim: 92.7 çıktı. doktorum bu hormonun yüksek olduğunu, beynin ön kısmında bulunan hipofiz bezinin bu hormonu salgıladığını ve yüksek olmasının nedenini araştırmak için beyin cerrahına sevk etmesi gerektiğini söyledi. beyin cerrahı doktorum, stresten ve anlık olarak da bu hormonun yükselebileceğini ama ne olursa olsun mr çektirmesi gerektiğini söyledi. mr sonucumda hipofiz bezimde 10 x 60 mm boyutunda kistik lezyon saptandı. muğladaki doktorum: ' şuan ilaçla tedavi ya da ameliyat kararını ben vermek istemiyorum, en iyisi üniversite hastanesinde bir profesörün bunu görmesi ve karar vermesi ' , dedi. Üniversitesi hastanesi profesöründen özel randevu aldım (ücreti, doktorun ve hastanenin adını isteyene söyleyebilirim, sadece muayene özel oluyor, tahlilleri filan devlet karşılıyor). Doktorum urun içine doğru kanamış olduğunu (tam olarak ne demek olduğunu bilmiyorum) ve göz sinirleme zarar vermiş olabileceğini eğer vermişse ameliyatla uru alacağını ve bunun basit bir işlem olduğunu, vermemişse ilaçla kontrol altında bir tedavi uygulayacağını söyledi. görme alanı testi yapıldı, temiz çıktı. sadece gözlerimde numaralanma var ama sanırım bunun urla bir alakası yok ki ilaçla tedaviye başladık. 3 ay boyunca haftada 2 kez(pazartesi perşembe) tam doz dostinex kullanacağım ve 3 ay sonunda gidip tekrar mr çektireceğim. urun durumuna göre tedavi şekli belirlenecek. burda okuduğum yorumlara göre çoğu kişiden mr istenmemiş ve ilaca başlanmış, bunun ne kadar doğru olduğu kafamı kurcaladı. hiç kimseye de ameliyatla ilgili bir şey söylenmemiş. ameliyat burundan girilerek yapılıyormuş. sonuç olarak boşlamamak gerekiyor ve araştırılıp doktora da öyle gidilmesi gerekiyor. şuan ilacı henüz 1 defa kullandığım için etkililiği hakkında size ancak 3 ay sonra haber verebileceğim. şunu da ekleyeyim henüz evli olmadığım için çocukla ilgili bir durumum yok. ek tedavi olarak abimin yurtdışından araştırıp gönderdiği aloe vera suyunu kullanıyorum ( stres giderici, bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirici, alerji giderici özellikleri olduğu saptanmış ) , daha yeni başladım, bakalım iyi gelecek mi. inşallah yazdıklarımla biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. insan ilk duyduğunda araştırmak için direkt internete dayanıyor çünkü. 3 ay sonra sonuçlarımı tekrar ileteceğim.