Hepsini okuyorum diye ben de 40 kere yazdım, hepsiyle koptuğun için tek bir arkadaşın kalmış ve o da giderse arkadaşsız kalacaksın, arkadaşın hakkında iyi şeyler düşünmüyorsun; ama yüzüne hiçbir şey söylemeyip burda dedikodusunu çeviriyorsun neden? Arkadaşsız kalma korkusu işte bu.
Sen benim 5 dk üzüldüğümü, neyi ne kadar kafama taktığımı nerden biliyorsun? Adama aşıksın ve yanındasın niye böyle bi adamla olayım vs. saçma bir savunma. Bir hiç demen yetti benim için görüşlerini anlamama rica ediyorum alıntılamayın beni artık, cidden hassasım bu konularda.
Hepsini okuyorum diye ben de 40 kere yazdım, hepsiyle koptuğun için tek bir arkadaşın kalmış ve o da giderse arkadaşsız kalacaksın, arkadaşın hakkında iyi şeyler düşünmüyorsun; ama yüzüne hiçbir şey söylemeyip burda dedikodusunu çeviriyorsun neden? Arkadaşsız kalma korkusu işte bu.
Sen benim 5 dk üzüldüğümü, neyi ne kadar kafama taktığımı nerden biliyorsun? Adama aşıksın ve yanındasın niye böyle bi adamla olayım vs. saçma bir savunma. Bir hiç demen yetti benim için görüşlerini anlamama rica ediyorum alıntılamayın beni artık, cidden hassasım bu konularda.
Hepsiyle kopmadım, bizzat ben sebeplerini belirterek iletişimimi kopardım, ben istemedim.
Yüzüne söylemiyorum değil, henüz söylemedim çünkü tek başıma düşünmek istemedim, en azından dışarıdan bu olaya bakan insanların fikrinide alıp, bu şekilde düşünerek hareket etmek bana göre daha mantıklı geldi.
Hanımefendi siz vallahi anlamıyosunuz ve komik birşey söylüyorsunuz, benim sevgilim gazi, benim sevgilim vatan için sen ben onlar bunlar için ayaklarını orada bırakıp geldi, ve bende onunla gurur duyduğumu her fırsatta belirttim ve ayrılsak dahi sonsuza kadar bu gurur benimle kalacak.
Gazi yakını olan, sevgilisi saldırı sonucu ayaklarını kaybeden ve bu durumdan dolayı mağdur olan taraf benim, aylardır bu durumdan dolayı üzüntü içinde olan, aklını yitirmek üzere olan benim.
Ama işin ilginci hassas olan sizsiniz
Vallahi saygısızlık yapmak istemiyorum ama ben buna sadece gülerek karşılık verebilirim, ben sizi alıntılamıyorum tekrar, benimde ricam sizde benim konularıma yorum yapmayın.
Saygılarımla, teşekkür ederim ayrıca hassasiyetiniz için. :)
Konu sahibesi özelllle saldırı diyor bakın, çatışma , operasyon demiyor. Saldırı sonucu yani gafil avlanacak şekilde yaptı bu hainler onu demek istiyor hiç dediği bu bence.
Koptuğun için yazmışım zaten yani sen isteyerek koptuğun için kelimeleri tek tek açıklamam mı gerek? Sevdiğin adam engelli herhalde üzülüp yıpranacaksın; ama sebebi için bir hiç diyorsun hassas olduğun nokta sevgilin yani bu mevzu değil, aynı mevzularda hassasiyet göstermiyoruz yani. Sıkıldım valla kelimeleri açıklamaktan.Hepsiyle kopmadım, bizzat ben sebeplerini belirterek iletişimimi kopardım, ben istemedim.
Yüzüne söylemiyorum değil, henüz söylemedim çünkü tek başıma düşünmek istemedim, en azından dışarıdan bu olaya bakan insanların fikrinide alıp, bu şekilde düşünerek hareket etmek bana göre daha mantıklı geldi.
Hanımefendi siz vallahi anlamıyosunuz ve komik birşey söylüyorsunuz, benim sevgilim gazi, benim sevgilim vatan için sen ben onlar bunlar için ayaklarını orada bırakıp geldi, ve bende onunla gurur duyduğumu her fırsatta belirttim ve ayrılsak dahi sonsuza kadar bu gurur benimle kalacak.
Gazi yakını olan, sevgilisi saldırı sonucu ayaklarını kaybeden ve bu durumdan dolayı mağdur olan taraf benim, aylardır bu durumdan dolayı üzüntü içinde olan, aklını yitirmek üzere olan benim.
Ama işin ilginci hassas olan sizsiniz
Vallahi saygısızlık yapmak istemiyorum ama ben buna sadece gülerek karşılık verebilirim, ben sizi alıntılamıyorum tekrar, benimde ricam sizde benim konularıma yorum yapmayın.
Saygılarımla, teşekkür ederim ayrıca hassasiyetiniz için. :)
Koptuğun için yazmışım zaten yani sen isteyerek koptuğun için kelimeleri tek tek açıklamam mı gerek? Sevdiğin adam engelli herhalde üzülüp yıpranacaksın; ama sebebi için bir hiç diyorsun hassas olduğun nokta sevgilin yani bu mevzu değil, aynı mevzularda hassasiyet göstermiyoruz yani. Sıkıldım valla kelimeleri açıklamaktan.
Valla uzun uzun şuraya bir yazı döşerdim de yoruldum ve sıkıldım artıkValla bende çok sıkıldım kelimelerimi açıklamaktan, en az 50 defa açıkladım, ki daha önceki konularımda binlerce kez gurur dahi duyduğumu açıkladım, ve birçok kez bu forumda vatani görevini yapan insanlara ufacık laf dokundurulsa herkesten önce ben atladım.
Birilerine birşey söylemeden önce en azından haklarında ufacık bilgi edinmek lazım, bu konuda ne kadar hassas olduğumu ben milyon kez belirtmişim zaten şu foruma üye olduğum günden beri, ama siz resmen karşınızdaki kişi vatan haini gibi konuşuyorsunuz.
Hiç asker/polis yakınınız var mı bilmiyorum, ama benim sevgilimde ve hastanede tanıştığım tüm gaziler, yakınları ya da şehit aileleride benim düşündüğüm gibi düşünüyorlar, ben sevgilimin kendi ağzından da aynı şekilde tv izlerken " hiç uğruna " lafını çok kez duydum.
Bunu neden söylediğime dikkat edin, benim demek istediğim şey vatan için hiç uğruna değil, ben bunu kastediyorsam zaten benim bu ülkede işim ne, ben sizin dediğinizi çok iyi anladım, fakat siz benim hiç uğruna dediğimi anlamadınız.
3-5 tane soysuz hain yüzünden bu insanlar bu gençler bu durumlara geliyorlar kimi şehit kimi gazi gencecik yaşlarında demek istedim. Benim sevgilim ayaklarını bir hiç uğruna kaybetti evet, vatanımız için gereğini yaptı mesleğini layığı ile icra etti yıllarca, problem vatan değil problem bahsettiğim hainler, kaç ailenin kaç çocuğun elinden hayallerini aldılar farkındamısınız? Ve ilk değil, son olmayacak. İşte bu yüzden hiç diyorum. Bitmiyor çünkü.
Valla uzun uzun şuraya bir yazı döşerdim de yoruldum ve sıkıldım artık
Evet hem bu, hemde olaylara kızgınlıktan hiç uğruna dedim. Tam dediğiniz gibi, haberini bulabilirsem tekrar buraya link atacağım, fakat evet çatışma esnasında değil.
Özel harekat araçlarını bilirsiniz, 5 bölmesi vardır ve bölmelerin arası kapalıdır. Her bölmede 2 polis olur genelde bazen tek.
Çatı nöbetini bitirip eve gitmek üzere bu araca biniyorlar, en arka bölmede oturuyor sevgilim ve roket atar demişti sanırım yani tam bilmiyorum ne nedir ne değildir ama saldırı oluyor ve arkadan olduğu için arka bölme etkileniyor..
Ayakları ise kopmuyor, resmen eriyor.. Ve vücudunda çok sayıda zift gibi yanıklar..
Bu durumdan dolayı öfkeliyim evet, ve bir sürü genci yaşlısı insan çoluğunu çocuğunu eşini ailesini bırakıp gidiyor, kimisi dönüyor kimisi dönemiyor şehit veriyoruz bazen günde 1 bazen günde 10, bir hiç uğruna dememdeki sebep neticede savaşta değiliz, yani kazanan kaybeden yok, saldırıyı düzenliyorlar insanları parçalıyorlar ve sonuç yok, ateş düştüğü yeri yakıyor ve konu kapanıp gidiyor.
Evet aynı şekilde düşünüyorum bir hiç uğruna, benim sevgilim görevini layığı ile yaptı başımıza böyle bir durum geldi ne ilk ne son bizden sonra da çok kişi yaralanacak çok kişi şehit olacak, işte bu sebepten bir hiç uğruna diyorum.
Apinklady
Ay içim şişti kaç kere açıkladın, bırak artık kendini anlatmak, açıklamak zorunda değilsin. Ben seni tanımadan sevdim valla.
İyi de siz gazi olmadan önce başladı diyorsunuz. Belki bir bildiği var, bir şey gördü bilemeyiz fikir sadece.Bunun açıklamasınıda yaptım, tabiki arkadaşımın lafını önemser ve dinlerim. Hemen kalkıp aa sevgilim yapmaz etmez demem asla böyle birisi değilim.
Bir bildiği olsa ve bu çok çok kötü birşeyde olsa emin olun söyler, öyle olumsuz olumsuz diye gevelemez. Daha öncede hep birbirimize görüş belirttik ve varsa bildiği açık net söyledi.
Ayrıca sevgilimi tanımıyor, hiç görmedi.
Kaldı ki sevgilim özel harekatcı, zaten ilişkimizin büyük zamanı görevi gereği hakkari ve daha sonra şırnakta bulundu, ne bileyim dağın başında köpekten başka şey yok zaten, ağustos sonunda ise saldırı sonucu ayaklarını kaybetti, buraya getirildi. Anlamanız için belirtiyorum, protezleri takılana kadar yatalak, tekerlekli sandalyeye biz olmadan oturamıyor. Tuvalete bile ben, annesi, babası götürüyoruz.
Sizce ne görmüş olabilir? Yatalak adam ayaklanıp beni aldatmadı dimi? Ya da hangi kız gelip tuvalete götürdü sizce?
Kolay kolay kim kendini bu ateşe atıcak?
Teşekkür ederim :)
Niyetim sevdireyim açıklayayım değil ama böyle bi konu hakkında suçlanır gibi olunca pes artık dedim, durumun başrolu benim ama hassas olan başkaları
Rabbim herkese gönlünden geçeni versin demek en doğrusu sanırım :)
İyi de siz gazi olmadan önce başladı diyorsunuz. Belki bir bildiği var, bir şey gördü bilemeyiz fikir sadece.
Ya bir de sen "hiç" deyince ben anladım, çatışma değil , haince saldırı olduğu için yani. Hadi anlamadı, anlattın, hala başka şeyler sürdü önüne.konu arkadaş iken ; vatan millete geldi. Hassasız hepimiz bu tartışılmaz.
hislerinizi gercekten anlayabiliyorum. umarim en saglikli sekilde en hayirli sekli neyse o olur sonucta. Allah nisanlinizin, sonrasinda ailesinin ve sizin yardimciniz olsun. bosverin, dostluklar biter, yenileri baslar, uzmeyin bide bunun icin kendinizi.Hayır, yani haklı olduklarını biliyorum. Birçok insana göre sakat, acınası hatta belki ezik. Dediğiniz gibi toplumumuzun büyük kısmı böyle bakıyor buna. Yaşadığım için biliyorum, durum onların bahsettiğinden çok daha kötü hatta. Ben sevgilimle ordan oraya gezeceğim bir zamanda onu tuvalete götürüyorum, durumun özeti tam olarak bu.
Vicdansız bulduğum nokta ise burası değil, evet haklılar, mantıklı ve gerçekci bir yaklaşım bunların bende tabiki farkındayım, fakat bana göre yanlış ve vicdansızca olan bunu bana defalarca belirtmeleri ve üslupları, ben haberi aldığımda hemen gidemedim hastaneye, arkadaşlarıma çevreme danıştım belki aptallıktı yaptığım ama içimden bunu yapmak geldi, sevgimden şüphem yoktu fakat hiç böyle bi durumda olmadığım için ne yapmam gerektiğini bilemedim şok ve afallamak diyebiliriz buna, yapılan yorumlar ise hastaneye gitmemem, gidersem bana daha çok bağlanacağı, şimdiden ayrılmam gerektiği yönündeydi, benim vicdansızca bulduğum bunlardı. Gerçekci olsunlar tabiki böyle birşey için kızma hakkım yok çünkü herkesin fikri aynı olamaz ama bana " bak arkadaşım, bunlar gerçekler malesef ki bunları yaşacayacaksın, ama tercih senin " demeleri gerekirdi diye düşünüyorum.
Üslupları çok acımasız geldi bana, yani bunu yazarak ifade edebilmem mümkün değil, söyleme şekillerinden dolayı bana göre bunun adı vicdansızlıktı.
Ya da ufacıkta olsa bir geçmiş olsun diyebilirlerdi, herşeyden önce genç bir adam, önünde kocaman bir hayat var ve en güzel dönemlerinde ayaklarını kaybetti hemde bir hiç uğruna, en azından bu sebepten bir geçmiş olsunu haketmiştik diye düşünüyorum, ama ufacık bir geçmiş olsun yerine hepsi dört bir yandan olumsuzluklar ile saldırınca bu bana vicdansızca geldi, daha sonraki süreçte ise ben ilk zamanlar hastanede hiç iyi durumda değildim tabiki, öyle görmenin şoku nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ne yapsam ne söylesem kırılır nasıl davransam hoşuna gider diye kendim ile savaştım uzun bir süre, dediğim gibi gün oldu yemek yemedim, günlerce üstümü değiştirmedim, kendime kaçıp ağlayacak kıyı köşe aradım, ve arkadaşlarımın hepsinden haberi vardı, ama benim çok sevdiğim ve inanın her koşulda yanında olduğum arkadaşlarımdan bir tanesi bile 10 dk bile olsa hastaneye uğramadılar, ne olursa olsun ben dostuma kızsamda küssemde bu şartlar altında yanında olurdum, ben büyük bir destek beklemedim benim kafamı dağıtmak için uğraşsınlar koştursunlar istemedim, ama en azından bana karşı biraz daha vicdanlı ya da biraz yardımcı olabilirlerdi..
Çalışıyorum ben, işten çıkıp 1 saatte buraya ulaşıyorum o da en erken, burdan çıkıp eve gitmem yaklaşık 2 saat.. Daha hiç ağızlarından bir ihtiyacın var mı sorusunu duymadım..
Hiç tanımadığımız insanlar bile bizim için ufacık bile olsa birşeyler yaparken, benim yakınım dostum dediklerimin yapmaması tabiki zoruma gider ve vicdansızlık olduğunu düşünürüm ben bunun.
29 Ekim'de velilerim düşünmüş, çocuklarına resim yaptırmışlar, asker,polis resimleri türk bayrakları vs.. Konu ile ilgili yani.. Hepside birer kağıt iliştirmiş kenarına, tüm velilerim notlar yazmış kendileri ve çocukları adına. Bana getirdi çocuklar sevgilime götürmem için..
İşte bu gibi sebeplerden hiç tanımadığım, tanıdığım ama ufacık samimiyetim olmayan insanlar bu denli düşünceli olabiliyor iken benim dostlarımın bana böyle davranmaları, en azından onaylamasalar dahi durumun hassasiyetinden dolayı bana destek olmamaları arkamda durmalaları bana bunu düşündürür.
Yazıya bu kadarını dökebiliyorum, evet bu son nokta idi ama çok dolmuştum bu konu ile ilgili. İyi günlerimde hepsi yanımdaydı deli gibi gezdik güldük eğlendik lokmamızı bölüştük yıllarca, ama şimdi en kötü günümde ben hiç birini göremiyorum. Bana göre malesef bu vicdansızlık..