Dost dediğim kişi fesat mı ? Yoksa fesat olan ben miyim ?

Yapmayın allah aşkına arkadaşım kahin değil bunu biliyorum :) önce aşık olucağımı hissedip sonrada gazi olup olumsuz olacağını mı hissediyor :))
Ve hiç hayatında görmediği ve tanımadığı bir insan hakkında hissediyor bu kadarını öyle mi ?

Arkadaşlığımız boyunca böyle önemli olaylar yaşamadık, genelde kakara kikiri oldu o yüzden fesatlığını görmedim, ha şöyle geriye dönüp baktığımda aklıma gelen mevzular var mı evet tabiki var, ufacık örnek vereyim arkadaşımın kayınvalidesi ile bende çok iyi anlaşırım, abla gibi görürüm onu ve güzel sohbetlerimiz olur mesajlaşırız bile bazen. Bizim ilişkimiz ilk başladığında beni sormuş arkadaşıma, nasıl ne yapıyor falan diye.. O da biriyle tanıştığımı söylemiş, daha başka hiçbir bilgi vermeden olmaz o iş demiş, bunuda gelip bana söyledi..

Normal mi sizce? Bunlar aile boyu kendileriyle ilgili değilde hep benimle ilgili şeyleri mi hissediyorlar?

Madem benim iyiliğimi isteyen bir dostum bu kadar önemsiyor beni, aylardır biz hastanedeyiz. Tabiri caiz ise sürünüyoruz kaç kişilik odalarda. Bunca aydır, 1 saat hatta 30 dk vaktini ayırıp merak edip gelmez mi bir insan?
40 kat yabancılar geldi, tanımadığımız bilmediğimiz insanlar bile geçmiş olsuna geldiler, gruplar toplanıp gazi ziyareti yapıyorlar, çünkü bu hastanenin bir çoğu gazi, ama benim dostum gelmedi ?

Şehre birazcık uzak burası, ve bir sürü ihtiyacımız oluyor, arabamız yok basit bir tuvalet kağıdını bile almak sıkıntı çekiyoruz bazen. Benim mükemmel arkadaşım bunları düşünmedi mi ? Ben akşam işten çıkıp, 2 otobüs değiştiriyorum, inince taksiye binip buraya ancak ulaşabiliyorum, elimde bir sürü poşet bilmem ne..

Bana telefonda olumsuz olumsuz demek yerine ufak bi meyve suyu kuru pasta alıp gelmek daha hoş olmaz mı ?

Sevgilimi daha hiç görmedi, tanımadı.. Neden bu kini sizce ?

Dediğiniz kadar iyi ve toz pembe olabilir mi ?
Direkt gazi olacağını hissetti demiyorum, kötü bi şeyler olacağını hissetti demek istedim. Bazı insanlar hissedder. Benim de 17 senelik arkadaşım var biriyle konuşmaya başladığı zaman gelir sorar ya da ablam da öyle hatta ısrar ederler illa yorum yap diye, yorum yaptığım insanları ben de hiç görmedim ve tanımıyorum.
Madem böyle düşünüyorsunuz buraya başlık açmak yerine hayatınızdan çıkartsaydınız arkadaşınızı, amaç ne anlamadım.

Benim de eşim Asker canım bir arkadaşım sürekli eşimin işini doğuda yaşamamı vs eleştirir dururdu hep eşimin ailesi ile çok ciddi sıkıntılarım oldu ama kızla dertleştiğimde bile öyle ağır şeyler söylüyordu ki ayrıl, terket çocuğunu düşün vs ki gerçek arkadaş hamile bir arkadaşına bu şekilde yaklaşmaz diye düşünüyorum en son arkadaşımın üniforma takıntısı olduğunu farkettim arkadaşlığı kestim bak bizler için hayat çok zor benim eşim Asker ama Polis Özel Harekata geçiş yapacak seni en iyi ben anlarım konularını ara ara görüyor ve sadece dua edip izliyordum. erkek arkadaşının yaşadıkları çok zor ki kardeşimize selamlarımı ilet Vatan ona minnettardır. sakın düşmesin yüzü herkesin harcı değil Vatan için can vermeyı göze almak Gazi olmak .benim de eşim çok zor bir insan dediğim gibi yaptıkları iş çok zor psikolojik olarak sıkıntılı olmaları çok normal bize düşen anlayışlı olmak .4 aylık hamileyim doğuda görevdeyiz eşim bugün alışveriş dönüşü bir ses duyarsan poşetleri elinden at kendini bişeyin arkasına sakla dedi boğazım düğümlendi seni bırakmam hayır dedim .bizler buralarda her an herseyi yaşayabiliriz. bir adam düşün ki doğmamış bebeği, karısı, canı ve en önemlisi Vatan derdinde. erkek arkadaşını düşün tırnağımız kırılsa canımız yanmıyor mu? Adam bacaklarını feda etmiş gözünü kırpmadan sen o Adam 'ın elini hiç bırakma ve sana bisey söyleyen olursa erkeğinin yanında olduğunu ve onunla gurur duyduğunu söyle. Allah seninle ve o koca yürekli Gazi kardeşimle beraber olsun.

Allahım önce çocuğunuza sonrada size sağlık huzur versin bir ömür. Durumun içinde olduğum için kelimelere dökemedim şimdi söylemek istediklerimi, ama ben yazamasamda siz beni anlıyorsunuz biliyorum.
Teşekkür ederim güzel dileklerin için, bizimde dualarımız her zaman hepinizle birlikte olsun..
Sağ salim doğu göreviniz biter umarım hızlıca..

Direkt gazi olacağını hissetti demiyorum, kötü bi şeyler olacağını hissetti demek istedim. Bazı insanlar hissedder. Benim de 17 senelik arkadaşım var biriyle konuşmaya başladığı zaman gelir sorar ya da ablam da öyle hatta ısrar ederler illa yorum yap diye, yorum yaptığım insanları ben de hiç görmedim ve tanımıyorum.
Madem böyle düşünüyorsunuz buraya başlık açmak yerine hayatınızdan çıkartsaydınız arkadaşınızı, amaç ne anlamadım.

Bende diyorum ki, kötü birşey olacak gibi hissetti değil. Olmaz o ilişki, olumsuz olacak bak gör gibi şeyler söyledikleri. Kötü birşey hissediyorum hissi değil yani..

Burası bir derdim var başlığı, ve benimde şu an derdim bu, kusura bakmayın daha beter olamadım :)
Zaten arkadaşlarım bir elin parmağını geçmezdi, hepsi ile böyle sebeplerden aramız bozuldu koptuk, anlatabildiğim bir ailem var, birde burası var. Çünkü burda bunları yaşayan binlerce kadın, benden büyük daha tecrübeli daha aklı selim insanlar dolu. Neden fikirlerini almayayım ki, ne gibi bir sakıncası olabilir?

Suçlamak için demiyorum ama benzer sebeplerle tüm arkadaşlarınızla aranız açıldıysa acaba problem sizde ya da sizin bakış açınızda olabilir mi?

Bende diyorum ki, kötü birşey olacak gibi hissetti değil. Olmaz o ilişki, olumsuz olacak bak gör gibi şeyler söyledikleri. Kötü birşey hissediyorum hissi değil yani..

Burası bir derdim var başlığı, ve benimde şu an derdim bu, kusura bakmayın daha beter olamadım :)
Zaten arkadaşlarım bir elin parmağını geçmezdi, hepsi ile böyle sebeplerden aramız bozuldu koptuk, anlatabildiğim bir ailem var, birde burası var. Çünkü burda bunları yaşayan binlerce kadın, benden büyük daha tecrübeli daha aklı selim insanlar dolu. Neden fikirlerini almayayım ki, ne gibi bir sakıncası olabilir?
Aynı şey kötü şeyleri hissedince sizin ayrılacağınızı da hissetmiş oluyor. Şu tavrınız bana birini hatırlattı, benden yorum isteyip kötü yorumda bulundum diye başka bir arkadaşla aramı bozan sonra dediğim gibi kötü şeyler yaşayıp ayrıldıktan sonra gelip özür dileyen birini. Illa olayları hissetmesi gerekmiyor, kötü hissiyatın açıklamasını beklemeniz de garip, hislerin nedeni olmaz ki.
Ben genel olarak kimseden akıl almayı sevmem, hayatıma müdahele edilmesinden hoşlanmam, benim aklım bana yeter kafası var, çok büyük bir olay değilse kendim de çözerim düşünüp. E sizin de arkadaşınız hakkında düşünceniz yerleşmiş akıl alacak bi durum yok ki.

Son düzenleme:
Aynı şey kötü şeyleri hissedince sizin ayrılacağınızı da hissetmiş oluyor. Şu tavrınız bana birini hatırlattı, benden yorum isteyip kötü yorumda bulundum diye başka bir arkadaşla aramı bozan sonra dediğim gibi kötü şeyler yaşayıp ayrıldıktan sonra gelip özür dileyen birini. Illa olayları hissetmesi gerekmiyor, kötü hissiyatın açıklamasını beklemeniz de garip, hislerin nedeni olmaz ki.
Ben genel olarak kimseden akıl almayı sevmem, hayatıma müdahele edilmesinden hoşlanmam, benim aklım bana yeter kafası var, çok büyük bir olay değilse kendim de çözerim düşünüp. E sizin de arkadaşınız hakkında düşünceniz yerleşmiş akıl alacak bi durum yok ki.

Hanımefendi yazdıklarımın tamamını okumadınız mı gerçekten?
Ben doğru anlatamadım mı anlamıyorum, bunları söylemeniz çok şaşırtıcı çünkü. Kendisi benim lise birinci sınıftan beri arkadaşım, birçok konu hakkında iyi ya da kötü hakkında yorumda bulunduk birbirimize. Benimde ona kötü yorumda bulunmuşluğum çoktur, onunda bana.
Hiçbir gün aramız böyle bir durum için açılmadı, ufacık alınganlık dahi olmadı aramızda.
Benim sorunum sevgilim hakkında kötü yorum yapması değil, varsa bir dayanağı elbette yapabilir herkes benimle aynı noktadan bakacak değil ya..

Burdaki durum bambaşka. Her allahın günü sevgilimin konusu dahi açılmadan konuşurken durup ya x ben olumsuz görüyorum tanımadan sevmedim der. Tekrar ediyorum, biz ilişkiye geç başladık uzun süre tanıma dönemi geçirdik onun görevi vs derken, sırf 1 ay oldu elimi tutmadı öpmedi diye olumsuz hissettiğini, bu işin olmayacağını söyledi :)
mantıklı mı sizce gerçekten bu kadarı ?

Peki hislerini düşüncelerini atalım bir kenara, varsayalım ben günahını alıyorum arkadaşımın gerçekten iyi niyetle söyledi, hiç tanımayan bilmeyen adını dahi duymayan insanlar akın akın hastaneye geliyorlar gazi ziyareti için, başkasına ziyarete gelen hasta herkese meyve suyu vs getirir burda çünkü çıkıp alması epey zor araba yoksa eğer.

Ben bu adamla aylardır beraberim, ve çok çok uzun zamandır hastanedeyiz, neden gelmiyor? haftasonu sinema,bowling,avm avm geziyor, ama 15 dk ziyaret edemiyorlar.. Ben ilk zamanlar hastanede canlı cenaze gibi gezdim, çok afedersiniz ama 3-4 gün duşa giremediğim,koktuğum oldu burda, üzerimi değiştiremediğim zaman oldu, ya da sabaha karşı 3-4 gibi sevgilimin canı domates istedi diye açık bir çorbacıdan domates aldım. Ve bu arkadaşımla her daim diyalog halindeydik, bunları yaşadığımı gördüğü halde benim bu hisleri kuvvetli iyi dostum neredeydi ?

Malesef gördüğünüz gibi toz pembe değil bu. Ayrıca buraya yazmamın sebebi, arkadaşıma hakikaten çok değer veriyorum, ve bu sebepten ona karşı susuyorum yoksa ağzım dilim evet var susturmasını biliyorum ama bu süreçte zaten beni kötü etkileyen herkesten uzaklaştım, tek bir arkadaşım kaldı, ondan da uzaklaşmak istemedim, yazmamın sebebi bu.

Benim için dost demek, son ekmeğini dahi bölüştüğün kişidir. O yüzden bunun bu kadar üzerinde duruyorum.

Suçlamak için demiyorum ama benzer sebeplerle tüm arkadaşlarınızla aranız açıldıysa acaba problem sizde ya da sizin bakış açınızda olabilir mi?

İlk konumda bahsettim bundan. Erkek arkadaşım ayaklarını kaybetti gazi oldu. Ve ailem hariç arkadaşlarım bana onun " sakat olduğunu,hayatım boyunca eziyet çekeceğimi, başka insanları kıskanıp imreneceğimi, onun hep bana mahkum olacağını, kendileri eşleri ile bir mekana gitse bizim gidemeyeceğimizi, başka kişilerin benim sevgilime hep ezik gibi bakacağını " söyledikleri için ben kendim uzaklaştım.

Çünkü benim bakış açıma göre bu söylenilen şeyler, bu acımasız yorumlar azıcık vicdan sahibi bir insan evladının söyleyeceği hatta düşünebileceği şeyler değil..

Hanımefendi yazdıklarımın tamamını okumadınız mı gerçekten?
Ben doğru anlatamadım mı anlamıyorum, bunları söylemeniz çok şaşırtıcı çünkü. Kendisi benim lise birinci sınıftan beri arkadaşım, birçok konu hakkında iyi ya da kötü hakkında yorumda bulunduk birbirimize. Benimde ona kötü yorumda bulunmuşluğum çoktur, onunda bana.
Hiçbir gün aramız böyle bir durum için açılmadı, ufacık alınganlık dahi olmadı aramızda.
Benim sorunum sevgilim hakkında kötü yorum yapması değil, varsa bir dayanağı elbette yapabilir herkes benimle aynı noktadan bakacak değil ya..

Burdaki durum bambaşka. Her allahın günü sevgilimin konusu dahi açılmadan konuşurken durup ya x ben olumsuz görüyorum tanımadan sevmedim der. Tekrar ediyorum, biz ilişkiye geç başladık uzun süre tanıma dönemi geçirdik onun görevi vs derken, sırf 1 ay oldu elimi tutmadı öpmedi diye olumsuz hissettiğini, bu işin olmayacağını söyledi :)
mantıklı mı sizce gerçekten bu kadarı ?

Peki hislerini düşüncelerini atalım bir kenara, varsayalım ben günahını alıyorum arkadaşımın gerçekten iyi niyetle söyledi, hiç tanımayan bilmeyen adını dahi duymayan insanlar akın akın hastaneye geliyorlar gazi ziyareti için, başkasına ziyarete gelen hasta herkese meyve suyu vs getirir burda çünkü çıkıp alması epey zor araba yoksa eğer.

Ben bu adamla aylardır beraberim, ve çok çok uzun zamandır hastanedeyiz, neden gelmiyor? haftasonu sinema,bowling,avm avm geziyor, ama 15 dk ziyaret edemiyorlar.. Ben ilk zamanlar hastanede canlı cenaze gibi gezdim, çok afedersiniz ama 3-4 gün duşa giremediğim,koktuğum oldu burda, üzerimi değiştiremediğim zaman oldu, ya da sabaha karşı 3-4 gibi sevgilimin canı domates istedi diye açık bir çorbacıdan domates aldım. Ve bu arkadaşımla her daim diyalog halindeydik, bunları yaşadığımı gördüğü halde benim bu hisleri kuvvetli iyi dostum neredeydi ?

Malesef gördüğünüz gibi toz pembe değil bu. Ayrıca buraya yazmamın sebebi, arkadaşıma hakikaten çok değer veriyorum, ve bu sebepten ona karşı susuyorum yoksa ağzım dilim evet var susturmasını biliyorum ama bu süreçte zaten beni kötü etkileyen herkesten uzaklaştım, tek bir arkadaşım kaldı, ondan da uzaklaşmak istemedim, yazmamın sebebi bu.

Benim için dost demek, son ekmeğini dahi bölüştüğün kişidir. O yüzden bunun bu kadar üzerinde duruyorum.
Hayır hepsini okudum, hissiyatın temeli, dayanağı, sebebi olmaz neyin açıklamasını yapmasını bekliyorsunuz? Ayrıca olumsuz hissettiği için gelmiyordur, ben de ablama tanıştırmak için ısrar ettiği biri için"ben bu adamla tanışmam, evlenirseniz de evinize gelmem, dışarda görüşürüz." demiştim. Iyi enerji almıyorsa gelmez, herkes herkesten iyi enerji almak zorunda mı, hayır yani bu kadar kötü biri olduğunu düşünüyorsanız kesin iletişimi, sizin yaptığınız da arkadaşınıza karşı iki yüzlülük madem böyle düşünüyorsunuz yüzüne gülmeyin. Yeni arkadaşlıklar kurun ya da düşünceniz neyse yüzüne söyleyin; çünkü arkadaşlık budur.

İlk konumda bahsettim bundan. Erkek arkadaşım ayaklarını kaybetti gazi oldu. Ve ailem hariç arkadaşlarım bana onun " sakat olduğunu,hayatım boyunca eziyet çekeceğimi, başka insanları kıskanıp imreneceğimi, onun hep bana mahkum olacağını, kendileri eşleri ile bir mekana gitse bizim gidemeyeceğimizi, başka kişilerin benim sevgilime hep ezik gibi bakacağını " söyledikleri için ben kendim uzaklaştım.

Çünkü benim bakış açıma göre bu söylenilen şeyler, bu acımasız yorumlar azıcık vicdan sahibi bir insan evladının söyleyeceği hatta düşünebileceği şeyler değil..
cok mantikli yorumlar yaptiginizi farkettim, lakin bu son cumle olmamis. vicdan sahibi insanlarmi? uzgunum, ama arkadaslariniz size aslinda gayet acik sozlu davranmislar. maalesef, ki maaaaalesef (!) kulturumuzde engelli insanlara 'aciyarak' bakiliyor. karsinizdakinin size acidigini hissetmek ve gormek insanin piskolojisini cok ciddi etkileyebilecegine inaniyorum. o yuzden umuyorum erkek arkadasiniz buna katlanabilir.
son cumlenize kizma sebebim arkadaslarinizin 'vicdanli' davranmamalarinin sizce yanlis oldugudur. size 'ayril' yada 'ayrilma' gibi bir oneride bulunmalarini yanlis buluyorum, ayrica kalkip size 'baskalarini kiskanacak imrenecek' demeleride yanlis, ama aslinda gercekci konusmuslar. cunku sevgilinizin durumunu hazmedememesi ve insanlarin ona aciyarak bakmasina katlanamamasi durumu gayet gercekci. Allah yardimcisi olsun sevgilinizin, sizin burda dostunuzdan yakinmanizdan cok daha kotu bir durumda. Ama sukur edecek cok seyi var, ayaklari yok belki artik ama sukur bacaklari var, ve umarim onlari istedigi diledigi gibi kullanip normal yasantisina devam edebilir.
ve umarim sizin vicdani duygularinizla sevgi duygulariniz karismamistir, hicbir zamanda karismaz (evet bende biraz gercekci yaklastim degil mi? ama beni anlayabildiginizi tahmin ediyorum).

şu fesat enerji emen arkadaşınızı şöyyyleee güzellll bir haşlayın nolur
aslında yukarıda yazmışlar rüya uydurun kocasıyla ilgili diyeceğim de çok günahmış rüya uydurmak
onun yanında rüya uydurmanın çok günah olduğunu vurgulayabilirsiniz
inancı varsa tırsar belkim

cok mantikli yorumlar yaptiginizi farkettim, lakin bu son cumle olmamis. vicdan sahibi insanlarmi? uzgunum, ama arkadaslariniz size aslinda gayet acik sozlu davranmislar. maalesef, ki maaaaalesef (!) kulturumuzde engelli insanlara 'aciyarak' bakiliyor. karsinizdakinin size acidigini hissetmek ve gormek insanin piskolojisini cok ciddi etkileyebilecegine inaniyorum. o yuzden umuyorum erkek arkadasiniz buna katlanabilir.
son cumlenize kizma sebebim arkadaslarinizin 'vicdanli' davranmamalarinin sizce yanlis oldugudur. size 'ayril' yada 'ayrilma' gibi bir oneride bulunmalarini yanlis buluyorum, ayrica kalkip size 'baskalarini kiskanacak imrenecek' demeleride yanlis, ama aslinda gercekci konusmuslar. cunku sevgilinizin durumunu hazmedememesi ve insanlarin ona aciyarak bakmasina katlanamamasi durumu gayet gercekci. Allah yardimcisi olsun sevgilinizin, sizin burda dostunuzdan yakinmanizdan cok daha kotu bir durumda. Ama sukur edecek cok seyi var, ayaklari yok belki artik ama sukur bacaklari var, ve umarim onlari istedigi diledigi gibi kullanip normal yasantisina devam edebilir.
ve umarim sizin vicdani duygularinizla sevgi duygulariniz karismamistir, hicbir zamanda karismaz (evet bende biraz gercekci yaklastim degil mi? ama beni anlayabildiginizi tahmin ediyorum).

Hayır, yani haklı olduklarını biliyorum. Birçok insana göre sakat, acınası hatta belki ezik. Dediğiniz gibi toplumumuzun büyük kısmı böyle bakıyor buna. Yaşadığım için biliyorum, durum onların bahsettiğinden çok daha kötü hatta. Ben sevgilimle ordan oraya gezeceğim bir zamanda onu tuvalete götürüyorum, durumun özeti tam olarak bu.
Vicdansız bulduğum nokta ise burası değil, evet haklılar, mantıklı ve gerçekci bir yaklaşım bunların bende tabiki farkındayım, fakat bana göre yanlış ve vicdansızca olan bunu bana defalarca belirtmeleri ve üslupları, ben haberi aldığımda hemen gidemedim hastaneye, arkadaşlarıma çevreme danıştım belki aptallıktı yaptığım ama içimden bunu yapmak geldi, sevgimden şüphem yoktu fakat hiç böyle bi durumda olmadığım için ne yapmam gerektiğini bilemedim şok ve afallamak diyebiliriz buna, yapılan yorumlar ise hastaneye gitmemem, gidersem bana daha çok bağlanacağı, şimdiden ayrılmam gerektiği yönündeydi, benim vicdansızca bulduğum bunlardı. Gerçekci olsunlar tabiki böyle birşey için kızma hakkım yok çünkü herkesin fikri aynı olamaz ama bana " bak arkadaşım, bunlar gerçekler malesef ki bunları yaşacayacaksın, ama tercih senin " demeleri gerekirdi diye düşünüyorum.
Üslupları çok acımasız geldi bana, yani bunu yazarak ifade edebilmem mümkün değil, söyleme şekillerinden dolayı bana göre bunun adı vicdansızlıktı.
Ya da ufacıkta olsa bir geçmiş olsun diyebilirlerdi, herşeyden önce genç bir adam, önünde kocaman bir hayat var ve en güzel dönemlerinde ayaklarını kaybetti hemde bir hiç uğruna, en azından bu sebepten bir geçmiş olsunu haketmiştik diye düşünüyorum, ama ufacık bir geçmiş olsun yerine hepsi dört bir yandan olumsuzluklar ile saldırınca bu bana vicdansızca geldi, daha sonraki süreçte ise ben ilk zamanlar hastanede hiç iyi durumda değildim tabiki, öyle görmenin şoku nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ne yapsam ne söylesem kırılır nasıl davransam hoşuna gider diye kendim ile savaştım uzun bir süre, dediğim gibi gün oldu yemek yemedim, günlerce üstümü değiştirmedim, kendime kaçıp ağlayacak kıyı köşe aradım, ve arkadaşlarımın hepsinden haberi vardı, ama benim çok sevdiğim ve inanın her koşulda yanında olduğum arkadaşlarımdan bir tanesi bile 10 dk bile olsa hastaneye uğramadılar, ne olursa olsun ben dostuma kızsamda küssemde bu şartlar altında yanında olurdum, ben büyük bir destek beklemedim benim kafamı dağıtmak için uğraşsınlar koştursunlar istemedim, ama en azından bana karşı biraz daha vicdanlı ya da biraz yardımcı olabilirlerdi..
Çalışıyorum ben, işten çıkıp 1 saatte buraya ulaşıyorum o da en erken, burdan çıkıp eve gitmem yaklaşık 2 saat.. Daha hiç ağızlarından bir ihtiyacın var mı sorusunu duymadım..
Hiç tanımadığımız insanlar bile bizim için ufacık bile olsa birşeyler yaparken, benim yakınım dostum dediklerimin yapmaması tabiki zoruma gider ve vicdansızlık olduğunu düşünürüm ben bunun.

29 Ekim'de velilerim düşünmüş, çocuklarına resim yaptırmışlar, asker,polis resimleri türk bayrakları vs.. Konu ile ilgili yani.. Hepside birer kağıt iliştirmiş kenarına, tüm velilerim notlar yazmış kendileri ve çocukları adına. Bana getirdi çocuklar sevgilime götürmem için..

İşte bu gibi sebeplerden hiç tanımadığım, tanıdığım ama ufacık samimiyetim olmayan insanlar bu denli düşünceli olabiliyor iken benim dostlarımın bana böyle davranmaları, en azından onaylamasalar dahi durumun hassasiyetinden dolayı bana destek olmamaları arkamda durmalaları bana bunu düşündürür.

Yazıya bu kadarını dökebiliyorum, evet bu son nokta idi ama çok dolmuştum bu konu ile ilgili. İyi günlerimde hepsi yanımdaydı deli gibi gezdik güldük eğlendik lokmamızı bölüştük yıllarca, ama şimdi en kötü günümde ben hiç birini göremiyorum. Bana göre malesef bu vicdansızlık..

Şu son yazılandan sonra arkadaşların niye sana öyle davrandı bilmem de "bir hiç uğrana"dan sonra ben olsam ben de senin gibi birine hassasiyet göstermezdim ki arkalarından demediğini bırakmadın, onlar en azından dürüstçe düşündüklerini söylemişler yüzüne.Dürüst olmak çok arkadaş kazandırmaz; ama her zaman doğru arkadaşı kazandırır lafı doğruymuş cidden.

Şu son yazılandan sonra arkadaşların niye sana öyle davrandı bilmem de "bir hiç uğrana"dan sonra ben olsam ben de senin gibi birine hassasiyet göstermezdim ki arkalarından demediğini bırakmadın, onlar en azından dürüstçe düşündüklerini söylemişler yüzüne.Dürüst olmak çok arkadaş kazandırmaz; ama her zaman doğru arkadaşı kazandırır lafı doğruymuş cidden.

Bir hiç uğruna ayaklarını kaybetti dedim evet, size neresi yanlış geldi ? Bunu uzatırsam vatan,millet olayına gireceğiz bu da yasak sanırım. Bunun neresi bana hassasiyet gösterilmesi ile ilgili acaba?

Evet bir sürü şehidimiz gazimiz var. Vatanımız için canını ortaya koyan gencinden yaşlısına on binlerce insan.
Yaralanıyorlar, şehit oluyorlar.
Sonra ne oluyor? Herhangi bir gelişme?
Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor.

Arkalarından konuştuğumu nereden biliyorsunuz, bu bahsettiğim arkadaşım hariç hepsinin yüzüne söyledim ve iletişimimi kopardım zaten bunuda söyledim konuyu açarken.

Hanımefendi, siz benim konularımı okuyarak yorum yapın olur mu ?
Bana hassasiyet gösterilmezmiş, ben kötü arkadaşmışım.

Tamam :)

Sevgilimin yatalak olduğunu sakat olduğunu ve ondan ayrılmam gerektiğini söyleyen ve bunu çirkin bir uslup ile yapan arkadaşlarım mükemmel dost değil mi, dürüst dobra ve harikalar :)

Ama ben hatalıyım, çünkü " bir hiç uğruna " dedim bu yüzden haketmiyorum.

Peki.

Bir hiç uğruna ayaklarını kaybetti dedim evet, size neresi yanlış geldi ? Bunu uzatırsam vatan,millet olayına gireceğiz bu da yasak sanırım. Bunun neresi bana hassasiyet gösterilmesi ile ilgili acaba?

Evet bir sürü şehidimiz gazimiz var. Vatanımız için canını ortaya koyan gencinden yaşlısına on binlerce insan.
Yaralanıyorlar, şehit oluyorlar.
Sonra ne oluyor? Herhangi bir gelişme?
Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor.
Bu düşüncedeki bi insana hassasiyet göstermem ben; çünkü benim hassasiyet noktama sen bir hiç diyorsun. Her neyse zaten dürüst bi yapın yok, arkadaşsız kalma korkusundan başlık açıp burda milletin dedikodusunu yapıp, yüzlerine gülen birisin neticesinde, bu kadar yazmam bile çok. Hadi selametle.

Bu düşüncedeki bi insana hassasiyet göstermem ben; çünkü benim hassasiyet noktama sen bir hiç diyorsun. Her neyse zaten dürüst bi yapın yok, arkadaşsız kalma korkusundan başlık açıp burda milletin dedikodusunu yapıp, yüzlerine gülen birisin neticesinde, bu kadar yazmam bile çok. Hadi selametle.

Arkadaşsız kalma korkusu mu :)
Siz ya yazdıklarımı okumadan yorum yapıyorsunuz, ya da okuduktan 3 saniye sonra okuduğunuzu oturuyorsunuz.
Ben ki vatan,millet,askerimiz,polisimiz konusunda belki herkesten çok hassasım, yakın zamanda bu forumda bu sebeple tartıştım hatta merak ederseniz mesajlarımda bulabilirsiniz bu yorumlarımıda.

Tekrar ediyorum, allah rızası için okuyun ve anlayın. Arkalarından konuşmuyorum, bunlar yaşandıktan sonra yüzlerine söyledim ve iletişimi zaten koparalı uzun zaman olmuş bunu belirttim defalarca belirttim her yorumumda sıkılmadan herkese tek tek açıkladım. Buraya yazdığımdan çok daha fazlasını söyledim.

Ben bu konuda hassas olmasaydım, neden vatanını ailesinden bile önde tutan bir adamla beraberlik yaşayayım?
Azıcık kullanın mantığınızı lütfen..

Ve en az bu arkadaşlarım kadar çirkin bir üsluba sahipsiniz, o yüzden bende sizin anladığınız şekilde yazıyorum.

Sizede hadi selametle o zaman, bu arada umarım sizde böyle bir durum yaşamaz, beni anlamak zorunda kalmazsınız.

Sizin televizyondan izleyip 5 dakika üzüldüğünüz durumun ben aylardır başrolundeyim. O yüzden konuşması kolay şu an size ama, benim size laf anlatıcak dermanım kalmadı.

Arkadaşsız kalma korkusu mu :)
Siz ya yazdıklarımı okumadan yorum yapıyorsunuz, ya da okuduktan 3 saniye sonra okuduğunuzu oturuyorsunuz.
Ben ki vatan,millet,askerimiz,polisimiz konusunda belki herkesten çok hassasım, yakın zamanda bu forumda bu sebeple tartıştım hatta merak ederseniz mesajlarımda bulabilirsiniz bu yorumlarımıda.

Tekrar ediyorum, allah rızası için okuyun ve anlayın. Arkalarından konuşmuyorum, bunlar yaşandıktan sonra yüzlerine söyledim ve iletişimi zaten koparalı uzun zaman olmuş bunu belirttim defalarca belirttim her yorumumda sıkılmadan herkese tek tek açıkladım. Buraya yazdığımdan çok daha fazlasını söyledim.

Ben bu konuda hassas olmasaydım, neden vatanını ailesinden bile önde tutan bir adamla beraberlik yaşayayım?
Azıcık kullanın mantığınızı lütfen..

Ve en az bu arkadaşlarım kadar çirkin bir üsluba sahipsiniz, o yüzden bende sizin anladığınız şekilde yazıyorum.

Sizede hadi selametle o zaman, bu arada umarım sizde böyle bir durum yaşamaz, beni anlamak zorunda kalmazsınız.

Sizin televizyondan izleyip 5 dakika üzüldüğünüz durumun ben aylardır başrolundeyim. O yüzden konuşması kolay şu an size ama, benim size laf anlatıcak dermanım kalmadı.
Hepsini okuyorum diye ben de 40 kere yazdım, hepsiyle koptuğun için tek bir arkadaşın kalmış ve o da giderse arkadaşsız kalacaksın, arkadaşın hakkında iyi şeyler düşünmüyorsun; ama yüzüne hiçbir şey söylemeyip burda dedikodusunu çeviriyorsun neden? Arkadaşsız kalma korkusu işte bu.
Sen benim 5 dk üzüldüğümü, neyi ne kadar kafama taktığımı nerden biliyorsun? Adama aşıksın ve yanındasın niye böyle bi adamla olayım vs. saçma bir savunma. Bir hiç demen yetti benim için görüşlerini anlamama rica ediyorum alıntılamayın beni artık, cidden hassasım bu konularda.

sizi etkileyip ayırmaya niyeti olsa bile bunu neden istesin ki? ona aydası ne? fesaltık dğeil de düşüncesizlik vs diyebilriiz belki.

Merhaba. Beni biliyorsunuz sanırım, bilmeyenler ilk konuma dönebilir birazcık bağlantılı.

Erkek arkadaşım gazi oldu, ilk zamanlar ne yapmam gerektiğini bilmiyordum arkadaşlarıma danıştım akıl aldım vs vs..

Zaten 2-3 arkadaşım var aramda samimiyet olan. Gerisi sadece işte görüştüklerim selamlaştığım kişiler vs..

Bu olaydan sonra 1 arkadaşım ile ağır konuştum ve iletişimi tamamen kopardım. Erkek arkadaşım için sakat dedi ve hayatım boyunca eziyet çekeceğimi söyledi..

Diğer arkadaşım ise evli, liseden beri en yakınım. İlişkimizin başında çok onaylardı, daha biz bakışırken adım atmam için teşvik etti resmen gazladı beni hiç görmeden olumlu hissediyorum o adama karşı derdi..

Görüşmeye başladıktan sonra ise, içime sinmeyen birşey var, iyi hissedemiyorum artık, olmayacak gibi, rüyamda ayrılıp ağladığını gördüm gibi şeyler söyledi..

Biz ilişkiye 1-2 ay konuşup tanıştıktan sonra başladık, uzattık yani hop diye hadi sevgili olalım olmadı, bu dönemde çok aklıma girerdi, daha elini tutmadı mı daha öpmedi mi istemiyor mu kötü hissediyorum olmaz bu iş bağlanma vs..

Arkadaşım dedim fesatlığı yakıştırmadım hiç ama artık patlak veriyor..

Bugün yine rüyamda ayrılmınız, sen kendini yerden yere atıyordun ağlıyordun dedi. Geçen hafta yine konuşurken olmayacak o iş bilmiyorum olumsuz hissediyorum sebebi yok demelere başladı..

Tabiki ilişkimi hiç etkilemedi, benim duygumu etkileyemez.

Takıldığım nokta, acaba iyi niyetinden mi söylüyor, ben mi kötü düşünüyorum, yoksa gerçekten kötü düşünen o mu ?

Ekleme yapmak için düzenliyorum, kendisi hastaneye ziyarete hiç gelmedi.

bence sana akıl vereceğine kendi önce bi kullansın. ne o öyle müneccim mi hissediyorum hissediyorum. beden önemli değil ruh sakat olmasın kaaafiii.. yorum yapmasına müsaade etmemelisin. yaşayan sensin. kendi hissettiklerin geçerli.

X