• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dörtlü tarama testi

Ben bu testlere hiç güvenmiyorum ve yaptırmayıda düşünmüyorum. Çok insan duydum sağlıksız olduğu söylenipte dünyaya sapasağlam çocuklar getiren. Böyle saçma sapan sonuçlarla gebeliğim burnumdan gelsin istemiyorum. Zaten başından beri keseydi, kalp atışıydı, hareketleriydi, akıntısıydı suyuydu derken bi sürü strese giriyoruz, daha fazlasına hiç gerek yok. Tabi bu benim fikrim. Eskilerde testmi varmış? Çocuk nasıl doğarsa o kabulmüş. Bi canın dünyaya sağlıksız geleceği varsa o da Allahın bi takdiridir. O çocuğun kaderi ailenin de sınavıdır. Öğrendiğinde sonlandırmaksa düpedüz sorumluluktan kaçıp cinayeti kabul etmektir.
Sen istemediğin sürece hiç kimse bebeğini senden alamaz canım. Bnce hiç canını sıkma. O sonuçlarada hiç güvenme. Bebeğini inşallah sağlıkla kucağına aldığında boşyere üzülmüşüm diyeceğine inanıyorum. Rabbim sağlık sıhhat nasip etsin sanada yavrunada inşallah.
Walla benim bütün düşündüğüm şeyleri yazmissin aklın yolu bbir:) bende yaptirmadim 2 li testi diğerlerinide yaptirmicam o benim ve eşimin bi parçası ne olursa olsun Rabbimin bana layık gördüğü karşı gelmek kimin haddine asla aldirmam...

Kızlar merhaba. 18 haftalık gebeyim. 2 li tarama testimde down sendromu riski negatif çıkmıştı. Doktorum dörtlü test de yaptırdı ve testim 1/111 risk ile down pozitif çıktı. Doktorum amniyosentez riskli olabildiği için NIFTY test yaptırmamı istedi. Dün NIFTY test yaptırmak için kan verdim. 15 günü bulurmuş çıkması.
Doktora eğer sonuç pozitif olursa ne oluyor diye sordum direkt gebeliği sonlandırıyoruz çünkü tedavisi olan bir şey değil dedi. Ben Allah göstermesin böyle bir durum olsa da bebeğimi şu saatten sonra kaybetmeyi göze alamam. Anne- baba istemedikten sonra gebeliğin sonlandırılması gibi bir durum olmuyor değil mi? Yani ben istemedikten sonra kimse bebeğime dokunamaz. Böyle bir yasa vs. yok değil mi?
Sizde ikili iyi çıkıp dörtlü kötü çıkan ve bebeği iyi olan anneler var mı? Dualarınıza ihtiyacım var....
Peki canım sonuc olarak bebeğin nasıl şimdi?

Kızlar merhaba. 18 haftalık gebeyim. 2 li tarama testimde down sendromu riski negatif çıkmıştı. Doktorum dörtlü test de yaptırdı ve testim 1/111 risk ile down pozitif çıktı. Doktorum amniyosentez riskli olabildiği için NIFTY test yaptırmamı istedi. Dün NIFTY test yaptırmak için kan verdim. 15 günü bulurmuş çıkması.
Doktora eğer sonuç pozitif olursa ne oluyor diye sordum direkt gebeliği sonlandırıyoruz çünkü tedavisi olan bir şey değil dedi. Ben Allah göstermesin böyle bir durum olsa da bebeğimi şu saatten sonra kaybetmeyi göze alamam. Anne- baba istemedikten sonra gebeliğin sonlandırılması gibi bir durum olmuyor değil mi? Yani ben istemedikten sonra kimse bebeğime dokunamaz. Böyle bir yasa vs. yok değil mi?
Sizde ikili iyi çıkıp dörtlü kötü çıkan ve bebeği iyi olan anneler var mı? Dualarınıza ihtiyacım var....

Back