Canım benim sonucum en iyi ihtimalle bu Cuma günü çıkacak.29 Aralıkta başlamışlar işleme. Senin ne zaman çıkacakmış? Öğrenebildin mi? Hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah.Zeliha gorustun mu hastaneyle ne zaman cikacak sonucun?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dörtlü tarama testi
- Konu Sahibi zelliha
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Bir arkadaşımın doktoru bu testlerin Türk ırkında yanlış sonuçlar verebildiğini söylemiş. Sanıyorum bizim ırkımıza pek uygun değilmiş, bilemiyorum. Aynen dediğin gibi canım ben de sonucum ne olursa olsun aldırmayacağım çocuğumu. Allah vermiş sonuçta Allahtan gelen her şey hayırlıdır bizim için. Böyle bir evlat verirse ona bakmanın gücünü de verir. Sonuçta herşey yaradandan.
Irk konusunda bir sey diyemem. Sadece kesin sonuc vermedigini biliyorum ve gereksiz oldugunu dusunuyorum.
Mesela sizin sonucunuz icin down sendromlu cocuk olma ihtimali 111 kiside 1 diyor ve %60 dogru bu diyor.
Bu sefer sizin bosu bosuna hamileliginizi zehir ediyor. Icinizi ferah tutun. Insallah her sey yolundadir.
Doğru diyorsun canım da işte biz bilmiyoruz ki neyin ne olduğunu doktor ne isterse yaptırıyoruz...keşke baştan hiçbirini yaptırmayıp sadece ayrıntılı ultrasona girseydin böyle şeylerin %100 kesin sonucu olmadığı gibi sadece kafa karıştırıyor
- 28 Şubat 2011
- 257
- 91
- 298
Benim de en iyi bu cuma canim. Ulasmis ama londra ya. Ay hadi ikimizde guzel haberler alalim bitsin su stres.Canım benim sonucum en iyi ihtimalle bu Cuma günü çıkacak.29 Aralıkta başlamışlar işleme. Senin ne zaman çıkacakmış? Öğrenebildin mi? Hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah.
Mübarek Cuma gününde Rabbim hayırlı haberlerle yüzlerimizi güldürsün inşallah.Benim de en iyi bu cuma canim. Ulasmis ama londra ya. Ay hadi ikimizde guzel haberler alalim bitsin su stres.
İnşallah canım Allah razı olsun. Allah sana da sağlıkla bebişini kucağına almanı nasip etsin inşallah.Irk konusunda bir sey diyemem. Sadece kesin sonuc vermedigini biliyorum ve gereksiz oldugunu dusunuyorum.
Mesela sizin sonucunuz icin down sendromlu cocuk olma ihtimali 111 kiside 1 diyor ve %60 dogru bu diyor.
Bu sefer sizin bosu bosuna hamileliginizi zehir ediyor. Icinizi ferah tutun. Insallah her sey yolundadir.
Orasıda oyle tabi benim doktorum hic yaptırma dedi o testleri sadece ayrıntılıyı yaptır dedi bende onun dedigi sekilde yaptım zaten tarama testinde bisey bile cıksa ben cocugumu aldıracak degildim o yuzden yaptır dese bile yaptırmazdımDoğru diyorsun canım da işte biz bilmiyoruz ki neyin ne olduğunu doktor ne isterse yaptırıyoruz...
- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Amin hepimize inşallah.İnşallah canım Allah razı olsun. Allah sana da sağlıkla bebişini kucağına almanı nasip etsin inşallah.
- 20 Ağustos 2011
- 890
- 365
- 103
İkilide sorun yok iken nasil 4 lü de sorun çikiyor.valla ben de panik yaptim şimdi 2lim iyi diye ne 3 lü ne de 4 lü yaptirdim inş sonucun güzel çikarSenin ne istedigin onemli canim. Istegin dışında olmaz. Bende nifty yolladim. 2li iyiydi. 4 lu 1/13 cikti. Bekliyorum
- 28 Şubat 2011
- 257
- 91
- 298
Cok sagol canim. O kadar iyi geliyor ki bana iyi dilekler. Bilemiyorum ne dusunecegimi bu testler konusunda. Ikili de ihtimal 4080/1 di. Sonuc bi kac gun icinde gelecek artik.İkilide sorun yok iken nasil 4 lü de sorun çikiyor.valla ben de panik yaptim şimdi 2lim iyi diye ne 3 lü ne de 4 lü yaptirdim inş sonucun güzel çikar
- 15 Temmuz 2008
- 611
- 590
- 103
- 41
Kızlar merhaba. 18 haftalık gebeyim. 2 li tarama testimde down sendromu riski negatif çıkmıştı. Doktorum dörtlü test de yaptırdı ve testim 1/111 risk ile down pozitif çıktı. Doktorum amniyosentez riskli olabildiği için NIFTY test yaptırmamı istedi. Dün NIFTY test yaptırmak için kan verdim. 15 günü bulurmuş çıkması.
Doktora eğer sonuç pozitif olursa ne oluyor diye sordum direkt gebeliği sonlandırıyoruz çünkü tedavisi olan bir şey değil dedi. Ben Allah göstermesin böyle bir durum olsa da bebeğimi şu saatten sonra kaybetmeyi göze alamam. Anne- baba istemedikten sonra gebeliğin sonlandırılması gibi bir durum olmuyor değil mi? Yani ben istemedikten sonra kimse bebeğime dokunamaz. Böyle bir yasa vs. yok değil mi?
Sizde ikili iyi çıkıp dörtlü kötü çıkan ve bebeği iyi olan anneler var mı? Dualarınıza ihtiyacım var....
down sendromlu çıkarsa bakmak niyetinde misiniz?
Merhaba, evet bakacağım, gebeliğimi sonlandırma kararı veremem. Artık neredeyse beş aylık oldu bebeğim ve ben onsuz kalmayı göze alamam. Allah'tan gelen her şey hayırlıdır diye düşünüyorum. İnşallah temiz çıkar ve bebeğim sağlıkla dünyaya gelir. Çıkmasa da benim başımın tacı, aynı sevgi ve şefkatle bakacağım çocuğuma. Tabi farklı düşünen anneler olabilir, bu konu çok hassas bir konu. Kimseyi kararından dolayı yargılamamak gerekir. Başa gelmeden bilinecek bir şey değil kesinlikle. Benim de kararım bu şekilde...Allah herkesin evladına sağlık versin. Benim durumda olup sonuç bekleyen herkese dua ediyorum...down sendromlu çıkarsa bakmak niyetinde misiniz?
Canım inan ben de pek anlamıyorum bu test sonuçlarını. Her ikisi de aynı hastalıklara bakıyor. Benim sonuçlarımda dağlar kadar fark var. ikilide 1/8890 gibi bir risk vardı dörtlüde 1/111. Yani mantıken de çok saçma.. Eğer bebeğini hastalık çıksa da aldırmayacaksan bence dörtlü veya diğerlerini yaptırma hiç. Eğer aldırma ihtimalin varsa bence direkt olarak NIFT, HARMONY gibi daha kesin bir sonuç veren test yaptır. Doktor değilim tabi akıl vermek belki çok doğru değil ama benim etrafımda gördüğüm ve yaşadığımdan çıkarttığım bu canım...İkilide sorun yok iken nasil 4 lü de sorun çikiyor.valla ben de panik yaptim şimdi 2lim iyi diye ne 3 lü ne de 4 lü yaptirdim inş sonucun güzel çikar
- 28 Şubat 2011
- 257
- 91
- 298
Cok az kaldi sonuclarimizin gelmesine. Iyice gerildim
Canım inan ben de pek anlamıyorum bu test sonuçlarını. Her ikisi de aynı hastalıklara bakıyor. Benim sonuçlarımda dağlar kadar fark var. ikilide 1/8890 gibi bir risk vardı dörtlüde 1/111. Yani mantıken de çok saçma.. Eğer bebeğini hastalık çıksa da aldırmayacaksan bence dörtlü veya diğerlerini yaptırma hiç. Eğer aldırma ihtimalin varsa bence direkt olarak NIFT, HARMONY gibi daha kesin bir sonuç veren test yaptır. Doktor değilim tabi akıl vermek belki çok doğru değil ama benim etrafımda gördüğüm ve yaşadığımdan çıkarttığım bu canım...
Canım ben pek çok tanıdığım annelerle konuştum. Bizim durumumuzda olan çok kadın varmış, onu anladım. Pek çok kadının ikili iyi çıkıp üçlüsü veya dörtlüsü riskli çıkmış. Yani en azından benim konuştuğum kadınların ya kendilerinde böyle olmuş ya da muhakkak etraflarında tanıdıkları kadınların başına gelmiş. Genelde ikili iyiyse sonuç iyi çıkar diyorlar. Hatta bir doktoru dinledim (Prof. Dr. Melih Atahan Güven), diyor ki tarama testlerinden birini yaptırın. Mesela ikili yapıyorsanız ve sonuç iyi ise diğerlerini önermiyorum yaptırmayın, çünkü çok test yapılınca bu tarz riskler çıkıyor ve kafa karışıklığı oluyor. Sende istersen sosyal paylaşım sitesine yazıp dinle canım.Cok sagol canim. O kadar iyi geliyor ki bana iyi dilekler. Bilemiyorum ne dusunecegimi bu testler konusunda. Ikili de ihtimal 4080/1 di. Sonuc bi kac gun icinde gelecek artik.
Bu arada benim sonucum muhtemelen hafta başı çıkacak. Alınca haber vereceğim.
Her gün hem sana hem kendime hem de bizim durumumuzda olan tüm annelere dua ediyorum...
- 15 Temmuz 2008
- 611
- 590
- 103
- 41
Merhaba, evet bakacağım, gebeliğimi sonlandırma kararı veremem. Artık neredeyse beş aylık oldu bebeğim ve ben onsuz kalmayı göze alamam. Allah'tan gelen her şey hayırlıdır diye düşünüyorum. İnşallah temiz çıkar ve bebeğim sağlıkla dünyaya gelir. Çıkmasa da benim başımın tacı, aynı sevgi ve şefkatle bakacağım çocuğuma. Tabi farklı düşünen anneler olabilir, bu konu çok hassas bir konu. Kimseyi kararından dolayı yargılamamak gerekir. Başa gelmeden bilinecek bir şey değil kesinlikle. Benim de kararım bu şekilde...Allah herkesin evladına sağlık versin. Benim durumda olup sonuç bekleyen herkese dua ediyorum...
bu devletin bir uygulaması. down sendromlu çocuğa bakılır mı lütfen, her gün günaha gireceğinize tek bir gün girin. size saygı duyuyorum ama asla katılmıyorum.
Ben de sizin kararınıza saygı duyuyorum ve yargılamıyorum, bende size katılmıyorum. Kararımın günaha girmekten korkmakla falan hiç bir alakası yok. Down sendromlu olmak bir tercih, bir hastalık veya bir günah değil. Bu kimsenin elinde olan bir şey değil. Down sendromlu çocuklar evet biraz daha geç gelişiyorlar ancak içlerinde üniversite bitiren, tez yazan meslek sahibi olanları da var. Tabi ki çocuğumun down sendromlu olmasını istemem çünkü bu benden daha çok onun hayatını etkiler. Ancak öyle oldu diye de gebeliğimi sonlandıramam. Dünyada hiçbir şeyin garantisi yok. Sağlıklı bir gebelikte de çocuk doğum sırasında oksijensiz kalıp zeka geriliğine sahip olabiliyor veya başka bir şekilde sakat kalabiliyor. Dediğim gibi sizin düşüncenize de saygım sonsuz, inşallah Allah herkesin evladına sağlık versin.bu devletin bir uygulaması. down sendromlu çocuğa bakılır mı lütfen, her gün günaha gireceğinize tek bir gün girin. size saygı duyuyorum ama asla katılmıyorum.
- 28 Şubat 2011
- 257
- 91
- 298
Ya kizlar yanlis anlamayin ama konu cok hassas. Bu konuyla ilgili durumun oznesi olmayan kimsenin yorum yapmasini hos bulmuyorum. Zaten yasanan duygusal surecler bi facia. Sizin bebegi aldirip aldirmamaya dair dusuncelerinizi riskli bi anne en az yuz kez gozden gecirmis oluyor karar verdiginde. Incitici oluyor yorumlar.
- 28 Şubat 2011
- 257
- 91
- 298
Ben de canim. Bebegiyle ilgili aci yasayan Herkesin acisini yuregimde hissediyorum . ne zor seylermis...
Canım ben pek çok tanıdığım annelerle konuştum. Bizim durumumuzda olan çok kadın varmış, onu anladım. Pek çok kadının ikili iyi çıkıp üçlüsü veya dörtlüsü riskli çıkmış. Yani en azından benim konuştuğum kadınların ya kendilerinde böyle olmuş ya da muhakkak etraflarında tanıdıkları kadınların başına gelmiş. Genelde ikili iyiyse sonuç iyi çıkar diyorlar. Hatta bir doktoru dinledim (Prof. Dr. Melih Atahan Güven), diyor ki tarama testlerinden birini yaptırın. Mesela ikili yapıyorsanız ve sonuç iyi ise diğerlerini önermiyorum yaptırmayın, çünkü çok test yapılınca bu tarz riskler çıkıyor ve kafa karışıklığı oluyor. Sende istersen sosyal paylaşım sitesine yazıp dinle canım.
Bu arada benim sonucum muhtemelen hafta başı çıkacak. Alınca haber vereceğim.
Her gün hem sana hem kendime hem de bizim durumumuzda olan tüm annelere dua ediyorum...
- 20 Ağustos 2011
- 890
- 365
- 103
Ben belki de 4lü icin geç kalmiş da olabilirim ..2li guzel çikinca doktor gerek görmedi keşke yaptirsaymişim .aslinda insanin dili varmiyor ama ben bazilari gibi de ben ne olursa doğururum diyemiyorum öyle bir cesaret yok ne bilim minik kuş inş sağliklidirCanım inan ben de pek anlamıyorum bu test sonuçlarını. Her ikisi de aynı hastalıklara bakıyor. Benim sonuçlarımda dağlar kadar fark var. ikilide 1/8890 gibi bir risk vardı dörtlüde 1/111. Yani mantıken de çok saçma.. Eğer bebeğini hastalık çıksa da aldırmayacaksan bence dörtlü veya diğerlerini yaptırma hiç. Eğer aldırma ihtimalin varsa bence direkt olarak NIFT, HARMONY gibi daha kesin bir sonuç veren test yaptır. Doktor değilim tabi akıl vermek belki çok doğru değil ama benim etrafımda gördüğüm ve yaşadığımdan çıkarttığım bu canım...