Canım inşallah sağlıklıdır bebeklerimiz. Ben çevremdekilere sordum kimi ikili iyi çıkarsa dörtlüyü yaptırmıyorlar diyor.İkili ve ultrason iyi ise genelde sağlıklı oluyormuş sanırım gebelikler. Dörtlü mü daha güvenilir ikili mi tam anlayamadım. İki gündür kafam kazan gibi oldu. Senin ne zaman çıkacak sonucun?Senin ne istedigin onemli canim. Istegin dışında olmaz. Bende nifty yolladim. 2li iyiydi. 4 lu 1/13 cikti. Bekliyorum
Allah razı olsun canım, bence de yaptırma zaten ben de anlamadım bu testleri yani sonucunda bir çözümü olmayan bir durum bu. Down sendromlu olan bebeklerin yaşama hakkı yok mu? Veya sağlıklı olan bir bebek de doğduktan sonra özre sahip olabiliyor. Neyin garantisi var ki hayatta... İnşallah hepimizin bebekleri sağlıklı olur inşallah Allah senin de gebeliğini sağlıkla tamamına erdirir bebeğini alırsın kucağına...Ben bu testlere hiç güvenmiyorum ve yaptırmayıda düşünmüyorum. Çok insan duydum sağlıksız olduğu söylenipte dünyaya sapasağlam çocuklar getiren. Böyle saçma sapan sonuçlarla gebeliğim burnumdan gelsin istemiyorum. Zaten başından beri keseydi, kalp atışıydı, hareketleriydi, akıntısıydı suyuydu derken bi sürü strese giriyoruz, daha fazlasına hiç gerek yok. Tabi bu benim fikrim. Eskilerde testmi varmış? Çocuk nasıl doğarsa o kabulmüş. Bi canın dünyaya sağlıksız geleceği varsa o da Allahın bi takdiridir. O çocuğun kaderi ailenin de sınavıdır. Öğrendiğinde sonlandırmaksa düpedüz sorumluluktan kaçıp cinayeti kabul etmektir.
Sen istemediğin sürece hiç kimse bebeğini senden alamaz canım. Bnce hiç canını sıkma. O sonuçlarada hiç güvenme. Bebeğini inşallah sağlıkla kucağına aldığında boşyere üzülmüşüm diyeceğine inanıyorum. Rabbim sağlık sıhhat nasip etsin sanada yavrunada inşallah.
Ben de öyleyim valla ne kadar da üzülmeyeyim desek üzülmeden edemiyor insan... İnşallah sonuçlar temiz çıkar. Rabbim sağlık versin en önemli şey...İnşallah canim sinirlerim iyice bozuldu bu ara . cok korkuyorum. Ben gecen pazartesi verdim ama londra ya gidecegi icin christmas tatili nden kaynaklı15 gunu bulabilir gelmesi dediler. Normalde 1 hafta 10 gundu. Sıkıntı dan baska biseye sebep olmaktan korkuyorum.
Kesinlikle haklısınız, bir insanın günah işleyip işlememesi sadece onun insiyatifinde olan bi durumdur. Ama malesefki Allahın verdiği canı almayı en basit tabirle "insiyatif" olarak görmenize üzüldüm...Gebeligi sonlandirip sonlandirmamak tamamen annenin inisiyatifinde olan bisey. Kimse evladini sevmeyi korumayi kimseden ogrenecek degil. Bunların ne zor kararlar oldugunu ancak yasayan bilir. Bu konuda ahkam kesip cinayet ithaminda bulunmak en hafif tabirle dusuncesizlik ve empati yoksunlugu bence .
Kızlar merhaba. 18 haftalık gebeyim. 2 li tarama testimde down sendromu riski negatif çıkmıştı. Doktorum dörtlü test de yaptırdı ve testim 1/111 risk ile down pozitif çıktı. Doktorum amniyosentez riskli olabildiği için NIFTY test yaptırmamı istedi. Dün NIFTY test yaptırmak için kan verdim. 15 günü bulurmuş çıkması.
Doktora eğer sonuç pozitif olursa ne oluyor diye sordum direkt gebeliği sonlandırıyoruz çünkü tedavisi olan bir şey değil dedi. Ben Allah göstermesin böyle bir durum olsa da bebeğimi şu saatten sonra kaybetmeyi göze alamam. Anne- baba istemedikten sonra gebeliğin sonlandırılması gibi bir durum olmuyor değil mi? Yani ben istemedikten sonra kimse bebeğime dokunamaz. Böyle bir yasa vs. yok değil mi?
Sizde ikili iyi çıkıp dörtlü kötü çıkan ve bebeği iyi olan anneler var mı? Dualarınıza ihtiyacım var....
Bana da haber ver canim testin cikinca. Umarim su stresi bosuna yasamis oluruz.Kızlar merhaba. 18 haftalık gebeyim. 2 li tarama testimde down sendromu riski negatif çıkmıştı. Doktorum dörtlü test de yaptırdı ve testim 1/111 risk ile down pozitif çıktı. Doktorum amniyosentez riskli olabildiği için NIFTY test yaptırmamı istedi. Dün NIFTY test yaptırmak için kan verdim. 15 günü bulurmuş çıkması.
Doktora eğer sonuç pozitif olursa ne oluyor diye sordum direkt gebeliği sonlandırıyoruz çünkü tedavisi olan bir şey değil dedi. Ben Allah göstermesin böyle bir durum olsa da bebeğimi şu saatten sonra kaybetmeyi göze alamam. Anne- baba istemedikten sonra gebeliğin sonlandırılması gibi bir durum olmuyor değil mi? Yani ben istemedikten sonra kimse bebeğime dokunamaz. Böyle bir yasa vs. yok değil mi?
Sizde ikili iyi çıkıp dörtlü kötü çıkan ve bebeği iyi olan anneler var mı? Dualarınıza ihtiyacım var....
İnşallah iyi çıkar sonuçlar Allah kimseyi evladı ile sınamasın, herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin. İnşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın bebişini...İçini ferah tut canım, ikili test dogruluk oranı en yüksek olan test.
hatta ikili testi iyi cıkanlara 4lü yü gerek duymuyolar.
Senin de çok yüksek ihtimal sonucun iyi gelicektir, boşa endişelenme.
Canım sen de paylaş benle. Hayırlı haberlerini bekliyorum Allahın izniyle...Bana da haber ver canim testin cikinca. Umarim su stresi bosuna yasamis oluruz.
İnşallah canım, amin teşekkür ederim. İnşallah senin sonuçların da temizdir, sağlıkla kucağına alırsın...En güvenilir olanı ikili ben ikili tek yaptırdım sonuçlarını bekliyoruz inşallah temizdir. İnşallah seninkide herkesinde tertemizdir Allah im tüm çocukları korusun
keşke baştan hiçbirini yaptırmayıp sadece ayrıntılı ultrasona girseydin böyle şeylerin %100 kesin sonucu olmadığı gibi sadece kafa karıştırıyorKızlar merhaba. 18 haftalık gebeyim. 2 li tarama testimde down sendromu riski negatif çıkmıştı. Doktorum dörtlü test de yaptırdı ve testim 1/111 risk ile down pozitif çıktı. Doktorum amniyosentez riskli olabildiği için NIFTY test yaptırmamı istedi. Dün NIFTY test yaptırmak için kan verdim. 15 günü bulurmuş çıkması.
Bir arkadaşımın doktoru bu testlerin Türk ırkında yanlış sonuçlar verebildiğini söylemiş. Sanıyorum bizim ırkımıza pek uygun değilmiş, bilemiyorum. Aynen dediğin gibi canım ben de sonucum ne olursa olsun aldırmayacağım çocuğumu. Allah vermiş sonuçta Allahtan gelen her şey hayırlıdır bizim için. Böyle bir evlat verirse ona bakmanın gücünü de verir. Sonuçta herşey yaradandan.Ikili testin guvenilirligi %80.
Dortlu testin ise %60.
Yani hicbiri bize %100 diwn sendromlu diyemez.
Ki denip de saglikli dogan o kadar cok bebek var ki.
Ben ikili teat falan yaptirmadim. Dortluye doktorum cok israr etti ama sorun cikmadi. Ciksaydi da aldirmayi dusunmezdim.
Siz onaylamadiginiz surece kimse zorla kurtaj yapamaz. Hele guvenilirligi %60 olan bir teste dayanarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?