doqum sonrası eşlerinizle araniz nasil:(

kendi de diyo du ilk dogdugunda yemege gidelim diye sonradan oda bunalmis olmali ...
aynen öyle bunalmış.. eşinizle ilişkinizi monotonlaştırmayın, ilişkinizi renklendirin, değişik heyecanlar içerisine girin. birazda kaynananızdan uzaklaştırın ipleride elinize alın. bir arkadaşda yazmıştı kadın istese erkeği evirip çevirir. erkeğinizi kendinize çevirin .çocuğunuzu size bağımlı yetiştirmeyin bütün hayatınızı ona adamayın tamam o bir bebek ama bazı anneler bu durumu çok abarıyorlar hatta bişeyler yaparken çocuğnuzlada yapın beraber yapın eşinizde dahil edin dışında tutmayın :) ufaktan ufaktan başlayın :)

Doğum olsa da olmasa da hali normal değil
Başka oda da sadece telefonla vakit geçirecekse evlenmeseymiş
Evlenmiş üstüne bir de çocuk yapmışsa Fransıza bağlayamaz
Çemkir biraz, sen doyurduysan o da gazını çıkarsın
Telefondan çıkarsın kafasını

hepmi bole oluo duzelirmiyiz dedim

Hayır canım her erkek böle değil, benim eşim şu an 31 yaşında 2 çocuk babası ve çocuklarımız üst üste oldular 2 yıl arayla eşim hiç böyle olmadı ilk günden itibaren hep bebeklerle ilgilendi,gazlarını aldı,Ayağında salladı elinde olsa memede verecekdi onu yapamadı ama gece ben emzirirken bekledi uyurum diye :KK51:Anlıcan senin eşinde bi terslik var ya çocuk istemedi kendi yaşı büyük olsada sen küçük sayılırsın erkek için önemli değildir yaş kadın için Önemlidir gebelik yaşı benim Anladığım kaba tabirle eşin daha senin tadına varamadan baba olmuş tas tutuyor,bi süre sonra düzelir sizde biraz gayret edin Hoppa

Bebekle ilgilenme konusunda erkeklerin biraz zamana ihtiyacı oluyor. Sonra anne bebekten gözünü ayirabildigi, bebeğinde artik sevilecek kıvama geldiği zamanlar babalar düşkün olmaya başlıyor.
Ama bunu elinde sürekli telefon olmasından bağımsız olarak söylüyorum. Hep onun olduğu odada olmaya çalışın. 7 gücük tam sonraya bebeğinizi uyanık bırakmayıp eşinizle vakit geçirin. Sabah erken kalkarsınız ama birşey olmaz bence.

Sen anneysen o da baba. Telefon elinde yabancı gibi takılmasına izin verme.
Isim vaz hayatım biraz bebeğimizle ilgilen de. Gaz almayi öğret. Bebekle oyun oynamayı öğret. Bebeğin tatlı yanlarıyla ancak böyle tanisabilir.

Hadi uyutalim sonra da ben seninle ilgilenirim de öyle de yap..

Böyle böyle alisacagini düşünüyorum. Koca olduğunu anlamadan baba olmuş zaten zor..

Hayır canım her erkek böle değil, benim eşim şu an 31 yaşında 2 çocuk babası ve çocuklarımız üst üste oldular 2 yıl arayla eşim hiç böyle olmadı ilk günden itibaren hep bebeklerle ilgilendi,gazlarını aldı,Ayağında salladı elinde olsa memede verecekdi onu yapamadı ama gece ben emzirirken bekledi uyurum diye :KK51:Anlıcan senin eşinde bi terslik var ya çocuk istemedi kendi yaşı büyük olsada sen küçük sayılırsın erkek için önemli değildir yaş kadın için Önemlidir gebelik yaşı benim Anladığım kaba tabirle eşin daha senin tadına varamadan baba olmuş tas tutuyor,bi süre sonra düzelir sizde biraz gayret edin Hoppa
bence sizin esiniz gibilerden cok az.geneli kavga ederek bagir cagirla zorla bir seyler yapiyorlar

Ne oldu quzelim turkceye hanqi ara g q oldu :/

Adam gibi karsina al benimle ilgileneceksin de. Ne bu ya bekar mi saniyor kendini baska odada telefonda oyun oynamak da neymis. Cocuguyla ve seninle ilgilenmek zorunda, gerekirse evde telefonla ugrasilmasin kurali koyun

Cok dogru anlamissinz tesekkur ederim... Bebgim uyanikti yazamadim tam turkce olarak... Bide boyle deneyecegim ilginiz ve cevabiniz icin tesekkur ederim bebek bensiz susmuyor diye gece ayni yatmiyoruz bide o gelincede bebekle ilgilendgm icin daha zor kolik bi bebek sanirsam ki aksamlari cok agliyor devamli hoplatiyorum oda yanimdan ayriliyor...

canim bebegin kolik degildir aglayarak dogum travmasini uzerinden atmaya calisiyordur sadece..ki geceleri genelde cogu bebek cok aglar:emir_bebek:
Karnin tok altinin temiz oldugundan ve bir agrisinin hastaliginin olmadigindan eminsen birak aglasin kollarinda kuzucuk..Dogru bilinen en buyuk yanlislardan biri bebeklerin aglama ihtiyaclarini bastirmak,oyalamak dikkatlerini dagitmak hoplatmak ziplatmaktir.
Onlarda bizim gibi streslerini bosaltacak yer ariyorlar,ama zavallilarin yapabildikleri tek sey aglamak..Sefkatle kollarina al bebegini,aglasin..o aglarken bu aglamanin onu rahatlatacagini anlat..bugun kollarinda aglayan bebegin yarin buyudugunde ne sIkintisi olursa cekinmeden omzunda aglayacaktir,gizlisi saklisi olmayacaktir senden.
Biliyorum cok ama cok zor bebegin aglamasina dayanmak ama birikmis stresini atamadigi icin surekli huzursuz olur minik..Alteha Solter diye bir pedagog var dunyaca taninan,bu kadinin siddetle onerdigi sey bu..eger imkanin varsa Bilincli Bebek kitabini al oku..
Bunun disinda Guvenli Baglanmayla ilgili arastirma yapmani tavsiye ederim..Bir cok pedagogun kitabi var ama ben Adem Gunes Guvenli Baglanma ve Cocukluk Sirri kitaplarini okudum,cok bilinclendirici kitaplar.

Gece ayni yerde yatmamayi suan icin kafana takma..Bugunler gecicek,sen suanda krizi yonetmelisin sadece.
Bebegini uyuttuktan sonra esinin yanina sokul.sor gunu nasil gecmis,op kokla sonra bebegin aglayinca artik yanina gecer bebeginle uyursun..
Yasin kucuk,keske esin sagduyulu olsa da uzmese suan seni ve bebegini ama ne yazik ki her erkekte o empati yok..
Neden cocuk yaptin,bosan falan filan diyenleri suan icin duyma..Evladin saglikla dunyaya gelmis,gencecik anne olmussun,yillarca tedavi gorup evlat hasretiyle tutusan ne kadar cok insan var..oyuzden evliliginin sarsilmasinda bebegini ana unsur olarak gorme..en mukemmel evliligi bile silkeler bebek..
Evliligini kurtarmak istiyorsan yasi senden buyuk ama ne yazik ki senin kadar bilincli olmayan esinin bilinclendirmen gerekir,bu da sozle olmaz davranisla olur..olgun davranmaya calis,sakinligini korumaya calis ve en onemlisi yavruna ve kendine iyi bak.

Bende aynı senin yaşında anne olmuştum. Üstelik ben degil eşim istemişti bebeği. Hamile olduğumu öğrenince ki sevincini, sevincten millete yemek ismarlamasini görseniz. Oğlum doğdu. Kolik di sabahlara kadar ağlardi. O dönemler de başladı sıkıntım. Oğlum küçücüktü Eşimin elinde telefonlar, başka odalarda yatmalar. Geç vakte kadar beni bırakıp oturmalar. Hatta bir gece telefonu bana vermesi konusunda ısrar etmiştim kırmıştı telefnu. Aynı şekilde devam ettin yine. Tabi ben yediği boku yakaladım. Demem o ki her zaman takipte ol. Pek hayra alemet bir iş değil bu.

Doğal ve %90 cıftın gecırdıgı surecler bunlar..Bir de bılerek-isteyerek ve planlı yapmıstık bız bebegı..Evlılıkten de 2,5 yıl sonraydı.Dogum herseyın mıladı gıbıydı..Ben kendımı ewdekı hayalet gıbı hıssedıyordum sankı yok'muşum gıbı..Her gece aglardım..Cocugum kusardı sabahlardım..Vertıgo falan olmustum o dönemler..
Cınsellıge ara verılınce , esler arasında bag azalıyor ve uzaklasıyorsun...Yardım edebılecek bırı varsa (annen,ablan gıbı) bır sure gelıp destek olsunlar..Sen de asla salma onu..Baska odada telefonla takılmasına ızın verme,ama bunu sert veya acık sekılde degıl,caktırmadan yapmaya calıs..Bebegı 40ından sonra arada ıkınıze aıt planlar yap ve dısarı cıkın basbasa vs..Bu tarz seyler yarar..Bir de cınsellık sart..

X