Tatlı Tarifi Donut'S

JuLaL

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
3.117
1
42
Oktay Usta`dan bir tarif..

Artık fast foodlardan ne olduğu belirsiz yağlarda kızarmış donutlar almak yok!

Tavadakı yağın çok aşırı kızmaması lazım..

malzemeler:

3 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
2 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
3 çorba kaşığı şeker
1 çimdik tuz

kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için:

tarçın ve pudra şekeri karışımı

çikolata sos için:

1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta(silme)
1 çaykaşığı svıyağ (parlaklık vermesi için)

Yapılışı:Hamur yoğurulacak kaba un alınır.Ortası havuz gibi açılır.Ilık su eklenir ve suda yaş maya eritilip kabaca una bulanır. Sonra diğer malzemeler eklenip hamur yoğurulur.Hamurdan yuvarlak bezeler yapılır.Bolca unlanmış bir tepsiye dizilir.Bolca unlamak çok önemli çünkü mayalanınca yapışma olur.Bezelerin üstü elle biraz bastırılarak yaygınlaştırılır.Bezeler iki katına çıkana dek mayalanmaya bırakılır.Mayalanma bitince her bezenin ortasına bir şişe kapağı gibi küçük keskin yuvarlak bir cisimle bastırılarak delik yapılır.Böylece donut şeklini oluşturmuş oluruz. Donutlar fazla kızgın olmayan yağda kızartılır. Havlu peçetenin üzerine alınıp bir iki dakika beklenir.Daha sonra tarçınlı pudra şekerli karışıma bulanır veya önceden tüm malzemeleri karıştırıp pişirdiğimiz çikolata sos üzerine dökülür.Biz yarısını tarçınlı yarısını çikolata soslu yaptık. İkisi de çok güzel oldu.Ortasından çıkan küçük yuvarlakları da pişirip sosladık. Afiyet olsun!

Eklentiler

• $donuts.jpg
    14,1 KB · Görüntüleme: 74
  • $ö.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 81
hmm eline sağlık. hoş görünüyor. hiç yememiş olmamla birlikte malzemeden-yapılıştan biraz anladım sanırım. tadını merak ettiğim için öncelikle yapıcam. bir tarif daha almıştım, bu tarifi önce denerim artıkın.

çok teşekkürler. eline sağlık

çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginize ben buna margarin ve nişastalı çikolatalı bir sos uydurup üzerine batırdım donutların.. öylede güzel olduu :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…