- 16 Temmuz 2015
- 363
- 610
-
- Konu Sahibi Artemisia Gentileschi
Benim doğuştan öyle.Selam herkese...Tam olarak 7aydır donuk omuz sendromu tanısıyla uğraşmaktayım.4 farklı doktora gittim 4’ü de MR sonuçlarına ve çeşitli kan testlerine bakarak benzer şeyler söylediler.Bir sabah sol omzumdaki şiddetli yangıyla uyandım.geçmeyince ikinci gün doktora gittim(kolumu yana doğru açamadığımı farkettim.)bir sürü ilaç ve fizik tedaviye rağmen bir ilerleme olmadı aksine giderek geriledi. Şu anda kolumu arkaya doğru götüremiyorum.kıyafetlerimi giyinmek ve çıkarmak işkenceye dönüştü.omzum giderek katılaşıyor.sorum şu , aranızda daha önce bu hastalıkla mücadele edenler var mı? sonrasında düzelen oldu mu ve ne kadar sürede düzeldi ?
Teşekkür ediyorum cevabınız için. Evet sordum. doktor steroid iğnesini şu an uygun görmüyor.sebebi ise safra kesemdeki poliplerden dolayı. yani bir çok seçenek sundu fakat hepsi de benim için ürkütücüydü.Bir ay kendi haline bırakalım dedi.Deniz , güneş önerdi. Bir ay sonra karar verilecekmiş.Geçmiş olsun aynı şey değil ama yazayım yinede dedim..benim de geçen sene sağ kolumda tenisçi dirsek ağrısı dedikleri ağrı olmuştu kolumu dirsekten oynatamiyordum acıdan. Sonra doktor koluma steroid iğnesi yaptı da geçti bir süre sonra.
Doktora sordunuzmu bunu acaba?
Çok geçmiş olsun.Benim doğuştan öyle.
Geçmiyor doğuştan olduğu için
kkÇok geçmiş olsun.
ne kadar sürede iyileşti annemiz? Ben de ara ara soğuk kompres yapıyorum ama 7 ayıma girdim. Son çare olarak ameliyat düşünüyorlar ama ben pek taraftar değilim.dayanbildiğim kadar dayanacağım. Kendiliğinden geçeceği söyleniyor 2,3 sene sonra. Bazen de geçemiyormuş ...Annem de yasadı bir tam teşhis konamadı, kolunu geriye yukarınyana acamıyordu. Otda birşey yırtılıyor sanki derdi dokunamadık bile.. O iğneden oldu işe yaramadı sinir testi vsvs en son ameliyatı ön gördüler ama onun için de 1 ay fizik tedavi gör dendi.. Allah bin kere razı olsun o güne kadar het yerde gördü işe yaramadı ama esenyurtda ki merkezde cocuk anneme abla ben seni iyi edicem annemde çekti bunu, donuk omuz bı diyip başladı sıcak değil soğuk kompres, derecesini bilmediğim akım masaj 1 ay bitti illet gitti şükür(devlete bağlı yerdi)
Henüz iğne yapmadım dün yapmaya karar verdim ama geçici olarak ağrıyı dindirdiğini ve bu süreçte ağrı hissedemediğimden omzumu zorlarsam tendonların yırtılabilirmiş. Başka bir nedeni ise safra kesimde ki polipler. Ben de o halde yapmayalım dedi.bir ay kendi haline bırakalım sıcak be soğuk kompres yapmamı söyledi o kadar. 60 seans fizik tedavi aldım ama sonuç olumsuz.iğne oldunuz mu omuzdan?
aynı şey mi bilemedim ama ben iğne oluyorum yoksa ağrı kolumun kaynaması geçmiyor. buz uygulayın sürekli.
benim iki kolumda iki ayrı sıkıntı var. doğuştan kemik düzlüğü var sağ omzumda.
. Yaşayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.siz yıllardır yaşıyorsunuz üstelik. Fizik tedavinin önemi büyük gerçekten.çok geçmiş olsun tekrar .Teşekkür ederim ama geçmiyor inanın 21 yaşındayım ve kolumu sadece 6 senedir kullanabiliyorum yani yeni yeni hareket ettirebiliyorum.
Kalem, kaşık vs tutamıyorum amaa çok şükür artık iki kolumla çay doldurabiliyorum :) fizik tedavilerle güçlendi
Fizik tedavinin önem
Evet gerçekten payı var umarım siz tamamen kurtulursunuz sonradan olduğu için iyileşme ihtimali çok yüksek teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Yaşayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.siz yıllardır yaşıyorsunuz üstelik. Fizik tedavinin önemi büyük gerçekten.çok geçmiş olsun tekrar .
annemin baştan son ana 2 yıl sürdü fakat sende çabalamalısın.. Son 1 ay aldığı fizik tedavi çözüm oldu fakat sonrasında hep hareket ettirdine kadar sürede iyileşti annemiz? Ben de ara ara soğuk kompres yapıyorum ama 7 ayıma girdim. Son çare olarak ameliyat düşünüyorlar ama ben pek taraftar değilim.dayanbildiğim kadar dayanacağım. Kendiliğinden geçeceği söyleniyor 2,3 sene sonra. Bazen de geçemiyormuş ...
Yok bırakmam ben. Evde egzersizlerimi yapıyorum. Doktorun dün söylediği şeyler beni korkuttu açıkçası. Anestezi altında kolunu sağa sola, yanlara doğru zorlayarak açacağız denince korktum açıkçası.Annenizin atlatması bana umut oldu.Uzun zaman alacak ama bir şekilde fizik tedaviyle atlatmak istiyorum. Çok teşekkürler.Annemin
annemin baştan son ana 2 yıl sürdü fakat sende çabalamalısın.. Son 1 ay aldığı fizik tedavi çözüm oldu fakat sonrasında hep hareket ettirdi
Benim de arada ağrılarım oluyordu ama hep geçerdi bir süre sonra. Fakat bu kez geçmediği gibi giderek ilerledi.Başlangıçta fibromiyalji sandım meğer donuk omuzmuş. Bu arada doktora gitmedin mi hiç? Gitmediysen mutlaka bir baktır,çünkü omuz kapsülünde yapışıklık oluşmaya başlıyor.hareket kısıklılığına sebep oluyor. Çok inatçı bir hastalık.Çok geçmiş olsun size de.Çok geçmiş olsun ne kadar zorlandığınızı tahmin edebiliyorum
Benim bazen omuzumda tarif ettiğiniz gibi bişey oluyor ama bi süre sonra geçiyor.
Yana açamıyorum kolumu omuzdan ağrıyor boş bulunup açsam bağırtıyo beni.
Ama sonra geçiyor bende bilmiyorum ne olduğunu.
Etraftan duyuyorumda böyle olan.
Yani 3 ay içerisinde mi geçti sizinkisi? Ben 7. ayındayım.önceleri kolumu çok rahat arkaya götürebiliyordum. İki hafta fizik tedaviye ara verince kolumu arkaya götüremedim.O ara ilaç ve merhem sürüyordum. Ben de aynı şekilde 3 ay boyunca ultrason, tens ve masaj şeklinde devam ettirdim ama bir ilerleme olmayınca doktor bir ay kendi haline bırakalım dedi.Egzersiz yapıyor muydunuz evde ( sarkaç , yukarıya ve yanlara doğru kol açma hareketleri) Siz hangi egzersizleri yaptınız acaba?Merhaba ben 15 ay önce fizik tedavi yaptırdım .ilk aylar çok daha fena ağrılarım vardı. Kolumu arkaya hiç uzatamıyordum . Eğer fizik tedavi ile geçmese iğne tedavisi o da olmadı ameliyat demişlerdi. Fizik tedavi şu şekilde oluyordu .ultrason uygulama .elektrik uygulama ,sıcak uygulama .sonra aletli hareketler en sonunda da masaj uygulaması .Evet çok ağrılar çektim ama geçti.Geçeli 3 ay anca oldu
Boyuna yakın yerden mi başlıyor? 2 haftaya yakındır bende de var. Sol tarafa boynumu döndüremiyordum. Ben terleyip üşümesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama acı veriyor benimkide.Selam herkese...Tam olarak 7aydır donuk omuz sendromu tanısıyla uğraşmaktayım.4 farklı doktora gittim 4’ü de MR sonuçlarına ve çeşitli kan testlerine bakarak benzer şeyler söylediler.Bir sabah sol omzumdaki şiddetli yangıyla uyandım.geçmeyince ikinci gün doktora gittim(kolumu yana doğru açamadığımı farkettim.)bir sürü ilaç ve fizik tedaviye rağmen bir ilerleme olmadı aksine giderek geriledi. Şu anda kolumu arkaya doğru götüremiyorum.kıyafetlerimi giyinmek ve çıkarmak işkenceye dönüştü.omzum giderek katılaşıyor.sorum şu , aranızda daha önce bu hastalıkla mücadele edenler var mı? sonrasında düzelen oldu mu ve ne kadar sürede düzeldi ?