Dönmeli miyim bilmiyorum :(

Tamamen kontrolü onlara vermişsiniz. Suç sizde ve şimdi bu duruma gelmişsiniz. Öyle her şeye evet der, kendinizden ödün verirseniz böyle olur. Bu dediklerinizin hepsi evlendikten sonra içinizde kalacak ve sonra sürekli problem edecekseniz evlenmeden önce ya istediklerinizi yaptırın ya da sonrasında sorun etmeyin.

Altınları alacak, herşeyi sizin yerinize onlar beğeniyor ben sonunuzu mutlu göremiyorum.

Bir de peki bu süreçte nişanlınız ne yapıyor ?

Hiç mi dahil olmuyor sizi savunmuyor. Görünüşe göre o ortalarda yok.

Bakın nişandan sonra değiştiler diyorsunuz. Emin olun düğünden sonra çok daha fazla değişecekler.

Dikkatli karar verin. Düğünden caymak, evlenip boşanmaktan daha iyidir..

Fikir sorulması normal ama gelinliği kayyınvalidenin seçmesini ilk defa duyuyorum. Ne kadar saçma. Çok hevesliyse alsın büyük bedenini kendisi giysin.
Siz bu kadar ezilirken ve söz hakkınız kalmamışken nişanlınız ne yapıyor? Sizin yanınızda sen haklısın diyip annesine de haklısın anneciğim senin istediğin gibi olsun mu diyor?
Bu işin sonraki aşamaları;eve, evdeki eşyalara, kıyafetlerinize ve en önemlisi de çocuğunuza karışmaları.

Aileniz niye altinlar yeni evli ciftindir, almayacaksiniz diye konusmuyor? Ben buna da karsiyim, iki yetiskin insan kendileri halledebilir ama sizin durumunuzda babaniz mudahil olup karsi tarafa simdiden boyle bir sey olmayacagini bildirmeli. Bir de sizin kendiniz istemediginiz seylerde agirliginizi koymaniz lazim. Ne demek istemedigim gelinlige tamam dedim. Burada suc sizde. O istedigi kadar diretsin, bildiginizi okumaliydiniz.

Daha önce de konustum hatta kavga ettik ben istemiyorum o zaman bitsin dedim. Sonra iste mesaj atti seni seviyorum bizim aramizda bi sorun yokki niye baskalari yuzunden bizim iliskimiz bitsin diye baristik
nişanlının sana karı davranışları nasıl? seni seviyo mu?
Seviyo annesine karsi da savunuyo görunüyo. Gelinligi begenmediysen degistiririz diyo da ama sadece diyo.

Altınlar onun hakkıysa düğünde verin kurdeleyi boynuna taksın. Neyse. Aslında bu düğün hiç olmasa daha nişanlını sevmiyormuşsun zaten. Açık açık konuş annenle.

Başkaları dediği annesi yalnız.

Ayrıca altınlar kızındır, mihirdir.
Asla vermem deyin. Zaten nişanı bozdurur o kv.

Yarın gelinliği değiştirmeye gidin mutlaka. Bakalım nişanlınız ne kadar ciddi?

Niye ağlıyormuş annesi altinlari vermeyeceksiniz diye mi? Bu evlilik olacaksa eger ve altinlari verirseniz bari kendi tarafinizin taktiği altınları vermek gibi bir hata yapmayin !

Ayrica niye nişanlinizin annesinin dedigi gelinligi alıyorsunuz böyle şey olur mu? O beğendiğini söylesin siz tamam diyip kendi istediginizi alsaydiniz.

Ne demek annem üzülecek. Annen taş çatlasa sen yeniden evlenene kadar üzülür ağzı büzülmeyen el alem de öyle. Balık baştan kokar. Kendini hiç kimseye karşı sorumlu hissetme. Bu öyle nir konu değil. Nişandan ayrılmak yüz kızartıcı bir sey değildir. Hayatın söz konusu burda bencil ol lütfen. Evlenince o annem üzülmesin mevzusu bin katına çıkar iyice çıkmaza girersin

Cok seviyodum ama sogudum bu meselelerden degil bazi huylarindan dolayi. Tabi ustune bublar da tuz biber oldu

Bak güzel kardeşim insanlar değişmez, daha kötü olur iyiye gitmez. Adamın huylarından dolayı soğuduysan neden zorluyorsun? Aile aile değil, annen apayrı bir kafada olan sana olacak. Yakma kendini...

Gelinliği kendisi mi giyecekmiş kayınvalide.Tabiki sizin beğendiğinizi almalılar. Altınlar konusunda sizde şartlarınızı söyleyin. Mehir olarak istediğiniz altın varsa ve sizin aileniz tarafından takılan altınlarıda sizin alacağınızı söyleyin. Anneniz babanız konuşsun.İstemiyorsanız ve içinize sinmiyorsa, annenizin hatırı için evlenmeyin. Sonra hep pişman olursunuz. Siz ele karışıyorsanız, onlar da ele karışıyor. Gelinliği bile içinize sindirmeden oldu bittiye getirmemeliler.Ama,iyi düşünüp karar verin. Siz de olur olmadık herşeye sorun yaratmamalısınız.

Annem agladi diyen erkek asla karisinin yaninda durmaz ,boyle baslar boyle gider ,bence bahane bunlar ezilen hep siz olursunuz .
Sizin agladinizi umursayan yok ....

Annem agladi diyen erkek asla karisinin yaninda durmaz ,boyle baslar boyle gider ,bence bahane bunlar ezilen hep siz olursunuz .

Hanimlar nisanlimla gorustum tekrar sordum altin meselesini. Benim ailem bana resmen kazik atti önce dugun yapalim diye direttiler simdi de altinlari aliriz diyolar bu cok kotu bisey benim acimdan da dedi memur oldugumdan beri maddi destek oldum o paralardan bile insan kenara koyardi oglumun dugunu olcak diye dusunup dedi..bu benim icin inada gurur meselesine döndü gerekirse o altinlari alir denize dökerim asla onlara vermem sen acisan hallerine askim parasi yokverelim desen ben vermem o derece kendi ailemden sogudum dedi. Senin annen baban keske bemim ailem olsaydi cok ince dusunceliler adam kizina saygisindan yapabilcek en iyi makul seyleri yapti dedi. Biraz yine ikna oldum yanlismi yaptm bilmiyorum

Yarın gelinliği değiştirmeyi kabul ederse ve değiştirirseniz biraz daha güven sağlar size.

Mutlaka yapın bunu. Düğün kv nin değil sizin düğününüz. Dış çekim, kuaför vs her şeyi konuşun ve ayarlayın hepsini.
Bakalım nişanlınız dik duracak mı?

Evet onu da söyledim ben sana hep icine sinmezse kesinlikle reddet dedim zaten begenmediysen izin alirim gideriz bakariz baska gelinlikciden dedi. Ya vicdan yapiyorim böyle olunca iste aslinda onun gercekten sucu yok ailesinin sorumsuzlugu tamamen.

Düğüne daha 2 ay varmış eğer o gelinlgi istemiyorsaniz iade edin ve hemen gelinlik bakmaya başlayın.
Alışverişe giderken de kv ile gitmeyin nişanınızla gidin ısrar edin.
Yanı sizde de hata var kv baskıcı bi tipse sizde boyun etmeyin diretin kuaföre gidicem istediğim gelinliği de giyeceğim deyin.
Bunda çekinecek bir şey yok herkesin yaptığı şeyler bunlar pasif olmayın gücenirse gucensin.
Çünkü şimdiden isteklerini kabul ettirdiğini görüyor ilerde iyice üzerine gelir sizin dişli olduğunuzu görmesi lazım.
Tek sorun kv ise ayrılmazdım ben olsam.
Nişanınızla konuşun kimse karışmasın alışverişe sadece ikimiz gidelim deyin geçin şimdide kuaför randevunuzu alın mesela bilsin onu takmadiginizi

Dugun yapilirken borca girdilerse, altinlari kv almali ve borclar kapanmali (gelinin bilezigi taki seti vs haric ).

Gelinlik olayinda haklisiniz, kv karismamaliydi.

Sevginizden, askinizdan
Hayatinizi birlestireceginiz adamdan hic bahsetmemissiniz, altinlar icin hayat arkadasinizdan vazgececeksiniz yani.

Hayır vicdan yapılacak bir şey yok o gelinlikle evlenirseniz hayat boyu içinize dert olur mutlaka değiştirin.
Gidin daha ucuzunu alın gerekirse ama değiştirin.
Kv kendi istediginin olmadığını görsün.
Altınları da düğün günü topladıktan sonra güvenilir bi büyüğe verin kendi ailesinizden sonra doğru kasaya .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…