'Dondurma Reklamları Fuhşiyatı Normal Gösteriyor'

neyse konumuz emine şenlikoğlunun sözleri çok büyük hata etmiş

çok kınıyorum sizi şenlikoğlu

lütfen kadınlarını meta olarak kulanılmasından rahatsız olmayınız !!

fuhşitayata özenilmiyor çünkü

çünkü genç kızlarımız burda bvye hiç konu açmıyor

acaba zarım bozuldumu diye

ne yapacağım ben diye

burdaki ablaları özgürsün deyip içlerini rahatlatıyor

özgürsün yaşa diyorlar

ama şundan 8 sene önce küçüçük bi ilçede bi doktorun sözleri

bıktımm zar dikmekten !! ha bi duyum ne kadar doğru bilmiyorum

ne kadar acı ne kadar üzücü

o kızın yaşadığının ne önemi var sevdi ve teslim etti kendini ama bunda tvnin internetin reklamın dizilerin hiç ama hiç kabahatı yok
annelerin de ha keza öyle

çok üzülüyorum gençlerimize hayatlarını başlamadan karartıyorlar

Hanfendi bir tartışmayı kapıyoruz diğerini açıyorsunuz. TV reklamlarından etkilenip seks yapan biri varsa senin yapacağın varmış derim.Annesinin de kabahati yok kızı yatağa mı zincirlesin.

çünkü aynı vakitte yazmışız son mesajımdı konuyla ilgili !!l

devam etmiyorum merak etmeyin

yani inşALLAH devam ettirmemi gereken bi alıntı olmaz
benim kastettiğim sublimial mesajlardı

tamam da kim görüyor demeyin

varsayalım görmüyoruz etkilenmiyoruz

adamlar neen yazıyor olabilir olmadık yerlere sex yazısını

Dondurma reklamlari cocuklar icindir çünkü buyukler icin dondurm reklaminin bir önemi yoktur zekasi hangi dondurmayi alacagini ve dondurmanin nasıl bir sey oldugunu ona soyler.
Burada cocuklar uzerinde derin izler birakan reklamlardan bahsediyoruz. Kadon dondurmayi isirirken sanki orgazm oluyor gibi ses cikartiyor daha ne olsun.
Bu ulkede cansiz mankenlere tecavüz eden insanlar gencler varken kalkip da bunlarda bu reklamlarin payi olmadigini soyleyemezsiniz.
Ha birisi Igdirda yengesiyle cocugun iliskisinim altina bi yorum yapmisti demekki dizilerden etkileniyorlar diye. Bakin kendiniz de kabul ediyorsunuz. O filmden sonra yenge ve cocuk ilişkisi patlak verdi. Millet yengesine yan gözle bakti.
Yani cocuklara ne verirseniz onu alirlar. Bir cocugun beynini doldurmak kadar kolay bir sey yoktur. Ve maalesef dondurma adi altinda o güzel beyinleri cirkin seylerle doluyor. Oysa o beyinlerin ilimle sanatla edebiyatla dolmasi gerekiyor. Ahhh ohhh immmm eden dondurma reklamlariyla değil. ..

17 yaslarindaydim, bir mecliste 30 yaslarinda (ohhooo... o yaslardayken insana 30 yasindaki biri hayatin cenderesinden gecmis cok tecrubeli bir adam gorunuyor) cikip "hayattaki hersey o isin daha iyi sartlarda yapilabilmesi icin duzenlenmistir" demisti. bu adam ne demek istedi, hic oyle sey olur mu diye yillarca zaman zaman bu laf aklima gelmis, dusunmustum. Simdi bunca yildan sonra bakiyorum da konusulan seylere, yok kahkaha atan kadin iffetsiz, dondurma yiyen fahise, kadinin topugundan bile tahrik olan adamlar, pazardan salatalik-patlican almayi yasaklayan ulkeler filan... Himmm... diyorum, zihniyet bu demek ki.. Belki de adam bunu kastediyordu, hiyardan tut dondurmaya kadar hersey seksi cagristirdigina gore..

lamelifAmine,
eğer ben bilinçli biri olursam ve çocuklarımı da bilinçli yetiştirirsem benim yetiştirdiğim çocuklar reklamlardan, filmlerden, dizilerden, x arkadaşının yaşadığı ilişkiden etkilenmez.

Keza internetten de etkilenmez, elindeki teknolojiyi nasıl kullanmak istersen öyle karşılık verir sana.

Bak misal bazı insanlar vardır çocuğu yapmasını istemediği birşeyi yaptığında onu doktorun iğne yapacağı veya öcü gibi varolmayan ama adıyla korku salan varlıklarla korkuturlar.
Çocuk öcüden ve doktordan o kadar korkar ki her doktora gidişinde ağlar, her yalnız kalışında öcü gelecek diye tırsar.

Böyle yetiştirilmiş çocuklar için insanlar bile öcüdür ama sen çocuğuna arkadaşlıkların normal olduğunu ve herşeyin bir zamanı olduğunu, insanlarla ikili ilişkilerinde belli bir seviyeyi koruması gerektiğini, hayatın dizilerdeki gibi olmadığını, reklamların sadece tüketimi körükleyen bir sektör olduğunu, internetin bilgiye ulaşmanın hızlı bir yolu olduğunu öğretir, o çocuğa 3 yaşındayken farklı, 13 yaşındayken farklı davranmazsan, o çocuk ilerde ayakları yere basan biri olur, sınırlarını kendi koyar, çevresinde gördüklerini mantık süzgecinden geçirir.

Bu kadar anlatımın ana teması nedir biliyor musun? Eğitim, birtek okul eğitimi de değil, kendi kendini de eğitim. Çağın gerekliliklerini kendi değer yargılarına uyarlayarak eğitirsen kendini, çocuklarını da sürekli tazelediğin eğitiminle yetiştirirsin, zaten daha doğduğundan itibaren istikrarlı, kurallı ve tüm sevginle, dürüstlüğünle yaklaşırsan yavruna, çocuğun da sana açık oluyor ve daha az hata yapıyor.

çünkü insanın iki temel içgüdüsü var yaşam ve ölüm
yaşam içgüdüsü cinselliği ve açlığı temsil ederken ölüm şiddeti ve yok etmeyi içeriyor
insanın bu kadar doğal yanının hayatımızın içinde bulunması doğal
bu neden insanları rahatsız eder anlamıyorum
isteyen çocuğunu istediği gibi yetiştirir, zarını evlenene kadar korusun kime ne dimi ama
isteyen de evliliği beklemez sevişir

Simdi cogunuz kadinin seks objesi olarak gorundugunden ve bundan olan rahatsizliginizdan bahsetmis. Size abes gelecek ama bu cok dogal, hava gibi, su gibi... Kadinsiniz... Sizi erkeklerden ayiran ozellikleriniz var. Insanligin dogusundan beri kadin her zaman guzellik ve albeni pesinde kosmus.. Erkek gibi yikanip trasini olup temiz bir elbise ile sokaga cikmak kadina hic bir zaman yetmemis. Gerci gunumuzde boylesi de var, ama onlara daha cok "erkek gibi kadin, sadece isini, asini dusunur" bile diyorlar. Hangi kulturden gelirse gelsin, yuzune boyalar icat etmis, kupeler, bilezikler, cicili bicili renkli elbiseler, hep daha guzel olmaya ugrasmis. Zaten dogustan Allah onlari erkekte olmayan cekici, yuvarlak kivrimlarla yaratmis. Incecik belli, yuvarlak kalcali, dimdik goguslu, bunlari kim istemez? Kivrimlarini aldigi kilolarla kaybeden kadinlar saglik yonunden cok daha ziyade bu kivrimlarini, incecik bellerini, dumduz karinlarini geri almak icin durmadan diet yapar hale gelmisler... Aerobik salonlari acmislar, hergun ayna onunde ciplak olup kendilerine bakmislar.. Nasil gorunuyorum diye.. Kadinin icgudusunde var seksi olmak, seksi gorunmek, begenilme arzusu... Dunya kurulali beri hem de.. Kendinizle barisik olun hanimlar... Seksi olmak, seksi gorunmek, cazibe... Bunlar sizi asagilamaz.. Kadinsiniz siz...

munem canım yazdıklarının çoğuna katılıyorum

ben bilinçli olacağım ki çocuğumda öyle olacak

ara not :) 7 senedir çocuğum olmuyor ve diyorumki şimdi aklım ile 7 sene önceki aklım arasındaki fark
daha bilinçli yetişecek

benim takıldığım nokta

subliminal mesajlar tamam onlardan etkilenmiyorlar diyelim

peki neden gizli şekilde sex yazısını yerleştiriyorlar

hemde birine değil ikisine değil

ahlaki bi çözülme var görmüyormusunuz

misyonerlik hedeferini tek tek gerçekleştiriyor

dilimizden başlayıp dinimize
diimizden başlayıp gelenek göreneklerimize kadar
zamanında bir misyoner ne demiş biliyormusun

biz müslümanları türkleri topla tüfekle yenemeyiz
ancak onları dillerini dinlerini yok ederek başlamalıyız
savaşa
psikolojik olarak savaştılar

başarılı olamadılar diyen var mı ?

ve bunu en güzel empoze ettikleri yer televizyonlar diziler hatta çizgi filmler
reklamlar

çocuğu öcüyle korkutmak hastanaeden korkutmak vb.onlar kadar saçma bi yaklaşım olamaz zaten
ama malesef bunu yapan anneler hala var
ve ilgilenmeyen aneler çok çok var
televizyonu leptobu telefonu bebek bakıcısı gibi kullanan anneler hemde fazlasıyla var

ben bir çocuğun yetiştirilmesine daha rahme düştüğü an başlaması taraftarıyım
geç kalmamak lazım

Dondurma reklamı fuhşiyatı normal gösteriyor da, bu ülkede RESMİ genelevler var, onlar ne oliğ acep bilemedim ben Onlar hakkında yazsa ya sıkıyorsa...

Dondurma yiyen kadinlarin zarlari mi bozuluyormus?Eyvahlar olsun, memlekette kiz kalmamistir... Aranizda dondurma yememis olaniniz var mi? Istemeye geleceguk.

Allah sana ve anne olmak isteyen her kadına bebek sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.

Gülüm, yine kabahat bizde, ben o subliminal mesajları verenlere değil kendime kızarım. Ahlaki çöküş, dil yozlaşması hepsine katılıyorum, haklısın fakat bunlara izin veren kim?
Biziz, bizde potansiyel görmüşler ki eskiden gizli şimdi aleni mesajlar verip duruyorlar, her dayatılan diziyi, programı vb seçicilik göstermeden izler tv denen kutunun önünden kalkmazsak ne bekliyoruz ki?

Tv programcıları halk neyi beğenir, en çok neleri izlerse ona göre dizi program yapıyor, şu ülkede en çok izlenen programlardan biri evlilik programlarıdır, bir taneydi ilk başladığında, şimdi nerdeyse her kanalda var, dizinin birinde subliminal mesaj veriliyor da evlilik programlarında gizli değil aleni mesaj verilmiyor mu? Evin var mı, araban var mı, maaşın kaç lira? gibi sorular havada uçuşuyor.

Teyzeler her kanalı tek tek açıp evlilik programı seyrediyor, şu programlardan ne zaman bahsetsem Allah ömür versin annemi de anarım, elinde kumanda her kanaldaki evlilik programlarını senelerdir yılmadan, bıkmadan izleyen biridir annem, yani en yılmaz seyirci ödülü olsa annemi aday gösteririm, diziler desen ya Avrupa dizilerinden alıntı ya da birbirinin benzeri, tüm diziler seyrediliyor.

Tv'yi daha yararlı hale getirmek seyircilerin elinde, izlemeyin, seyretmeyin ve tv kanallarına boykot mesajları yollayın bakın bakalım neler oluyor.

Sana ilk yazdığım mesajda ısrarcıyım:) birşeylere izin veriyorsam suç benimdir, bilinçli tüketici olmam şart, ben izin vermezsem kimse bana subliminal mesajını dayatamaz, tv ve net bizi yönlendiremez, bir sürü sosyal paylaşım siteleri açılıyor, sen ben hesap açmazsak kim bize mesajını dayatacak ki? Benim bu site dışında hiçbir yerde üyeliğim yok, hiçte eksikliğini hissetmedim, mesela bir sosyal paylaşım ağı oluşturuyorlar, en çok üyelik Türklerde, sonra o sosyal paylaşım siteleri seni diğer akrabalarınla ilişkilendirebilmek için arkadaş listendekileri teyzem, halam, amcam diye etiketlemeni istiyor, bunlar öylesine etiketlemeler mi?

Adamlar birşey üretiyor, herhangi bir ürün, en çok satış Türklerde, eğitim ve bilinç derken bundan bahsediyorum, birşeylerden şikayet ediyoruz ama en önde biz merak edip koşuyoruz.

Yerli kanallarda istemediğiniz şeyler varsa açın belgesel kanallarını, bizim evde ekonomi, yurt ve dünyadan haberler, birde yabancı belgesel kanalları için var tv.
Şimdi ay biz çok kültürlüyüz hep belgesel izleriz ailecek diyen ama evlendirme programlarından kafasını kaldırmayan kadınlar gibi göründüm fakat cidden bizde tv bağımlılığı yoktur ve belgesel seyretmeyi tercih ederiz, gelen yatılı misafirler boşluğunu hissetmese ( misal annem) tv bizde fuzuli bir eşya.

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. can
amin RABBİM duarını kabul buyursun ve seninde gönlündekileri hayırlı şekilde kabul etsin
şundan 4 sene önce olsa başımı öne eğer çeker giderdim
çok şükürki bende çıkardım sayılır tvyi hayatımdan vaktimi öldürmesine izin vermiyorum
hele bu aralar bizimde bütün davamız bu benim annemde öylesine çok izlerki
benim eve geldiğinde 2.televizyonu almam için ısrar üstüne ısrar
e anam diyorum al tv senin doya doya izle
yok büyk ekran tv üniteli falan neymiş efendim herkesin varmış güzel olurmuş bir evde 2 televizyonsuz evmi kalmış
ben de karar verdim arkadaş benim misafir odama televizyon girmeyecek giremeyecek
ben inan yapabilsem nefsime söz geçirebilsem 1.yi atcam evden
eşimin görevine atanınca aldığı tüplü tvlerden ve hiçte gocunmuyorum

gelen misafirlerin elindeki telefonlarıda alcamda utanıyorum artık eskiden olsa yapardım ama
belgeselde izlemiyorum sevmiyorum ve belgesel izlemeyince cahil olunuyorsada cahilim
hayvan belgesellerine dayanamıyorum izlemiyorum

yazdıklarının her harfine katılıyorum
milletimizi uyandırmak lazım gerçi ben nereye gitsem kimle tanışam hemen hooop giriyom beyinlerine
sanırım faydalıda oluyorumki bi sonraki görüşmemeizde hemen soruyorlar

sosyal ağa gelince tek face var
ondada fotoğraf yükleme -yer bildirme (ki) onun kadar saçma bişey yok
yapmıyorum

öyle keni çapımda gündemi paylaşırım sözler yazarım bu yani

ama içimde büyük ukte hamile olursam yazcam onu ama bilmece gibi

Son düzenleme:
Dondurma reklamı fuhşiyatı normal gösteriyor da, bu ülkede RESMİ genelevler var, onlar ne oliğ acep bilemedim ben Onlar hakkında yazsa ya sıkıyorsa...

Dondurma yiyen kadinlarin zarlari mi bozuluyormus?Eyvahlar olsun, memlekette kiz kalmamistir... Aranizda dondurma yememis olaniniz var mi? Istemeye geleceguk.

ikinizee tek cevap he yav he haklısını cınıııııııııııııııııım

anlattıkların karşındakinin anlayacağı kadardır

genel ev o kadınların kendi istek ve arzularıyla kolay yerden para kazanma yöntemi

genç kızlarımıza yavrularımıza gelince tamamen bu ilişkilerin normal gösterilmesi sonucu
şimdi k...ı bklu bebelerin bile aşk flort yaşamaya başlaması sonucu bakınız( bdv)

onların vebali sizinde omzunuza yük eğer birazcıcık vicdanınız varsa tabi
gerçekçi olun

Reklamlarda ki kadınların vücut sergileme oranlarından ben de rahatsızım ne yalan söyliyeyim, bazı reklamlar çok abartı... Üniversitede bir hocamız, reklamlarda daha çok kadın kullanılmasının ardında para kazanan, o parayı harcamada daha özgür ve söz söyleme yetkisini kendisinde bulan, toplum tarafından da böyle algılanan kesim ne ise reklamlarda onlara hitaben yapılır. e erkeklerin ilgi alanlarında kadınlar ön sıralarda olduğuna göre. reklamlarda bu nedenle cazibesi yüksek kadınlar kullanılıyor. Bize de biskolata reklamlarını yapmışlar, bu bir çağ atlama bence

Eskiden beri neden çikolata reklamlarının büyüklere yönelik,seks ve romantizm temelli yapıldığını anlamam.Şimdi aynısı dondurma için yapılıyor,hala anlamıyorum.
Bir keresinde,asıl tüketicinin büyükler olduğunu okumuştum.Yani parayı ödeyen,marka tercihini belirleyen anne-baba olduğu için öyleymiş.

Reklamdan etkilenip marka değiştirmem.Hatta en sevdiğim çikolata snickers ama reklamı son yıllarda gördüğüm en itici reklam diyebilirim.Reklamla alsaydım snickers asla almazdım:)
Dondurma diye sattıkları şu donmuş kremaları hiç sevmiyorum.İstedikleri kadar ıımmmhh yapsınlar hiç canım çekmiyor.

Ekrandaki cinsel çağrışımları dondurma reklamlarıyla sınırlamak mümkün değil.Bunların tamamen önüne geçmek ancak çok katı sansürlerle olur.O zaman da Beren Saat'in duş jeli reklamına yapıldığı gibi artık diz dirsek bile sakıncalı görülmeye başlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…