- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.077
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hanfendi bir tartışmayı kapıyoruz diğerini açıyorsunuz.TV reklamlarından etkilenip seks yapan biri varsa senin yapacağın varmış derim.
Annesinin de kabahati yok kızı yatağa mı zincirlesin.
![]()
Tamam o zaman.çünkü aynı vakitte yazmışız son mesajımdı konuyla ilgili !! devam etmiyorum merak etmeyin
yani inşALLAH devam ettirmemi gereken bi alıntı olmaz
Tamam o zaman.![]()
17 yaslarindaydim, bir mecliste 30 yaslarinda (ohhooo... o yaslardayken insana 30 yasindaki biri hayatin cenderesinden gecmis cok tecrubeli bir adam gorunuyor) cikip "hayattaki hersey o isin daha iyi sartlarda yapilabilmesi icin duzenlenmistir" demisti. bu adam ne demek istedi, hic oyle sey olur mu diye yillarca zaman zaman bu laf aklima gelmis, dusunmustum. Simdi bunca yildan sonra bakiyorum da konusulan seylere, yok kahkaha atan kadin iffetsiz, dondurma yiyen fahise, kadinin topugundan bile tahrik olan adamlar, pazardan salatalik-patlican almayi yasaklayan ulkeler filan... Himmm... diyorum, zihniyet bu demek ki.. Belki de adam bunu kastediyordu, hiyardan tut dondurmaya kadar hersey seksi cagristirdigina gore..![]()
munem canım yazdıklarının çoğuna katılıyorumlamelifAmine,
eğer ben bilinçli biri olursam ve çocuklarımı da bilinçli yetiştirirsem benim yetiştirdiğim çocuklar reklamlardan, filmlerden, dizilerden, x arkadaşının yaşadığı ilişkiden etkilenmez.
Keza internetten de etkilenmez, elindeki teknolojiyi nasıl kullanmak istersen öyle karşılık verir sana.
Bak misal bazı insanlar vardır çocuğu yapmasını istemediği birşeyi yaptığında onu doktorun iğne yapacağı veya öcü gibi varolmayan ama adıyla korku salan varlıklarla korkuturlar.
Çocuk öcüden ve doktordan o kadar korkar ki her doktora gidişinde ağlar, her yalnız kalışında öcü gelecek diye tırsar.
Böyle yetiştirilmiş çocuklar için insanlar bile öcüdür ama sen çocuğuna arkadaşlıkların normal olduğunu ve herşeyin bir zamanı olduğunu, insanlarla ikili ilişkilerinde belli bir seviyeyi koruması gerektiğini, hayatın dizilerdeki gibi olmadığını, reklamların sadece tüketimi körükleyen bir sektör olduğunu, internetin bilgiye ulaşmanın hızlı bir yolu olduğunu öğretir, o çocuğa 3 yaşındayken farklı, 13 yaşındayken farklı davranmazsan, o çocuk ilerde ayakları yere basan biri olur, sınırlarını kendi koyar, çevresinde gördüklerini mantık süzgecinden geçirir.
Bu kadar anlatımın ana teması nedir biliyor musun? Eğitim, birtek okul eğitimi de değil, kendi kendini de eğitim. Çağın gerekliliklerini kendi değer yargılarına uyarlayarak eğitirsen kendini, çocuklarını da sürekli tazelediğin eğitiminle yetiştirirsin, zaten daha doğduğundan itibaren istikrarlı, kurallı ve tüm sevginle, dürüstlüğünle yaklaşırsan yavruna, çocuğun da sana açık oluyor ve daha az hata yapıyor.
munem canım yazdıklarının çoğuna katılıyorum
ben bilinçli olacağım ki çocuğumda öyle olacak
ara not :) 7 senedir çocuğum olmuyor ve diyorumki şimdi aklım ile 7 sene önceki aklım arasındaki fark
daha bilinçli yetişecek
benim takıldığım nokta
subliminal mesajlar tamam onlardan etkilenmiyorlar diyelim
peki neden gizli şekilde sex yazısını yerleştiriyorlar
hemde birine değil ikisine değil
ahlaki bi çözülme var görmüyormusunuz
misyonerlik hedeferini tek tek gerçekleştiriyor
dilimizden başlayıp dinimize
diimizden başlayıp gelenek göreneklerimize kadar
zamanında bir misyoner ne demiş biliyormusun
biz müslümanları türkleri topla tüfekle yenemeyiz
ancak onları dillerini dinlerini yok ederek başlamalıyız
savaşa
psikolojik olarak savaştılar
başarılı olamadılar diyen var mı ?
ve bunu en güzel empoze ettikleri yer televizyonlar diziler hatta çizgi filmler
reklamlar
çocuğu öcüyle korkutmak hastanaeden korkutmak vb.onlar kadar saçma bi yaklaşım olamaz zaten
ama malesef bunu yapan anneler hala var
ve ilgilenmeyen aneler çok çok var
televizyonu leptobu telefonu bebek bakıcısı gibi kullanan anneler hemde fazlasıyla var
ben bir çocuğun yetiştirilmesine daha rahme düştüğü an başlaması taraftarıyım
geç kalmamak lazım
Dondurma reklamı fuhşiyatı normal gösteriyor da, bu ülkede RESMİ genelevler var, onlar ne oliğ acep bilemedim benOnlar hakkında yazsa ya sıkıyorsa...
Dondurma yiyen kadinlarin zarlari mi bozuluyormus?Eyvahlar olsun, memlekette kiz kalmamistir... Aranizda dondurma yememis olaniniz var mi? Istemeye geleceguk.
![]()