Domuz Gribi hakknda ...

Domuz gribi aşısı olan 25 yaşındaki güzeller güzeli amigo kız Desiree Jennings, artık sadece geriye doğru yürüyebiliyor.

Doktorların milyonda bir olarak ifade ettikleri bu hastalığın H1N1 aşısıyla tetiklendiği kaydediliyor.

Genç kız, otururken ya da dururken kasılmalar yaşıyor. Bu spazmlar düzgün konuşmasına ve yürümesine engel oluyor.

Acıyla iki büklüm olarak ancak birkaç adım atabiliyor. Ancak şaşırtıcı bir şekilde geriye doğru çok düzgün bir şekilde yürüyebiliyor ve koşarken de bütün kasılmalar ve semptomlar yok oluyor.

Doktorlar Desiree'nin nadir bir nörolojik hastalık olan distoniye yakalandığını ve bunun tedavisinin olmadığını belirtiyor. Ancak kasılmaların botoksla yani kasları 'dondurarak' tedavi edilebileceği belirtiliyor.

Profesyonel amigo kız olan Desiree, 23 Ağustos'ta aşı olduktan on gün sonra hastalanmış.

Genç kızın yürek yakan hikayesi ABD'de şok etkisi yarattı ve aktör Jim Carrey'nin kurduğu yardım derneği genç kıza destek önerdi.

Virginia Ashburn'da yaşayan Desiree, "Hayatım mahvoldu. Elimde kalan tek şey koşabilmek" diyor.

Doktorlar genç kızın durumunun insanları aşı olmaktan uzaklaştırmaması gerektiğini söylese de, aşıyla ilgili tartışmalar önümüzdeki günlerde daha da şiddetleneceğe benziyor.
alinti

ya az önce haberlerde okudum..bilmiyorum asi suanda bir tane ölüm oldugundan dolayi insalar asiya yönelecek..ama gripten insan ölümleri var hatta ülkemizde beyin gribinden ölen bircok kisi var sadece grip olmamak icin dikkat etmeliyiz..c vitamini almaliyiz birde cok düsünmemeli yoksa gerckten hayat gecmez..

ya bizim okulada ası gelicekmi bilmiyorum.ankara'da oturuyoruz.okula ası gelirse zorla vururlarmı ki.ben vurdurmak istemiyorum bunları gördükten sonra.asının vurulmaması icin ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
veli yazılı olarak çocuğuna aşı yapılmasını istemediğini belirtirse o çocuğa aşı vurulmuyor diye okumuştm..yine de bir araştır canm..

Domuz gribi aşısı gerekli mi?

Domuz Gribi aşısı yaptırmak gerekiyor mu? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta cevapladı..

Güncelleme:16 Ekim 2009 13:06
Dünya Sağlık Örgütü’nün basın açıklamasını okuyunca korkuya kapılmamak ve ‘Eyvah insanlığın sonu geldi galiba’ dememek mümkün değil:
‘’Önümüzdeki aylarda çıkması beklenen pandemide 2 milyardan fazla insan gribe yakalanacak ve iyimser senaryoda 2-7 milyon, kötümser senaryoda ise100 milyon insanın ölecek.’’
Evet, bu sözler sıradan bir insana değil Dünya Sağlık Örgütü’ nün Asya ve Pasifik Direktörü Shigeru Omi’ ye ait.
Ama durun hemen paniklemeyin. Çünkü bu açıklama tam 5 sene öncesine ait bir açıklama. Çok şükür ki böyle bir salgın gerçekleşmedi.
Sağlık Bakanımızın domuz gribi ile ilgili olarak Türkiye için açıkladığı iyi ve kötü senaryoları da gazetelerde okumuş olmalısınız.
Bu tür açıklamalar insanları korkutmaktan, kafalarını karıştırmaktan ve moral bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
ınsanlar endişe içinde. ‘’Domuz gribi salgını olacak mı, yoksa toplumda panik mi yaratılmak isteniyor? Grip aşısı üreten firmaların ya da ilaç endüstrisinin bu işte rolleri var mı? Grip aşısı olmak şart mı?’’ sorularına cevap arıyorlar.
Domuz gribi salgını olacak mı?
Nisan ayından beri dünyanın hemen her ülkesinde görülen domuz gribi virüsü H1N1’ e karşı insanların bağışıklığının olmaması bu virüsü alan her kişinin hastalanması anlamına geliyor ve buna göre de dünya çapında bir salgın ihtimal dahilindedir.
Ancak 1510 senesinden bugüne kadar oluşan 14 pandemi incelendiğinde bunların hiçbirinin önce bahar mevsiminde başlayıp daha sonra kış mevsiminde daha ağır ikinci bir salgına yol açığına dair bir veri yok. Bu içimizi çok ferahlatan bir bilgi.
Domuz gribi ağır bir hastalık mı?
Domuz gribi insanların korkutulduğu kadar ağır bir hastalık değil. Belirtileri olağan gribe göre çok daha hafif. Domuz gribi olanların hastaneye yatmaları veya ilaç kullanmaları da gerekmiyor. Bunların ateşleri düşene kadar evde istirahat etmeleri yeterli. Hastalık kendi kendine iyi oluyor.
Domuz gribi öldürücü bir hastalık mı?
Domuz gribinin öldürücü bir hastalık olduğu doğru ama bu ihtimal binde birin bile altında. Oysa olağan gripte bu oran yüzde 1. Her sene olağan gripten 250-500 bin insanın öldüğü ama domuz gribinden bugüne kadar ölen insan sayısının 4 bin 500 civarında olduğu bilinirse durum daha iyi anlaşılır.
Grip aşısı ne kadar etkilidir?
Aşı gribin hafif atlatılması, gribe bağlı komplikasyonların ve ölümlerin azaltılması amacıyla yapılır. Bunun için de aşıdaki virüslerle hastalık yapan virüsün aynı veya çok benzer olmaları gerekir. Aşıdaki virüslerle hastalık yapan virüsler farklı olduğunda aşı zaten etkisiz kalacaktır ama uyum olduğunda da aşının komplikasyon ve ölümleri önlediğine dair bir kanıt yoktur.
Aşı yapılan kimselerde o virüslere karşı antikor oluşması aşının etkili olduğunu göstermemektedir. Son yıllarda yapılan pek çok araştırma grip aşısının 70 yaşın üstündekilerde ölümleri azatlığı iddiasının ‘çok abartılı’ olduğunu ortaya koymuştur. Amerika’ da 1980’ lerde yüzde 15 civarında olan aşılanma oranlarının son yıllarda yüzde 70’ lere kadar çıkmasına rağmen yaşlılarda gribe bağlı ‘fazladan ölümlerde’ azalmanın olmadığı ortadadır.
Aşı yapılan insanların incelendiği bir araştırmada da aşıdan fayda gördükleri belirlenen kimselerin maddi durumları daha iyi olan, sağlıklarına önem veren, sigara alkol kullanmayan, sağlık sigortaları olan, kendilerine iyi bakan kişiler oldukları anlaşılmıştır.
Domuz gribi aşısı olalım mı?
Domuz gribi aşısı yapılması kanımca gerekli değildir. Çünkü bir kere domuz gribi sanıldığı kadar ağır ve öldürücü bir hastalık değildir. ıkincisi domuz gribi aşısının etkili olduğunu gösteren hiçbir veri yoktur. Üçüncüsü de bu aşının çok ciddi yan etkileri olabileceği ileri sürülmektedir. ınsanlar domuz gribinden değil aşıdan daha fazla zarar görebilirler.
Sorularınız için: ahmetrasimk@mynet.com

haber.mynet.com dan alıntıdır..

neye kime inanıcaz ama ben bu yazıya inanmak istiyorum... şu illetten tüm dünya kurtulsun artık..paylaşımın için çok saol canım..

araştırmalarm dogrultusunda ,türk halkinin denek olarak kullanilmak istendigine ben de inaniyorum.almanyada hic kimse henüz bu asi yeteri kadar insan üzerinde denenmedigi icin yaptirmiyor bazi insanlar yürüyüsler düzenlediler.henüz yan etkileri bile bilinmeyen bu asiyi hic kimse...... olmamali.türk halki kendini kobay yerine koydurmamalidir.medyada yayinlanan her habere inanilmamali.sanki türkiyede domuz gribi patlamasi varmis gibi gösterilmek isteniliyor.insanlara korku verilerek kendi istekleri ile asi olmalari saglanmak isteniliyor.bu psikolojik bir oyundur.oysa biz akilli bir milletiz.böyle oyunlara gelmemeliyiz.domuz gribi asisina HAYIR!!

acaba orada uygulanan aşı ve bize uygulanacak aşı aynımı???????

devlet başkanı henkel kendisi için özel civadan arındırılmış aşı yaptırmış diye duymuştum....

bu da böyle birşey olmasın??

allahım ne olur yardım...

çıldırmak üzreyim bu konuda..

önce bakanlar kurulunu hükümet çalışanlarını aşılasınlar.. sonra yavrumu denek olarak kullanmaya kalksınlar...

bu daha enteresan...hamilelerin vücudunun tahammül edemeyeceği bir aşıya kuzucuklarımızda tahammül edemez..ya rabbim bir ışık ver yolun ucundan...

biraz önce yanımda bir profösör arkadaşım vardı . o eşi ve çocuğu için kendide dahil bu aşıyı yaptırmıyacağını, zaten salgının başladığını, hastalığın tedavisinin c vitamini ve dinlenmeyle yapıldığın gibi şeyler anlattı. Bende kızıma yaptırmayacağım. yan etkilerini bilmiyoruz. hiç bir kontrolü yapılmamış bu aşıların.

ay ben deliricem artık domuz gribi aşısı düşünmekten.ne yapacağımı bilemiyorum.nerde haber varsa izliyorum tamam diyorum aşı yaptırıcam oğluma sonra bir başka yerde başka birşeyler duyup yok olmaz diyorum.allah hepimizin evlatlarını korusun.neden net bir bilgi yok anlamıyorum.bu kadar mı zor,tarafsız bilimadamları toplansa incelense aşı halka açıklansa sonuçlar.ona göre aşı yapılsa yada yapılmasa yenileri gelse.istanbul da da okullarda görüldü.çok korkuyorum oğlum ve bütün çocuklar için.

böyle korkutucu şeyler söyleyip nasıl aşı yaptırmamızı beklerler bi de anlamadım. deneme tahtasımıyız biz..artık kesin bişey çıksın agızlarından millete aşının hiçbir kötü etykisi olmadığını ispatlasınlar önce..

kizlar merhaba ben amerikadayim...burada domuz gribi asisinin uygulanma zorunlulugu oldugunu duymadim su ana kadar...yani burada gundem maddesi bile degil...kaldiki asiyi ilk kez TR kanallarinda haberleri izlerken duydum...o da dediginiz gibi sanirim bir grup yaptirmayin bir grup yaptirin diyor...madem bu derece onemli bir asi ise bu asi nicin TR dekil doktorlar kendi iclerinde celisiyorlar...acaba gercektende bu asi ilk olarak dunyada bizim ulkemizde mi uygulanacak test icin ...ama burada bu asi yok hic duymadim .. buradaki aile doktorumuza soracagim birde...bence sizlerde reel karar aciklanana kadar bekleyin ...zira berbat bir durum ...ama insanlari bu denli celiskiye sokan...yine bu konu ile ilgili yapilan celiskili iki tarafli aciklamalar bence...buradaki tv kanallarinda domuz gribinden hic soz edilmiyor sanki unutuldu ya da yasanmadi..ama TR kanallarinda hergun bu habere rastliyorum..cok ilginc..

bilerek felaket tellalligi yapiliyor..tv de her duyduguma inanmiyorum..bu igne nedir ne degildir belli bile degil..turk insanini bu kadar korkutmaya ve kobay olarak kullanmaya haklari yok..

Son düzenleme:
Kanaatimce ve çoğu insanın kanaatine göre domuz gribi virüsü yahudiler tarafından geliştirildi. Tabi sonra da aşısını buldular:) Bir iki ölüm vakası sonucunda da aşıyı bulduk deyip hemen pazarlama stratejileri geliştirdiler. Bu stratejilerden biri de insanları paniğe sürüklemek. Bunun kapsamında da Türkiye deki sıradan grip vakalarını domuz gribi teşhisiyle lanse ettiler ki paniğe kapılıp hemen aşıyı olalım, aşı onaylansın diğre ülkeler arasında kabul görsün ki yahudilerde daha çok aşı satabilsin:)
Bakın daha domuz gribi ilk meksikada ortaya çıkmış bir iki ölüm vakası olmuştu. Bu arada doğan gurubu yayın organları. M.Ali Birand, Uğur Dündar, iki çığırtkan hemen felaket tellallığı yapmaya başlamıştı. Domuz gribinin ilk kurbanıyla birlikte, bu arkadaşlar paniğe sokmaya çalışmıştı bizi.
Benim kızımın sınıfında da domuz gribi hastası vardı ama iyileşti. Ben test yaptırdım sami ulus çocuk hastanesine... sonuçları benden sır gibi gizlediler. Sağlık bakanlığına bile başvurdum sonucu almak için ama nafile...Bu gizin sebebini hala anlamış değilim. Kısacası domuz gribi varsa bile gösterildiği kadar tehlikeli değil ya da aslında tr de domuz gribi bile yok. Osman Durmuşa cesaretinden ötürü teşekkür ederim ki bir çok insanı domuz gribi aşısının dezavantajlarından kurtardı. Şu an ki sağlık bakanı da "domuz gribinden ölenler olursa, milleti aşı olmayın diye uyaranlardan hesap soracakmış.:mymeka: Bence o önce sağlık kurumlarındaki bu lakayıtlığa son versin. 10 gün oldu hala test sonucum elime ulaşmadı bunun hesabını versin. Hastane ve eczanelerdeki yolsuzlukların vurgunların hesabını versin

M.Ali Birand, Uğur Dündar, neden bu 2 insanı hedef aldın, tüm medya kuruluşları aynı şeyleri söylüyor hastalık konusunda
milletin panik yapmasının sebebi, sağlık bakanının araştırmalarımıza göre 5300 kişi ölecek demesi, koskoca sağlık bakanı böyle bi açıklama yapıyorsa insanların panik olması gayet normal, sağlık bakanı bu açıklamayı yaparken tüylerim ürperdi. Koskoca bakan ciddi bi risk olmasa milletin panik olmamsı için böyle bi açıklama yapmazdı, demekki durum ciddi

arkadaşlar zaten bu virüs daha öncede varmış 1960 larda görülmüş o zaman yaşıyor olanlar için ölüm tehlikesi yokmuş, o yüzden tehlike gençler ve çocuklar için var diyorlar.
tarih boyunca hastalık salgınları hep oldu, 1900 larda ispanyol gribinden 30 milyon kişi ölmüş dünyada, başka hastalıklar salgınlar hep oldu, biraz tarih karıştırırsanız vebaymış, cüzzammış vs... şu tarihte şu kadar insan şu hastalıktan öldü diye bir sürü bilgi bulabilirsiniz
o zamanlar teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için ne olduğu ne virüsü olduğu bilinmiyordu tabii, salgın hastalık denip geçiliyordu
aşı konusunda bende tereddütteyim ama benim terddüt ettiğim konu parası değil tabii, yan etkileri, sonuçta ölümcül bi risk varsa çocuklarımız için para düşüncek halimiz yok, yan etkilerini düşüp tasalanabilirim ancak. Nasıl bu kaadr hızlı aşı geliştirildi o da kafamı kurcalıyor belkide bu aşının normal grip aşısından farkı yoktur
zaten bu gripin normal gripten farkı yok, çoğu insan bunu normal grip gibi atlatıyor hatta kimisi domuz gribi olduğunu bilmiyor bile, bi spor takımında bi domuz gribi görülmüş, diğerler sporcularada test yapılmış, ve bazıları virüsü kaptıklarının farkında bile değil
ama grip risk grubundakiler için tehlikeli tabii, asıl korkulan virüsün mutasyona uğraması ki, zaten normal grip virüsü her sene mutasyona uğruyor o yüzden her sene farklı aşı çıkarılıyor normal grip için, domuz gribi içinde bu yüksek bi olasılık olduğu için korkuluyor

Arkadaşlar bakınız lütfen.Guillain-Barré sendromu:Bu çok ciddi ve tehlikeli bir hastalık babam bu hastalıktan vefat etti.Hastalığı araştırırken şu cümle dikkatimi çekmişti: "1976 yılında, domuz kökenli grip aşısı ile aşılananlar arasından çok sayıda GBS(Guillain-Barré sendromu) vakası gelişmiştir." Bence yan etkileri kısa vadeli olmayıp uzun vadeli bir süreçte ortaya çıkıyor.Bu da hepimiz için gerçekten büyük risk

- ALINTI-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…