Domuz Gribi hakknda ...

kızlar nette biraz araştırma yaparken bakın neler buldum.
ingilizce bilenler burayı okusun

Cheerleader in flu jab horror | The Sun |News

The sun gazetesinin haberini ..

Domuz gribi aşısı ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Domuz gribi aşısının ciddi yan etkileri olduğu aşıya karşı çıkan uzmanlar tarafından dile getirilirken, ABD'den gelen bir haber, dikkatleri tekrar domuz gribi aşısının üzerine çekti.

İngiliz The Sun gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, domuz gribi aşısı yaptıran Desiree Jennings, aşıyı olduktan on gün sonra, ileri doğru yürüyemez ve düzgün konuşamaz hale geldi. Doktorların milyonda bir görüldüğünü belirttikleri, nadir bir nörolojik hastalık olan distoni hastalığına yakalanan Jennings'in, domuz gribi aşısı nedeniyle bu hastalığa yakalandığı öne sürülüyor. Kimi uzmanlar da sözkonusu aşının hastalığı tetikleyebileceğini söylüyorlar.

Genç kadın, otururken veya sabit şekilde dururken ciddi acı veren kasılmalar yaşıyor ve bu kasılmalar düzgün konuşmasına, düzgün yürümesine mani oluyor. Oldukça şiddetli bir acı haliyle ileriye iki-üç metre gidebilen Jennings,garip bir şekilde koşabiliyor ve geriye doğru düzgün şekilde yürüyebiliyor.

Genç kız, otururken ya da dururken kasılmalar yaşıyor. Bu spazmlar düzgün konuşmasına ve yürümesine engel oluyor. Doktorlar, genç kadının botoks ile kasların dondurulabileceğini ancak hastalığın tümüyle tedavisinin mümkün olmadığını dile getirdiler.

Jennings'in yakalandığı hastalıktan sonra, domuz gribi aşısıyla ilgili tartışmalar daha da artarken, hastalık korkusuyla yatıp kalkan dünyada henüz kimse aşının yan etkilerinin ne olduğunu tam olarak bilmiyor.

http://www.gencbilim.com/Haber/Domuz-gribi-asisi-belini-buktu_48172.html

-ALINTI-​

kesinlikle uzak durulması gerekiyor bu kadar yan etki tehlikesi varken..bu korku ve vicdan azabıyla yaşayamayız değilmi arkadaşlar..elimizden geleni yapacağız..ellerimizi sürekli yıkamak dışında biryerde okudum önlem olarak ağzı ve burnu günde 2 kez tuzlu suyla yıkamak virüsün oralarda tutunmasını zorlaştırıyormuş..ayrıca mümkün olduğunca sıcak içecekler tüketin bu eğer ağzınıza yerleşmiş bir virüs varsa onun tutunmasını engeller ve mideye taşınmasını sağlarmış ve virüs midede yaşamını sürdüremiyormuş..tüm önlemlerimizi alıp kalanı için tevekkül edeceğiz..allah büyüktür..tüm evlatlarımızı korur inşallah...

kesinlikle uzak durulması gerekiyor bu kadar yan etki tehlikesi varken..bu korku ve vicdan azabıyla yaşayamayız değilmi arkadaşlar..elimizden geleni yapacağız..ellerimizi sürekli yıkamak dışında biryerde okudum önlem olarak ağzı ve burnu günde 2 kez tuzlu suyla yıkamak virüsün oralarda tutunmasını zorlaştırıyormuş..ayrıca mümkün olduğunca sıcak içecekler tüketin bu eğer ağzınıza yerleşmiş bir virüs varsa onun tutunmasını engeller ve mideye taşınmasını sağlarmış ve virüs midede yaşamını sürdüremiyormuş..tüm önlemlerimizi alıp kalanı için tevekkül edeceğiz..allah büyüktür..tüm evlatlarımızı korur inşallah...

verdiğin bilgiler için sağol. a.s.
söylediklerini yapacağım inşallah

cumhuriyet bayramımız kutlu olsun arkadaşlarım....
wer_1_.jpg

turkbayragiturkbayragiturkbayragi CUMHURUYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR.SANA TESEKKUR EDRIM ATAM BIZECUMHURUYETI ARMAGAN ETTIGIN İCİN.SANA MINNETARIZ.SEN RAHAT UYU ATAM...BIR EGITIMCI OLARAK SÖZ VERIYORUM.VATAN MILLET BAYRAK VE SENIN SEVGINI ÖGRENCILERIME SONUNA KADAR ASILAMAYA DEVAM EDICEM.BU ULKEDE OYNANAN PİS OYUNLAR ELBET BIR GUN SON BULACAK.OYNAYANLAR CEZALARII EN KÖTU SEKILDE CEKICEK.SENI UNUTMADIK ATAM SENI UNATANLARADA HATIRLATACAGIZturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

Neden bizlere deney faresi muamelesi yapılmasına izin verelimki.. Ne olduğu belli olmayan bir aşı şöhreti var şimdi dllere dolandı ama marifeti ne olaki..
Hem ABD de neden bu aşı yapılmıyor orda bir çok insanın haberi bile yok emin olunki ABD canına çok düşkündür aşıdan neden sebeblenmesin madem okadar ciddi bir durum var ortada...
Sağlık bakanı yaptırsın önce kendine öyle sahte değil gerçekten domuz gribi aşısını...:nazar:

Son düzenleme:
Arkadaşlar bakınız lütfen.Guillain-Barré sendromu:Bu çok ciddi ve tehlikeli bir hastalık babam bu hastalıktan vefat etti.Hastalığı araştırırken şu cümle dikkatimi çekmişti: "1976 yılında, domuz kökenli grip aşısı ile aşılananlar arasından çok sayıda GBS(Guillain-Barré sendromu) vakası gelişmiştir." Bence yan etkileri kısa vadeli olmayıp uzun vadeli bir süreçte ortaya çıkıyor.Bu da hepimiz için gerçekten büyük risk

- ALINTI-
:eek:lmaz:
hergün bir korkunç yazı okuyoruz bütün bunlar korkutucu onca yazı varken nasıl aşı yaptırmamızı beklerlerki....madem öyle diyebiliyolarmı hiçbir etkisi yok sorumluluk bizimdir diye :eek:klava:

biz çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Allahımın izniyle bence bu illet de yok olur inşallah ama çocuklarımıza onca kötü yan etkisi olan geridönülmez hastalıklar bırakan aşıyı vurmamızı beklemesinler..

temizliği artık abartarak yapmaya gayret ediyorum napalım elimizden gelenleri yapıyoruz evet Allahımhepimizi ve çocuklarımızı korusun...

Aşı geldi vurulun diyenler önce hepsi karşımıza geçip çoluğu çocuğuyla kendileri vurdursunlar bakalım o aşıyı test etsinler...

kizlar selam..burada her yerde yani akliniza neresi geliyorsa otobuslerde..suppermarketlerde,okul girislerinde,magaza girislerinde sivi sabuna benzeyen ancak eldeki tum mikroplari yok eden sabunluklar asili...insanlar otobuse bindikleri zaman biletten once ellerini bu sabuna benzeyen siviya suruyorlar..sabun gibi kopurmuyor..bir tur krem gibi dusunun ellerinize yediriyorsunuz..Asil ilginc yani ise bu uyulama burada seneler oncesine dayaniyor yani domuz gribinin gundeme oturmasindan dolayiuygulanmadi...ama burdakiler bu uygulamanin bircok vakkayi engelledigi yonunde...bu arada ben izinlerde Tr de gormustum buna benzer siviyi eczanelerde...seffaf sivi sabun gibi..ama ele surulunce hemen el tarafindan emiliyor..eldeki tum bakterileri olduruyor...her eczanede var onlardan alin atin cantaniza ve hatta cocuklarinizin yaninada verin bir tane...disarida oldugunuz zamanlar kapilari tuttugunuzda,ne bileyim otobuslerde elinizi koydugunuz yerden once ve sonra dezenfekte amaciyla kullabilirsiniz...disarida her dakka su sabun bulunmuyor insanin yaninda bu cok hos...keske TR' de de bu uygulamayi yapsalar ne iyi olur...

eevet yaa tr de bunu yapsalar ne guzel olur ama bizim mileltiimz okadar duyarlı değil ne yazıkkı.ancak ne idüğü belirsz aşıyı olun der dururlar.

evet yıkanmayan sadece ovuşturuluyor bende okula verdim çocuğumun çantasına koydum jel gibi ..

Kanaatimce ve çoğu insanın kanaatine göre domuz gribi virüsü yahudiler tarafından geliştirildi. Tabi sonra da aşısını buldular:) Bir iki ölüm vakası sonucunda da aşıyı bulduk deyip hemen pazarlama stratejileri geliştirdiler. Bu stratejilerden biri de insanları paniğe sürüklemek. Bunun kapsamında da Türkiye deki sıradan grip vakalarını domuz gribi teşhisiyle lanse ettiler ki paniğe kapılıp hemen aşıyı olalım, aşı onaylansın diğre ülkeler arasında kabul görsün ki yahudilerde daha çok aşı satabilsin:)
Bakın daha domuz gribi ilk meksikada ortaya çıkmış bir iki ölüm vakası olmuştu. Bu arada doğan gurubu yayın organları. M.Ali Birand, Uğur Dündar, iki çığırtkan hemen felaket tellallığı yapmaya başlamıştı. Domuz gribinin ilk kurbanıyla birlikte, bu arkadaşlar paniğe sokmaya çalışmıştı bizi.
Benim kızımın sınıfında da domuz gribi hastası vardı ama iyileşti. Ben test yaptırdım sami ulus çocuk hastanesine... sonuçları benden sır gibi gizlediler. Sağlık bakanlığına bile başvurdum sonucu almak için ama nafile...Bu gizin sebebini hala anlamış değilim. Kısacası domuz gribi varsa bile gösterildiği kadar tehlikeli değil ya da aslında tr de domuz gribi bile yok. Osman Durmuşa cesaretinden ötürü teşekkür ederim ki bir çok insanı domuz gribi aşısının dezavantajlarından kurtardı. Şu an ki sağlık bakanı da "domuz gribinden ölenler olursa, milleti aşı olmayın diye uyaranlardan hesap soracakmış.:mymeka: Bence o önce sağlık kurumlarındaki bu lakayıtlığa son versin. 10 gün oldu hala test sonucum elime ulaşmadı bunun hesabını versin. Hastane ve eczanelerdeki yolsuzlukların vurgunların hesabını versin

Çok çok doğru tespitler, tebrik ederim Herbelavereliniortak

Asla ve asla ne çocuklarıma nede kendime aşı yaptırmayı düşünmüyorum sırf yukarıda yazılanlardan dolayı. Kimse bizi aptal sanmasın.:eek:lmaz:

Sağlık Bakanını beyefendininde çıkıp 5.300 kişi ölecek demeside ne kadar komik. Hadi yaa, sanki sen öldüreceksin milleti, bi yürü git:umursamaz:

Meğer insan sağlığı ne kadar değerliymiş sn yetkililerin gözünde de haberimiz yokmuşlülülülülülü

hastane hastane dolaştırıldıktan sonra ölenler,parası olmadığı için tedavi edilmeyenler, bunları hiç yaşamadık zaten Türk milleti olarak, hiç hatırlamıyoruz böyle birşey, sağolun varolun sn yetkililer çok düşüncelisiniz, çooooksengözlerimebaksanab

aşı olmaktan sanırım vaz geçtim.
düşündükçe sinirlerim alt üst oluyor belki aşı
hemen yan etkisini göstermeyecek ama daha sonradan
hastalık belirtileri başlayacak. sonuçta o aşının içinde
neler olduğunu bilmiyorum. hem belki o grip bana bulaşmayacak?
ama aşı olunca ne olduğu belirsiz maddeler vücuduma girecek..
bu yüzden sık sık ellerimi yıkayıp sağlıklı beslenmeyi aşı
olmaktan daha doğru buluyorum. biz ve çocuklarımız
denek değiliz insan sağlığı bu kadar basit değil.
beni en çok korkutanda şu amigo kız varya hani felç oldu
işte o ya bizede öyle bir şey olsa???
internet haberlerinde kanserden falan bahsediyor. iyice kafam
karıştı ne olacak halimiz bilemem
Allah hepimizi kötü insanların oyunlarından korusun. sağlıklı günler dileği ile...

arkada$lar ben isvicrede oturuyorum a$i henüz burda cikmadi önümüzdeki günlerde cikicak .bizim ülke icin ne cabukta ürettiler alel acele $u a$iyi yaa anlamiyorum..burda da istege bagli yapilicak.bende öncelikli isvicreliler bir yapilsin bakicam ona göre bizde düsünürüz sonra.hem benim i$yerimde 3 kisi oldu coktan hicte birsey olmadi adamlara 1 hafta evde kaldilar kimse ölmedi, calisiyolar hemide domuz gibi :))

Bilim Teknik dergisi New Scientist, son sayısında toplumlarda domuz gribi hakkında doğru bilinen yanlışlara değindi.
İşte yanlış değerlendirildiği takdirde hayati tehlikeye yol açabilecek semptom efsaneleri, yaygın inanışlar ve doğruları...
3 DOĞRU x YANLIŞ
x Belirtiler normal gripte olduğu gibidir. Eğer enfekte olursanız ateşiniz çıkar.
3Domuz gribine yakalananların yarısından fazlasının ateşi çıkmıyor.
x Bu hafif bir grip. Ölüm oranları da normal gripten daha düşük.
3Domuz gribi, yaşlılardan çok gençleri öldürüyor. Ve kış mevsimi daha yeni başlıyor olmasına rağmen ölüm oranları şimdiden tüm kış olması gerekenin üstünde.
x Sağlıklı olduğunuz sürece güvendesiniz. Sadece hasta, zayıf insanlar gerçekten enfekte olur.
3Domuz gribine yakalanan pek çok çocuk, sağlık durumları önceden mükemmel olmasına rağmen kurtulamadı. Hastalanan pek çok yetişkinin de sağlık sorunu bulunmuyor.
x Organik beslenir, vitamin alır, ellerimi sık sık yıkar, maske takar ve bol sıvı tüketirsem hastalanmam.
3Korunmanın en etkin yolu aşı olmaktan geçiyor.
x Artık aşımız var, sorun kalmadı.
3En zengin ülkelerde bile herkesin aşılanabilmesi için aylar gerekiyor.
x Aşı güvenilir değil. Neden hafif bir grip için riske gireyim?
3Önceki salgınlarda nüfusun üçte birinden fazlası gribe yakalandı ve domuz gribinin sizi öldürme ya da Guillain-Barrê sendromu gibi birtakım rahatsızlıkların yol açma ihtimali, aşının risklerinden çok daha fazla.
x Bu virüs daha ölümcül bir hal alamaz.
3Grip virüsleri bazen ölümcülleşebilir. Kimse 2009 gribinin nasıl evrimleşeceğinden emin olamaz.
x Bu salgın bitince birkaç on yıl boyunca rahatız.
3Yarın bir başka hayvan virüsü insanlara sıçrayıp şimdikinden daha beter bir salgına yol açabilir.

kasımın ılk gunu 9 kısı oldu olumler aralıkta beklenıyoru
22 aylık bebekte olunce korktum bu ası olayını ıyıce ıncelemek gerekkkk
bakıcımının ıkı cocugu okula gıdıyorr onlardan gecebılır

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları bilinçlendirmek için korunma yollarını anlatan afiş, broşür ve kısa filmler hazırladı. Bakanlık bu afişlerde, yüksek ateş görülen çocuklara ateş düşürücü olarak kesinlikle aspirin verilmemesini istedi.

Sağlık Bakanlığı, okullarda Domuz Gribi’nden korunma yöntemlerini de hazırladığı bir sunumla öğretmenlere anlatacak. Bakanlığın eğitim sunumunda okullarda salgına karşı alınacak önlemler şöyle sıralandı:

SINIFLARI HAVALANDIRIN

- Sınıfları, öğretmen odalarını ve diğer odaları hava akımını sağlayacak şekilde sık sık havalandırın.

- Tokalaşma sonrasında, ellerinizin bütün yüzeylerini ve parmak aralarını su ve sabun ile en az 20- 30 saniye yıkayın.

- Ellerinizi tek kullanımlık kağıt havlu ile kuruladıktan sonra, musluğu bu havlu ile kapatın.

- Suyun olmadığı zamanlarda alkol bazlı el dezenfektanları ile ellerinizi kuruyuncaya kadar ovun.

KALABALIKTA BULUNMAYIN!

- Alışveriş merkezi, tiyatro, sinema gibi kalabalık ortamlardan kaçının.

- Tokalaşma ve kucaklaşma gibi yakın temasa bir süre ara verin.

- Hasta kişileri çok gerekmedikçe ziyaret etmeyin. Ellerinizle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayın.

TEK KULLANIMLIK MENDİL

- Domuz Gribi’ne yakalandığınızı düşünüyorsanız, çevrenizdekilere bulaştırmamak için evden dışarı çıkmayın. Dengeli beslenin, bol sıvı tüketin. Odanızı sık sık havalandırın. Bol bol istirahat edin. Doktor önermedikçe ilaç kullanmayın.

- Öksürdüğünüzde ya da hapşırdığınızda; ağzınızı ve burnunuzu tek kullanımlık kağıt mendille, yoksa giysinizin kolu ile kapatın.

- Kağıt mendili bir kez kullanıp çöpe atın. Ellerinizi yıkayın.

- Hastalığınızı bulaştırmamak için çevrenizdekilerle aranızdaki mesafeyi sınırlandırın, maske kullanın.

- Dışarı çıkmanız çok gerekliyse maske kullanın.

- Hastalık belirtileriniz geçinceye kadar evde istirahat edin.

X