- 17 Ocak 2009
- 6.633
- 8
-
- Konu Sahibi KelebekAfyon
adyalı arkadaşım çok geçmiş olsun.
bu gün ntv haberlerde duydum sağlık bakanlığı hangi illerde hangi hastanede domuz gribinden malesef kaybettiğimiz hastaların haber yapılmasını yasaklamış.yani hangi ilde görüldü hangi hastane olduğunu artık öğrenemeyeceğiz.
Yıllarca biz hayvanlara zarar verdik, şimdi bizden intikam mı alıyolar ne?
Benim calıstıgım yerin yanındaki eczanenin sahibinin ogluda yakalandı bu hastalıga, eee her gün binlerce kisiyle temasa geciyor ama sükür birseyi kalmamıs iyilesti yani, bu arada biz Almanyadayız.
Benim isyerinede bir kac kisi geldi ama test sonucları negatif cıktı. :Saruboceq:
Ası hakkında basta cok karamsardım ama iki patronumda (ikiside profesör doktor) baya bir arastırma sonucu yan etkisinin olmadıgı kanaatına vardılar.
Saglık kurulundan oldugumuz icin öncelik bize veriliyor burda yarın vuruluyoruz asıyı. Sonucta her gün birsürü kisiyle temas icerisindeyiz kan almaydı suydu buydu, bu yüzden hepimiz asıyı vurulmaya karar verdik. Yan etkileride arastırıldı baya, tek yan etkisi ignenin vuruldugu yer bir iki gün agrıyabilir ve sisebilirmis ki buda her asıdan sonra normal. Ha bide bizim burdaki ası türkiyedeki asıyla aynı degilmis duydugumuza göre, simdi biz yarın vuruluyoruz ardından 21 gün sonra birdaha vuruluyoruz.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
kızlar önce doğrumu düşünün duyduğuma göre bu virüsü biri dünyaya yaymış bilim adamları haziranda duymuştum yani biyolojık silah bir ülkenin ben ABD den şüpheleniyorum tamam ölü onlarda çok bence kendi ellerinde patladı önce nedenmi dün yazı okudum nette obama ile müze müdürü el ele sıkışmış adam domuz giribiymiş 1 günde ölmüş ama barak obama sağlam düşünzsenize onada bulaşması lazımdı valla sitede yazıyor bu böyle 3 ayda yayılması çok garip çünkü tek ülkede olur dimi 20 yerde olmaz yani Allahtan gelmiyor bu 2 haftadada bizde hortladı sanırım havadan virüsü bıraktılar bu geçmiş tarihtede olmuş ama başka hastalık mikrobuymuş rusya yapmış sanırım onu araştıralım biraz
kızlar ben çapa tıp fakültesiyle aynı sokaktayım yani cama çıksam görüyorum hastaneyi birçok kişi domuz gribinden dolayı hastanede yatıyomuş acil dolup taşıyo millet maskeler eldivenler öyle geziyo artık sokakta çok korkuyorum camı açmaya bile korkar oldum ya ordan sıçrar girerse bizim eve fenalık çöktü içimemafoldumben
Ben ası oldum kızlar, hemsire oldugum icin risk grubundayım her gün yüzlerce gripli hasta geliyor malum.
Yan etkileri söyle oldu bende:
Igne yeri biraz agrıyor (dün oldum asıyı)
Siskinlik var biraz
Ası olduktan 5 dk sonra ası oldugum kolumda bir uyusma basladı karıncalar dolanıyordu kolumda sanki, aksamda baya bir titreme basladı acaip üsüdüm.
Sabah is arkadasım anlattı aynısı onada olmus, hatta o ateslenmis birazda, diger ası olanlarda ise hic bir yan etki görülmedi. Yani kisiden kisiye degisiyor arkadaslar.
Simdi ise cok iyiyim hic birseyim yok Allaha sükür. :Saruboceq: