Domuz Gribi hakknda ...

Benim calıstıgım yerin yanındaki eczanenin sahibinin ogluda yakalandı bu hastalıga, eee her gün binlerce kisiyle temasa geciyor ama sükür birseyi kalmamıs iyilesti yani, bu arada biz Almanyadayız.
Benim isyerinede bir kac kisi geldi ama test sonucları negatif cıktı. :Saruboceq:

Ası hakkında basta cok karamsardım ama iki patronumda (ikiside profesör doktor) baya bir arastırma sonucu yan etkisinin olmadıgı kanaatına vardılar.
Saglık kurulundan oldugumuz icin öncelik bize veriliyor burda yarın vuruluyoruz asıyı. Sonucta her gün birsürü kisiyle temas icerisindeyiz kan almaydı suydu buydu, bu yüzden hepimiz asıyı vurulmaya karar verdik. Yan etkileride arastırıldı baya, tek yan etkisi ignenin vuruldugu yer bir iki gün agrıyabilir ve sisebilirmis ki buda her asıdan sonra normal. Ha bide bizim burdaki ası türkiyedeki asıyla aynı degilmis duydugumuza göre, simdi biz yarın vuruluyoruz ardından 21 gün sonra birdaha vuruluyoruz.

Hakkımızda hayırlısı olsun.

teşekkürederim.. haber yapılması yasaklanmış evet.. benimde duyduğum kadarıyla ölen kişilerden birinin ailesi d. gribinen ölmediğini başka bir hastalık var olduğunu idea etmişler.. sanırsam kaç kişi öldüğü söylenip habercilerin araştırma yapması engellenecek
bunun altında bile birşey aramamak elde değil..

bence herzaman olduğu gibi bu olayıda çok abartıyoruz.... sadece türkiye için konuşursak günde kim bilir kaç kişi hayatını kaybediyodur.. trafik kazası,çeşitli hastalıklar(kanser vs.) kaza kurşunları,çatışmalar, kasten öldürmeler, kalp krizi,seller, vs. vs.... ecelimiz gelmişse bi şekilde ölecez zaten ne 1 dakika geç ne 1 dakika erken .. çok gereksiz bi şekilde ortamı geriyorlar özellikle medya.. olayı artık magazinleştirdiler..

Biz elimizden geleni yapalım takdir Yüce Rabbimin ...

Kaç çeşit iğne var yaa...
Keşkem ilaç sektöründen olsaydım...
Yada bi doktor filan..
Ne bileyim işte..

Domuz gribi aşısına gel gel gel vadantaş gellllllllll kaydirigubbakcemile3

Sonraa gelsin paracıklarr.. kaydirigubbakcemile3

kızlar önce doğrumu düşünün duyduğuma göre bu virüsü biri dünyaya yaymış bilim adamları haziranda duymuştum yani biyolojık silah bir ülkenin ben ABD den şüpheleniyorum tamam ölü onlarda çok bence kendi ellerinde patladı önce nedenmi dün yazı okudum nette obama ile müze müdürü el ele sıkışmış adam domuz giribiymiş 1 günde ölmüş ama barak obama sağlam düşünzsenize onada bulaşması lazımdı valla sitede yazıyor bu böyle 3 ayda yayılması çok garip çünkü tek ülkede olur dimi 20 yerde olmaz yani Allahtan gelmiyor bu 2 haftadada bizde hortladı sanırım havadan virüsü bıraktılar bu geçmiş tarihtede olmuş ama başka hastalık mikrobuymuş rusya yapmış sanırım onu araştıralım biraz

Son düzenleyen: Moderatör:
BULDUM:
Domuz gribi salgınınındaki ilginç bir ayrıntı ise ABD Başkanı Barack Obama'nın Meksika ziyaretinden üç gün önce başlaması. Obama'nın elini sıktığı Müze Müdürü Felipe Solis, bir gün sonra aynı hastalıktan öldükten sonra Beyaz Saray yetkililerinin Obama'nın sağlık durumunun yerinde olduğunu bildirmeleri, bu ilacın panzeheri bizde gibi bir düşünceye yol açması. Bush döneminde ki sıcak savaşların bitmesiyle bu tür biyolojik savaşlarda yeni bir starateji olabilir.

Bence Amerikan vatandaşları dahil tüm avrupa ülkeleri vatandaşlarına vize, bu ülkelerden getirilen gıda maddelerine kısıtlamar konulmalı. Ülkemize gelen yolcular ve beraberinde getirilen gıda maddelerine yasaklama getirilmeli. Sınırlarda Doktorlar, gümrükçülerin yanında bulunmalı ve gelenleri kontrol etmeli. Nitekim kuş gribi ve delidana salgının olduğu zamanlarda Türkiye'den gelenlere karşı bu yazdıklarımdan daha fazla önlem alındı bir çok ülke tarafından.

bende duydum bunu rusyamı nereyseartık domuzları öldürüp ormana atmışlar sonrasında ölü domuzların yaydığı mikrop sonucu bu hastalık olmuş kasten yani

kızlar ben çapa tıp fakültesiyle aynı sokaktayım yani cama çıksam görüyorum hastaneyi birçok kişi domuz gribinden dolayı hastanede yatıyomuş acil dolup taşıyo millet maskeler eldivenler öyle geziyo artık sokakta çok korkuyorum camı açmaya bile korkar oldum ya ordan sıçrar girerse bizim eve fenalık çöktü içimemafoldumben

soğukkanlı ol canım benim..benim çalıştığım hastanede hergün onlarca hasta görüyorum..sık sık ellerini yıka..tuzlu su ile gargara yap..dezenfektan solüsyonlardan al eğer çok tedirginsen ama bu telaş sana virüsten daha çok zarar verir haberin olsun..ne yapıyormuşuz???

soğukkanlı oluyormuşuz,hepbirlikte tamamammı tatlım benim..allaha emanet..opuyorumnanaktan

eşim ile beraber çok güvendiğimiz 2 si prof. 1 tanesini baş hekim olan doktorlara bu aşı meselesini sorduk. hemde baya uzun uzun konuştuk. 3 doktor ve aileside aşı olacak. doktorların hepsi aşı olmamanın daha riskli olduğunu toplu ölümlerin başlayacağını anlattı. bizde artık aşıya daha yakın bakıyoruz. türkiye de şu an için çok büyük bir salgın yok fakat ilerki zamanlarda başlayacağı kanaatindeler. sağlık personelleri oldu bazı kişilerde yan etki oldu kalp çarpıntısı tansiyon vs. vs. ama
aşı olan kişilerin biri kalp hastası biri hipertiroid falan yani sağlıklı insanlar değiller. bizimde eşimle hiç bir sağlık problemimiz vb. şikayetimiz yok. o yüzden olmayı düşünüyoruz. özellikle ben her gün kişilerin ağzı ile başbaşayım. bu gripte ağızdan falan bulaşıyor. yanlış hatırlamıyorsam ukraynada aşı bitmiş
insanlar macaristana aşı olmaya gitmişler. onların hepsi saf da sadece biz mi akıllıyız bence bu aşı meselesini çok abarttık. en kısa zamanda aşı olmak istiyorum. artık çok büyük bir yan etkiside olursa
napayım... hadi hayırlısı. (birde erdoğan aşı olmayacak diye olmayı düşünmeyenler var.recep tayyip prof.lardan daha mı iyi bilecek sağlık bakanı bile oldu ama istemezse olmaz ayrı konu. sayın başbakanımız hastalandığında onun arkasında doktor kadroları vs var pişman olup aşı
olmak isterse bir yerden bulur ama fırsat bizim ayağımıza bir kere gelecek ya olduğumuz için
pişman olacağız yada olmadığımız için.)

nişanlımın arkadaşının karısı doktor.
geçen gün profları ile konuşmuş kadın.
proflar demişki aşı risk var tamam ama senin istanbulda trafik kazasında ölmenden daha riskli değil demiş:))
yani zaten bu ülkede yaşarken bir sürü riskimiz var.
daha çok risk olan birşeyden daha az riskli birşey yaparak kaçmak daha mantıklı.
ha bana sorarsanız şuan aşı düşünmüyorum :)

Ben ası oldum kızlar, hemsire oldugum icin risk grubundayım her gün yüzlerce gripli hasta geliyor malum.

Yan etkileri söyle oldu bende:
Igne yeri biraz agrıyor (dün oldum asıyı)
Siskinlik var biraz
Ası olduktan 5 dk sonra ası oldugum kolumda bir uyusma basladı karıncalar dolanıyordu kolumda sanki, aksamda baya bir titreme basladı acaip üsüdüm.

Sabah is arkadasım anlattı aynısı onada olmus, hatta o ateslenmis birazda, diger ası olanlarda ise hic bir yan etki görülmedi. Yani kisiden kisiye degisiyor arkadaslar.

Simdi ise cok iyiyim hic birseyim yok Allaha sükür. :Saruboceq:

Nedense bu domuz gribi, aşı gelecek söylentilerinin akabinde caanım ülkemizde hortladı neden acaba ne büyük tesadüf CADIARZU

bende pek sağlıklı bulmuyordum ama artık yaparlarsa hem kendime hem kızıma yaptıracğım çünkü her gece bu rüyayı görüyorum kızım için çok endişeleniyorummm

teşekkürler cnm içimi rahatlattın... inşallah bizdede yan etki göstermez:sm_cool:

iyi yanlarından çok kötü yan etki,lerini gözümüze soka soka anlatıyolar o yüzden düşünmüyorum.

Birde şunu duydum.Evvelden önemli hastalık geçirenlerde aşı etki yapmıyor dedi televizyon,hemde aşı olanlar da bile aşının 20 gün faydası yokmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…