Domuz Gribi hakknda ...

havalanlarına termal kamera koyarak domuz gribinin ülkeye girişini önleyeceklerini sandılar ama yanıldılar.sanki bütün turistler uçakla giriyor ülkeye.

az önce haberlerde izledim...abd nin yeni projesi gdo lu mısır genlerine h1n1 aşısı enjekte etmekmiş arkadaşlar..böylelikle mısır gevreği ya da cips yerken farkında bile olmadan insanlar domuzgribi aşısını yaptırmış olacaklar...ben böyle ahlaksız adamlar görmedim..bu planları sayesinde hem domuzgribi aşısının yapımını yaygınlaştıracak hemde gdo lu ürünlere bir misyon yüklemiş olacaklar.....

lütfen hep uyanık olalım arkadaşlar çünkü bu adamlar bizi resmen ayakta uyutmaya çalışıyorlar...

o kadar değersiz bi toplumuz ki onların gözünde her haltı bizde denemeye çalışıyorlar.ve biz bilim insanlarımıza hakettikleri desteği vermediğimiz sürece beyin göçü devam edecek biz de kobay olarak kalacağız hep.beyin olarak bizden daha ileride olduklarına kesinlikle inanmıyorum bi çoğunun beyni hot dog ve hamburger yüzünden yağ bağlamış durumdadır bence.silah uyuşturucu çetecilik hepsi ileri düzeyde onlarda.bi de bizim gençlerimize çamur atarlar.ama biz kendi kendimizin kıymetini bilmiyoruz ki başkaları bize değer versin.çok yazık oluyor çok ...

ya yıllar sonra olumsuz etkileri çıkarsa diye düşünüyorum ben.

Böyle şeyler denenip yıllarca gözlemlendikten sonra yapılsa daha iyi değil mi.

Biz sınıf hatta okul olarak maskeyle gezeceğiz.Pazartesiden itibaren.Henüz böyle bir şey istenmedi resmi olarak ama öğrenciler takmak istiyor bizde istiyoruz.
En azından kimse aksırmaz tıksırmaz ulu orta.

geçen haberlerde dinledim başbakanımız günde 2 bardak ekinezya çayı içiyormuş.. anlayamadığım neden böyle bir açıklama yapıyorlar! aşı yerine çaysa, neden aşı ülkemizde, o zaman herkese çay dağıtılsın bol bol..sırnaşık şey bunlar ne yapmak istiyor anlamış değilim zaten kimi aşı, kimi çay, kimi ileriki yıllarda zararı olabilir diyor, kimi testler yapıldı ilk aşılananlarda birşey yok diyor.. kafamçokkarıştı
bu arada benim kızım iyileşti çok şükür... bize de geçmedi.. tabi yaşadığımız test olmadan belirlenen teşhisin dediği gibi domuz gribiyse:sm_confused:

Son düzenleme:
Ben de bu aşı konusunda ikna olamayanlardanım,şu anda vücudumuzu kuvvetlendirmek için yapabileceğimiz şeyler var,öncelikle bol sıvı tüketmek,sık sık tavuk suyuna bol limonlu çorba içmek,bol bol sarımsak tüketmek,taze zencefil yemek(bunu özellikle tavsiye ediyorum çorbalara, salatalara rendeleyerek kullanabilirsiniz tadı biraz acı ama hastalanmamak için kullanmamız gerekiyor),ayrıyeten şu dönemde c vitamini takviyeleri almak,kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmakla kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabiliriz inşallah. Rabbim hepimizi korusun...Selam ve Dua ile....opuyorumnanaktan

arkadaslar ,aşı ,ilk olarak ucuncu dunya ulkelerinde test edilir.. sonra kullanilmaya baslanir..

yoksa daha Kasim olmadan asi Turkiye'ye gelebilmesinin baska bir aciklamasi yok bence..

olmam ,oldurtmam..

ya bir kere ,kım dedı ona o kadar aşı al dıye ,kimin paralarıyla alındı o aşılar..

72 milyonluk ülkeye, 43 milyon doz aşı ısmarlıyorsun.

kırk-üç-mil-yon doz.

toplam nüfusun yüzde altmışı (%60!!!).

n'oooluyorsun???

elinde patlıcak ,patlamasın dıye de abartıyorlar,aman aman aşı olun yoksa ölürsünüz cart curt..

asla olmam ..

az önce haberlerde izledim...abd nin yeni projesi gdo lu mısır genlerine h1n1 aşısı enjekte etmekmiş arkadaşlar..böylelikle mısır gevreği ya da cips yerken farkında bile olmadan insanlar domuzgribi aşısını yaptırmış olacaklar...ben böyle ahlaksız adamlar görmedim..bu planları sayesinde hem domuzgribi aşısının yapımını yaygınlaştıracak hemde gdo lu ürünlere bir misyon yüklemiş olacaklar.....

lütfen hep uyanık olalım arkadaşlar çünkü bu adamlar bizi resmen ayakta uyutmaya çalışıyorlar...

Allah onları bıldıgı gıbı yapsın!!!!!!!!
yakında ınsanlarına çip takıp kım nerde ne yapıyor takıp de ederler.
ası olmak ıstege baglıdır kardesım olurum olmam zorunlumu can benım canan benım ya sanane yaaa senmısın benım saglıgımın bekcısı...
once kendı ustlerınde test etsınler asıyı!!!!!!!!!!!

selam arkadaşlar
benim oğlumda ateşlendi burundan yapılan bir testle domuz gribi değil dendi(ama asıl domuz gribi testi hemen çıkmazmış 2 günde çıkar dedikleri ve 300 ytl dedikleri test olduğunu sonra öğrendik.biz yaptırmadık onu).
faranjit teşhisi koydu doçent olan doktor. antibiyotik verdi birde oğlumun sağlık geçmişi yüzünden koruyucu amaçlı domuz giribi olanlara verilen tamiflu verdi .gece 1 e kadar nöbetci eczane ve ilaç aradık.neyseki bulduk.ertesi gün başladık kullanmaya ama sadece 3 gün kullanabildik. oğlum kokuya çok hassas. içemedi hep kustu bizde mecbur bıraktık. hep adaçayı ıhlamur yaptım bu sürede.bol meyve yedirdim .neyseki iyileşti bu zaman zarfında okula göndermedik.sonra1 hafta sonra birden öksürmeye başladı.tekrar doktora götürdük.öksürüğü için şurup verdi.şimdi iyi şükür.
sonra çocuk doktoru olan bir tanıdığımızla konuştuk bu durumu. belirtileri anlattık. domuz gribi geçirmiş büyük bir ihtimalle dedi.aşı yaptırmanıza gerek yok dedi.

ablası kanada da olan bir arkadaşım var. oda hamile ve kendisini ve çocuğunu kocasını doğal şeylerle destekliyopr. zencefil ,çörek otu bal bunları hergün yiyorlarmış.ablasının çocuklarıda domuz giribi olmuş kanada da biri iyileşmiş ,biride iyileşmek üzereydi.ve orada bu aşı yasakmış. ilaçla tedavi yapıyorlarmış. aşıyı sınırdan içeri bile sokmamışlar.

ne ilginçtir ki geçende gazetede okudum.kanada da bir firma içinde zararlı madde bulunmayan ve sadece hamilelere ve küçük bebeklere yapılan aşıyı üretmeye başlamış .ve yine ilginçtir ki abd firmaya ortak olmuş ve bu aşının abd haricinde başka kimseye satılmama koşulu koymuş firmaya.bence bu abd nin bir oyunu diye düşünüyorum.rant peşinde koşmak için türlü hastalıklar çıkardılar.

slm arkadaşlar bilginiz varmı bilmiyorum? ama ben zatürre ve hepatit aşısının domuz gribinden koruduğunu öğrendim. prof dr.dan ve az önce zatürre aşımı yaptırdım yalnız tanıdığınız bir sağlık kuruluşu varsa aşı yaptırabiliyorsunuz aksi taktirde sorun çıkarılıyor.sizinde yakınen tanıdığınız bir dr varsa sizde danışın :CüvCüv: benm bu aşıyı yaptırma sebebim ileri derecede kronik bronşitim olduğundan domuz gribinde risk grubunda olmam , bildiğim kadarıyla domuz gribi zatürreye çevirdiğinde ölüm gerçekleşiyor. zatürre aşısının 5 yıl koruması var ,yalnız belirtmeliyim biraz fiyatlı ve ssk karşılamıyor!

sonuçta grip ama bir salgın durumu söz konusu mevsimsel grip kadar öldürücü ama daha hızlı bulaş var. aşısı var ama abd adjuvansız aşıyı vermiyor. firmaylada dışarı satış olmaması konusunda anlaşmış.hamilelerimize ve çocuklarımıza aşı alamıyormuşuz bu durumda.eee saldından ençok etkilenecek olan onlar. tamiflu tavan yapmış salgında. ben üçüncü tabletini içemedim çok kötü mideme dokundu.intaniye dr arkadaşım test için yolladığı örneklerden 3ünün domuz gribi geldiğini birininde hamile olduğunu tamiflu bile başlayamadığını(bebekte yan etkisi olursa şüphesiyle) istirahat önerdiğini ve hepsinin tam iyileşme gösterdiğini ama kendisinin aşı olduğunu aşı konusunda ol yada olma bile diyemeyip kafasının bu konuda karışık olduğunu vs vs şöylede böylede. kafa oldu binbeşyüz.
durmadan okuyoruz. durmadan bişiler bişiler. belirsizlik kadar kötü birşey yokmuş yahu????

Bende aşı oldum kızlar, ve gayet iyiyim. Enfeksiyon hastalıklarından bir çok doktorla konuştm, herangi bi aşıdan hiç bi farkı yokmuş bu aşının korkmayın ve aşı olun bence..

merhaba arkadaşlar ,H1N1 mikrobunun sebep olduğu domuz gribinin belirtleri
Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzerdir. Bunlar:
Ateş,
Öksürük,
Boğaz ağrısı,
Yaygın vücut ağrısı,
Baş ağrısı,
Üşüme ve
Yorgunluk
gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir
malesef öğrencilerimin %60 bu belirtiler var. okula gelmiyorlar. hızlada yayılıyor. fakat çok iyi beslenme(meyve ve sebze)ve dinlenme ile hastalık 1 haftada atlatılıyor. oğlumda şu anda aynı belirtiler var .domuz gribi mi bilemiyorum. zaten test de yapmıyorlar. boğaz ağrısı için antibiyotik kullanıyoruz. dilerim hepimiz için bu salgında kazasız belasız atlatılır:Saruboceq:

X