Domuz Gribi hakknda ...

Dün star haberde Osman Durmuş vardı ama Uğur Dündar konuşturmadı bile adamı. 2 kelam etti, tamam sayın durmuş daha sonraki bültenlerimizde sizi konuk edeceğiz dedi, nolduğunu şaşırdık biz.

Bu ne saygısızlıktır:mymeka:, madem konuşturmayactın niye adamı çağırdın Uğur Dündar, hiç beklemezdim bunu senden. Artık nasıl affettirirsin kendini bilmem.

Hiiiiç paniğe gerek olmayan bir durum bence. Bildiğiniz grip işte, neyin vesvesesidir bu.

Gripten her yıl kaç bin kişi ölüyor zaten, niye insanlar telaşlanıyorlar.Ne dolaplar dönüyor bu domuz gribi vakasında, ilaç sektöründe.

Bildiğiniz griptede dikkat etmezseniz akciğer enf. ve zatürreye çeviriyor zaten, ki ölenler
zatürreden ölmüş.
Kendinize iyi bakacaksınız, dinleneceksiniz, bu kadar.

Lütfen kobay olarak kullandırmayın kendinizi arkadaşlar.:kahve:

felaket tellalcısı gibi ortalarda dolaşan insanlara kulak asmayın.

Arkadaslar benim burada Doktor bir akrabam var Zürich te bir Hastahanede Dr luk yapiyor.
dün onunla konustum a$i daha Isvicreye gelmemis güvenilir bir firma ile anlasma yapilmis daha deneme sürecindeymis onay alabilirse bir kac hafta icinde büyük bir ihtimal gelecekmis,
öncelikle doktorlar hastalarla icice olduklari icin, hamileler, yaslilar ve cocuklarin a$i olmasi önerilmis,

ama sadece önlemlerinizi alin onun disinda baska birseye gerek yok diyor, bende Türkiyedeki durumu sordum sadece gazetedlerden biraz okumus ama tr deki a$ilarin icinde ne var bilmiyorum dedi ama bu kadar kisa süre icinde gelmesi düsündürücü diyor,

Isvicre aylardir arastiriyor onay almak icin, simdilik sadece önlem alip bekleyin ama herhangi bir ateslenmede yada bir süphe halinde Dr a gidin dedi domuz gribi olan herkes ölecek diye birsey yok sadece cabuk yayiliyor dedi,
hayirlisi bakalim bekliyoruz allah cümlemizin yardimcisi olsun insallah

Son düzenleme:
arkadaşlar benim 7 yaşında bir kızım var 1. sınıfta 29 ekimden önce sınıfımızdan 1 çocuk hastalandı annesi domuz gribi olduğunu söyledi ve bu pazartesiye kadar çocuğunu getirmedi.. benimde kızım ara ara öksürüyordu geçtiğimiz pazar ateşlendi 38.7 ye çıktı ertesi gün daha önce sinüzit problemi olduğundan ben kbb uzmanına götürdüm muayene etti ve domuz gribi dedi tabi test filan yok 3 şurup 1 solüsyon verdi 5 gün rapor verdi ve 5 günün sonunda kontrole çağırdı.. durum bu gelelim yaşadıklarımıza; hastalık gerçekten domuz gribiyse korkulacak birşey yok şükür.. kızım şuan çok iyi maşallah sadece balgamlı bir öksürük var bol c vitaminli besinler çaylar içiriyorum gerçi ben daha önceden de çok dikkat ederdim beslenmesine.. ancak kafama takılan kesin domuz gribimi yaşadığımız öyleyse aşı yaptırmama gerek yok çünkü bağışıklığı hasta olarak sağlamış oluyor ama kesinmi diye test yaptıracak bir yer yok burda..
neden hastalığın teşhisini koymak için bir test yapmıyorlar şuan salgın olan tek grip domuz gribi diyerek hep o teşhisi koyuyorlar.. başbakanımız bile yaptırmazken ben aşıya nasıl güvenirim politik bir örtpas oyununun içindeyiz gibi geliyor bana birileri bir yerde halt karıştırırken insanların dikkatini başka noktaya çekiyorlarmış gibi geliyor buda insanların en zayıf noktası olan bir konu sağlık... hepimiz bu gidişte paranoya olacağız ben dün stres ve yorgunluktan fenalaşıp baygınlık geçirdim bu gün kan tahlili istedi drum sonucu 15.00 da alacağım yaşadığımız bu sıkıntıların hesabını kim ödeyecek bakalım.. hepinize sağlıklı günler

Son düzenleme:
15000 kişi yaptırmış bu aşıyı.
Yaptıranlardan birinin de fenalaştığı asılsızmışş..
Kime neye inanacağımızı şaşırdık.

Ölen sayısı 15 olmuş.
Artık isim ve de şehirler verilmeyecekmişş..
ınsanları telaşa sokuyolar sonra da böyle geri çekiliyolarr...

arkadaşlar benim 7 yaşında bir kızım var 1. sınıfta 29 ekimden önce sınıfımızdan 1 çocuk hastalandı annesi domuz gribi olduğunu söyledi ve bu pazartesiye kadar çocuğunu getirmedi.. benimde kızım ara ara öksürüyordu geçtiğimiz pazar ateşlendi 38.7 ye çıktı ertesi gün daha önce sinüzit problemi olduğundan ben kbb uzmanına götürdüm muayene etti ve domuz gribi dedi tabi test filan yok 3 şurup 1 solüsyon verdi 5 gün rapor verdi ve 5 günün sonunda kontrole çağırdı.. durum bu gelelim yaşadıklarımıza; hastalık gerçekten domuz gribiyse korkulacak birşey yok şükür.. kızım şuan çok iyi maşallah sadece balgamlı bir öksürük var bol c vitaminli besinler çaylar içiriyorum gerçi ben daha önceden de çok dikkat ederdim beslenmesine.. ancak kafama takılan kesin domuz gribimi yaşadığımız öyleyse aşı yaptırmama gerek yok çünkü bağışıklığı hasta olarak sağlamış oluyor ama kesinmi diye test yaptıracak bir yer yok burda..
neden hastalığın teşhisini koymak için bir test yapmıyorlar şuan salgın olan tek grip domuz gribi diyerek hep o teşhisi koyuyorlar.. başbakanımız bile yaptırmazken ben aşıya nasıl güvenirim politik bir örtpas oyununun içindeyiz gibi geliyor bana birileri bir yerde halt karıştırırken insanların dikkatini başka noktaya çekiyorlarmış gibi geliyor buda insanların en zayıf noktası olan bir konu sağlık... hepimiz bu gidişte paranoya olacağız ben dün stres ve yorgunluktan fenalaşıp baygınlık geçirdim bu gün kan tahlili istedi drum sonucu 15.00 da alacağım yaşadığımız bu sıkıntıların hesabını kim ödeyecek bakalım.. hepinize sağlıklı günler

canim gelmis gecmis olsun rabbim bir daha yasatmasin insallah:Saruboceq:
insallah tahlil sonuclarinda temiz cikar canim:Saruboceq:
canim hastahanelerde tahlil yapmiyorlarmi?
öyle bakarak nasil teshis koyuyor bu doktor öyle birsey yoksa senide bosuna telas düsürmüs:teselli:
allah cümlemizi korusun yardimcimiz olsun insallah:Saruboceq:

Dün star haberde Osman Durmuş vardı ama Uğur Dündar konuşturmadı bile adamı. 2 kelam etti, tamam sayın durmuş daha sonraki bültenlerimizde sizi konuk edeceğiz dedi, nolduğunu şaşırdık biz.

Bu ne saygısızlıktır:mymeka:, madem konuşturmayactın niye adamı çağırdın Uğur Dündar, hiç beklemezdim bunu senden. Artık nasıl affettirirsin kendini bilmem.

Hiiiiç paniğe gerek olmayan bir durum bence. Bildiğiniz grip işte, neyin vesvesesidir bu.

Gripten her yıl kaç bin kişi ölüyor zaten, niye insanlar telaşlanıyorlar.Ne dolaplar dönüyor bu domuz gribi vakasında, ilaç sektöründe.

Bildiğiniz griptede dikkat etmezseniz akciğer enf. ve zatürreye çeviriyor zaten, ki ölenler
zatürreden ölmüş.

Evettt canımm yaa
Bende öyle düşünmek istiyorummm
Belkide diyorum daha önceden de insanlar gripden ölüyordu ama kayıtlara geçmediğ için bilinmiyordu..
Bıktım artık hersene bişiy çıkıyor
Kuş gribi. katil kene.. Domuz gribi...
Canavar denizanaları...Deli dana ineklerrr

Hayvanlarada bi haller oldu..

zatürreden ölmüş.

aynı şeyi benim eşimde söylüyo ben haberleri setredip tüh vah ah dedikçe...vereliniortak
normal gripten ölenler daha çok daha doğrusu gribin normali domuzu fili kapşlumbağası mı olur yahu..bencede bir oyunlar dönüyo ama hadi hayırlısı..bence hastalık değil bu işi bu hale getirenler DOMUZ:eek:klava::eek:klava::eek:klava:

Dünyada haysiyet sahibi bilim adamlarından aşıya ciddi tepkiler var. ‘Bu aşı, bir hastalığı yok etmek için üretilmedi, aksine insanlığa yeni bir hastalık taşımak için üretildi.’ diyorlar.

“Aşı en büyük çocuk katilidir… Sağlıklı doğan çocuk, aşılarla hasta ediliyor. Hepimiz uygulamalarda, en ağır hastalıkların aşı sonrası nasıl başladığını gördük… Dünyada milyonlarca ebeveyn aşıların sadece bir tek amaca hizmet ettiğini artık anlamış durumdadır: çocuğun bağışıklık sistemini tahrip ederek ilaç üreticileri ve doktorlar için iyi birer müşteri olmalarını sağlamak! Kendi tecrübem ve diğer ailelerin tecrübeleri sayesinde biliyoruz ki, hiç aşı olmayan çocuklar hastanenin ne olduğunu bilmezken, aşılanan çocuklar hastaneden nerede ise hiç kurtulamıyorlar…”

Bu sözler, dünyaca ünlü ‘Homeopat’ Dr. Prafull Vijayakar’a ait…

Dünyada haysiyet sahibi bilim adamlarından aşıya ciddi tepkiler var. ‘Bu aşı, bir hastalığı yok etmek için üretilmedi, aksine insanlığa yeni bir hastalık taşımak için üretildi.’ diyorlar.

“Aşı en büyük çocuk katilidir… Sağlıklı doğan çocuk, aşılarla hasta ediliyor. Hepimiz uygulamalarda, en ağır hastalıkların aşı sonrası nasıl başladığını gördük… Dünyada milyonlarca ebeveyn aşıların sadece bir tek amaca hizmet ettiğini artık anlamış durumdadır: çocuğun bağışıklık sistemini tahrip ederek ilaç üreticileri ve doktorlar için iyi birer müşteri olmalarını sağlamak! Kendi tecrübem ve diğer ailelerin tecrübeleri sayesinde biliyoruz ki, hiç aşı olmayan çocuklar hastanenin ne olduğunu bilmezken, aşılanan çocuklar hastaneden nerede ise hiç kurtulamıyorlar…”

Bu sözler, dünyaca ünlü ‘Homeopat’ Dr. Prafull Vijayakar’a ait…
:uhm::sm_confused:akannehir

benim çok yakın bir arkadaşımın tandığı yurtdışında bu hastalığa yakalandı ama iyileşti.
ayrıca tek türkiye dizisinde oynayan dila hemşire de yakalanmıştı geçen yaz ,ama iyileşti.
her domuz girbine yakalanan ölecek diye bir şey yok.

çalıştığım hastaneye -ki bir üniversite hastanesi- dün itibariyle 2000 doz aşı geldi ve uygulanmaya başlandı..katılım çok az.kimse güvenip yaptırmıyor..birkaç hemşire ve personel gördüm ama doktorlardan kimseyi görmedim sırada..talep öyle az ki öncelikle aşılanacak birimler belirtilmişti bunlara öncelik tanınacaktı yani acil servis,kbb gibi.. talep azlığından dolayı bugün yeni duyuru gördüm tüm çalışanları aşı için bekliyoruz diye..kimse güvenip gidemiyor ki..ben şahsen kesinlikle yaptırmamak taraftarıyım hala..çünkü kim ne derse desin ateş olmayan yerden duman çıkmaz..bu aşıda bu kadar korkulacak birşeyler olmasaydı bu kadar çalkalanmazdı heryer..kendimizi sakinleştirelim ve soğukkanlı olalım ki mantığımızı kaybedip istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalmayalım..hergün bir korunma önlemi çıkıyor..ben onları takip ediyorum..sağolsun buradaki birçok arkadaşta duyduğunu bizimle paylaşıyor..bu derdi de hep birlikte yardımlaşarak ve korunma önlemlerini uygulayarak yenmeye çalışalım diyorum ben...

çalıştığım hastaneye -ki bir üniversite hastanesi- dün itibariyle 2000 doz aşı geldi ve uygulanmaya başlandı..katılım çok az.kimse güvenip yaptırmıyor..birkaç hemşire ve personel gördüm ama doktorlardan kimseyi görmedim sırada..talep öyle az ki öncelikle aşılanacak birimler belirtilmişti bunlara öncelik tanınacaktı yani acil servis,kbb gibi.. talep azlığından dolayı bugün yeni duyuru gördüm tüm çalışanları aşı için bekliyoruz diye..kimse güvenip gidemiyor ki..ben şahsen kesinlikle yaptırmamak taraftarıyım hala..çünkü kim ne derse desin ateş olmayan yerden duman çıkmaz..bu aşıda bu kadar korkulacak birşeyler olmasaydı bu kadar çalkalanmazdı heryer..kendimizi sakinleştirelim ve soğukkanlı olalım ki mantığımızı kaybedip istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalmayalım..hergün bir korunma önlemi çıkıyor..ben onları takip ediyorum..sağolsun buradaki birçok arkadaşta duyduğunu bizimle paylaşıyor..bu derdi de hep birlikte yardımlaşarak ve korunma önlemlerini uygulayarak yenmeye çalışalım diyorum ben...
en doğrusu şu durumda size katılıyprum yapıcak başka bişey yok zatenkaydirigubbakcemile5vereliniortaka.s.

çok geçmiş olsun arkadaşım.kızınız biran önce iyileşir umarım.
test yapılmadan hemen domuz gribi denilmesine çok şaşırdım akannehir ve de
kızdım .
insanın aklına şüphe düşürüyorlar CADIARZU

benim çok yakın bir arkadaşımın tandığı yurtdışında bu hastalığa yakalandı ama iyileşti.
ayrıca tek türkiye dizisinde oynayan dila hemşire de yakalanmıştı geçen yaz ,ama iyileşti.
her domuz girbine yakalanan ölecek diye bir şey yok.

şu alttaki yazıda pek bir manidar geldi yani bana göre..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

güzel laf:içelim:

canim gelmis gecmis olsun rabbim bir daha yasatmasin insallah:Saruboceq:
insallah tahlil sonuclarinda temiz cikar canim:Saruboceq:
canim hastahanelerde tahlil yapmiyorlarmi?
öyle bakarak nasil teshis koyuyor bu doktor öyle birsey yoksa senide bosuna telas düsürmüs:teselli:
allah cümlemizi korusun yardimcimiz olsun insallah:Saruboceq:
öncelikle teşekkürler evet hastahanelerde tahlil yapmıyorlar açıkçası sağolsun arkadaşımda araştırmış bende ilimizde test yapan bir yer yok.. ancak bugün aile hekimimizde muayene etti o da o hastalığı yaşadığını söyledi ama iyi buldu.:nazar: bağışıklık sisteminin kuvettli olması tabanda riskli bir kronik hastalığının olmaması dengeli beslenme bunlar bu tür hastalıklarda çok önemli öldüren grip değil onun ardı sıra yaşanan hastalıklar ve bünyenin zayıf oluşu gibi geliyor bana dr.umuzda öyle diyor.. hatta aşıyada gerek kalmadı çünkü hastalık geçirerek bağışıklık kazandı.. diye düşünüyorum..
bende de yapılan kan tahlilinde kansızlık çıktı başka sorunum yok şükür.. sebebide ayıptır söylemesi sürekli yaşadığım iç hemoroid kanamalarım... hepimiz birbirimiz için dua edelim en azından herkez kolay atlatsın:Saruboceq:

çok geçmiş olsun arkadaşım.kızınız biran önce iyileşir umarım.
test yapılmadan hemen domuz gribi denilmesine çok şaşırdım akannehir ve de
kızdım .
insanın aklına şüphe düşürüyorlar CADIARZU

çok teşekkür ederim ama ikinci dr da aynı şeyi söyledi şuan yaşanan ateşli gripler domuz gribiymiş çünkü salgın başka bir grip yokmuş o yüzden rahatlıkla teşhisi koyabiliyorlar belirtiler ve muayeneye göre galiba.. ancak korkulacak birşey yok çok şükür bugünkü muayenemizde drumuz iyi buldu :nazar:
sağlıklı günler dilerim..a.s.

adyalı arkadaşım çok geçmiş olsun.
bu gün ntv haberlerde duydum sağlık bakanlığı hangi illerde hangi hastanede domuz gribinden malesef kaybettiğimiz hastaların haber yapılmasını yasaklamış.yani hangi ilde görüldü hangi hastane olduğunu artık öğrenemeyeceğiz.

X