domates sosunu nasıl saklayabilirim? yardım

bebisim52

Tüm varlığım kızımmm...
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
5.054
245
363
Diğer
arkadaşlar biliyorsunuzki yazın domates hem ucuz oluyo hemde daha organik ve lezzetli oluyo kışın domateslerin ne kokusu ne tadı oluyo bende yazdan ucuzken alıp domatesleri rendeleyip saklamak istiyorum ama nasıl saklayacağımı bilmiyorum.
rende yapıp buzluğa atsam bozulurmu acaba.:enbuyukkk:

Canım ben rendeleyip, küçük saklama kaplarına koyuyorum. Ya da peynir kabı falan. Bozulma falan olmuyor. Bir de menemen için de bu şekilde içine yeşil biber falan katıp koyuyorum. Hiç bişey olmuyor.

Evet tabiki dondurucuya atıyorum. yani 10 kilo da olsa onları birer kullanımlık yapmak zorundasın. Yoksa çözünüp, tekrar donarsa sağlıksız olur. Birer kullanımlık buzdolabu poşeti ya da artık neye koyacaksan koyabilirsin.

canım küp şeklinde doğrayıpta atabilirsin buzluğa ya da konserve yaparsın şişelere
ama buzluktan kullanmak daha kullanışlı tek kullanımlık poşetlerde sakla içine yeşil biberde doğrayabilirsin

bende buzdolabı poşetine koymak istiyorum ama pişiripmi yoksa pişirmedenmi koymalıyım diye konserve yapmayı bilmiyorum o yüzden sizlerden daha basit yöntem için fikir almak istedim.

bebısım ister dogra ıster rendele bırer kullanımlık buzdolabı posetlerıne koy hıc bır ıslem yapman gerekmıyor aylarca durubılıyorlar posetlerı yassıltıp koyarsan dondurucuya daha az yer kaplar bu arada barbunya zamanı barbunyada koyabılırsın onuda ayıkla koy kolay gelsın

bende buzdolabı poşetine koymak istiyorum ama pişiripmi yoksa pişirmedenmi koymalıyım diye konserve yapmayı bilmiyorum o yüzden sizlerden daha basit yöntem için fikir almak istedim.

pişirip koyunca ekşi bir tat oluyor bende bu sene tavsiye üzerine çiğ koyacağım

ben de rendeleyip buz kalıplarına dolduruyorum donunca poşette topluyorum lazım oldukça içinden bi kaç tane alıyorum çok pratik ve şirin oluyo

eczanelerde salisilik asit satılıyor .alıp onu kullanabilirsin.10 kg domatese bir paket kullanılıyormuş.domatesi rendeleyip sal.asitide içine karıştırıp sakllayacağın kapların içine koyuyorsun.hiç bozulmuyormuş.ne kadar sağlıklıdır bilemem .hiç yapmadım.çevremden duyduğumu söylüyorum.ama yapıp kullananlar memnun.

bebişim bende 20 kilo kadar yaptım.robotta hepsini çok ezilmeyecek kadar çektim.sonra hepsini kaynattım.5 dk falan.hemen soğumadan birer litrelik kavanozlara doldurdum.hava almaması için tamamen doldurmak gerekiyo.dolaba koymaya gerek yok dışardada kalıyo.kolay gelsin cnm

valla eczaneden alınan o salistik asiti filan alamam ozaman katkılı olmuş olur çünkü dışarda hazırlarıda var içlerinde katkılar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…