Merhaba akrepcik
Anladığım kadarıyla görüşmek , buluşmak istemiyorsun dini sebeplerle..Haklısın da ,ve çok incesin bu konuda ,inan takdir ettim seni..
Ama bide şu açıdan bakmak lazım , sen onunla oturup konuşunca günaha girdiğini düşünüyorsan , o zaman iş ortamında,eğitim ortamında , günlük hayatta ,konuyla komşuyla konuştuğun , göz göze geldiğin her dakika günaha giriyosun..Hatta senin sesini duyması bile caiz değil..Telefonla konuşamazsınız yani..Hani bu hesaba girersek işin içinden çıkılmaz gibi..=/
Sonuçta içinde yaşadığımız yüzyıl bu kadar hassas olabilmek için ne yazık ki elverişli değil..Abimden örnek vereyim , abim de çok hassastır bu konuda , 7 yaşında namaza, 12 yaşında Kuran'a başladı ve hala devam ediyor..3 aydır görüştüğü bir kız var bu yaz nişan olacak muhtemelen..1 ay konuştular sonra abim ailesinden izin istedi ,islami şartlara uygun şekilde görüşmek istiyoruz ,anlaşabillirsek niyetim ciddi diye..Şimdi içleri rahat ikisininde..yani zannetmiyorum ki dışarı çıkıp buluşmuyolar..
Belki de bu konuda iki tarafın da hassas olması gerekiyodur..Erkek arkadaşınız ailenizle tanışsın , belki o zaman içiniz daha rahat eder..
Tabii ki Allah bilir ama o zaman yine caiz olmayacak..Hatta şu an sözlüler,nişanlılar için de caiz değil , dini nikah olmadığı sürece..
Arkadaşların dediği gibi ayrılıcam lafzını bi kenara bırakın , yıpratırsınız birbirinizi..