Gebeliğe Hazırlık Döllenme ve yerleşme hakkında

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

merve

consume obey die
Pro Üye
13 Ocak 2020
45.124
En iyi cevaplar
2
171.092
598
33
Arkadaşlar ben de gebelik planlıyorum ama bazi konularda kafa karisikligi yasayan arkadaslar oldugunu gordum mini bir alinti yapmak istiyorum Bülent Tıraş'dan belki isinize yarar.

Korumasız cinsel ilişki ile kadının tüplerine ulaşan sperm hücreleri cinsel ilişkiden yaklaşık 1 – 2 saat sonrasında yumurta hücresini döllemeye başlar. Yumurtadan gelen 23 tane, spermden gelen 23 tane kromozom ile toplamda 46 kromozomlu yeni bir hücre oluşur. Oluşan bu yeni hücre bölünerek hemen fallop tüplerine doğru gider. Blastomer adlı bu hücreler, her bölündüklerinde daha da küçülürler. Bu şekilde hücrenin rahim içine ulaşabilmesi 5 – 7 gün kadar sürer. Blastosist adlı bu hücre topluluğu, rahim duvarında kendine bir oyuk açar ve yerleşemeye hazırlanır. Bu bağlamda oluşan embriyonun rahme yerleşip gebeliğin gerçekleşme süreci kadının beklenen adet kanamasından 5 gün önce tamamlanmış olur.

Güzel ve yararlı paylaşımın için teşekkür ederiz

S S Nur Burda bir alıntı yapmistim belki isinize yarayabilir

Acaba kasık ağrıları o 5-7 günün sonunda mı başlıyor? "Blastosist adlı bu hücre topluluğu, rahim duvarında kendine bir oyuk açar ve yerleşmeye hazırlanır." burdan onu çıkardım

Acaba kasık ağrıları o 5-7 günün sonunda mı başlıyor? "Blastosist adlı bu hücre topluluğu, rahim duvarında kendine bir oyuk açar ve yerleşmeye hazırlanır." burdan onu çıkardım
Aslinda kasik agrisi yumurtlamayla da baslayan bi sey. Bir de bu donemde herkes istekli heyecanli oldugundan kasiklarda bi hareket bekliyo ve psikolojik bile olabilir o agrilarin cogu. Ama sunu soylemeliyim ben bu ay catlatma ignesi oldum. Reglim hic bi zaman agrili olmadi benim agri nedir bilmem. Igneden sonraki tam da 36.saat ertrsi gune kadar suren bi agri basladi. 1 hafta oldu ben de yeni kasik agrilari bekliyorum aslinda yerlesme vs esnasinda olacak ama henuz deneyimlemedim bir sey. Ama cogunluk gebelik belirtisi gosguslerle basliyo kasik agrisi pek ceken de yok burada yasayanlardan da anladigim kadariyla.

Ben çatlatma iğnesi vurulmadan aşılama oldum ben de kasık ağrısı bekliyorum ama yok. Sendeki kasık ağrısı yumurta çatlamasının sonucu bence. Göğüs hassasiyeti var o da yumurtlama sonrası regle kadar hep olur bende. O yüzden acaba kasık ağrısı net belirti mi diye araştırıyorum açıkçası ama herkeste farklı. Beklemek ne kadar zor ikimizi de hayra çıkarsın Rabbim

Canım inş gebe kalırsın. Bir şey sormak istiyorum aşılamadan ne kadar sonra çatlatma vuruldun? Aşılamadan sonra ilişki yaşandı mı? Yoksa aşılama yeterli mi dendi?

Amin insallah insallah. Bence de yumurtlamadandi ya adamaklilli bi kasik agrisini ilk kez o yumurtlamayla yasadim tam saatinde de basladi. Bat ne zaman senin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…