Yine dönüp dolaşıp başladığım yerdeyim .
Önce bahçeci; 7 olgun, sıfır döllenme
Ardından hulusi hoca 5 olgun , sıfır döllenme
Ne eşimde ne bende bir sorun olmadığı söyleniyor, 4 sene olacak. 1 defa kendiliğimden hamile kaldım 9 haftalık kalbi durdu, sonrası yok.
Çocuk yok mu
Tedavi görmüyor musunuz
Tüp bebekle kesin olur deneyin
Yaşınız geçiyor (31 yaşındayız)
….
Tükendim ya
Yaşamaya bile hevesim kalmadı
Aynı sorundan muzdarip birisi olarak yazmadan gecemicem

11 senelik evliyim
2 igne tedavisi
3 aşılama
5tup bebek tedavisi(4.denemede 1.kizimi 5.denemede 2.kizimi kucağıma aldim)
Tamda sorunumuz döllenme tıpta bir adı var hatta bunun şuan animsayamadim kusura bakmayın

1.deneme için toplam 60 tane yumurta toplandı dollenip 5.gune gelen 2 embriyo oluştu 1.tanesi 4.gun görünümünde
Doktora sorduğunuzda neden bu kadar az döllenen oldu dediğimiz zaman net cevap verilmedi bu ay böyle denk gelmiştir bir daha deneriz bazen olur böyle gibi gibi bir sürü saçma cevapla arkamıza bakmadan merkez değiştirdik.
2.denemde uzun arayışlar sonucunda farklı bir merkezle kolları sıvadık
Labaratuvar ortamında sonucu görmedikleri için ilk başta 60 yumurta için dediler ilaç dozunuz fazla verilmiş yumurtalara kalitesiz kalmış
İlaç dozum 2.tedavide az tutuldu yumurtalar toplandı
Laboratuvar ortamına geçildi yumurta ve embriyoda döllenme işlemi gerçekleşmiyor
Bende pko eşimde yıllar önce varikosel vardı ama değerleri normal yolla çocuk için bile yeterli ve sağlıklı bir bireyde ki gibiydi.
Doktorumuz 2.gun merkeze bizi çağırdı
Bakın dedi şuanda dollenmesi gereken 11 adet yumurtaniz bulunuyor fakat sizin 4 tane ve bolunmesi istenilen seviyede değil sizde döllenme sorunu fertilizasyon olması lazım bu sorun var demişti. Sizdeki sorun ne pko nede varikosel sizin sorununuz bam başka
Sperm yumurta kabuğunun içine girip dölleme işlemini gerceklwstirmiyor. Gerçekleştirme bile bölünmesi düzgün olmuyor.
Sizin bu tedavinizi iptal ediyorum sorununuza yönelik tedaviye geçiyoruz dedi.
Paramızın yarısını iade etti transfer işlemi gerçekleşmediği için
3.
tup bebek için kolları sivadik
İlac dozum yine az tutuldu
Yumurtalar toplandı yumurtaya kalsiyum iyonifor yöntemi sperme ise mikro çip işlemi uygulandı
4 adet 3.gun embriyosu donduruldu
Transfer için 2 adet cozduruldu
Klasik estrafom ile rahim kalislastirma yapıldı en iyi kalitede 1 adet embriyo transfer edildi ve tutmadı
Doktor dedi vücut embriyoyu yabancı cisim olarak algıladığı için kabul etmiyor.
Bir sonraki donmuslarin için natural transfer yapicaz estrafom vermicem
4.tup donmuş transferi için kolları sivadik
Yumurta rakibim yapıldı kendi yumurtam büyüdü istenilen boyuta gelince çatlatma iğnesi oldum. Çatlatma iğnesinden sonra embriyonun günü sayılıp transfer gününü belirledi doktor transfer oldum.
Sonuç mu kızım şuan 4 yaşında ellerinizden öper

2.kizim için yine aynı tedavi ve yöntem uygulandı
Sakin çaresiz hissetmeyin doğru merkez her zaman çok önemli
İlk merkezde kalsam şuan belkide bu mutluluğa ulasamamistim.
Çokta ünlü bir yer ilk merkezimiz bu arada
Labaratuvar ortamında göremedikleri sorunu 2.merkez ilk denemede gördü