• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Döllenme olmuyor, artık yoruldum

Mutsuzkuzu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2020
136
132
33
Yine dönüp dolaşıp başladığım yerdeyim .
Önce bahçeci; 7 olgun, sıfır döllenme
Ardından hulusi hoca 5 olgun , sıfır döllenme

Ne eşimde ne bende bir sorun olmadığı söyleniyor, 4 sene olacak. 1 defa kendiliğimden hamile kaldım 9 haftalık kalbi durdu, sonrası yok.

Çocuk yok mu
Tedavi görmüyor musunuz
Tüp bebekle kesin olur deneyin
Yaşınız geçiyor (31 yaşındayız)
….
Tükendim ya
Yaşamaya bile hevesim kalmadı

Merhaba, sizi en iyi anlayabilecek insanlarin olduğu yerdesiniz. Yorum yazmama tek sebep yaşamaya bile hevesim kalmadi cümleniz.
Ben ilk normal yolla cocugunuz olmayacak cümlesini duyduğumda yıkılmıştım.ama sonra düşündükçe hayata gelis amacimin , eşimi seviş nedenimin sadece anne olmak için olmadığını farkettim. Evet olmasaydı cok üzülücektim ama farkli bir yol sececektim. Belki bir kedi kopek annesi olacaktim yine belkide kocamla dünyayi gezecektim.
Kendinizi üzmeden farkli pencerelerden bakmanızı isterim. Eminim ki eşiniz de bu duruma cok üzülüyordur birbirinize sarılıp birlikte hayattan keyif almayi deneyin. Ben o ara oyle yapmistim her gun esime onu ne kadar cok sevdigimi soyleyip onla nir suru sey yapmistm belki bunu denerseniz zihin olarakta rahatlar ve bebise kavusursunuz 🥰🙏🙏🙏

Ne eşimde ne bende bir sorun olmadığı söyleniyor, 4 sene olacak. 1 defa kendiliğimden hamile kaldım 9 haftalık kalbi durdu, sonrası yok.

Çocuk yok mu
Tedavi görmüyor musunuz
….
Tükendim ya
Gecmis olsun uzulmeyin mutlaka cozulur caredir bulunur.olgun yumurtalar 3.4 .gune hic mi gitmiyor urolog ile gorustumuz mu sperm dnasina falan bakildi mi

Çocuk yok mu
Tedavi görmüyor musunuz
….
Tükendim ya
Gönlünüzce olsun ama 5 yıllık evliyim çocuğum yok,olmuyor DEĞİL korunuyoruz sanırım şu anda üremeye karşıyım ben ileride nolur bilmem.Herkes üremek zorunda değil ki.İlla anne baba olmak istiyorsanız evlatlık bir bebek alıp hayatını kurtarabilirsiniz.Annelik doğurmak demek değil diye düşünüyorum

Sizi en iyi
Ben anlarım 3 seferdir yumurta toplama işlemi yapılıyor bir sefer 6 bir sefer 3 toplandı yok olgun yumurta yok olan döllenmiyor artık ilaçları almaktan prp vs denemekten tonlarca para harcayıp sıfır çekmekten çok yoruldum. Bugün bir kabulleniş geldi bana ne yapayım benim için bir sınavsa bu geçecek gidexek bir şekilde

Çocuk yok mu
Tedavi görmüyor musunuz
….
Tükendim ya
Canım benim bir arkadaşımdan 15 yumurta toplandı hiç döllenme olmadı. Teknoloji okadar çok geliştiki bundan 3 ay sonra bidaha gidiyorlar ve doktor demiş ki döllenmeyen yumurta olsa dahi minik minik elektrik verip o yumurtayı dölleyebiliyorlarmış. Şuan kendisi eşinin sperm kalitesi için tedavi görüyor. Rabbim çaresi olan dertler versin sen bebek yapmak için yaşamıyorsun ki bazen bazı şeyler ozaman olmuyorsa daha iyisi daha güzeli senin için hayırlı olanı sonra olacağındandır. Hiç bir şey sebebsiz değildir. Sonuçta bak kendiliğinden hamile bile kalmışsın her şeyin çözümü var ölüm hariç. Kendini toparla hayatı bebek sahibi olmak için kendine zindan etme bu süreç maddi manevi zor ama şöyle düşün sana bir şey olursa ne bebek yapmaya sağlığın yeter nede evlatlık bebeğe bakmaya.. güzel günler görürsün inşallah her şeyin çözümü var unutma 🙏🏻❤️

Sizi en iyi
Ben anlarım 3 seferdir yumurta toplama işlemi yapılıyor bir sefer 6 bir sefer 3 toplandı yok olgun yumurta yok olan döllenmiyor artık ilaçları almaktan prp vs denemekten tonlarca para harcayıp sıfır çekmekten çok yoruldum. Bugün bir kabulleniş geldi bana ne yapayım benim için bir sınavsa bu geçecek gidexek bir şekilde
Nasil dollenmiyor belli gune kadar gidiyorda sonradan yaoisi mi bozuliyor sperme flan bakildi mi sebebi neymis

Nasil dollenmiyor belli gune kadar gidiyorda sonradan yaoisi mi bozuliyor sperme flan bakildi mi sebebi neymis
İnanın anlamıyorum havuz yapıyoruz güya ama bir tanesi döllenebiliyor hocanın dediğine göre olgun çıkmıyormuş yumurtalarım çıkan da bugün döllenememiş öyle dediler anlayamıyorum ne olduğunu

İnanın anlamıyorum havuz yapıyoruz güya ama bir tanesi döllenebiliyor hocanın dediğine göre olgun çıkmıyormuş yumurtalarım çıkan da bugün döllenememiş öyle dediler anlayamıyorum ne olduğunu
Benimde 3.gune kadar gitti ama fragmanyasuona ugramis hepsi benimde sıkıntılı.ilk tedaviniz mi

Benimde 3.gune kadar gitti ama fragmanyasuona ugramis hepsi benimde sıkıntılı.ilk tedaviniz mi
Şu ana kadar 5. Kez yumurta toplama yapıldı ilk iki tedavim olumsuz sonuçlandı bu 3 toplamada daha transfere geçemedik çünkü pgt yapılacak yeterli sayıya ulaşamıyor embriyolarım

Çocuk yok mu
Tedavi görmüyor musunuz
….
Tükendim ya
Sakin olun yaşınız daha büyük değil onu nereden çıkarıyorusunuz. Ben 38 yaşındayım mesela, erken menapoz riskim var, hiç kendiliğimden hamile kalamadım. Çok büyük bir sıkıntınız yok demelerine rağmen üstelik…. Akabinde Tüp bebeğe başvurdum, sadece 2 yumurtam tuttu ve transfer yapıldı, tutmasına rağmen sıkıntılı, karnımda bir bebek var ama alacağız diyorlar ama Allah yaşatıyor. Bu sizlerin bizlerin hepimizin imtihanı. Ve siz yaşamayı bir çocuğa mı bağlıyorsunuz??? Amacım sizi eleştirmek değil gerçekten ama çevrenizde hep iyi şeyler olmuyor bir dönüp bakın; böbrek hastası olup bebek hasretiyle yanıp tutuşan arkadaşlarım var ve doktor bırakın transferi çocuk doğuramadan ölürsün diyorlar. Ve yaşları 40 üzeri. Yani
Çocukları hiç olmayabilir. Tevekküllerinden gram kaybetmiş değiller. Mülk Allah’ın çünkü. İstediğine verir istediğine vermez inancınız nedir bilemiyorum ama bizler buna iman ediyoruz. Ayette geçiyor çünkü. İmtihanınızı kaybediyorsunuz bu tavırlarınız ile.. 31 yaşında bir insan için hem fazla ümitsiz hem de fazla isyankarsınız. Sanırım biraz silkelenmeniz lazım. Şu formda 40 yaşının üstü hala ümidini kaybetmemiş ne kadar insan var bir bakın derim… selamet ile.

Şu ana kadar 5. Kez yumurta toplama yapıldı ilk iki tedavim olumsuz sonuçlandı bu 3 toplamada daha transfere geçemedik çünkü pgt yapılacak yeterli sayıya ulaşamıyor embriyolarım
Sperm analizinde ne cikiyor sadece sizden kaynakli olmasa gerek

Bugün eşim artık bunu yaşamaktan sıkıldığını ve denemek istemediğini söyledi kapat bu defteri dedi artık sana da bişey olacak dedi bırakıcam galiba
:((siz nasil mutlu olacaksaniz canim bak senide dusunuyor sana bisi olmasini istemiyor.hakkinizda hayirlisi olsun

Çocuk yok mu
Tedavi görmüyor musunuz
….
Tükendim ya
Aynı sorundan muzdarip birisi olarak yazmadan gecemicem🥰
11 senelik evliyim
2 igne tedavisi
3 aşılama
5tup bebek tedavisi(4.denemede 1.kizimi 5.denemede 2.kizimi kucağıma aldim)
Tamda sorunumuz döllenme tıpta bir adı var hatta bunun şuan animsayamadim kusura bakmayın 🥰
1.deneme için toplam 60 tane yumurta toplandı dollenip 5.gune gelen 2 embriyo oluştu 1.tanesi 4.gun görünümünde
Doktora sorduğunuzda neden bu kadar az döllenen oldu dediğimiz zaman net cevap verilmedi bu ay böyle denk gelmiştir bir daha deneriz bazen olur böyle gibi gibi bir sürü saçma cevapla arkamıza bakmadan merkez değiştirdik.
2.denemde uzun arayışlar sonucunda farklı bir merkezle kolları sıvadık
Labaratuvar ortamında sonucu görmedikleri için ilk başta 60 yumurta için dediler ilaç dozunuz fazla verilmiş yumurtalara kalitesiz kalmış
İlaç dozum 2.tedavide az tutuldu yumurtalar toplandı
Laboratuvar ortamına geçildi yumurta ve embriyoda döllenme işlemi gerçekleşmiyor
Bende pko eşimde yıllar önce varikosel vardı ama değerleri normal yolla çocuk için bile yeterli ve sağlıklı bir bireyde ki gibiydi.
Doktorumuz 2.gun merkeze bizi çağırdı
Bakın dedi şuanda dollenmesi gereken 11 adet yumurtaniz bulunuyor fakat sizin 4 tane ve bolunmesi istenilen seviyede değil sizde döllenme sorunu fertilizasyon olması lazım bu sorun var demişti. Sizdeki sorun ne pko nede varikosel sizin sorununuz bam başka
Sperm yumurta kabuğunun içine girip dölleme işlemini gerceklwstirmiyor. Gerçekleştirme bile bölünmesi düzgün olmuyor.
Sizin bu tedavinizi iptal ediyorum sorununuza yönelik tedaviye geçiyoruz dedi.
Paramızın yarısını iade etti transfer işlemi gerçekleşmediği için
3.tup bebek için kolları sivadik
İlac dozum yine az tutuldu
Yumurtalar toplandı yumurtaya kalsiyum iyonifor yöntemi sperme ise mikro çip işlemi uygulandı
4 adet 3.gun embriyosu donduruldu
Transfer için 2 adet cozduruldu
Klasik estrafom ile rahim kalislastirma yapıldı en iyi kalitede 1 adet embriyo transfer edildi ve tutmadı
Doktor dedi vücut embriyoyu yabancı cisim olarak algıladığı için kabul etmiyor.
Bir sonraki donmuslarin için natural transfer yapicaz estrafom vermicem
4.tup donmuş transferi için kolları sivadik
Yumurta rakibim yapıldı kendi yumurtam büyüdü istenilen boyuta gelince çatlatma iğnesi oldum. Çatlatma iğnesinden sonra embriyonun günü sayılıp transfer gününü belirledi doktor transfer oldum.
Sonuç mu kızım şuan 4 yaşında ellerinizden öper 🥰
2.kizim için yine aynı tedavi ve yöntem uygulandı
Sakin çaresiz hissetmeyin doğru merkez her zaman çok önemli
İlk merkezde kalsam şuan belkide bu mutluluğa ulasamamistim.
Çokta ünlü bir yer ilk merkezimiz bu arada
Labaratuvar ortamında göremedikleri sorunu 2.merkez ilk denemede gördü

Back
X