• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolgu yaptıracağım korkuyorum

pericikk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
1.910
1.103
408
Kızlar ilk kez dolgu yaptırmaya gideceğim.Bilmediğim için korkuyorum ne yapmam lazım aç gitmek tok gitmek değiştir mi? Arkadaşlarım aç karnına git çunkü uyusturucu iğne yapacaklar mide bulantısı yapar tok olursan dediler.Ben birde size sormak istedim.Acil yardım :KK17:

aksine aç olmamanız gerekiyor ,tok olmanız lazım

dolgu yapılırken hiç bir şey hissetmiyorsunuz merak etmeyin, diş ağrısı çekmenin yanında hiç sayılır

evet bende artık kaçmanın faydası olmayacağını anladım ve perşembe gunune randevumu aldım.Ama kafam cok karıştı şu iğneden dolayı aç olma tok olma konusuna o_O

evet bende artık kaçmanın faydası olmayacağını anladım ve perşembe gunune randevumu aldım.Ama kafam cok karıştı şu iğneden dolayı aç olma tok olma konusuna o_O
aç olsanız bile doktorunuz geri gönderip bişeyler yemenizi isticektir, daha önce bende bir kez aç gittim önce bişeyler yiyip gelmemi söylediler. mutlaka soruyorlar zaten işlem öncesi

Canım dolgudan hiiiiç korkma, ben çocukken yaptırmıştım 4 tane dolgum var, en ufak acı olmuyor ki o zamandan bu zamana bayağı gelişme olmuştur.

Canım dolgudan hiiiiç korkma, ben çocukken yaptırmıştım 4 tane dolgum var, en ufak acı olmuyor ki o zamandan bu zamana bayağı gelişme olmuştur.
Sağol destek için cnm benim.diş polikliniğini aradığımda randevu için ordaki sekreter dolguda uyusturucu iğne yapılmayabiliyor doktor görüp karar verecek siz geldiğinizde diyince içim titredi bir an .Nasıl yanı ığne vurmadan canlı canlı diş mi yapılır dedim çok korkuyorum ya adam uyusturmaya gerek yok derse :KK57: :KK57:

Kızlar doktorla görüştüm az önce.Belki anestezi yapmamız gerekebilir dedi.tabi ben bilmiyor gibi durmamak için soramadım adama ama anlamadım anestezi derken bildiğimiz dişe vurulan uyusturucudan bahsediyor değil mi gerçi komple uyutsa işime gelir bu korkuyla hehehe :KK53::KK53: soruma cevap alabilir miyim bilen kızlardan

Kızlar doktorla görüştüm az önce.Belki anestezi yapmamız gerekebilir dedi.tabi ben bilmiyor gibi durmamak için soramadım adama ama anlamadım anestezi derken bildiğimiz dişe vurulan uyusturucudan bahsediyor değil mi gerçi komple uyutsa işime gelir bu korkuyla hehehe :KK53::KK53: soruma cevap alabilir miyim bilen kızlardan

Canım anestezi geniş bir terim ama diş doktorlarının genel anestezi yaptığını hiç duymadım, yapmaz da zaten.. Lokal anesteziden bahsetmiştir, yani bildiğimiz iğne yapıp dişin orayı uyuşturmak.. :)

Genel anestezi olacağını sanmam..
Ben bir gittim 12 dolgu dedi, farklı günlerde gittim yaptırdım tabi. Başta hiç anestezi yapmadı öyle uygun gördü dayanabildiğim yere kadar, dayandım baya, artık son gündü sanırım o zaman dayanamadım fazla acımıştı, yaptı iğneyi :KK53:
İki tane de 20lik çekildi, bir gittim pir gittim yani.
İşlemi hissedebilirsiniz belki biraz ama acı duymuyorsunuz, bende öyle olmuştu.

bölgeyi uyuşturmak için yapacağı iğneden bahsetmiş anestezi derken :) hiçbir şey hissetmiyosun dolgu yapılırken ama ben boğuluyo gibi hissettim boğazıma kaçan sudan dolayı en çok ona sinir olmuştum :) onun dışında korkulacak hiçbir şey yok. Bide tok gitmelisin.

Arkadaslarin uyuşturucu iğne yapicaklar ac git dediler ? Hayirdir ameliyata mi aliyoruz seni?
Ben diş hekimi asistaniyim ignesiz bile dolgu yaptirdim sadece ve sadece eğer çürük pulpa kanalina yani sinirlerin olduğu kanala çok yakinsa anestezi yapılabilir fakat dolgu diş yuzeyi curuklerine yapilan restoratif tedavi seklidir. Lütfen tedavinizi olun korkmayin eğer olmazsaniz bu diş kanal tedavisine gider ve arkadaslariniza sorun onda ne yaparlarmis?

Canm anestezi lokal yapilir yani bölgesel. Biz ameliyatlarda bile lokal anestezi yapiyoruz.

Genel anestezi olacağını sanmam..
Ben bir gittim 12 dolgu dedi, farklı günlerde gittim yaptırdım tabi. Başta hiç anestezi yapmadı öyle uygun gördü dayanabildiğim yere kadar, dayandım baya, artık son gündü sanırım o zaman dayanamadım fazla acımıştı, yaptı iğneyi :KK53:
İki tane de 20lik çekildi, bir gittim pir gittim yani.
İşlemi hissedebilirsiniz belki biraz ama acı duymuyorsunuz, bende öyle olmuştu.
Nasıl dayandın uyusmadan dolguya cnm yaa sonuçta disin oyuluyor :KK43:

Arkadaslarin uyuşturucu iğne yapicaklar ac git dediler ? Hayirdir ameliyata mi aliyoruz seni?
Ben diş hekimi asistaniyim ignesiz bile dolgu yaptirdim sadece ve sadece eğer çürük pulpa kanalina yani sinirlerin olduğu kanala çok yakinsa anestezi yapılabilir fakat dolgu diş yuzeyi curuklerine yapilan restoratif tedavi seklidir. Lütfen tedavinizi olun korkmayin eğer olmazsaniz bu diş kanal tedavisine gider ve arkadaslariniza sorun onda ne yaparlarmis?
Çok teşekkürler bilgi için.bende dis hekimi korkusu var söylersem uyusturma yapsa olur değil mi :-)

bölgeyi uyuşturmak için yapacağı iğneden bahsetmiş anestezi derken :) hiçbir şey hissetmiyosun dolgu yapılırken ama ben boğuluyo gibi hissettim boğazıma kaçan sudan dolayı en çok ona sinir olmuştum :) onun dışında korkulacak hiçbir şey yok. Bide tok gitmelisin.
Teşekkür ederim cnm destek için :KK15:

Canım anestezi geniş bir terim ama diş doktorlarının genel anestezi yaptığını hiç duymadım, yapmaz da zaten.. Lokal anesteziden bahsetmiştir, yani bildiğimiz iğne yapıp dişin orayı uyuşturmak.. :)[/QUOTE
Evet doktorların tıbbi konuşmaları işte halbuki iğneyle uyusturcam dese bu kadar heyecanlanmayacaktim En Büyük KK tesekurler canimcim

Tek sıkıntım o olur inşallah benimde.bende bişey hissetmeden kurtulurum :KK54:

Nasıl dayandın uyusmadan dolguya cnm yaa sonuçta disin oyuluyor :KK43:

Arkadaş bahsetmiş yukarıda, sanırım çürük derinliğine, sinire olan yakınlığına bağlı.. Çok hatırlamıyorum şimdi ama ha acıdı ha acıyacak diye tedirgin oldum sürekli arada acı da duydum sıktım kendimi bir şekilde, ama sonuncular daha derindi heralde ki fazla hissettiğimden iğne istedim artık, kendimi sıkmaktan yorulmuş da olabilirim biraz : )
Geçmiş olsun :)

Back