selam arkadaşlar,ben 18 eylülde devlet hastanesine gittim dişimde uzun yıllardan beri bir çürük vardı onu göstermek için(ramazanın sonuna doğru ciddi ağrıları oldu yoksa gideceğim yoktu)dr biz burda bu dişe bişi yapamayız(üst azı dişim)ancak hemen önündeki dişinizde çürümeye başlamış (hiç farketmemiştim)bari onu kurtaralım dedi
bende tamam bari onu yapın dedim ,yarım saatten fazla uğraştı ,çürük derine inmiş kanala çok yakın dedi beyaz dolgu yaptı ,bir iki hafta hassasiyet olabilir ,tuzlu suyla gargara yapın düzelir dedi asıl çürük diye gittiğim dişim için ağız diş sağlığı merkezine gitmemi söledi ,
neyse iki haftaya anca aldım randevuyu gittim kartal a.d.s.m ye ,(bende şans yok ki gitmiş nasıl dr randevu almışım dr toplam 5 kelime ya etti ya etmedi )ön dişlerimden birinde de hafif bir diş eti çekilmesi vardı ,gelmişken onuda yaparmısınız dedim dr tamam dedi iğne yaptı ,malum dişime iki tarafına dolgu yapıldı tamam dedi
-ee diğerine de iğne yaptınız dedim
-aaa size randevu vereyim haftaya gelin dedi
-ama uyuşturdunuz dedim
-zaman kalmadı dedi benim de işime geldi tamam dedim eve geldim dişimde bir sızlama bir sızlama ne sıcak ne soğuk yiyip içemiyorum doğru dürüst ,aynadan baktım ki dolgunun biri yok fırsatım olmadı tekrar gideyim
o acıları sızıları çektim 5 gün 23 ekimde tekrar gittim ,
dedim dolgu yok diye -düşmüştür dedi ,-ama görmedim hiç farketmedim dedim yutmuş olabilirsiniz dedi isterseniz yine deneyelim dedi ama orası biraz zor bir yerde ,tutmayabilir dolgu dedi,neyse tamam dedim, hemen çabucak bir alet taktı parmağıyla bastırdı o kadar, geçti diğer dişime ,uyuşuk anlamadım hiç te sölemiyor bir kalktım 5 dolgu yapmış dedim bu ne böle çürümeye başlamışlardı dedi ,
ahh ah bende öle cıngar çıkaracak biri değilimki rezil edim oracıkta ,neyse eve geldim uyuşukluğu geçti bişier yiyim derken dolgu tekrar düşmesin mi allahtan iki tane ilaç vermişti onları kullandım ,başka dr gidim dedim devlet hst gittim bu dişe bişi yapamayız burda dedi bari diş taşlarınızı temizleyelim dedi bende tamam madem buralara kadar geldik bari bii yapalım dedim temizlettirmez olaydım ,bütün dişlerimde birsızı bir hassasiyet diş eti çekilmeside başladı , tüm bunları yaşarken elbette özel dr gitmeyi düşündüm fakat ailece gittiğimiz dr hastaymış ameliyat olacakmış başkada dr bilmiyordum ben buralardaayrıca ücretler malum
birhafta sonra tekrar gittim bu sefer başka bir dr randevu almıştım o dr da -ben o dişe müdahale edemem o raya dolgu yapılalı daha 15 gün olmamış devlet bana demezmi dolgu üstüne dolgumu yaptın diye,biraz konuştuk baktı dişlerime -kendi dr na git o yapılması gerekeni yapar dedi ,şans işte o gün dr yok gerisim geri geldim
2 3 gün anca dayandım ağrısına tekrar gittim o malum doktora bana o diş dolgu olmuyor isterseniz kaplamada deneyebiliriz ama sıcak soğuk hassasiyetiniz artar diş çekime gider ,dedi bende bıkmıştım artık çekin dedim o dişim çekildi (toplam 4. dişimi çektirdimçok pişmanım) (
aradan bir hafta geçmeden o söylemeden yaptığı dolgulardan biri de düştü 2 gün sonrada ön dişime yaptığı beyaz kaplama tarzı dolguda düştü bu arada dişlerimde bir sızı bir kamaşma daha fazla dayanamadım geçen salı özel dr gittim ön dişime kaplama yaptı 70 tl ödedim
(k.a.d.s merkezindeki dr 10 dk da 4 dolgu yapmıştı bu dr ise 35 dk ya bir dolgu yaptı),geldikten sonra dolgulu olan azı dişim daha çok ağrımaya başladı ne alakaysa, bugünde diğer düşen dolgu için gittim ,muayene etti dr anlattım böle böle dedim ve o düşen dolgu o kadar canımı yakmıyor siz buna bir bakın dedim baya bir baktı kurcaladı ,baya ağrıttı sonrada
-dişiniz dolgunun altından çürümeye devam ediyor olabilir o ağrı yapabilir hatta onun ağrısı çektirdiğiniz dişinize vuruyor olabilirdi dedi nasıl yani boşunamı çektirdeim dedim -olabilir dedi ,zaten çektirdiğim dişimde çok küçük bir çürük vardı yüzeysel diğer tarafı dolgu yani anlayacagınız boşu boşuna sağlam dişimi çektirdim biraz öncede ağrıdan duramıyordum allahtan ilaç denen bişi var yoksa naapardım bu ağrıyla ,neyse bir hafta bekliycem eğer böle ağrımaya devam ederse pazartesi giderim de inşallah ağrımaz çok zor oluyor gidip gelmek çocuklar sorumluluklar ev off of
sabredipte okuyan arkadaşlar yaa işte böle ben derimki özele gidin neyse parası verin ama kendi öz dişlerinizin kıymetini bilin benim gibi ağrılar sızılar çekmeyin ve en önemlisi kolay kolay diş çektirmeyin
bende tamam bari onu yapın dedim ,yarım saatten fazla uğraştı ,çürük derine inmiş kanala çok yakın dedi beyaz dolgu yaptı ,bir iki hafta hassasiyet olabilir ,tuzlu suyla gargara yapın düzelir dedi asıl çürük diye gittiğim dişim için ağız diş sağlığı merkezine gitmemi söledi ,
neyse iki haftaya anca aldım randevuyu gittim kartal a.d.s.m ye ,(bende şans yok ki gitmiş nasıl dr randevu almışım dr toplam 5 kelime ya etti ya etmedi )ön dişlerimden birinde de hafif bir diş eti çekilmesi vardı ,gelmişken onuda yaparmısınız dedim dr tamam dedi iğne yaptı ,malum dişime iki tarafına dolgu yapıldı tamam dedi
-ee diğerine de iğne yaptınız dedim
-aaa size randevu vereyim haftaya gelin dedi
-ama uyuşturdunuz dedim
-zaman kalmadı dedi benim de işime geldi tamam dedim eve geldim dişimde bir sızlama bir sızlama ne sıcak ne soğuk yiyip içemiyorum doğru dürüst ,aynadan baktım ki dolgunun biri yok
o acıları sızıları çektim 5 gün 23 ekimde tekrar gittim ,
dedim dolgu yok diye -düşmüştür dedi ,-ama görmedim hiç farketmedim dedim yutmuş olabilirsiniz dedi
ahh ah bende öle cıngar çıkaracak biri değilimki rezil edim oracıkta ,neyse eve geldim uyuşukluğu geçti bişier yiyim derken dolgu tekrar düşmesin mi allahtan iki tane ilaç vermişti onları kullandım ,başka dr gidim dedim devlet hst gittim bu dişe bişi yapamayız burda dedi bari diş taşlarınızı temizleyelim dedi bende tamam madem buralara kadar geldik bari bii yapalım dedim temizlettirmez olaydım ,bütün dişlerimde birsızı bir hassasiyet diş eti çekilmeside başladı ,
birhafta sonra tekrar gittim bu sefer başka bir dr randevu almıştım o dr da -ben o dişe müdahale edemem o raya dolgu yapılalı daha 15 gün olmamış devlet bana demezmi dolgu üstüne dolgumu yaptın diye,biraz konuştuk baktı dişlerime -kendi dr na git o yapılması gerekeni yapar dedi ,şans işte o gün dr yok gerisim geri geldim
2 3 gün anca dayandım ağrısına tekrar gittim o malum doktora bana o diş dolgu olmuyor isterseniz kaplamada deneyebiliriz ama sıcak soğuk hassasiyetiniz artar diş çekime gider ,dedi bende bıkmıştım artık çekin dedim o dişim çekildi (toplam 4. dişimi çektirdimçok pişmanım)
aradan bir hafta geçmeden o söylemeden yaptığı dolgulardan biri de düştü 2 gün sonrada ön dişime yaptığı beyaz kaplama tarzı dolguda düştü
(k.a.d.s merkezindeki dr 10 dk da 4 dolgu yapmıştı bu dr ise 35 dk ya bir dolgu yaptı),geldikten sonra dolgulu olan azı dişim daha çok ağrımaya başladı ne alakaysa, bugünde diğer düşen dolgu için gittim ,muayene etti dr anlattım böle böle dedim ve o düşen dolgu o kadar canımı yakmıyor siz buna bir bakın dedim baya bir baktı kurcaladı ,baya ağrıttı sonrada
-dişiniz dolgunun altından çürümeye devam ediyor olabilir o ağrı yapabilir hatta onun ağrısı çektirdiğiniz dişinize vuruyor olabilirdi dedi
sabredipte okuyan arkadaşlar yaa işte böle ben derimki özele gidin neyse parası verin ama kendi öz dişlerinizin kıymetini bilin benim gibi ağrılar sızılar çekmeyin ve en önemlisi kolay kolay diş çektirmeyin
Son düzenleme: