Merhaba, yorumumu güncellemek istedim. Kist, enfeksiyon durumunu röntgen ile çok net görünüyor. Ön dişim 14 yaşındayken kanal tedavisi görmüştü. Kanal olan dişlerin dolguları zamanla aşındığından bakteriler o bölgede enfeksiyona sebep oluyormuş. Velhasıl Ön dişimi 4-5 seansta çekimden kurtardık
Başka bir doktor direkt çekim demişti. Eksik olan diş yerinde morarmalar olabiliyor, implantın ön çenede daha zor tuttuğunu olmazsa köprü yapacağını demişti doktorum. Alt ön çeneye defalarca implant denenmiş bir tanıdığım var, yani implant değil köprü de yapılabilir ama bence diş çekimini başka çaresi yoksa düşünün.. Benim dişimim ön tarafında çürükte vardı, kendi dişim hafif aşındırılarak kompozit lamine yapıldı, o kadar doğal duruyor ki, kendi dişim zannediyorlar. Ayrıca dişi tamamen kurtarmadan
estetik işleme geçmezler. Benim öyle oldu en azından, yani diş tedaviye yanıt verdiğinde kurtarıldı demektir. Enfeksiyon kurutulunca kompozit lamineye geçildi.
Ben 1 senedir o koltuğa oturup kalkıyordum aşırı dişçi korkum vardı. Dişlerimin hepsini kaybetmek üzereydim, sakinleştirici ilaç alarak denedim yine olmayınca en sonunda korkumun üstüne gitmeyi başardım. Şimdi bu kadar beklediğim için çok pişmanım, Kanal tedavisi dolgu işleminden çok farklı değil hiç endişe etmeyin..