18 yaş üstüyseniz devlet tedaviyi karşılamıyor bildiğim kadarıyla. Benim şansıma oturduğum yerin yakınına devlet diş hastanesi yeni açılmıştı. Sıra hemen geldi ama gittiğimde 17 yaşındaydım doktor çeşitli bahaneler sunarak kabul etmedi. Hastaneden bir çalışanla konuşmuştum yaşı daha küçük hastaları almak istiyorlarmış. Farklı tecrübeli olanlar paylaşır belki ama devlete çok umut bağlamayın sonra üzülürsünüz. Ha geldi ha gelecek derken bir türlü denk gelinip taktırılamıyor.
Ben özelde taktırdım, taksitle ödeyince de bize zor gelmedi açıkçası. İlk muayene ücretsiz oluyor zaten özellere gidin bakın nasıl tedavi yöntemi belirleyecekler, fiyatları ne olacak. Tek bir yere de gitmeyin, en iyi fiyat ve tedaviyi belirlemek için gezin birkaç yeri. Bana ilk gittiğim yer çok uçuk bir fiyat söyledi, biri 4 dişi çekelim diğeri de vida takalım gibi garip bir tedavi önerdi. En sonunda hem fiyat hem tedavi yöntemi olarak uygun yeri buldum. Dişlerim çekilmedi ve bütçeme de uydu.
Siz de öyle yapın, maddi açıdan şu an uygun değilseniz bile en azından fikir edinmiş olursunuz. Durumlar müsait olunca da taktırırsınız.