Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de 1-2 aya daha çok var

Sığamayız deyin o başka yol düşünsün zira bebek olmasa rahat rahat gidilir ama bebek arabaya 3 kişi gelmiş etkisi yapıyor

Biz bir kere arkadaşım bebeği ve iki kadın yarım saat mesafede bir yere gittik araç da geniş sözde bir türlü sığamadık

Bir sonraki sene annemle -ki o kiloludur- bizim Hb araba ve bebekle oturduk daha rahat gittik arabaların koltuk şekli dahi önemli

Ama 3 çocuk iki kadın 5 saat yol olmaz öne çocuk oturmaz güvenli değil ayrıca eşiniz ceza yer

Elti ben çocuklarla otururum sen öne oturursun der ama 3 çocuk biri senin bebek 3 çocuk o yolda durmaz zaten, ayrıca da bebek neden 5 saat annesiz otursun ki

biz yeni evliyken, bebek falan yokken daha böyle bir kalabalık yolculuk yapma durumu oldu. eşim hayır diyememiş sıkış tepiş binilecek arabaya ve 3 saat gidilecek. dedim ki cancağazım, ben bu şekilde bu yola gelemem. ikimizde mahvoluruz. sen beni avm ye at. misafirleri bırakıp dönünce alırsın beni. hönk diye kaldı, şaka sandı galiba başta ama baktı ciddiyim, misafirlere başka bir araç ayarladı. siz de rahat edin ben planlayamadım arabamın küçük olduğunu falan filan sallıyor baktım. şimdi düşünüyoum gene iyi günümdeymişim baya sesli tepki de verebilirdim. ondan beri böyle gereksiz iyilikler yapmadan bana danışır.

sizin eşinizde muhtemelen düşünememiştir, ama düzeltmesi lazım bu işi. ve bir dahasına da daha akıllı davranmayı öğrenmiş olur umarım. ilk yolculuğunuz olacak sanırım, bu bebeler acıkacak, altlarına yapacak, o koltukta bunalıp kucak isteyecek. yola çıkarsanız da kolay gelsin, büyük cesaret

Gelilerse yapacak birşey yok diyor bana. Ben de sen konuşamazsan ben konuşurum dedim.

Eşim gelirlerse yapacak birşey yok diyor. Bende dedim sen konuşamazsan ben konuşurum arabasını alsam mı almadam mı düşünüyorum, valizleri bagaja sığdırabilecek miyiz vs diye düşünüyorum diye anlatırım dedim. Ona göre karar verir dedim.

Bnde bunun görümce versiyonu vardı. Bide bizim 18 saat yol eşim benden habersiz plan yapmış görümcemle birlikte gideriz diye. Som dakkaya kadar bana söylemedi. Cingar çıkaracağımi biliyor çünkü. Gitmeden onceki akşam söyledi. Tabi olan oldu . Çıkardım cingari . Cinnet geçirdim orada. Ben biyere gitmiyorum sen kimle gidersen git dedim. Hem çoluk çocukla ufak arabada sıkış tepiş olmak hemde arkamdan iş cevirmesi deli etti beni. Snra tabi aradi görümce kişisini aracın arıza yaptığını gidemicegimiz filan söyledi salladi biseyler. Ertesi gün görümce atladi otobüse gitti. Bizde bi hafta sonra gittik. Bu sefer dönüşte yapıştı bize. Sesimi cikaramadim milletin içinde. Ama o dönüş yolunu arabadaki herkese zehir ettim. Suratim beş karış kimsenin suratina bakmadim. Habire oflayip pufladim. Bişey soranlara sinirle karşılık verdim. Hakettiler napayim. Zorla kötü gelin yaptilar beni. Bidaha o oldu zaten . Ne onlar yapıştı ne eşim benden habersiz böyle birseye teşebbüs etti keşke bunlar yasanmasaydi ama napayim çok zorladılar. Okadar yolu sevmediğim insanla, coluk cocuk sıkış tepiş gitmek zorundamiyim.

Yıllar önce babamın hemşehrisi olan komşumuz tutukluydu

Bayramda giderseniz bizi de götürür müsünüz dedi, olur demişler

Kadın ve iki çocuk biri 5 biri bebek

Annem babam üniversiteli ben kadın iki çocuğu diye düşünürken bir de görümcesinin kızı varmış

O zaman oto koltuğu yok tabii

3 kadın iki çocuk arkada gittik 2,5 saatlik yol hatta bebek kucaktaydı da diğer kızı da oturttular nasıl sığdık bilmiyorum

Eşi tutuklu olduğu için bir şey diyememiştik dönüşte de getirdik

Şimdiden söyleyin bu koltuklar yer kaplıyor diye planı sizsiz yapsın

Eşim hayır diyemiyor ama eşinşn çocuğunun rahatını düşüneceğine kardeşi alınacak diye düşünüyor. Sen konuşamıyorsan ben konuşurum dedim. Ama eltime bahsedeceğim onlara gittiğimizde ki gelmek istemesin bizle. Ben çocuğumla arkaya otururum gerisini onlar düşünsün. Bebeğim gazlı bebek bazen ağlaması huzursuzluğu tutuyor. Valla rahatımı bozamam eşyalarımı da bol koyacam onlar geliyo diye kendimden kısamam. Ben bebeğimle arkaya oturacağım gerisini onlar düşünsün.

Valla kayinbirader emrivaki yaptiysa esiniz orada hanima sorayim demesi gerekirdi. Esinize ben kimseyi istemiyorum diyin, siz ailesiyle muhatap olunca kötü olursunuz. Ha bu önemli değil diyorsaniz direkt telefon açıp söyleyin.
Ben imali iletisimden ziyade acikca konusma taraftariyimdir.

Hiç sevmediğim bir dayatma şekli mecburuz sanki bunları taşımaya...eltimden hiç hazetmem zira bende aynısını yaşıyorum sürekli...her köye gidişimizde bizimle gelmek istiyorlar yüzsüzce ..aramız bozuk her türlü nankörlüğü yaptılar kaynımda eltimde her seferinde affedip götürüyorduk yazık kronik rahatsızlığı var sürünmesin otobüslerde diye (bu yıl asla götürmeyeceğiz bacağı kırılan eşime geçmiş olsun demediler aile binasında olmamıza rağmen sebep yok bize göre onlara göre de ne bilmiyorum kurmuşlardır kafalarında kesin bi şeyler ama genel durumda sadece işleri düşünce bizimle irtibat kuruyorlar onun dışında kaynım selam bile vermez eltimde sadece çıkarı olunca konuşur) sizin böyle sorunlarınız varmı eltinizle önemli olan bu ...varsa hiç taşımayın yaranamzsınız ...ama olaya tarafsız bakacak olursak bir problenizde yoksa, bu kişi eltınız değil kardeşiniz olsa aynı tepkiyi gösterirmisiniz merak ettim

Eltini seviyorsa itiraz etme bence.
Sen bebek arabası alma orada varmış. Senin bebek arkada oto koltugunda oturur. Sen önde. Geri kalan 3 kişi de arkada.
Yalnız iki aylık bebekle yol kusarsa zor olabilir. Belki uyur rahat gidilir ama öbür 1 yaslık olan da aglayacak kusacak vs.
Yol kac saat.

Bu arada eltin esyalarını kargoya verecek. Orada da birlikte takılmayacaksın tabi ki. Ne alaka davetlere beraber gitmek

Bebeğim arkada onlarla tek durmaz ki, 2 aylık bebek annesini ister yanında ve bebeğim beni görmeden arkada asla durmaz. Eltim ve çocuklarının yanında bırakamam aklım kalır. Çocukları sürekli sevmek dokunmak istiyor rahat bırakmazlar. 5 saat trafik olmazsa eğer.

Kardeşim olsada sığamayız derim yani nasıl gideceğiz öyle.

Yol kaç saat. Eltine açık açık şöyle oto koltuğu falan sigamayiz de. Koltukları koymayalim derse o kadar yolu sıcakta kucağımda yapışık bebekle çekemem dersin. Korona var hiç gitmeyin desem zaten gideceksiniz

Yol 4,5-5 saat. Eltimlere gidince konu açılınca söyleyeceğim eltime. Belki alttan alttan mesaj veeiirm veya direk söylerim.

Kargoya vermek değil de köye yolcu taşıyan arabalar servisler var. Evin önğnden alıp evin önüne bırakıyor. Onlarla eşyalarını gönderirler diyor. Gönderseler bile sığmıyoruz. Bebek arkada ben önde olmaz. Bebeğim durmaz öyle,hem de eltimin çocukları rahat bırakmaz. Emmek isteyecek kucak isteyecek eltim bebeği arkadan öne mi uzatacak sürekli? 5 yaşında bir çocuk daha var yani. 3 çocuk 3 yetişkin.

eşiniz nasıl gelirse gelir yapacak bir şey yok diyebiliyor. bana yapacak bir şey yok dese onu ortada bırakır, arabayı alır kendi anneme giderdim. o kadar da lanet bir insanım. küçük çocukla mağdur olmasınlar, sıkalım dişimizi gibi orta yolu bulacak sözler söylemek yerine böyle kestirip atsa, bende kestirip atarım valla.

siz benim gazıma gelmeyin tabi, ama eltinizle konuşun bence. bizimkiler plan yapmışlar ama sığmayız diye açık açık söyleyin. kendi planlarını yapsınlar. sonraya bırakmayın biz size göre plan yapmıştık, yarı yolda bıraktınız olmasın. kaynınız neresinde bu olayın? kendi ailesini niye kendi götürmüyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…