- Konu Sahibi Bortecineee
-
Gelilerse yapacak birşey yok diyor bana.Eşinize anlatın, o söylesin o zaman. Bebeğin ihtiyaçları önemli çünkü çok küçük. Emzirmesi, alt değişimi, uyutması vs. O kalabalıkta rezillik olur deyin. Eşiniz bir çözüm bulsun, onların gelmemesini sağlasın.
Eşim gelirlerse yapacak birşey yok diyor. Bende dedim sen konuşamazsan ben konuşurum arabasını alsam mı almadam mı düşünüyorum, valizleri bagaja sığdırabilecek miyiz vs diye düşünüyorum diye anlatırım dedim. Ona göre karar verir dedim.Bir de 1-2 aya daha çok var
Sığamayız deyin o başka yol düşünsün zira bebek olmasa rahat rahat gidilir ama bebek arabaya 3 kişi gelmiş etkisi yapıyor
Biz bir kere arkadaşım bebeği ve iki kadın yarım saat mesafede bir yere gittik araç da geniş sözde bir türlü sığamadık
Bir sonraki sene annemle -ki o kiloludur- bizim Hb araba ve bebekle oturduk daha rahat gittik arabaların koltuk şekli dahi önemli
Ama 3 çocuk iki kadın 5 saat yol olmaz öne çocuk oturmaz güvenli değil ayrıca eşiniz ceza yer
Elti ben çocuklarla otururum sen öne oturursun der ama 3 çocuk biri senin bebek 3 çocuk o yolda durmaz zaten, ayrıca da bebek neden 5 saat annesiz otursun ki
Bnde bunun görümce versiyonu vardı. Bide bizim 18 saat yoleşim benden habersiz plan yapmış görümcemle birlikte gideriz diye. Som dakkaya kadar bana söylemedi. Cingar çıkaracağımi biliyor çünkü. Gitmeden onceki akşam söyledi. Tabi olan oldu . Çıkardım cingari . Cinnet geçirdim orada. Ben biyere gitmiyorum sen kimle gidersen git dedim. Hem çoluk çocukla ufak arabada sıkış tepiş olmak hemde arkamdan iş cevirmesi deli etti beni. Snra tabi aradi görümce kişisini aracın arıza yaptığını gidemicegimiz filan söyledi salladi biseyler. Ertesi gün görümce atladi otobüse gitti. Bizde bi hafta sonra gittik. Bu sefer dönüşte yapıştı bize. Sesimi cikaramadim milletin içinde. Ama o dönüş yolunu arabadaki herkese zehir ettim. Suratim beş karış kimsenin suratina bakmadim. Habire oflayip pufladim. Bişey soranlara sinirle karşılık verdim. Hakettiler napayim. Zorla kötü gelin yaptilar beni. Bidaha o oldu zaten . Ne onlar yapıştı ne eşim benden habersiz böyle birseye teşebbüs etti keşke bunlar yasanmasaydi ama napayim çok zorladılar. Okadar yolu sevmediğim insanla, coluk cocuk sıkış tepiş gitmek zorundamiyim.
Aynen öyle söylesin kardeşine. Araba küçük çocuk var vaya eşyalar var o yüzden yer yok desin anlaşılır zatenEşimle konuştuk da şimdi, eşyalarını başkasıyla gönderir bizle gelecekse, yapacak birşey yok diyo.
Eltini seviyorsa itiraz etme bence.Merhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Bebeğim arkada onlarla tek durmaz ki, 2 aylık bebek annesini ister yanında ve bebeğim beni görmeden arkada asla durmaz. Eltim ve çocuklarının yanında bırakamam aklım kalır. Çocukları sürekli sevmek dokunmak istiyor rahat bırakmazlar. 5 saat trafik olmazsa eğer.Eltini seviyorsa itiraz etme bence.
Sen bebek arabası alma orada varmış. Senin bebek arkada oto koltugunda oturur. Sen önde. Geri kalan 3 kişi de arkada.
Yalnız iki aylık bebekle yol kusarsa zor olabilir. Belki uyur rahat gidilir ama öbür 1 yaslık olan da aglayacak kusacak vs.
Yol kac saat.
Bu arada eltin esyalarını kargoya verecek. Orada da birlikte takılmayacaksın tabi ki. Ne alaka davetlere beraber gitmek
Arkada 2 kadın 3 cocuk olmazBebeğim arkada onlarla tek durmaz ki, 2 aylık bebek annesini ister yanında ve bebeğim beni görmeden arkada asla durmaz. Eltim ve çocuklarının yanında bırakamam aklım kalır. Çocukları sürekli sevmek dokunmak istiyor rahat bırakmazlar.
Kardeşim olsada sığamayız derim yani nasıl gideceğiz öyle.Hiç sevmediğim bir dayatma şekli mecburuz sanki bunları taşımaya...eltimden hiç hazetmem zira bende aynısını yaşıyorum sürekli...her köye gidişimizde bizimle gelmek istiyorlar yüzsüzce ..aramız bozuk her türlü nankörlüğü yaptılar kaynımda eltimde her seferinde affedip götürüyorduk yazık kronik rahatsızlığı var sürünmesin otobüslerde diye (bu yıl asla götürmeyeceğiz bacağı kırılan eşime geçmiş olsun demediler aile binasında olmamıza rağmen sebep yok bize göre onlara göre de ne bilmiyorum kurmuşlardır kafalarında kesin bi şeyler ama genel durumda sadece işleri düşünce bizimle irtibat kuruyorlar onun dışında kaynım selam bile vermez eltimde sadece çıkarı olunca konuşur) sizin böyle sorunlarınız varmı eltinizle önemli olan bu ...varsa hiç taşımayın yaranamzsınız ...ama olaya tarafsız bakacak olursak bir problenizde yoksa, bu kişi eltınız değil kardeşiniz olsa aynı tepkiyi gösterirmisiniz merak ettim
Çocuğu öne otuetacaklarmış naparlarsa yapsınlar banane. Ben kendi çocuğumu düşünüyorum.Arkada 2 kadın 3 cocuk olmaz
Yol kaç saat. Eltine açık açık şöyle oto koltuğu falan sigamayiz de. Koltukları koymayalim derse o kadar yolu sıcakta kucağımda yapışık bebekle çekemem dersin. Korona var hiç gitmeyin desem zaten gideceksinizMerhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Yol 4,5-5 saat. Eltimlere gidince konu açılınca söyleyeceğim eltime. Belki alttan alttan mesaj veeiirm veya direk söylerim.Yol kaç saat. Eltine açık açık şöyle oto koltuğu falan sigamayiz de. Koltukları koymayalim derse o kadar yolu sıcakta kucağımda yapışık bebekle çekemem dersin. Korona var hiç gitmeyin desem zaten gideceksiniz
Kargoya vermek değil de köye yolcu taşıyan arabalar servisler var. Evin önğnden alıp evin önüne bırakıyor. Onlarla eşyalarını gönderirler diyor. Gönderseler bile sığmıyoruz. Bebek arkada ben önde olmaz. Bebeğim durmaz öyle,hem de eltimin çocukları rahat bırakmaz. Emmek isteyecek kucak isteyecek eltim bebeği arkadan öne mi uzatacak sürekli? 5 yaşında bir çocuk daha var yani. 3 çocuk 3 yetişkin.Eltini seviyorsa itiraz etme bence.
Sen bebek arabası alma orada varmış. Senin bebek arkada oto koltugunda oturur. Sen önde. Geri kalan 3 kişi de arkada.
Yalnız iki aylık bebekle yol kusarsa zor olabilir. Belki uyur rahat gidilir ama öbür 1 yaslık olan da aglayacak kusacak vs.
Yol kac saat.
Bu arada eltin esyalarını kargoya verecek. Orada da birlikte takılmayacaksın tabi ki. Ne alaka davetlere beraber gitmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?