Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi direk bana birşey demedikleri için benim eltimi arayıp konuşmam doğru olmaz. Onlara gidersek eğer konu açılırsa eltime derim. Ama şşmdi arayıp öylenbirşey dersem ortalığı karıştırmaya çalıştığım düşünülür.

eşiniz düzeltmeli bu konuyu. abinin arabası yok mu? bi zahmet bırakıversin eşini çocuğunu

Bence dolaylamadan söylerseniz kurmamış olursunuz . Sonuçta o sıkıntıyı o da çekecek sadece siz değil ki

Siz neden bu "alınma" kozunu kullanmıyorsunuz?
Mesela size sormadan tamam dediği için eşinize alınabilirsiniz.
Üstelik hayatınızı başkasının alınmalarına göre şekillendirmeyin.
O zaman şöyle yapın, eşinizle konuşun, ben ve bebeğim oto koltuğunda biz arkadayız, sen yengen ve yeğenlerini nasıl sığdıracağını hesapla deyin. Bagajları da hesaplasın

Eşinize anlatın, o söylesin o zaman. Bebeğin ihtiyaçları önemli çünkü çok küçük. Emzirmesi, alt değişimi, uyutması vs. O kalabalıkta rezillik olur deyin. Eşiniz bir çözüm bulsun, onların gelmemesini sağlasın.

Otururken söyleyin ben bunları alacağım sen ne getireceksin diye ona göre getirsin yada getirmesin yoksa sığamayacağz falan de yani ne olacak eşinizle evden çıkmadan konusun ya kwrdeşi ile konuşsun konuşmayacaksa siz söyleyin . Şu eşe sormadan plan yapmaları deli ediyor beni ..

eşiniz düzeltmeli bu konuyu. abinin arabası yok mu? bi zahmet bırakıversin eşini çocuğunu
Abisi değil kardeşi. Eşimle konuşuyorum şimdi ama eşim yapacak birşey yok gelirlerse birlikte gideceğiz sıkışarak diyor.

Eşimle konuştuk da şimdi, eşyalarını başkasıyla gönderir bizle gelecekse, yapacak birşey yok diyo.

Fizik kurallarını değiştiremeyeceğinize göre... Çözüm basit; eşiniz kardeşiyle konuşsun, arabada yer yok desin.

Abisi değil kardeşi. Eşimle konuşuyorum şimdi ama eşim yapacak birşey yok gelirlerse birlikte gideceğiz sıkışarak diyor.

maaşallah...
birlikte gideceksiniz sıkışarak demek istedi sanırım. zira şoför mahallinde olacaksa kendisi, pek etkilenmeyecek meseleden.

bu eşler neden bu kadar akılsız ya.

siz hiç rahatınızı bozmayın. nasıl sığarız diye de düşünmeyin. fazladan plana dahil olan, 2 çocuğu olan o. zaten hb araba yani küçük olur. suv ya da geniş aile aracı değil ki bu. hiç sallamayın rahatınızı da bozmayın. sizinki arkada oto koltuğunda otursun. siz de önde oturun. elti de arkada 2 çocukla naparsa yapsın. bebek arabasını belki köyde bir araba daha olduğu için almamayı tercih edebilirsiniz ben olsam elti gelmese de onu fazlalık eşya etmek istemem yanımda. bu durumu da kendisine söyleyin ama son günü beklemeyin. arka koltukta az yer kalıyor sen 2 çocukla sığabilir misin, bagaj da şu kadar dolu olacak ayarlamanı buna göre yaparsın falan deyin. vazgeçer belki.

nasıl sığacakları sizin sorununuz değil siz dengenizi planınızı bozmayın. ön koltuğa çocukla binemezsiniz sonuçta tehlikeli.

Onlar sıkışın ozaman siz bebeğiniz rahatça oturturun ve yanına geçin , diğerleri nasıl oturursa otursun. Onlar düşünmüyorsa, siz neden düşünüyorsunuz ki

Eşime dedim yapacak birşey yok diyor. Srn söyleyemezsen ben konuşurum dedim

Açın telefonu kız nasıl sığacağız

Her zamanki gibi düşünmüşler ama artık x var

Eşim düşünememiş ama zaten arkada çocuğun koltuğu var yanında ben varım bagajda da araba vs

Sığamayız ki deyip susun

Bebeğimi arkada yalnız bırakamam ki çocuklar sürekli dokunmak isteyecek ve bebeğimde öyle sessiz sakin bir bebek değşl, ağlar sıkılır rahatsız olur.

Açıkça söyleyin anlayışlı olmaları gerekiyor bu durumda ayrıca corona da var riske girmeye gerek yok

Bebeğimi arkada yalnız bırakamam ki çocuklar sürekli dokunmak isteyecek ve bebeğimde öyle sessiz sakin bir bebek değşl, ağlar sıkılır rahatsız olur.
anladım.
eşiniz de geri adım atmıyor.
yine aynı şeyi düşünüyorum yani kendinizi sıkıntıya sokmayın, nasıl sığarsa sığsın sizin probleminiz değil.
inşallah gelmezler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…