- 15 Mart 2011
- 5.637
- 12.691
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Sozlesmede kapora iade edilecek maddesi oldugu icin davayi acip parani alirsin. Sozlesmeye gore kredi cikmazsa aliyomussun parayi o sebeple fesh edildiyse alirsin yani parani baska gerekceyle degilMerhabalar
Beğendiğim ev için emlakçıya sözleşme yaparak 5 bin tl kapora verdim sözleşme de bir madde de eğer kredi alamaz ve evî satın alamazsam kaporanın iadesi maddesi idi sonuç olarak sorun çıktı evi alamıyorum gelgelelim ev sahibi kaporayı vermem diyor böyle bir hakkı var mı ben paramı alamaz mıyım inanın üzüntüden mahvoldum ben ne yapacağım
Kapora ne demek? Ben bu evi kesin alacağım, sakın başkasına satma, ama alamazsam senin uğrayacağın zarar karşılığında bu para sende kalacak. Sözleşmede kredi çıkmazsa kaporaya ne olur diye yazıyordu?Merhabalar
Beğendiğim ev için emlakçıya sözleşme yaparak 5 bin tl kapora verdim sözleşme de bir madde de eğer kredi alamaz ve evî satın alamazsam kaporanın iadesi maddesi idi sonuç olarak sorun çıktı evi alamıyorum gelgelelim ev sahibi kaporayı vermem diyor böyle bir hakkı var mı ben paramı alamaz mıyım inanın üzüntüden mahvoldum ben ne yapacağım
Sözleşmede kredi çıkmazsa kapora iade edilecek yazıyorduKapora ne demek? Ben bu evi kesin alacağım, sakın başkasına satma, ama alamazsam senin uğrayacağın zarar karşılığında bu para sende kalacak. Sözleşmede kredi çıkmazsa kaporaya ne olur diye yazıyordu?
O zaman iade edilir. Sözleşmenin bu yönde olduğundan eminsiniz değil mi? Çünkü bu madde kapora mantığına aykırı. Belki de çok kişi krediyle ev aldığı için mağdur olmasınlar diye özel bir madde eklenmiştir. O zaman şanslısınız.Sözleşmede kredi çıkmazsa kapora iade edilecek yazıyordu
sözleşmede bu yazıyorsa nasıl vermez canım.Sözleşmede kredi çıkmazsa kapora iade edilecek yazıyordu
Eminim çünkü ben param yanar diye kapora vermem dedim o da bu maddeyi okuttu öyle verdim peki ben nereye başvuracağımO zaman iade edilir. Sözleşmenin bu yönde olduğundan eminsiniz değil mi? Çünkü bu madde kapora mantığına aykırı. Belki de çok kişi krediyle ev aldığı için mağdur olmasınlar diye özel bir madde eklenmiştir. O zaman şanslısınız.
yani iade edilmesi bana da ilginç geldi, ben de edilmez diye biliyorum amaO zaman iade edilir. Sözleşmenin bu yönde olduğundan eminsiniz değil mi? Çünkü bu madde kapora mantığına aykırı. Belki de çok kişi krediyle ev aldığı için mağdur olmasınlar diye özel bir madde eklenmiştir. O zaman şanslısınız.
Belki insanlar kredi çıkmayınca mağdur oldular diye böyle bir madde kondu. Allah bilir ev sahibinin de haberi yok ki kaporayı vermem diyor. Ben şahsen ev sahibi olsam bu sözleşmeyi imzalamam. Ama konu sahibesi iyi kurtarmış. Az para değil.yani iade edilmesi bana da ilginç geldi, ben de edilmez diye biliyorum ama
Henüz kurtarmış değilim vermem diyor nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyorumBelki insanlar kredi çıkmayınca mağdur oldular diye böyle bir madde kondu. Allah bilir ev sahibinin de haberi yok ki kaporayı vermem diyor. Ben şahsen ev sahibi olsam bu sözleşmeyi imzalamam. Ama konu sahibesi iyi kurtarmış. Az para değil.
Bahsedilen keyfi vazgeçme sanırım ama bizim durumumuz bu değil kredi alamadım çünkü eşim yurtdışında görevli ve onun bana verdiği genel vekaletname ile işlem yapmam gerek onu da banka kabul etmiyor hazırda paramız vardı borç vermiştik ödeyeceğim dedi ona güvendim ama ödemedi fakat sözleşmedeki kredi alamama durumu da gerçekleşmiş olduşimdi birkaç ticaret odasının alım satım sözleşmesine baktım, eskiden eskpertizlik yapardım oradan biliyorum:
benim baktığım protokollerde
"Bu sözleşme imzalandıktan sonra, borçlar kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan ALICI, bu emlağı almaktan vazgeçtiği taktirde, verdiği kaparoyu geri alamayacaktır. SATICI bu emlağı satmaktan vazgeçerse, kaparoyu iade edecek ve kaparo miktarı kadar daha tazminat ödeyecektir."
ibaresi var.
size doğru bir sözleşme imzalatıldığından emin misiniz? bir de sözleşmenin kopyası siz de yok mu? size de bir kopya vermek zorundalardı sanki, emin değilim ama.
sözleşmede kredi temin edilememesi durumunda kapora iade edilecektir ibaresi okudunuz mu? sözleşmede bu madde varsa ve herhangi bir kanun maddesine aykırı değilse istediği kadar vermem desin ev sahibi, geri alırsınız.Bahsedilen keyfi vazgeçme sanırım ama bizim durumumuz bu değil kredi alamadım çünkü eşim yurtdışında görevli ve onun bana verdiği genel vekaletname ile işlem yapmam gerek onu da banka kabul etmiyor hazırda paramız vardı borç vermiştik ödeyeceğim dedi ona güvendim ama ödemedi fakat sözleşmedeki kredi alamama durumu da gerçekleşmiş oldu