• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DÖKÜLEN SAÇLAR BIKDIM (RESİMLİ)

senayaydin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2020
76
42
38
36
Arkadaşlar merhaba 6 ay önce doğum yapdım. İlk aylar birşey yokdu ama daha sonra avuç avuç saçlarım dökülmeye başladı ve çok sinirim bozuluyor. Resim attım bakabilirsiniz.Bebeğim emiyor ne zamana kadar bu şekilde dökülme devam edecek kel kalacam yani artık. Özellikle banyodan sonra taradigimda aşırı saç kalıyor tarakda. Gün içerisinde elimi ne zaman saçıma atsam kesinlikle saçlarım kopuyor. Bu durumu yaşayan varmı doğumdan sonra. Neler yapmalıyım. Teşekkürler.

Eklentiler

• IMG20220721145645.jpg
    IMG20220721145645.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 180
  • IMG20220721145623.jpg
    IMG20220721145623.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 185
Hayirli olsun, yavrunuzu iyi gunlerde buturun.

Duzenli vitamin takviyesi aliyor musunuz? Benim sac dokulmem 7. Ay gibi durmustu vitaminlere ragmen.

Zamanla toparlanacaktır kuzeniminde hamilelik ve doğumdan sonra ki sürecinde böyleydi ki onun saçları dökülmezdi fazla. Benim hep böyle çılgınlar gibi dökülür kel kalmıyor olmama şaşırıyorum şimdilik yerinden sürekli çıkıyor dipleri yoğun ama elbet çıkmayacağı bi dönem olacak ilerleyen yaşlarda o zaman nolucak bilmiyorum :D Doktora gittiniz mi?

Zamanla toparlanacaktır kuzeniminde hamilelik ve doğumdan sonra ki sürecinde böyleydi ki onun saçları dökülmezdi fazla. Benim hep böyle çılgınlar gibi dökülür kel kalmıyor olmama şaşırıyorum şimdilik yerinden sürekli çıkıyor dipleri yoğun ama elbet çıkmayacağı bi dönem olacak ilerleyen yaşlarda o zaman nolucak bilmiyorum :KK70: Doktora gittiniz mi?
Hayır bira uzak kalıyor bize vakit bulup gidemedim. Ama en kısa zaman da gidicem yoksa gerçekten bıkdım yani.

Sakin olun önce,streste çok tetikler dökülmeyi.Kan sayımınızı yaptırın,erkek tipi dökulme değilse tekrar çıkacaktır zaten.

Bende de bu şekilde dökülme vardı. Hatta hamilelik öncesi bile böyleydi daha sonra tiroid problemim olduğu ortaya çıktı. Şimdi hormon takviyesi alıyorum ve tamamen geçti. Bence mutlaka bir dermatologla görüşün.

Bende de bu şekilde dökülme vardı. Hatta hamilelik öncesi bile böyleydi daha sonra tiroid problemim olduğu ortaya çıktı. Şimdi hormon takviyesi alıyorum ve tamamen geçti. Bence mutlaka bir dermatologla görüşün.
Tiroit vardı hamileyken doğumdan sonra kesdim ilacı hamilelik den kaynaklidir dedim belkide hala devam ediyor problem kesinlikle gidicem çok teşekkürler

Hayır hiç bır vitamin ilaç kullanmıyorum. Siz ne kullanıyorsunuz
Gayet normal o halde dokulmesi. Acilen kan degerlendirine baktirip hekim tavsiyesi ile uygun vitamin alin.

Pregnacare Emziren Anneler’i kullaniyorum, oglum 23 aylik hala kullaniyorum.

Evet aynı hatayı bende yapmıştım ve ilacı kesmiştim ama normalde sürekli kullanmam gerekliymiş. Bulunduğunuz ile endokrinoloji uzmanı varsa görmenizi tavsiye edebilirim. Dahiliye doktorları bu konularda biraz yüzeysel kalabiliyor. Tiroid benim başka hastalıklarımı da tetiklediği için çok doktor gezdim, tecrübeyle sabit ☺️ Bebeğinizi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

Benim kardeşim anoreksiya olmuştu. Onunda böyle öbek öbek saçları döküldü. Şimdi siz emzirdiğiniz için vücudunuzda bazı vitaminler eksik kalıyor olabilir. Çinko, biotin, B12, folik asit eksikliği ve D vitamini eksikliği saç dökülmesine sebep olur.