Gebeliğe Hazırlık DOKTORUN YUMURTLAMAYI ULTRASONDAN GÖRMESİ

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Madamoisellee

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2020
476
1.004
28
Kızlar dayanamadım ve yine konu açmaya karar verdim, aklımda binlerce soru var Birazdan soracağım Sadece bir tanesi..

Sizlere sormak istediğim jinekologunuz sizi yumurtlama gününe yakın veya yumurtlama gününde görmek istedi mi? Bu randevuda yumurta kalitesini mi değerlendirecek veya yumurtanın döllenmeye hazır olduğunu vs vs.
Asıl sormak istediğim Bu şekilde bir randevuda aynı ay içerisinde hamile kalan var mı?
Yani doktor kontrolünden sonra evet yumurtan olgun ilişkiye hazır bu günleri değerlendir sözlerini duyduktan sonra hamile kalan var mı?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Illaki vardir canim. Yumurta olgunluga erisiyormu catliyormu diye cagiriyordur. O gunlerde iliski onerecek. Mesela 17 mm ise 4 gun iliski diyecek. Ya da 20 mm ise bugun yarin iliski diyecek

Illaki vardir canim. Yumurta olgunluga erisiyormu catliyormu diye cagiriyordur. O gunlerde iliski onerecek. Mesela 17 mm ise 4 gun iliski diyecek. Ya da 20 mm ise bugun yarin iliski diyecek
Anladım canm İlk kez bu şekilde randevu hazırladılar bana. Normalde kan tahlili ve alttan kamera muayene ile hep herşey yolunda derdi. Demekki şimdi öyle olucak umarım boşa gitmez

Yumurta takibi deniyor buna bebisim, evet kalinabilir bu sekilde. Hatta benim eski doktorum cinsiyet tahmini yapabiliyordu yumurtanin gelisim asamasindan

Bahsettiğiniz şey yumurta takibi. Spontan gebelik için de, aşılama tedavisi vb için de yapılan bir uygulama.
Örneğin ben aşılama tedavisi yapılırken sık sık hastaneye cagirildim, yumurtaların ölçümü yapılıyordu ve istenilen boyuta gelince çatlatma iğnesi vuruldu,üzerinden belli bir saat geçince de asilamam yapıldı.
Sizin gibi spontan beklenen gebelik için de, doktorunuz yumurtaların ölçümünü yapıp, size gebelik şansının yüksek olduğu günleri söyleyerek ilişki önerecektir.

Inşallahhh ovulasyon testi kullandiniz mi ?
Kullandım geçen aylarda ama bu ay kullanmadım doktor randevum oldugu için, eşimde ilk kez doktora gitti ve Spermiogram yaptırdı.
Yumurta takibi deniyor buna bebisim, evet kalinabilir bu sekilde. Hatta benim eski doktorum cinsiyet tahmini yapabiliyordu yumurtanin gelisim asamasindan
İnşallahhh
Maşallah ya cinsiyetmi
Konu sahibi kusura bakmayin sizi merve zannedip asiri civik bir mesaj yazmisim tekrar kusura bakmayin
Önemli değill
Anladıımmm.. Aydınlatma için çok çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…