Doktorun odasından kovuldum

Arkadaşım yurt dışında cocuk doktoru, oğlu icin rendelenmiş soğan koydurmustu diye hatırlıyorum.
Olusan iltihap ic kulaktadir.Sizin damlattiginiz sogan suyu kulak zarina zarar veriri.5 damladan fazlasi ki bunu her kulak agridiginda yapiyorsaniz zari yipratip duyma yetisine olumsuz etkisi vardir.

Daha önce öksürük için gittiğim ve bu şekilde hastaları kabul eden göğüs cerrahi bana da şu sekilde davranmisti aklıma geldi anlatmak istedim

Daha oncesinde en az 5-6 kez muayene olmuştum hatta çocuk doktoru görmeden bile muayene etmişti çocukları çünkü diğer uzmanların verdiği ilaçlar fayda etmiyordu detaylıca anlatmıştı bize rahatsizligimizo falan iyiydi yani

Daha sonra hamile iken gittim randevu alıp gitmiştim randevum yarım saat geçti ama dışarda benden başka hasta yok..

Eşim iki kere asistana bekledigimizi söyledi

İçerden sanırım doktorun bir yakini yada ilaç mümessili idi muhabbet gülüşmeler geliyor

Eşim kapıyı çalmadan açarak bana geç içeri dedi

Doktor ne yapıyorsunuz diye söylendi

Eşimde biz ne zamandır sizin sohbetinizin bitmesini bekliyoruz dedi

Doktor şikayetin ne dedi anlattım oksurugum var falan filan

Biz bakmıyoruz bu hastalığa ben cerrahi uzmanıyım dedi

Eee peki dedim kaç kere muayene oldum öncesinde ..

Bize yazi geldi artık muayene etmiyorum diye bir laf uydurdu çıktım odasından

Yani doktorlara ilah gibi davranirsan çok iyiler hakkını savunursan öcü gibi bakıyorlar

Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsak koyup hafif ısıt. (Yagi kizdirma ) Soguyunca birkaç damla damlat.
Ilaçlar ise yaramıyor dedin diye yazdım.
Doktor, şehirdeki tek kkb ci olduğu için öyle konuşmuş. Boşver. Zaten aynı ilaçları verip duruyor. Bir daha gitsen ne olacak. Başka doktor araştır.

Peki en başta neden konunun uzmanından randevu almadınız uzun zamandır sıkıntınız varmış internette araştırma yapıp dr bulabilirdiniz
Gitmekte olduğum doktor artık fark eder bunu diye düşündüm, aynı süreç devam edince kendisinden doktor tavsiyesi istedim. Gayet normal değil mi? İnternetten araştırınca da internetten araştırıp gelen hasta istemiyor kimisi. Hatta çoğusu.. ben nereden bilebilirim ki hangi yan dal branşın ilgili alanıdır, sonuçta uygun konsultasyonu sağlamak doktorun yapacagı iş değil midir böyle durumlarda??
Misal bi İngilizce öğretmeni düşünün, kimisi sınava hazırlamada ustadır, kimisi çocuklara yabancı dil öğretiminde, kimisi konuşma pratiğinde. Bi İngilizce öğretmenine beni sınava yönelik çalıştıracak birini tanıyorsanız söyleyiniz diye sorsak bir daha bana gelme cevabını mı almamız gerekir ya da internetten araştırmasını önermemiz mi?? Belki bi tanıdığı vardır, belki bi kaynak, veya kurs. Buna çözüm sunmak nasıl gerekirse, bence benim sorum da böyle bir şeydi.. bu cevabı beklemezdim açıkcası bir doktordan

Hacamat ve sülük tedavisini mutlaka denemelisin. Belgesi olan kliiklerde elbette bı araştır derdinin çözümü bence orda.
Dr da terbiyesizlik yapmış resmen zaten yıpratıcı süreç yaşayan bir hastasiniz birde öyle denir mi?her meslekte çürük elmalar var bunun ahireti de var üzülmeyin. Rabbim şifa versin inşallah geçmiş olsun.

Işte bu duruma pek tahammülleri yok maalesef beni yetersiz gördü hissi oluyor galiba benim kulakla ilgili bir sorunum vardı aile hekimine gittim kulağın çok kötü durumda dedi bir sürü antibiyotik ve ilaç yazdı recetemi aldım eczaneye gitmeden ilerideki bir hastanenin kbb uzmanına muayene oldum sadece damla ve gliserin verdi ve işe yaradı aile hekiminin yolundan gitsem boşuna ilaç alacaktım .aile hekimine onun yöntemiyle ilgili yorum yapmadım çünkü yapsamda değişen bisey olmayacaktı ona dr da sormadim kendi içimin rahat edeceği şekilde davrandım kısacası dr lar dr önerisinde bulunmayabilir

Yazıyı tam okumadım ancak ankaradaysanız özelden bir kbb doktor ismi verecem mutlaka görünün

Çok geçmiş olsun şifa bulursunuz inşallah
Kulağınızdaki tekrarlayan enfeksiyon kulakta sıvı birikmesinden kaynaklanıyor olabilir mi Bunu söyleyen bi doktor oldu mu hiç?
benim oğlumda vardı tekrarlayan kulak enfeksiyon sebebinin sıvı birikmesi olduğunu söylemişti doktorumuz uzun bi takipten sonra ameliyata karar verip geniş eti ameliyatı oldu ve kulağına tüp takıldı tüpleri zamanla kendiliğinden düştü ve çok şükür artık enfeksiyon sorunu yaşamıyoruz

Sizin yaptiginizda ayip. Biri sizin ofise dalsa ne olurdu? Orda bir soyunmuş hasta olsa ne olurdu!

Doktorun sizi bekletmesi dogru degil fakat o ara işi cikmiş olabilir. Begenmiyorsan baska doktora gidersin. Muayaneyi basmak nedir allasen. Ve bunu gurur ile anlatmak

Bence sizin durumunuzda hem sizin üslubunuzda hem doktorun üslubunda sorun var.

Ama daha önce de yazdım, o an acınız olduğu için ve tedaviden yanıt alamayacağınızı düşünmenin üzüntüsüyle "bakın dr. bey.." diye başlayan bir cümle aynı hayal kırıklığını defalarca yaşayan bizler için anlaşılabilir. Ama aynı empatiyi Dr için de yapabilmeliyiz.

Doktorun sizin hastalık geçmişinizi bilmesi Türkiye şartlarinda çok zor, tamam sistemde aldığınız ilaçlar, tedaviler kayıtlı ama siz o damlayi kullandiginizi hatirlatabilirdiniz ve daha yapıcı bir ifadeyle derdinizi anlatabilirdiniz, Dr. Bey bu damlayı daha önce ... defa kullandım ama geçici çözüm oluyor, hep başa dönmekten dolayı çok yıprandım acaba deneyebileceğim başka bir çözüm var mıdır? diye sorsaydiniz bence cevap daha farkli olurdu.

Ben de çesitli sebeplerle yazilan ilacları daha önce kullandiysam ve memnun kalmamissam hemen söyledim doktorlara, hicbiri de böyle bir tepki vermedi başka bir ilaç yazdilar ya da beni kullanmam gerektigine ikna ettiler.

Eşim iki kere kapıyı çalıp müsaade için asistan la girip konuştu zaten içerde hasta olmadığı belli içeri giren kadın sandalyede doktor muayene yatağında oturmuş keyifleri yerinde idi evet gurur duyuyorum benden sonrakiler için iyilik yaptım :)

Burası devlet hastanesi ayrıca
Mesai saatleri içinde hasta bakmak zorunda sohbet edecekse hanfendi yi evine davet etsin !

Son düzenleme:
Bu nasil doktor allah askina. Birdaha bana gelmemiş??!! Gelirim gelmem sanane. Parasini verip bir hizmet aliriyorsun sonucda. Patavatsız suna bak. Zaten regli oncesi sendromumu yasiyorum boyle olaylari okudukca hormonlarimin bana verdigi yetkiyle daha da sinirleniyorum sikayet edin.

Böylelerinin profillerine tek tek yorum bırakacaksın giden olmasın diye !

Doktoru sikayet edebilirdiniz. Geri eve dönebilirdiniz. Baska bir sorunda olabilirdi. Bir odaya dalmak bence sizin seviyenizi gösteriyor, doktorun degil. Hani simdi elinize ne geçti? Yine bir hiç. Senden sonrakiler ne oldu? Sikayette bulundunuzmu?

Höt höt tavirlar hiçbir zaman iyi birsey degil benim nezdimde.

Arya yanlış değerlendiriyorsun, mesai saati içinde odasında ne özelde ne devlet hastanesinde sohbet edemez. Özelde ümüğünü sıkarlar ama devlet olunca adamlar astığım astık kestiğim kestik modunda. Şikayetlerden asla sonuç da alınmaz. Türkiye de mevki sahiplerin mevkilerini kullanarak uyguladığı bir şiddet var, bunu en çok hastanelerde görüyorsunuz, devlet kurumlaarında vs.
Hastaya iyi detaylı bakmaya dakikam yetmiyor diiye takınanlar, hastasına bakmak detaylı bilgi vermek yerine arkadaşlarıyla lak lak ediyor. Aynısı yıllar önce başıma geldi, şikayet ettim sonuç sıfır. Arkadaşını oturtmuş yanına hastalar hastalıklarını bu ikisi lak lak derken anlatmak zorunda, hasta mahremiyeti sıfır, mesai saati kavramı sıfır, denetim sıfır.

doktor dogru demıs bırdaha ona gıtmeyın gercekten boyle yıllardır bır problem varsa tıp fakultesınde bır prof a gorunmenız gerek

Sanirim orda yasamadigim için anlamiyorum. En fazla burdada bazen yarim saat gecikme oluyor ama asla doktor odasina dalinmiyor. Gerçe simdiye kadar en fazla stajyer gördüm, oda laklak için degil. Bilemedim, sadece üzücü buldum.

Kaşıntı için ev yapımı sirke önerimdir anında geçiriyor kulak çöpüyle içeri doğru sürün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…