- 16 Mart 2013
- 767
- 1.807
- 313
Olusan iltihap ic kulaktadir.Sizin damlattiginiz sogan suyu kulak zarina zarar veriri.5 damladan fazlasi ki bunu her kulak agridiginda yapiyorsaniz zari yipratip duyma yetisine olumsuz etkisi vardir.Arkadaşım yurt dışında cocuk doktoru, oğlu icin rendelenmiş soğan koydurmustu diye hatırlıyorum.
Yok ben yapmıyorum ama arkadaşım doktor tavsiyesiyle yapmıştı.Olusan iltihap ic kulaktadir.Sizin damlattiginiz sogan suyu kulak zarina zarar veriri.5 damladan fazlasi ki bunu her kulak agridiginda yapiyorsaniz zari yipratip duyma yetisine olumsuz etkisi vardir.
Gitmekte olduğum doktor artık fark eder bunu diye düşündüm, aynı süreç devam edince kendisinden doktor tavsiyesi istedim. Gayet normal değil mi? İnternetten araştırınca da internetten araştırıp gelen hasta istemiyor kimisi. Hatta çoğusu.. ben nereden bilebilirim ki hangi yan dal branşın ilgili alanıdır, sonuçta uygun konsultasyonu sağlamak doktorun yapacagı iş değil midir böyle durumlarda??Peki en başta neden konunun uzmanından randevu almadınız uzun zamandır sıkıntınız varmış internette araştırma yapıp dr bulabilirdiniz
Işte bu duruma pek tahammülleri yok maalesef beni yetersiz gördü hissi oluyor galiba benim kulakla ilgili bir sorunum vardı aile hekimine gittim kulağın çok kötü durumda dedi bir sürü antibiyotik ve ilaç yazdı recetemi aldım eczaneye gitmeden ilerideki bir hastanenin kbb uzmanına muayene oldum sadece damla ve gliserin verdi ve işe yaradı aile hekiminin yolundan gitsem boşuna ilaç alacaktım .aile hekimine onun yöntemiyle ilgili yorum yapmadım çünkü yapsamda değişen bisey olmayacaktı ona dr da sormadim kendi içimin rahat edeceği şekilde davrandım kısacası dr lar dr önerisinde bulunmayabilirGitmekte olduğum doktor artık fark eder bunu diye düşündüm, aynı süreç devam edince kendisinden doktor tavsiyesi istedim. Gayet normal değil mi? İnternetten araştırınca da internetten araştırıp gelen hasta istemiyor kimisi. Hatta çoğusu.. ben nereden bilebilirim ki hangi yan dal branşın ilgili alanıdır, sonuçta uygun konsultasyonu sağlamak doktorun yapacagı iş değil midir böyle durumlarda??
Misal bi İngilizce öğretmeni düşünün, kimisi sınava hazırlamada ustadır, kimisi çocuklara yabancı dil öğretiminde, kimisi konuşma pratiğinde. Bi İngilizce öğretmenine beni sınava yönelik çalıştıracak birini tanıyorsanız söyleyiniz diye sorsak bir daha bana gelme cevabını mı almamız gerekir ya da internetten araştırmasını önermemiz mi?? Belki bi tanıdığı vardır, belki bi kaynak, veya kurs. Buna çözüm sunmak nasıl gerekirse, bence benim sorum da böyle bir şeydi.. bu cevabı beklemezdim açıkcası bir doktordan
Yazıyı tam okumadım ancak ankaradaysanız özelden bir kbb doktor ismi verecem mutlaka görününArkadaşlar merhaba,
Bugün maalesef yaşadığım tatsız olayı paylaşmak istiyorum. Amacımsa sadece içimdeki bu sıkıntıyı paylaşmak..
Öncelikle belirteyim, yıllardır kulağımda ciddi bir enfeksiyonla mücadele halindeyim. Antibiyotik kullanıyorum, damla, burun spreyi, artık tahmin edin doktorlar ne verirse reçetede. İlaçları kullanırken fayda görmediğim gibi, kulağım sürekli enfeksiyon halinde, geçmeyen, insanı deli eden bi kaşıntı..normalde de işitme problemim var, çoğu zaman anlamakta güçlük çekiyorum. Enfeksiyon düzelmediği için cihazımı da kullanamıyorum. Yine aynısı tekrarladı, böyle en fazla iki ayda bir mutlaka görünmem gerekiyor KBBye. Geçen hafta bulunduğum ildeki hastaneden daha önce de en az üç kez gittiğim doktora randevu aldım.
Saatim geldi, girdim, doktor baktı kulaklarıma. Damla yazıyorum, kullan gel temizleyelim dedi.
Ben artık sürekli aynı süreci başa sarıp çözüm bulamamış olmanın çaresizliğiyle ağlamaklı, rica eder bir ses tonuyla ‘bakın doktor bey, ben yıllardır, aynı dertten muzdaribim. Şimdi şu kulağımda fokurdayan damla da işe yaramıyor, diğer gliserin gitmiyor, şırıngayla sıkıyorum, ama sonra yine aynı problemle baş başayım. Ben artık sürekli kulakproblemi yaşamaktan yoruldum, psikolojik olarak çöktüm, sistemden bakabilirsiniz iki yılda kaç kez geldiğime’dedim.
Doktor bey ‘senin kulağındakinin tek bir çözümü var, o da yeni kulak takmak’ dedi. Normalde alınganlık falan yapmam ama dalga geçtiğini hissettim. gözlerim dolu vaziyette ‘kulak nakli diye bir şey yok ama’ dedim. O da ‘evet yok’ peki ne yapayım, o zaman bana bu alanda ihtisaslaşan varsa birini söyleyin ona gideyim, nerede olursa olsun Türkiyede dedim. Bir daha bana gelme diye bir iki kez tekrarladı..Git hacettepeye ankaraya Gazi’ye, profesörlere görün, senin derdinin çaresi bende yok dedi. Peki öyle yapacagım dedim. Çıkmak için yeltendim kapıya doğru arkamdan ‘bir daha bana gelme’ diye tekrarladı.
Odadan çıktım..eve geldim. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor olay. Doktorun bir daha bana gelme sözleri yankılandı durdu Zihni’mde.. Kulağım aynı şekilde hala zonkluyor, duyamıyorum zaten normal şekilde. İnsanı duyamamak anlamamak İnan’ın çok yıpratıyor.
Bir de sormak isterim doktor falan varsa aramızda, bir hastaya bir daha bana gelme denilebilir mi?
Bu adil mi?
Ayrıca bu şehirde başka KBB doktoru da yok.
Yani mecburen artık çevre büyükşehirlerden birine özele gideceğim.
Bu arada daha önce de özel muayenehanesi olan doktorlara gittim, hep aynı süreç ama bir hafta 10 gün sonra her şey başa sarıyor. Tatile gidiyorum, KBBci arıyorum, kulak enfeksiyonu ağrısı ile sabah 4 te acile gitmişliğim var.
bu sıkıntıdan muzdarip bir vaziyette devam ediyorum.. hem doktorun dediğine üzüldüm, hem de geçmeyen derdime. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun şifa bulursunuz inşallahArkadaşlar merhaba,
Bugün maalesef yaşadığım tatsız olayı paylaşmak istiyorum. Amacımsa sadece içimdeki bu sıkıntıyı paylaşmak..
Öncelikle belirteyim, yıllardır kulağımda ciddi bir enfeksiyonla mücadele halindeyim. Antibiyotik kullanıyorum, damla, burun spreyi, artık tahmin edin doktorlar ne verirse reçetede. İlaçları kullanırken fayda görmediğim gibi, kulağım sürekli enfeksiyon halinde, geçmeyen, insanı deli eden bi kaşıntı..normalde de işitme problemim var, çoğu zaman anlamakta güçlük çekiyorum. Enfeksiyon düzelmediği için cihazımı da kullanamıyorum. Yine aynısı tekrarladı, böyle en fazla iki ayda bir mutlaka görünmem gerekiyor KBBye. Geçen hafta bulunduğum ildeki hastaneden daha önce de en az üç kez gittiğim doktora randevu aldım.
Saatim geldi, girdim, doktor baktı kulaklarıma. Damla yazıyorum, kullan gel temizleyelim dedi.
Ben artık sürekli aynı süreci başa sarıp çözüm bulamamış olmanın çaresizliğiyle ağlamaklı, rica eder bir ses tonuyla ‘bakın doktor bey, ben yıllardır, aynı dertten muzdaribim. Şimdi şu kulağımda fokurdayan damla da işe yaramıyor, diğer gliserin gitmiyor, şırıngayla sıkıyorum, ama sonra yine aynı problemle baş başayım. Ben artık sürekli kulakproblemi yaşamaktan yoruldum, psikolojik olarak çöktüm, sistemden bakabilirsiniz iki yılda kaç kez geldiğime’dedim.
Doktor bey ‘senin kulağındakinin tek bir çözümü var, o da yeni kulak takmak’ dedi. Normalde alınganlık falan yapmam ama dalga geçtiğini hissettim. gözlerim dolu vaziyette ‘kulak nakli diye bir şey yok ama’ dedim. O da ‘evet yok’ peki ne yapayım, o zaman bana bu alanda ihtisaslaşan varsa birini söyleyin ona gideyim, nerede olursa olsun Türkiyede dedim. Bir daha bana gelme diye bir iki kez tekrarladı..Git hacettepeye ankaraya Gazi’ye, profesörlere görün, senin derdinin çaresi bende yok dedi. Peki öyle yapacagım dedim. Çıkmak için yeltendim kapıya doğru arkamdan ‘bir daha bana gelme’ diye tekrarladı.
Odadan çıktım..eve geldim. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor olay. Doktorun bir daha bana gelme sözleri yankılandı durdu Zihni’mde.. Kulağım aynı şekilde hala zonkluyor, duyamıyorum zaten normal şekilde. İnsanı duyamamak anlamamak İnan’ın çok yıpratıyor.
Bir de sormak isterim doktor falan varsa aramızda, bir hastaya bir daha bana gelme denilebilir mi?
Bu adil mi?
Ayrıca bu şehirde başka KBB doktoru da yok.
Yani mecburen artık çevre büyükşehirlerden birine özele gideceğim.
Bu arada daha önce de özel muayenehanesi olan doktorlara gittim, hep aynı süreç ama bir hafta 10 gün sonra her şey başa sarıyor. Tatile gidiyorum, KBBci arıyorum, kulak enfeksiyonu ağrısı ile sabah 4 te acile gitmişliğim var.
bu sıkıntıdan muzdarip bir vaziyette devam ediyorum.. hem doktorun dediğine üzüldüm, hem de geçmeyen derdime. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Daha önce öksürük için gittiğim ve bu şekilde hastaları kabul eden göğüs cerrahi bana da şu sekilde davranmisti aklıma geldi anlatmak istedim
Daha oncesinde en az 5-6 kez muayene olmuştum hatta çocuk doktoru görmeden bile muayene etmişti çocukları çünkü diğer uzmanların verdiği ilaçlar fayda etmiyordu detaylıca anlatmıştı bize rahatsizligimizo falan iyiydi yani
Daha sonra hamile iken gittim randevu alıp gitmiştim randevum yarım saat geçti ama dışarda benden başka hasta yok..
Eşim iki kere asistana bekledigimizi söyledi
İçerden sanırım doktorun bir yakini yada ilaç mümessili idi muhabbet gülüşmeler geliyor
Eşim kapıyı çalmadan açarak bana geç içeri dedi
Doktor ne yapıyorsunuz diye söylendi
Eşimde biz ne zamandır sizin sohbetinizin bitmesini bekliyoruz dedi
Doktor şikayetin ne dedi anlattım oksurugum var falan filan
Biz bakmıyoruz bu hastalığa ben cerrahi uzmanıyım dedi
Eee peki dedim kaç kere muayene oldum öncesinde ..
Bize yazi geldi artık muayene etmiyorum diye bir laf uydurdu çıktım odasından
Yani doktorlara ilah gibi davranirsan çok iyiler hakkını savunursan öcü gibi bakıyorlar
Gitmekte olduğum doktor artık fark eder bunu diye düşündüm, aynı süreç devam edince kendisinden doktor tavsiyesi istedim. Gayet normal değil mi? İnternetten araştırınca da internetten araştırıp gelen hasta istemiyor kimisi. Hatta çoğusu.. ben nereden bilebilirim ki hangi yan dal branşın ilgili alanıdır, sonuçta uygun konsultasyonu sağlamak doktorun yapacagı iş değil midir böyle durumlarda??
Misal bi İngilizce öğretmeni düşünün, kimisi sınava hazırlamada ustadır, kimisi çocuklara yabancı dil öğretiminde, kimisi konuşma pratiğinde. Bi İngilizce öğretmenine beni sınava yönelik çalıştıracak birini tanıyorsanız söyleyiniz diye sorsak bir daha bana gelme cevabını mı almamız gerekir ya da internetten araştırmasını önermemiz mi?? Belki bi tanıdığı vardır, belki bi kaynak, veya kurs. Buna çözüm sunmak nasıl gerekirse, bence benim sorum da böyle bir şeydi.. bu cevabı beklemezdim açıkcası bir doktordan
Eşim iki kere kapıyı çalıp müsaade için asistan la girip konuştu zaten içerde hasta olmadığı belli içeri giren kadın sandalyede doktor muayene yatağında oturmuş keyifleri yerinde idi evet gurur duyuyorum benden sonrakiler için iyilik yaptım :)Sizin yaptiginizda ayip. Biri sizin ofise dalsa ne olurdu? Orda bir soyunmuş hasta olsa ne olurdu!
Doktorun sizi bekletmesi dogru degil fakat o ara işi cikmiş olabilir. Begenmiyorsan baska doktora gidersin. Muayaneyi basmak nedir allasen. Ve bunu gurur ile anlatmak
Böylelerinin profillerine tek tek yorum bırakacaksın giden olmasın diye !Bu nasil doktor allah askina. Birdaha bana gelmemiş??!! Gelirim gelmem sanane. Parasini verip bir hizmet aliriyorsun sonucda. Patavatsız suna bak. Zaten regli oncesi sendromumu yasiyorum boyle olaylari okudukca hormonlarimin bana verdigi yetkiyle daha da sinirleniyorumsikayet edin.
Su an hastaneler covid-19 kayniyor. Buna rağmen gereksiz ya da ertelebilecek şikayetlerle gelenlerle dolu. Kücük bir ildeki devlet hastanesi doktoruymus. Yani hasta sayisini azaltabilirseniz size dua bile edebilir:)Böylelerinin profillerine tek tek yorum bırakacaksın giden olmasın diye !
Eşim iki kere kapıyı çalıp müsaade için asistan la girip konuştu zaten içerde hasta olmadığı belli içeri giren kadın sandalyede doktor muayene yatağında oturmuş keyifleri yerinde idi evet gurur duyuyorum benden sonrakiler için iyilik yaptım :)
Burası devlet hastanesi ayrıca
Mesai saatleri içinde hasta bakmak zorunda sohbet edecekse hanfendi yi evine davet etsin !
Doktoru sikayet edebilirdiniz. Geri eve dönebilirdiniz. Baska bir sorunda olabilirdi. Bir odaya dalmak bence sizin seviyenizi gösteriyor, doktorun degil. Hani simdi elinize ne geçti? Yine bir hiç. Senden sonrakiler ne oldu? Sikayette bulundunuzmu?
Höt höt tavirlar hiçbir zaman iyi birsey degil benim nezdimde.
Arya yanlış değerlendiriyorsun, mesai saati içinde odasında ne özelde ne devlet hastanesinde sohbet edemez. Özelde ümüğünü sıkarlar ama devlet olunca adamlar astığım astık kestiğim kestik modunda. Şikayetlerden asla sonuç da alınmaz. Türkiye de mevki sahiplerin mevkilerini kullanarak uyguladığı bir şiddet var, bunu en çok hastanelerde görüyorsunuz, devlet kurumlaarında vs.
Hastaya iyi detaylı bakmaya dakikam yetmiyor diiye takınanlar, hastasına bakmak detaylı bilgi vermek yerine arkadaşlarıyla lak lak ediyor. Aynısı yıllar önce başıma geldi, şikayet ettim sonuç sıfır. Arkadaşını oturtmuş yanına hastalar hastalıklarını bu ikisi lak lak derken anlatmak zorunda, hasta mahremiyeti sıfır, mesai saati kavramı sıfır, denetim sıfır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?