• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorun odasından kovuldum

Şahsen ben olsam doktorun sitelerdeki profillerine yorum bırakırdım yada şikayet ederdim ...

Benim de kulağımda sürekli ses var sıvı oluyor yankı cızırtı yapıyor ...bende sürekli gidiyorum bu psikolojik olarak insanı çok etkiliyor malesef

Çok haklısın anlayabiliyorum ...

Doktor çok ayıp etmiş !

Ablamın ağrıyan boynu yüzünden gittiği doktorda sonuç boyun fıtığı çıktı. Ailemizde hekim çok. Gittiği hekim de kuzenimin arkadaşı, iyi bir hekim. Sonuçları göstermek için gittiği gün kuzenin arkadaşı hastanede yok, meğersem adamcağız kolunu kırmış, bir cerrahın başına gelebilecek en kötü şey. Bari diğer doktora gösterelim diye sonucu göstermiş, adam tek bir ilaç yazıp yollamış. Günlerce yattı ağrı geçmedi. Raporu fiziki olarak alınca , Acıbademde beyin cerrahı olarak çalışan kuzenime gitti bugün. Kendi meslektaşını yerden yere vurmuş kuzen, çünkü yazması gereken ilaçları yazmamış, boyunluk yazmamış, yapılması gereken ağrıyı dindirecek iğneyi yazmamış, ve hastalığın ameliyat dışında kısa vadede daha hafiflemesin için gereken çözüm önerileri yok.
Her doktor ünvanlı kişi iyi hekim değildir, etik kaygısı olmayan ve mesleki olarak yetersiz binlerce hekim var. Bu her meslekte böyle, öğretmenler arasında da, mühendisler arasında da, marangozlar , Boyacılar, temzilikçiler ...... artık insanların mesleklerini kutsamaktan vazgeçsek iyi ederiz. İşini iyi yapanlar ve yapmayanlar olarak iki gurup var çünkü, hangi iş yapılırsa yapılsın.
Size de terbiyesizlik etmiş hekim, semptom için ilaç verip durmuş, baştan savma, altında yatan nedir diye düşündüğünü hiç sanmıyorum. Reçete hekimleri!
Bazi hekimler anlastigi ilaç şirketlerinin ilaçlarını yazmak dışında bir çözüme götürmüyor insanı ...

Kalıcı değil o anlık senin ağrin için veriyor ilaci takibe bile gerek duymuyor malesef :(

Şimdi işe diğer yanından bakalım bence.. Doktor sana elindeki imkanlarla ancak bu kadar yardım edebildiğini ifade etmiş aslında.. siz ısrarla sen yetersizsen bana başka dr öner demişsiniz farkında olmadan. Doktorda üslup yoksunu olduğu için size düzgünce izah edememiş,tepki koymuş falan filan.. Bence darılmanı gerektirecek bir durum yok. Kendisini aşan bir durumda sana ben yetersizim şuna gitde diyemez.. Can acısıyla, huyunu suyunu tanımadığınız bir doktorun üzerine gidince olanlar olmuş..Bence hiç kafaya takmayın bir üst basamak hastaneleri deneyin..Belli ki bu basamak sizin için yetersiz.

Arkadaşlar merhaba,
Bugün maalesef yaşadığım tatsız olayı paylaşmak istiyorum. Amacımsa sadece içimdeki bu sıkıntıyı paylaşmak..
Öncelikle belirteyim, yıllardır kulağımda ciddi bir enfeksiyonla mücadele halindeyim. Antibiyotik kullanıyorum, damla, burun spreyi, artık tahmin edin doktorlar ne verirse reçetede. İlaçları kullanırken fayda görmediğim gibi, kulağım sürekli enfeksiyon halinde, geçmeyen, insanı deli eden bi kaşıntı..normalde de işitme problemim var, çoğu zaman anlamakta güçlük çekiyorum. Enfeksiyon düzelmediği için cihazımı da kullanamıyorum. Yine aynısı tekrarladı, böyle en fazla iki ayda bir mutlaka görünmem gerekiyor KBBye. Geçen hafta bulunduğum ildeki hastaneden daha önce de en az üç kez gittiğim doktora randevu aldım.
Saatim geldi, girdim, doktor baktı kulaklarıma. Damla yazıyorum, kullan gel temizleyelim dedi.
Ben artık sürekli aynı süreci başa sarıp çözüm bulamamış olmanın çaresizliğiyle ağlamaklı, rica eder bir ses tonuyla ‘bakın doktor bey, ben yıllardır, aynı dertten muzdaribim. Şimdi şu kulağımda fokurdayan damla da işe yaramıyor, diğer gliserin gitmiyor, şırıngayla sıkıyorum, ama sonra yine aynı problemle baş başayım. Ben artık sürekli kulakproblemi yaşamaktan yoruldum, psikolojik olarak çöktüm, sistemden bakabilirsiniz iki yılda kaç kez geldiğime’dedim.
Doktor bey ‘senin kulağındakinin tek bir çözümü var, o da yeni kulak takmak’ dedi. Normalde alınganlık falan yapmam ama dalga geçtiğini hissettim. gözlerim dolu vaziyette ‘kulak nakli diye bir şey yok ama’ dedim. O da ‘evet yok’ peki ne yapayım, o zaman bana bu alanda ihtisaslaşan varsa birini söyleyin ona gideyim, nerede olursa olsun Türkiyede dedim. Bir daha bana gelme diye bir iki kez tekrarladı..Git hacettepeye ankaraya Gazi’ye, profesörlere görün, senin derdinin çaresi bende yok dedi. Peki öyle yapacagım dedim. Çıkmak için yeltendim kapıya doğru arkamdan ‘bir daha bana gelme’ diye tekrarladı.
Odadan çıktım..eve geldim. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor olay. Doktorun bir daha bana gelme sözleri yankılandı durdu Zihni’mde.. Kulağım aynı şekilde hala zonkluyor, duyamıyorum zaten normal şekilde. İnsanı duyamamak anlamamak İnan’ın çok yıpratıyor.
Bir de sormak isterim doktor falan varsa aramızda, bir hastaya bir daha bana gelme denilebilir mi?
Bu adil mi?
Ayrıca bu şehirde başka KBB doktoru da yok.
Yani mecburen artık çevre büyükşehirlerden birine özele gideceğim.
Bu arada daha önce de özel muayenehanesi olan doktorlara gittim, hep aynı süreç ama bir hafta 10 gün sonra her şey başa sarıyor. Tatile gidiyorum, KBBci arıyorum, kulak enfeksiyonu ağrısı ile sabah 4 te acile gitmişliğim var.
bu sıkıntıdan muzdarip bir vaziyette devam ediyorum.. hem doktorun dediğine üzüldüm, hem de geçmeyen derdime. Okuduğunuz için teşekkür ederim. 😔
Oncelikle geçmiş olsun. İzmir'de iseniz Dr onerebilirim...doktorun yaptigina gelince siz başka Dr önerisi isteyince gurur yapmış kucumsenmis hissetmiş kendini...doktorlar egolu malesef biliyoruz..hiçbir doktora bana başka birini önerin denmez. Onun tutumuda hoş olmamış tabi...böyle önemli bir derdiniz varsa rastgele Dr bulmayin zaten araştırın öyle gidin

Konuyu okuyunca aklıma bir anı geldi. Oğlum ateşler içinde yanıyor. Apar topar o zamanlar buranın kadın doğum ve çocuk doktorları ile meşhur bir hastanesine gittik. Ama belli bir doktorumuz yok. Kayıtta sordular ben de arkadaşlarımdan methini duyduğum birini söyledim. Bu kadını kime sorsam herkes nasıl güzel anlatıyor, sanki bir kahraman, sanki bir melek. İşte çocukları çok sever, işinde mükemmel, çok iyi kalpli, özverili, güler yüzlü, ilgili filan. Kaydımız açıldı odasına gönderdiler. Ama çok hastası var. Çocuğun ateşi çok yüksek. Asistanına anlattık durumu bekleyin dedi. (Bu arada yüksek ateşli çocukların önceliği vardı hala öyledir diye düşünüyorum) oğlumun gözleri bayılıyor nerdeyse, panik içindeyiz. Eşim bir kez daha asistana söyledi aciliyeti. “Bekleyin” deyince “ne kadar bekleyeceğiz onu söyleyin bari çocuğun durumu kötü” filan diye sesini yükseltti, asistanda aynı şekilde sesini yükseltti “siz kim oluyorsunuz” tarzında. Sanırım bunun üzerine doktor birkaç kişi sonra aldı içeri ama doktor burnundan soluyor, neden sıranızı beklemiyorsunuz diye. Durumu anlattık, bana bilgi verilmedi dedi, ki kayıttaki kızlara da asistana da söyledik ki oğlum çıplak bir şekilde eşimin kucağında neredeyse baygın yatıyor. Hemen muayene etti acil odasına götürdü, serum filan takıldı. Ama hala doktor kendine toz kondurtmuyor, sinirli sinirli sorunu ve tedaviyi söyledi “bir daha bana gelmeyin, zaten doktorunuz ben değilim(daha önce bir kere başka bir doktora gitmiştik aynı hastanede, o akşam o doktor nöbetçi olduğu için)” diye de ekleyerek gönderdi bizi. Tabi ki bir daha muhattap olmadık kadınla. Ama hala çok şaşkınım neden öyle davrandı diye, üzgünüm de. En az dört arkadaşımın öyle güzel anlattığı ve devamlı gitmeyi (kendi doktorumuz çok uzaktaydı o zamanlar yakın çevrede doktor araştırıyordum) düşündüğüm doktor ile çok kötü bir tanışmamız oldu. Neyse sonra çok daha iyi bir doktor buldum çocuklarıma.

Buna rağmen ben yine de insanlık hali diyebiliyorum. Yani direkt kötüleyemiyorum.

Kendi anımı anlattım konu sahibine yorum yazmadım. Üzüldüğünüzü anlayabiliyorum, ama çok da üzerinde durmayın. Kaç defa gitmişsiniz bir çözüm olmamış. Zaten sizin artık gitmek istememeniz gerek. Kendi sağlık sorununuza odaklanın. Başka yerler araştırın. Geçmiş olsun.

Herkesin rapor alıyor olması doğru olduğu anlamına gelmez ve siz de sahte belge istemeye gitmişsiniz doktorda
Bana bunun için bağırmadı lütfen dikkatli okuyun zaten sözümü yarıda kesti yaşım daha 17 di sözümü bitirmeme izin verip daha makul bir dille yaptığımın yanlış olduğunu söyleyebilirdi
hanımefendi eskiden aydın kesim halkı hor görürdü demek istediğim bu

Tamam da siz adam işini yapamıyormuş verdiği tedavi yetersiz kalıyormuş anlamıyormuş gibi bu konuda ihtisas yapan uzman olan birini söyleyin neresi olursa olsun gideyim derseniz o insanda bana gelme bir daha der yani bence alınması gereken doktor resmen siz bana çözüm bulamıyorsunuz demek bu. Ayrıca başka doktora gidemem burada gidebileceğim burası var ancak özele gitmem lazım diye dert yanıyorsunuz madem gitmeniz sorun o zaman neden doktora bu konuda ihtisas yapan birini söyleyin dediniz ki özel muayenehaneye de gitmişsiniz sonuç değişmemiş. Hem adamı beğenmeyip başka birini önerin diyorsunuz hem de başkasına gidemem diyorsunuz anlamadım ben doktorlarda insan farkında mısınız bana bu konuda uzman olan birini bulun dendiği zaman ne anlama çıkıyor?

Bana bunun için bağırmadı lütfen dikkatli okuyun zaten sözümü yarıda kesti yaşım daha 17 di sözümü bitirmeme izin verip daha makul bir dille yaptığımın yanlış olduğunu söyleyebilirdi
hanımefendi eskiden aydın kesim halkı hor görürdü demek istediğim bu
Bunun eskiyle yeniyle alakası yok. Zihniyetle alakası var. Her meslekte her zaman işini düzgün yapmayan insanlar oluyor bunu zamana bağlamak yersiz.

Kbb doktoru olmus, küçük daglari o yarattigini düsünüyor. Madem durum onu asiyor, kendisi bir profesör doktor önermeliydi yada iletisime geçmeliydi "böyle bir hastam var, ne yapabilirim diye". Ama sanirim bu Türkiye standartlarinda olacak is degil. Hem devlet hastanelerin mevcut durumlarindan, hem doktor egolarindan.

Umarim burdaki arkadaslar öneride bulunurlar, bir prof için. Yasadigin sey zordur hep ayni ilaçlar ve agri. Geçmis olsun.

Kulak Tomografi çekilmesi gerekiyor belkide ameliyat lik bir durum un vardır yıllardır aynı tedavi cevap vermiyorsa doktor değiştir zaten doktorun tutumuna üzüleceğini kendine üzül ve doğru tedavi seçeneğini bulmaya çalış
Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Doktorun yaptıgı doğru değil sürekli aynı problem ve tedavilerin yetersiz kalması sizi yıpratmış. Sorduğunuz soru da hiç bir şey yok. Kesin bir çözüm için doktor tavsiyesi istemişsiniz bu sizin en doğal hakkınız.

Doktorun işine karışmak keyif mi veriyor insanlara cidden anlamıyorum adam ilacı mi yazmış demekki yapabileceği bu .Bi de adamdan dr önerisi falan istemişsiniz

Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Sanırım gerçekten doktorun tavrını bir kenara bırakıp Başka hastanelerde çare aramalıyım.
Doktordan doktor sorma nedenime gelince şunu belirteyim:
Hepimiz biliyoruz ki bilim her alanda ucu bucağı olmayan bir deniz.
Tıpta da bu zaten mümkün. Bir alanın uzmanı olmasına rağmen o alanla ilgili küçük bir alt alanda uzmanlaşan, bu alanda ihtisas yapan, bu konuya odaklanan bir çok doktor olabilir. Nitekim KBBciler için de sadece burun ameliyatına odaklanan, boğazla ilgili, veya bademcikle ilgili alanlarda bile uzmanlaşan doktorları bulmak mümkün. Benim ondan istediğim tavsiye kulak enfeksiyonu alanında varsa ihtisas yapan bir doktor, tanıdığı olur, hocası olur, bunu söylemesi idi. Beni böylesine saygısızca uzaklaştırmaya çalışması değil. Belki de bazı arkadaşların dediği gibi bir de dermatolojiye ya da enfeksiyon hastalıklarına görünmemi de tavsiye edebilirdi.
Başkası olsa nasıl tepki verirdi bilmiyorum ama sessizce peki dercesine kafamı öne eğip çıktım odadan.
Ama destek olanlara teşekkür ediyorum. Haklısınız. Doktorun yazdığı damlalardan var zaten. Kullanıp başka bir doktora gideceğim. Bulunduğum yere En yakın üniversite hastanesi de Erciyes Üniversitesi. Oraya gideceğim muhtemelen.
Başka şehre gitmek neden sorun oluyor diyen arkadaşlara da şunu demek istiyorum. Evet bu doktora gitmem belki kendi sorunum için, ama çocuklarımın bi rahatsızlığı olabilir. Küçük oğlum burun etinden tedavi görüyor. Ara sıra kontrole gidiyoruz. Bu yüzden her sorunda başka ile gitmek zorunda olmak sorun.
Ben çocuklarımı alıp bu doktora gidersem illa ki bakacaktır, ancak bunu yapmam mümkün değil artık. Güvenim sarsıldı sonuçta.

Doktorun işine karışmak keyif mi veriyor insanlara cidden anlamıyorum adam ilacı mi yazmış demekki yapabileceği bu .Bi de adamdan dr önerisi falan istemişsiniz
Evet doktordan bu konuda uzmanlaşan varsa başka doktorları önermesini rica etmiştim. Sonuçta her alanda da farklı farklı alanlarda uzmanlaşmak, belli bir alana yoğunlaşmak mümkün.

Evet doktordan bu konuda uzmanlaşan varsa başka doktorları önermesini rica etmiştim. Sonuçta her alanda da farklı farklı alanlarda uzmanlaşmak, belli bir alana yoğunlaşmak mümkün.
Peki en başta neden konunun uzmanından randevu almadınız uzun zamandır sıkıntınız varmış internette araştırma yapıp dr bulabilirdiniz

Back