• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorun odasından kovuldum

Arkadaşlar merhaba,
Bugün maalesef yaşadığım tatsız olayı paylaşmak istiyorum. Amacımsa sadece içimdeki bu sıkıntıyı paylaşmak..
Öncelikle belirteyim, yıllardır kulağımda ciddi bir enfeksiyonla mücadele halindeyim. Antibiyotik kullanıyorum, damla, burun spreyi, artık tahmin edin doktorlar ne verirse reçetede. İlaçları kullanırken fayda görmediğim gibi, kulağım sürekli enfeksiyon halinde, geçmeyen, insanı deli eden bi kaşıntı..normalde de işitme problemim var, çoğu zaman anlamakta güçlük çekiyorum. Enfeksiyon düzelmediği için cihazımı da kullanamıyorum. Yine aynısı tekrarladı, böyle en fazla iki ayda bir mutlaka görünmem gerekiyor KBBye. Geçen hafta bulunduğum ildeki hastaneden daha önce de en az üç kez gittiğim doktora randevu aldım.
Saatim geldi, girdim, doktor baktı kulaklarıma. Damla yazıyorum, kullan gel temizleyelim dedi.
Ben artık sürekli aynı süreci başa sarıp çözüm bulamamış olmanın çaresizliğiyle ağlamaklı, rica eder bir ses tonuyla ‘bakın doktor bey, ben yıllardır, aynı dertten muzdaribim. Şimdi şu kulağımda fokurdayan damla da işe yaramıyor, diğer gliserin gitmiyor, şırıngayla sıkıyorum, ama sonra yine aynı problemle baş başayım. Ben artık sürekli kulakproblemi yaşamaktan yoruldum, psikolojik olarak çöktüm, sistemden bakabilirsiniz iki yılda kaç kez geldiğime’dedim.
Doktor bey ‘senin kulağındakinin tek bir çözümü var, o da yeni kulak takmak’ dedi. Normalde alınganlık falan yapmam ama dalga geçtiğini hissettim. gözlerim dolu vaziyette ‘kulak nakli diye bir şey yok ama’ dedim. O da ‘evet yok’ peki ne yapayım, o zaman bana bu alanda ihtisaslaşan varsa birini söyleyin ona gideyim, nerede olursa olsun Türkiyede dedim. Bir daha bana gelme diye bir iki kez tekrarladı..Git hacettepeye ankaraya Gazi’ye, profesörlere görün, senin derdinin çaresi bende yok dedi. Peki öyle yapacagım dedim. Çıkmak için yeltendim kapıya doğru arkamdan ‘bir daha bana gelme’ diye tekrarladı.
Odadan çıktım..eve geldim. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor olay. Doktorun bir daha bana gelme sözleri yankılandı durdu Zihni’mde.. Kulağım aynı şekilde hala zonkluyor, duyamıyorum zaten normal şekilde. İnsanı duyamamak anlamamak İnan’ın çok yıpratıyor.
Bir de sormak isterim doktor falan varsa aramızda, bir hastaya bir daha bana gelme denilebilir mi?
Bu adil mi?
Ayrıca bu şehirde başka KBB doktoru da yok.
Yani mecburen artık çevre büyükşehirlerden birine özele gideceğim.
Bu arada daha önce de özel muayenehanesi olan doktorlara gittim, hep aynı süreç ama bir hafta 10 gün sonra her şey başa sarıyor. Tatile gidiyorum, KBBci arıyorum, kulak enfeksiyonu ağrısı ile sabah 4 te acile gitmişliğim var.
bu sıkıntıdan muzdarip bir vaziyette devam ediyorum.. hem doktorun dediğine üzüldüm, hem de geçmeyen derdime. Okuduğunuz için teşekkür ederim. 😔
Doktor size sevimsiz ve gereksiz bir şaka yapmış. Ama sizde onu, belki bilmeyerek fena bozmuşsunuz. Bir KBB doktoruna, bir KBB doktoru onermesini istemişsiniz:) Bu kibarca bu konuda sen yetersizsin, bari başka doktor ismi söyle anlamına da gelir alttan alttan. Belli ki çok bozulmuş ve içselleştirmiş. Takılmayın boşverin. Odeşmişsiniz :)

Daha bugün buna benzer bir olay yaşadım. Diş hastanesinde çalışıyorum. Muayeneye gelen bir hastamın gömülü 20 yaş dişine bağlı rahatsızlığı var. İlacını yazdım ve dişi çektirmesi için üniversite hastanesine yönlendirdim. (Kurumumuzda o dişi çekecek uzman yok. Belli gömülü dişleri çekebiliriz ama bunun için malzememiz de yok)

Sonra hasta kaydına bakarken hastanın yaklaşık 2 senedir belli aralıklarla bizim hastaneye gelip ilaç yazdırdığını gördüm. Artık hangi hekime denk gelirse. İlaç kullanıp rahatlıyor, ilacın etkisi geçince tekrar yazdırmaya geliyordu.

Hastaya çözümün bu olmadığını, rahatsızlığının geçmesi için dişi çektirmesi gerektiğini, boş yere ilaç kullanıp vücuduna zarar verdiğini vs anlattım. Bir daha buraya gelme senin derdinin dermanı burda değil, üniversite hastanesinde cerraha gideceksin dedim. Peki hasta ne dedi? Sen beni bu şekilde burdan kovamazsın! Seni şikayet edeceğim! Vs vs vs

Konu sahibi için değil ama yorumlara istinaden diyorum. O hasta tarafımdan kovulduğunu düşünecek ve etrafına pis kaka doktor diye anlatacak.

Hani her doktor bir değil ya ki kesinlikle katılıyorum. Ama unutmamak lazım her hasta da bir değil.

Bol bol şifa diliyorum öncelikle..

Tabi ki Doktorun hasta seçme,reddetme hakkı yoktur..
Yerinizde olsam böyle ezberci bir doktorla ilerleyeceğime Büyük şehirlerden bir Üniversite hastanesine gider tedavimi orda olurdum.
Başıma böyle bişi geldi şikayette bulundum.doktor reddetme hakkı varmış

doktora biraz siz yetersizsiniz bana daha bilgili birini önerin demiş gibi olmuşsunuz. O yüzden doktor da ters konuşmuş gibi geldi bana. Tabiki daha doğru bir üslupta konuşabilirdi ancak onlar da normal kapasiteden daha fazla hasta bakıp yıpranmış olabiliyorlar . Karşılıklı anlayış gerekli biraz.

Doktordan doktor onerisi istemssnz..bazilari sadece bn laf sayiym karsidaki sussun ister..siz onun dengesz lafi uzerne onu yetersz gorms baska doktr onerisi sormssnz..o yuzden delirmis bence :) ego tavan malum..Gerci bu ara saglikcilari da ozellikle kbb cileri hos gormk lazm belki ama hasta da keyfnden gtmyo iste bunu idrak edemyolar..ben cook gozlerim dolu cikmsmdr..hem hastalgma derman olmzlar hem de berbat muamelede bulunurlar..sesm cikmiyo dedigm doktrun biraz zorla dedigi bile oldu..bazen beynin ve vicdanin hizla uzaklastgni farkedyorsnz..

Arkadaşlar ne yazık kı her mesleğin iyi ve kötü insanları vardır. Hiç mi denk gelmediniz üslubu kötü olan doktorlara lütfen meslekleri içselleştirmeyin burada öğretmenlerden tut biri bir şey dediğinde yerden yere vuruluyor doktor olunca veya başka meslek olunca ak pak mı ister polis ister doktor öğretmen vs olsun mesleklere değil insananlara bakın. Doktorlar yıpranıyor günde kaç tane hasta bakıyorlar değişik insanlarla uğraşıyorlar bazen istemedende olsa o an ki ruh hali yansıyabilir bazen alınganlık yapmamak gerek empati yapmalıyız. Ancak şöyle bir şey anlatayım hastanede sıramı beklerken yanımda bir yaşlı teyze vardı. 80 yaşlarında vardı. Sırası geldı içeri girdi kapıda bıraz açıktı. Kadın normal bir şiveyle bır rahatsızlığını söyledi doktor durup dururken kadını paraladı cahil örümcek kafa gıymışsın zaten çarşafı ne beklenir sizin gıbılerden vs diye hakaret etti. Kapıda açık yanı hanı kapı kapalı olsa acaba teyze vs bır şsy mı dedı kızdı dersın ee kapı acık teyze rahatsızlığını söyledı oğlum kızma çok ağrım var dıye uzuldu sadece ya hadı yanlış bır sey deseydı böyle bır hakaret etık değil. Aksıne ben gırdım peşine kibar bır sekılde konuştu hatta dedım o teyzeye nıye öyle şeyler söyledınız görmüyor musun cahıl bunları içeri bıle almamak lazım dedı sırf çarşaf gıyıyor dıye burası Arabistan değilmiş. Ne alaka burası arabıstan olmadığı için herkes istediğini giyiyor vs demıştım gerısını hatırlamıyorum ne dedım ama duzgunce bakıp yollamıştı. Kısaca ıyı kotu dıye ayırın ınsanları

Daha bugün buna benzer bir olay yaşadım. Diş hastanesinde çalışıyorum. Muayeneye gelen bir hastamın gömülü 20 yaş dişine bağlı rahatsızlığı var. İlacını yazdım ve dişi çektirmesi için üniversite hastanesine yönlendirdim. (Kurumumuzda o dişi çekecek uzman yok. Belli gömülü dişleri çekebiliriz ama bunun için malzememiz de yok)

Sonra hasta kaydına bakarken hastanın yaklaşık 2 senedir belli aralıklarla bizim hastaneye gelip ilaç yazdırdığını gördüm. Artık hangi hekime denk gelirse. İlaç kullanıp rahatlıyor, ilacın etkisi geçince tekrar yazdırmaya geliyordu.

Hastaya çözümün bu olmadığını, rahatsızlığının geçmesi için dişi çektirmesi gerektiğini, boş yere ilaç kullanıp vücuduna zarar verdiğini vs anlattım. Bir daha buraya gelme senin derdinin dermanı burda değil, üniversite hastanesinde cerraha gideceksin dedim. Peki hasta ne dedi? Sen beni bu şekilde burdan kovamazsın! Seni şikayet edeceğim! Vs vs vs

Konu sahibi için değil ama yorumlara istinaden diyorum. O hasta tarafımdan kovulduğunu düşünecek ve etrafına pis kaka doktor diye anlatacak.

Hani her doktor bir değil ya ki kesinlikle katılıyorum. Ama unutmamak lazım her hasta da bir değil.
Bnce ses tonu,mimik,soylme tarzi,uslup,secilen kelimeler..bunlar duzgunse gitsn istedgi yerde anltsn..sanrm kulak mevzusunda durum farkli gibi ..hasta zaten cani burnunda gelyo biraz yumusatilsa kelimeler..cok mu zor ki?!

Anlattığınız şikayetler bana biraz benzer geldi ailemizde 2 kişi de bu şekilde 2 yıl kadar falan çektiler uğraştılar en son çare olarak kulak tüpü takıldı sıvıyı emiyormuş iyi geldi ikisine de kurtuldular başka sorun varmı sizde bilmiyorum ama onlar kulaklarında biriken sıvıdan ve o sıvının artik en basit tabirle anlatayım yerleşmesinden dolayı işitme problemi yaşıyorlardı tüpler takıldı rahat ettiler 7-8 ay belki daha kısa süre bünyeye göre değişiyor tupler kendi düşüyor
Doktorla yaşadığınız problem için yorumum yok üzgünüm geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba,
Bugün maalesef yaşadığım tatsız olayı paylaşmak istiyorum. Amacımsa sadece içimdeki bu sıkıntıyı paylaşmak..
Öncelikle belirteyim, yıllardır kulağımda ciddi bir enfeksiyonla mücadele halindeyim. Antibiyotik kullanıyorum, damla, burun spreyi, artık tahmin edin doktorlar ne verirse reçetede. İlaçları kullanırken fayda görmediğim gibi, kulağım sürekli enfeksiyon halinde, geçmeyen, insanı deli eden bi kaşıntı..normalde de işitme problemim var, çoğu zaman anlamakta güçlük çekiyorum. Enfeksiyon düzelmediği için cihazımı da kullanamıyorum. Yine aynısı tekrarladı, böyle en fazla iki ayda bir mutlaka görünmem gerekiyor KBBye. Geçen hafta bulunduğum ildeki hastaneden daha önce de en az üç kez gittiğim doktora randevu aldım.
Saatim geldi, girdim, doktor baktı kulaklarıma. Damla yazıyorum, kullan gel temizleyelim dedi.
Ben artık sürekli aynı süreci başa sarıp çözüm bulamamış olmanın çaresizliğiyle ağlamaklı, rica eder bir ses tonuyla ‘bakın doktor bey, ben yıllardır, aynı dertten muzdaribim. Şimdi şu kulağımda fokurdayan damla da işe yaramıyor, diğer gliserin gitmiyor, şırıngayla sıkıyorum, ama sonra yine aynı problemle baş başayım. Ben artık sürekli kulakproblemi yaşamaktan yoruldum, psikolojik olarak çöktüm, sistemden bakabilirsiniz iki yılda kaç kez geldiğime’dedim.
Doktor bey ‘senin kulağındakinin tek bir çözümü var, o da yeni kulak takmak’ dedi. Normalde alınganlık falan yapmam ama dalga geçtiğini hissettim. gözlerim dolu vaziyette ‘kulak nakli diye bir şey yok ama’ dedim. O da ‘evet yok’ peki ne yapayım, o zaman bana bu alanda ihtisaslaşan varsa birini söyleyin ona gideyim, nerede olursa olsun Türkiyede dedim. Bir daha bana gelme diye bir iki kez tekrarladı..Git hacettepeye ankaraya Gazi’ye, profesörlere görün, senin derdinin çaresi bende yok dedi. Peki öyle yapacagım dedim. Çıkmak için yeltendim kapıya doğru arkamdan ‘bir daha bana gelme’ diye tekrarladı.
Odadan çıktım..eve geldim. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor olay. Doktorun bir daha bana gelme sözleri yankılandı durdu Zihni’mde.. Kulağım aynı şekilde hala zonkluyor, duyamıyorum zaten normal şekilde. İnsanı duyamamak anlamamak İnan’ın çok yıpratıyor.
Bir de sormak isterim doktor falan varsa aramızda, bir hastaya bir daha bana gelme denilebilir mi?
Bu adil mi?
Bu arada daha önce de özel muayenehanesi olan doktorlara gittim, hep aynı süreç ama bir hafta 10 gün sonra her şey başa sarıyor. Tatile gidiyorum, KBBci arıyorum, kulak enfeksiyonu ağrısı ile sabah 4 te acile gitmişliğim var.
bu sıkıntıdan muzdarip bir vaziyette devam ediyorum.. hem doktorun dediğine üzüldüm, hem de geçmeyen derdime. Okuduğunuz için teşekkür ederim. 😔
Dermatoloji ye görünün mantar gibi geldi geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba,
Bu adil mi?
Enfeksiyon olduğuna emin misiniz peki aynı şikayetler bende var kulak içi egzemam var o yüzden oluyo kortizon damla kullanıyorum geçiyor bir ay aradan sonra tekrarlıyor şimdi pandemiden ötürü doktora da gidemiyorum kulak çubuğuna kolonya damlatıp onunla siliyorum rahatlıyor baya ayrıca odadan kovmamış doktor bi daha gelme demiş siz dert yanınca başka doktor sorunca onunda zoruna gitmiş demek ki

Arkadaşlar merhaba,
Bu adil mi?

Doktorun yaptığı çok ayıp. Sabahtan beri kaç hastası olmuş da , nasıl bir gün geçirmiş de...vs. bunlar hastayı ilgilendirmez. Sevabına yapmıyor bu işi. Hasta karşısında çaresiz, çare de doktorda. Bu durumdan faydalanıp hasta azarlamak çok ayıp. (Hasta bir saygısızlık yapmadığı sürece tabi)
Çaresini bilmiyorsan, bu konuda yetersiz kaldıysan, uzmanlığın bu sorunu çözmeye yetmediyse çık söyle babalar gibi. Bir daha bana gelme ne demek?
Şikayet edin.

Ayrıca çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz.

Bence doktor dalga geçmemiş.
Sadece yeni kulak nakil etmekten başka çözümü yok, bende bunları vermek zorundayım sende bunları kullanmak zorundasın demek istemiş.
Sizin "bu alanda uzmanlaşan birine gideyim" demeniz doktorluğunu küçümsemiş gibi algınlanmış olabilir. O yüzden böyle söylemiş olabilir. Ondan dolayı doktor haklı gibi.
aynı problem annemde de mevcuttu, şaşkınlık verici bir biçimde gliserin damlasıyla geçti. Duyamamak gerçekten çok yıpratıcı bir durum, annemden biliyorum. Daha iyi doktorlar araştırabilirisniz. Çok geçmiş olsun.
tamamen düşündüğümü yazmışsınız sen değil bence doktor alınmış olabilir canım. istersen bir empati yap kimbilir baktığı kaçıncı hastasın o gün neler yaşadı birde sen geldin üstüne daha iyisi yok mu demeye getirdin (belki farkında bile değilsin) o da buna karşı söylemiş olabilir kuvvetli muhtemel!

Nasıl bu kadar acımasız davranmış anlayamadım :( Tıp fakültesini bitiren herkes hekim olamamalı bi vicdan testi falan yapmaları lazım.böyle insanlar hekim olamamalı.

sizi hastalik hastasi, olmayan sikayetlerinden dert yanan kisilerden sandi ve patladi herhalde.. sizin ozel durumunuza gore davranis sergileyebilseydi keske...

benim babam da yasadigi bir kaza sonucu agir isitiyordu, nasil zor bir durum oldugunu anlayabiliyorum..

insallah karsiniza derdinize derman olacak bir hekim cikar ve o kisiye mecbur kalmazsiniz.. cok gecmis olsun.

kulak burun bogaz doktoru tavsiyesi olarak, istanbul'da nuran kalekoglu erkalp 'i tavsiye ederim... ozellikle kulak rahatsizliklari konusunda isinin piri.. ben de tavsiye uzerine cocuklarimi goturup, cok memnun kaldim.. fiyati da ozel muayane ucretlerine gore fahis degil..acil sifalar dilerim..

Sana kovulmayı anlatayım lise sondayım bizim zamanımızda herkes rapor alıp üni sınavına çalışıyor.
Bende öyle tanıdık falan değil evin yakınındaki bir sağlık ocağına gittim anacığımla dr odasına girmeden kapıyı tıkladık kapı açıktı içeri girip durumu anlattım daha sözüm bitmeden sen nasıl dalarsın odama kapıyı bile çalmadın diye bağıra çağıra çıkın dışarı diye odasından kovdu bizi sınav stresiyle çok ağlamıştım.
Dışarı çıktık anacığım dr olmuş ama adam olamamış dedi ozamanlar öyleydi memur kesim halkı eziyordu

Doktor çok alınganlık yapmış sonuçta sen bir doktora daha üst ihtisas yapmış birine gitsem çare olur mu diye soruyorsun neden kendini aşağılanmış hissediyor ki . Boşver gitme o zaman bir daha ayrıca şikayet et, sonuç alamazsın ama en azından başkalarına daha dikkatli davranır belki

Ablamın ağrıyan boynu yüzünden gittiği doktorda sonuç boyun fıtığı çıktı. Ailemizde hekim çok. Gittiği hekim de kuzenimin arkadaşı, iyi bir hekim. Sonuçları göstermek için gittiği gün kuzenin arkadaşı hastanede yok, meğersem adamcağız kolunu kırmış, bir cerrahın başına gelebilecek en kötü şey. Bari diğer doktora gösterelim diye sonucu göstermiş, adam tek bir ilaç yazıp yollamış. Günlerce yattı ağrı geçmedi. Raporu fiziki olarak alınca , Acıbademde beyin cerrahı olarak çalışan kuzenime gitti bugün. Kendi meslektaşını yerden yere vurmuş kuzen, çünkü yazması gereken ilaçları yazmamış, boyunluk yazmamış, yapılması gereken ağrıyı dindirecek iğneyi yazmamış, ve hastalığın ameliyat dışında kısa vadede daha hafiflemesin için gereken çözüm önerileri yok.
Her doktor ünvanlı kişi iyi hekim değildir, etik kaygısı olmayan ve mesleki olarak yetersiz binlerce hekim var. Bu her meslekte böyle, öğretmenler arasında da, mühendisler arasında da, marangozlar , Boyacılar, temzilikçiler ...... artık insanların mesleklerini kutsamaktan vazgeçsek iyi ederiz. İşini iyi yapanlar ve yapmayanlar olarak iki gurup var çünkü, hangi iş yapılırsa yapılsın.
Size de terbiyesizlik etmiş hekim, semptom için ilaç verip durmuş, baştan savma, altında yatan nedir diye düşündüğünü hiç sanmıyorum. Reçete hekimleri!

Sana kovulmayı anlatayım lise sondayım bizim zamanımızda herkes rapor alıp üni sınavına çalışıyor.
Bende öyle tanıdık falan değil evin yakınındaki bir sağlık ocağına gittim anacığımla dr odasına girmeden kapıyı tıkladık kapı açıktı içeri girip durumu anlattım daha sözüm bitmeden sen nasıl dalarsın odama kapıyı bile çalmadın diye bağıra çağıra çıkın dışarı diye odasından kovdu bizi sınav stresiyle çok ağlamıştım.
Dışarı çıktık anacığım dr olmuş ama adam olamamış dedi ozamanlar öyleydi memur kesim halkı eziyordu

Herkesin rapor alıyor olması doğru olduğu anlamına gelmez ve siz de sahte belge istemeye gitmişsiniz doktorda

Back