MANTIKEN haklisiniz tabiki adamlar çocuk dr u olmak için 10 yil okuyorHer dediğini yapmak zorunda değilim tabii ki antibiyotik vermedim mesela öksürük şurubunu da vermedim
Ben sadece eğer doktor bir ilaç veriyorsa inatlaşmayayım tıp fakültesini ben bitirmedim sonuçta vardır bir bildiği diye düşünüyordum evladımın sağlığını tehlikeye atacak bir şey yapmaz diyordum
Ama her doktor farklı işte dediğim gibi başka doktora da göstereceğim
Kendim hekimim.şurda yazılanların yarısından fazlası saçmalık.sakın burda bahsedilenlerle yola çıkmayın.içinize sinmediyse başka bir hekimle görüşün.gerekirse test yapılsın biz test sonrası veriyoruz.eğer bakteriyelse ve siz antibiyotik vermezseniz orta kulak iltihabı ile işitme kaybına kadar yol açabilir.o yüzden güvendiğiniz bir hekime mutlaka danışın
Havalenin beyinde hasar bırakmadığı ateşle direk ilişkisinin olmadıgı,her enfeksiyonun antibiyotiksiz geçeceği kanısı,bal ile öksürük kesme özellikle bir yaş altı ölüme sebeb olabiliyor.ateşin antibiyotik endikasyonu olmadıgı söylenmiş.şuan yorumlara tam dönemiyorum.buldukça daha yazarımburada yazılanların yarısından fazlasının saçmalık olduğunu söylemişsiniz ama yorumlara bakıldığında sizin mesajınız da yorumların yarısından fazlasıyla hatta daha fazlasıyla örtüşüyor.
saçmalık olarak hangi yorumları değerlendirdiğinizi bir hekim olarak bizimle paylaşır mısınız?
en azından yanlış bildiklerimizi düzeltiriz.
Ben yazdığım tüm bilgileri çocuk hastalıkları ve uzmanı, nelsonu yalayıp yutmuş, Hacettepe çocuk bölümünde yıllarca çalışmış, halen uluslararası yapilan tıp sinavlarina giren vs. Kadir Tuğcu dan okuduklarimdan yazdım. Eğer yazdıklarımın yanlış olduğunu düşünüyor iseniz kendisiyle iletişime gecip yanlış olduğu kanısına vardiginiz tüm bilgileri kendisine sorarak tıbbi literatüre göre sizi tatmin edecek cevapları alabilirsiniz? Sizin uzmanlık alaniniz nedir? Ayrıca önceki sayfada sordugum kulak hakkındaki sorumu yineliyorum: Kulağın içinde damar var mıdır?Havalenin beyinde hasar bırakmadığı ateşle direk ilişkisinin olmadıgı,her enfeksiyonun antibiyotiksiz geçeceği kanısı,bal ile öksürük kesme özellikle bir yaş altı ölüme sebeb olabiliyor.ateşin antibiyotik endikasyonu olmadıgı söylenmiş.şuan yorumlara tam dönemiyorum.buldukça daha yazarım
Havalenin beyinde hasar bırakmadığı ateşle direk ilişkisinin olmadıgı,
"Beyin hücrelerinin normal dışı bir aktivite göstermesi sonucu ortaya çıkan, vücuttaki istemsiz kasılmalara, tıp dilinde konvülsiyon, halk arasında da havale adı verilmektedir.
Tipik bir havale nöbetinde bebek şuurunu kaybeder, kol ve bacakları kasılır. Birkaç saniye sonra, kol ve bacaklarla yüzde ritmik kasılmalar olmaya başlar. Bir süre sonra da bütün belirtiler kaybolur.
Havale nöbetleri genellikle 6 aylık ile 5 yaş arasındaki çocuklarda olur. Çoğu zaman yüksek ateş ile beraberdir. Ancak ateşin yüksekliği ile havale geçirme arasında her zaman bir ilinti yoktur. Yani bazılarında çok yüksek ateşte havale olmazken, bazı bebeklerde daha düşük ateşlerde bile havaleye rastlanabilir. Çocukların %4-5 inde hayatlarında en az bir kez havaleye rastlanırken, bunların yarısında bir kereden sonra havale görülmez. Eskiden, havale geçiren çocuklarda mutlaka beyin hasarı kalacağı düşünülürken, bunun doğru olmadığı artık anlaşıldı. Önemli olan havalenin kendisi değil, havaleye neden olan hastalıktır. Bu iyi tedavi edilmediği taktirde hasar kalabilir."
yukarıdaki alıntı şu kaynaktan : http://www.sufizmveinsan.com/tip/bebekler.html
Uzman bir doktor tarafından Popüler Bilim dergisinde yayımlanmış.
Aslında isterseniz daha sonra tıp dergilerinden de literatür taraması yapıp sonuçları sizinle paylaşabilirim ancak şu an vaktim yok :)
Ben yazdığım tüm bilgileri çocuk hastalıkları ve uzmanı, nelsonu yalayıp yutmuş, Hacettepe çocuk bölümünde yıllarca çalışmış, halen uluslararası yapilan tıp sinavlarina giren vs. Kadir Tuğcu dan okuduklarimdan yazdım. Eğer yazdıklarımın yanlış olduğunu düşünüyor iseniz kendisiyle iletişime gecip yanlış olduğu kanısına vardiginiz tüm bilgileri kendisine sorarak tıbbi literatüre göre sizi tatmin edecek cevapları alabilirsiniz? Sizin uzmanlık alaniniz nedir? Ayrıca önceki sayfada sordugum kulak hakkındaki sorumu yineliyorum: Kulağın içinde damar var mıdır?
Vara yoğa antibiyotik veren hekimler yüzünden ortalık dirençli bakterilerle doldu
Ben kızımın ateşi 39u geçerse ateş düşürücü veririm 39 buçuğu geçerse de fitil veririm Zaten fitil attıktan sonra 2 saatte düşüyorHergun Kadir Tugcuyu okuyorum ve tum annelere tavsiye ediyorum.birakin antibiyotigi ates dusurucu bile vermiyorum hastaligin suresi cok kisaoluyor.dilde pas ve koku yoksa antibiyotik de yok
Soyle birsey var ama atesi dusurdugunuz surece vucudun hastalikla savasma gucune bir celme takmis oluyorsunuz benim okuduklarim ve tecrubem cocuk cok rahatsiz degilse atese dokunmamaBen kızımın ateşi 39u geçerse ateş düşürücü veririm 39 buçuğu geçerse de fitil veririm Zaten fitil attıktan sonra 2 saatte düşüyor
Antibiyotik her durumda gerekli değil
Mesela benim arkadaşımın oğlu egzama olmuş vücuda falan yayılmış yanaklarda başlayıp
Kıyamam çocuk yara içinde
Doktor yaralar iltihaplandığı için egzamanın geçmesi için antibiyotik ve krem tedavisine başlamış
Çok şükür geçiyor yüzü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?