Çocuk Hastalıkları Doktorumuzda ki antibiyotik takıntısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
MANTIKEN haklisiniz tabiki adamlar çocuk dr u olmak için 10 yil okuyor
ama her yerde bangir bangir baguriyolar antibiyotik bos yere kullaninca çok tehlikeli diye, 10 sene once ant le tedavi edilebilen bakteriler su an o antinbiyitklere yanit vermiyor,grip nezleden bahsetliyorum yogun bakimdaki hastalardan abshdeiyorum ben
koruma amaçli ant verne bi dr okssfort univeristesini bitirse benom gozumde bi degeri yokdur
siz bana 10 dr bulursunuz antibiyotik sevdaslisi ben size 100 dr bulurum antibiyotigi gerekli yerde kullanan

bide o dr a sorun bir , antibiyotik vucutdaki yararli bakterilride öldürüyor o nolacakmis
siz çevrenizde iyi bi aarstirma yapin yasina vs bakmayin, akil aysta deil bastaydi tecrubede oyle demekki
belki genç mezunlar isin dogruusnu biliyodur bi umut iste ..

Bızede doktor antıbıyotık verdı bunu kullan mutlaka dedı hatta ıyılesmezse hastanede yatısını yapıcaz dedı
Ordan cıkıp hemen baska doktora gıttım oda sakın ılac verme cook yukselırse ates dusurucu onun dısında hıc ılac verme sakın dedı
Hergun yıka burnu acılır sureklı burnunu temuzle ve hep corba tarzı ver hergun nevresım ve kıyafetını degıstır dedı
Cok agır bronsite meyıllı kızım 5 gun sonra hıc ılac kullanmadan ıyılestı
14 aylık ve bunca zaman 2 kere grıp oldu ıkısınde de benden bulastı hıc hasta olmaz hıc ılac kullanmam

genelde çocuk dr lari pek ilaç a meyilli deildir
normal acil ve saglik ocagindaki doktorlar daha çok ilaç sevdalisi olabiliyor yani çocuk bransi olmayanlar

burada yazılanların yarısından fazlasının saçmalık olduğunu söylemişsiniz ama yorumlara bakıldığında sizin mesajınız da yorumların yarısından fazlasıyla hatta daha fazlasıyla örtüşüyor.
saçmalık olarak hangi yorumları değerlendirdiğinizi bir hekim olarak bizimle paylaşır mısınız?
en azından yanlış bildiklerimizi düzeltiriz.

Havalenin beyinde hasar bırakmadığı ateşle direk ilişkisinin olmadıgı,her enfeksiyonun antibiyotiksiz geçeceği kanısı,bal ile öksürük kesme özellikle bir yaş altı ölüme sebeb olabiliyor.ateşin antibiyotik endikasyonu olmadıgı söylenmiş.şuan yorumlara tam dönemiyorum.buldukça daha yazarım

Ben yazdığım tüm bilgileri çocuk hastalıkları ve uzmanı, nelsonu yalayıp yutmuş, Hacettepe çocuk bölümünde yıllarca çalışmış, halen uluslararası yapilan tıp sinavlarina giren vs. Kadir Tuğcu dan okuduklarimdan yazdım. Eğer yazdıklarımın yanlış olduğunu düşünüyor iseniz kendisiyle iletişime gecip yanlış olduğu kanısına vardiginiz tüm bilgileri kendisine sorarak tıbbi literatüre göre sizi tatmin edecek cevapları alabilirsiniz? Sizin uzmanlık alaniniz nedir? Ayrıca önceki sayfada sordugum kulak hakkındaki sorumu yineliyorum: Kulağın içinde damar var mıdır?

Vara yoğa antibiyotik veren hekimler yüzünden ortalık dirençli bakterilerle doldu....

Havalenin beyinde hasar bırakmadığı ateşle direk ilişkisinin olmadıgı,

"Beyin hücrelerinin normal dışı bir aktivite göstermesi sonucu ortaya çıkan, vücuttaki istemsiz kasılmalara, tıp dilinde konvülsiyon, halk arasında da havale adı verilmektedir.
Tipik bir havale nöbetinde bebek şuurunu kaybeder, kol ve bacakları kasılır. Birkaç saniye sonra, kol ve bacaklarla yüzde ritmik kasılmalar olmaya başlar. Bir süre sonra da bütün belirtiler kaybolur.
Havale nöbetleri genellikle 6 aylık ile 5 yaş arasındaki çocuklarda olur. Çoğu zaman yüksek ateş ile beraberdir. Ancak ateşin yüksekliği ile havale geçirme arasında her zaman bir ilinti yoktur. Yani bazılarında çok yüksek ateşte havale olmazken, bazı bebeklerde daha düşük ateşlerde bile havaleye rastlanabilir. Çocukların %4-5 inde hayatlarında en az bir kez havaleye rastlanırken, bunların yarısında bir kereden sonra havale görülmez. Eskiden, havale geçiren çocuklarda mutlaka beyin hasarı kalacağı düşünülürken, bunun doğru olmadığı artık anlaşıldı. Önemli olan havalenin kendisi değil, havaleye neden olan hastalıktır. Bu iyi tedavi edilmediği taktirde hasar kalabilir."

yukarıdaki alıntı şu kaynaktan : http://www.sufizmveinsan.com/tip/bebekler.html
Uzman bir doktor tarafından Popüler Bilim dergisinde yayımlanmış.

Aslında isterseniz daha sonra tıp dergilerinden de literatür taraması yapıp sonuçları sizinle paylaşabilirim ancak şu an vaktim yok :)

Son düzenleme:

Hergun Kadir Tugcuyu okuyorum ve tum annelere tavsiye ediyorum.birakin antibiyotigi ates dusurucu bile vermiyorum hastaligin suresi cok kisaoluyor.dilde pas ve koku yoksa antibiyotik de yok

Hergun Kadir Tugcuyu okuyorum ve tum annelere tavsiye ediyorum.birakin antibiyotigi ates dusurucu bile vermiyorum hastaligin suresi cok kisaoluyor.dilde pas ve koku yoksa antibiyotik de yok
Ben kızımın ateşi 39u geçerse ateş düşürücü veririm 39 buçuğu geçerse de fitil veririm Zaten fitil attıktan sonra 2 saatte düşüyor
Antibiyotik her durumda gerekli değil
Mesela benim arkadaşımın oğlu egzama olmuş vücuda falan yayılmış yanaklarda başlayıp
Kıyamam çocuk yara içinde
Doktor yaralar iltihaplandığı için egzamanın geçmesi için antibiyotik ve krem tedavisine başlamış
Çok şükür geçiyor yüzü

Soyle birsey var ama atesi dusurdugunuz surece vucudun hastalikla savasma gucune bir celme takmis oluyorsunuz benim okuduklarim ve tecrubem cocuk cok rahatsiz degilse atese dokunmama
k.tabi herkes bu konuda kendi kararini versin.antibiyotik kullanmaktan kastim grip bademcik nezle gibi konularda.egzsma farkli bi konu tabiki

4 yasina girecek oglum bi kere bile antibiyotik vermedim cok direncli masallah. Antibiyotik gerekmedigi surece kullanmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…