- 7 Kasım 2023
- 1.811
- 3.077
- 53
- 41
- Konu Sahibi FloppyDisk
-
Bende anlamadım.Sana niye kızmış ben onu anlamadım senin suçun mu yani daha ne yapabilirsin ki bu durumu yaşayan sensin yani
Oda riskli, testte bile şok geçirebilirim. O nedenle gittiğim prof. Lar yapmadı. Eski gatada takipliydimHasta mı doktor ya, alerjim var diyorsun neyi bu kadar yadırgamış yani.
Siz de alerji testi yaptırın neye var yok hepsini öğrenirsiniz. Bu şekil tiplerle de uğraşmazsınız
Duydum. Zaten yediğim şeyler sınırlı. Bir çok sebze ve meyveyi yiyemiyorum. Ceviz fındık susam hindistan cevizi dahil. Normal diyetisyenle çalıştım. Onunla da semizotunu, kefirde sorun yaşadım onları da kestik. Alerji uzmanı kesinlikle tükenmeyeceksin dedi.Eliminasyon diyetini duydunuz ve denedinizmi? Alerji ve cikt hastaligi dahil bircok hastalikta iyilesmeler oluyor belki denerseniz iyi gelebilir size
Duydum. Zaten yediğim şeyler sınırlı. Bir çok sebze ve meyveyi yiyemiyorum. Ceviz fındık susam hindistan cevizi dahil. Normal diyetisyenle çalıştım. Onunla da semizotunu, kefirde sorun yaşadım onları da kestik. Alerji uzmanı kesinlikle tükenmeyeceksin dedi.
Bir şeyi uzun süre yersem alerjim oluyor o sebzeye meyveye. bir hafta günde 1 elma yedim. Elmaya da alerjim çıktı.
Ay sanki tüm alerjiler testte çıkıyor mu? Ki alerji uzmanları testlerin yanı sıra deneme-yanılması kişisel bulgular içinde çok önemserler. Alerjik bünyeler olarak biz doktorlardan öğrendik de bazı doktorlar alerjiyi hala yok sayıyorlar. Alerji ilacının alerji yaptığı insanlar bile var bu hayatta.
Genetik test yaptırdınız mı? Muhtemelen mutasyonlu bir yapı var. O yüzden böyle oluyor. Çoklu gıda alerjisi var kardeşimde. Dönem dönem çok zor süreçleri oluyor hem bağırsak hem cilt tepkili bazen alerjik tepkiler hafifliyor.
Genetik test yaptırmadım, ailede var, en ağır benim. Cilt, bağırsak tepkili oluyor. Onlarda çapraz reaksiyon la astıma döndürüyor. Ağız içi yaralar, yüzüm de kabarıklık, kimi sırtımda kurdeşen yapıyor. Sonra arka arkaya astım atakları geçiriyorum. Kortizon ,alerji iğnesi ,bazen adrenalin... Öyle geçiyor. Ki hap yetersiz kalıyor. O nedenle besinlere çok dikkat ediyorum. Mümkün olduğunca dışarıdan yemiyorum.
Genetik testi araştırayım. Teşekkürler.
Anladım o zaman gerek yok yaptırmaya, biliyorum, babam, kız kardeşim, 1 halam hepsinin farklı sorunları, babam rinit ve bağırsak tepkimeli, kız kardeşim rinit kulak, halam astımBizim aileye çok benziyor anlattığınız.
Kız kardeşimde sizinki gibi. En küçüğümüz en ağırı geçiriyor. Onun ki ciddi karın ağrılarıyla korkunç hal alıyor. Benimki rinit alerji birkaç yiyecekte cilt/bağırsak tepkisi.
Ama annem, ablam, erkek kardeşim de astıma çeviriyor.
Genetik testte yine mutasyon olduğunu bilsek bile hiç bir farkı olmadı yine dikkat edeceksiniz dediler gönderdiler. :)
Yok hiç öyle bir şey denemedik. Zaten yaşı küçük ortaokulda, zamanla dengesini bulacak dedi doktoruAnladım o zaman gerek yok yaptırmaya, biliyorum, babam, kız kardeşim, 1 halam hepsinin farklı sorunları, babam rinit ve bağırsak tepkimeli, kız kardeşim rinit kulak, halam astım... Benim hepsi...
Benim doktorum da dikkat edeceksin, alerjin olmayan besin bile ileride alerji yapabilir. Hepsinin testi yok kendin belirlemen gerekiyor, dedi.
Çok kısıtlı yaşam. Zor oluyor ya. En ağırınız engelli raporu için denedi mi?
Çok geçmiş olsun. Benim düzelmedi ama Evet düzelebilirmiş. Allah şifa versin...Yok hiç öyle bir şey denemedik. Zaten yaşı küçük ortaokulda, zamanla dengesini bulacak dedi doktoru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?