Doktora gitmemizle yıkıldım!

benim esimde varikosel varmis...

varmis diyorum cunku fitik ameliyati icin gittiginde ogrendik...doktor cocugun olmasi zor gozukuyor demis ama bizim 2 cocugumuz var allahtan umit kesilmez olumlu dusunun
Sanırım varikosel olup sperm sayıları normal olanlar bar o durumda çocuk olabiliyor fakat bizde varikosel var ve sperm yok

Mutlu olmaya çalışıyorum mu desem mutluyum mu desem bilemiyorum
Eski konularını okuduğum için yaptım o yorumumu güzelim.Her işte bir hayır vardır diyip şu an çocuk tedavisine hiç başvurma ,yaralarını sarınca...kendini toparlayınca da otur ölç biç ; " evdeki eşyaların simetrisi istediği gibi olmayınca sağa sola..bana tabak fırlatan..sandalyeleri kıran eşimi kendim seçtim de çocuğum boyle bir baba ister mi acaba ?" diye kendi kendine bir sor...

Eski konularını okuduğum için yaptım o yorumumu güzelim.Her işte bir hayır vardır diyip şu an çocuk tedavisine hiç başvurma ,yaralarını sarınca...kendini toparlayınca da otur ölç biç ; " evdeki eşyaların simetrisi istediği gibi olmayınca sağa sola..bana tabak fırlatan..sandalyeleri kıran eşimi kendim seçtim de çocuğum boyle bir baba ister mi acaba ?" diye kendi kendine bir sor...
Ah ne çok sordum soruyorum bir bilseniz hiç kolay değil inanın

Merhaba! Hanımlar buraya çeşitli konular açmıştım ama ne zamandır eşimle bin bir türlü sıkıntıları atlatıp evliliğimize yön verip çocuk yapma kararı aldık yaşımız da malum bugün çocuk için genel muayene amaçlı doktora gittik bende bişey çıkmadı adetim vs. Düzenli fakat eşimde spermiyogram yapıldı ve hareketli sperm sayısı sıfır çıktı ileri hızlı hareket sıfır testi doktor inceledi sonuçlar düşük dedi muayene sonucu da varikosel olduğunu söyledi yıkıldım resmen eşimde hastaneye giderken boşuna gidiyoruz bişey çıkmayacak görürsün diye söylene söylene gitti spermiyogramı zoraki yaptırdı ben kendimde Sorun beklerken onda çıktı bundan bizene diyebilirsiniz fakat sormak istedim daha önce yaşamış olanlar belki bana fikir verebilir bu konuda ne yapılabilir eşim psikolojik olarak çöktü benimle konuşmuyor ben kısırım gibi şeyler söyleyip moralimi bozuyor
benve tefavibicin onu ikna et saglikta hastalikta atlatrsinz herseyi. bir kac akdasin boyle esinde sikinti cikti ama hamie kaldilar en kotu ameliyat neyim olur

Merhaba! Hanımlar buraya çeşitli konular açmıştım ama ne zamandır eşimle bin bir türlü sıkıntıları atlatıp evliliğimize yön verip çocuk yapma kararı aldık yaşımız da malum bugün çocuk için genel muayene amaçlı doktora gittik bende bişey çıkmadı adetim vs. Düzenli fakat eşimde spermiyogram yapıldı ve hareketli sperm sayısı sıfır çıktı ileri hızlı hareket sıfır testi doktor inceledi sonuçlar düşük dedi muayene sonucu da varikosel olduğunu söyledi yıkıldım resmen eşimde hastaneye giderken boşuna gidiyoruz bişey çıkmayacak görürsün diye söylene söylene gitti spermiyogramı zoraki yaptırdı ben kendimde Sorun beklerken onda çıktı bundan bizene diyebilirsiniz fakat sormak istedim daha önce yaşamış olanlar belki bana fikir verebilir bu konuda ne yapılabilir eşim psikolojik olarak çöktü benimle konuşmuyor ben kısırım gibi şeyler söyleyip moralimi bozuyor
Canım şunu söylemek istiyorum ilk olarak erkekler bu durumda baştan bir psikolojik çöküş yasayip biz kadınlara yükleniyor fakat zamanla kabullenip tedavi için yöntem arayisina giriyor o yüzden eşine biraz zaman ver durumu kabullenmesi için sonra tip ilerledi çok her şeyin tedavisi var allah'ın izni ile olur inşallah üzülme

Bir tek ölüme çare yok.. Ameliyat olur ve düzelir, çocukluk arkadaşımın eşinde de aynı sorun vardı ve ameliyat olmadı eşi rabbim ol dedi ve oldu hemde 2. Cocukları var :)

Başka bir konunuzda da yazmıştım, çocuk istemenize de şaşırmıstım böyle bir evlilikte. Yazdığınız bir iki konuda üzülmüştüm yaşadıklarınıza.

Bazen olmayanda da bir hayır vardır. Tedavi için acele etmeyin derim.

ben de 1 yıl sonra hamile kalmıştım neden olmuyor diye çok endişelenmiştim kendim için gitmiştim hastaneye, 1 yıl denemeyi normal karşıladıklarını 1 yıl sonra olmazsa çeşitli testler isteyecklerini anlatmıştı doktor ve ben sabırsız olduğum için kendimle ilgili testleri yaptırmıştım normal sen de sıkıntı yok demişlerdi, en son doktor dedi eşin sperm testi verecek, devlet hastanesinde şartlar bunun için çok kötü, eşim lavaboda sperm testi vermek zorunda kalmıştı.. bana da çok söylenmişti, çok acale ediyorsun daha 14 ay oldu, boşuna strese sokuyorsun beni diye diye zar zor ikna etmiştim onu.. testin sonucuna göre eşimin değerleri çok kötüydü.. ben kadın doğum doktoru bir arkadaşıma sonuçları gönderdiğimde, hareketli sperm %8 çıkmıştı hareketsiz %85 çıkmıştı. arkadaşım bana tüp bebek deneyebilirsiniz deyince, ben eşime sonuçları söyleyemedim.. daha henüz sonuçlar çıkmamış demiştim.
ben meğerse o ay hamile kalmışım.. tam eşime söyleyecektim sperm sonuçları kötü diye çünkü eşim senin moralin bozuk birşeyler var söylemiyorsun diye ısrar ediyordu.. ben de üzülmesin diye söyleyemiyordum.. o ay hastalığım gecikti ben evde bir sürü hamilelik deneyi olduğundan hiç ümitsizce yapmıştım.. ve çift çizgi çıkmıştı hayatımın en mutlu anıydı..

testi yaptıkları yerin güvenilirliği çok önemli.. biz ankara atatürk eğitim araştırma hastanesinde yaptırmıştık. test sonuçlarına göre çocuk olma ihtimali çok çok düşüktü ki ben o ay hamile kalmışım zaten..
şimdi de ikinci bebeğime 7,5 aylık hamileyim ilk bebeğim 16 aylık oldu.

Ah ne çok sordum soruyorum bir bilseniz hiç kolay değil inanın
Önceki konularınızı bende okumuştum ve çok üzülmüştüm. Allah hayırlısını versin ama durumunuz tüp bebeğe gidecek gibi görünüyor. Zahmetli ve stresli bir süreç eşinizin desteği sabrı olmazsa tek başınıza üstesinden gelmek sizin için zor ve yıpratıcı olur. İkinizde kendinizi tedaviye hazır hissetmeden başlamayın. Önce evliliğiniz bu zor sürece hazır mı ona karar vermelisiniz. Kolaylıklar diliyorum

Diğer yorumlarda dendiği gibi birsürü tedavi var birsürü ihtimal var üzülmeyin. Ama bu dönemde eşinize de destek olun,ona olan saygınızı bağlılığınızı kaybetmediğinizi hissettirin.çünkü toplumumuzda erkek infertilitesi çok ayıplanan,aşağılanan,hor görülen bir durum.yani adamın yıkılması,içine kapanması veya sözel olarak saldrganlaşması normal.örneğin böyle bir konu vardı konusahibini eşi “sen çocuk delisisin,sırf doğurmak için evlenmişsin,sanki anne olsan bi boka yarayacak” gibi ezmeye çalışıyordu.halbuki orada kendini yetersiz hissettiğini örtmeye çalışıyor erkek.çift terapisi tavsiye ederim,devletin sağladığı terapi imkanları da var.

Eşinize söyleyin hiç moralini bozmasın.
Varikosel ameliyatı olur.
Sperm illa hareketlenecek değil ama ameliyattan sonra büyük oranda düzeliyor.
Tüp bebek yaparsınız tüp bebekte hareket önemli değil, spermi seçip yumurtanın içine koyuyorlar. Dolayısı ile hareket çok önemli değil tüp bebekte.
Daha ne zor durumda olup azospermi olan insanlar var.
Ve çocukları oluyor.
Arkadaşımın görümcesinin kocası azospermi tüp bebekle oğulları oldu.
Yanlız gıdasını çok dikkat etsin.
Tavuk kesinlikle yemesin, paketli gıda yemesin, wifi olan odada kesinlikle yatmasın, yatmadan önce wifi yi mutlaka kapatın telefonu cebinde taşımasın.

Nasıl oldu nasıl doğal tedavi uyguladınız paylaşırmısınız rica etsem
yok tedavi olmadan hamile kaldım ben cnm yani varikosel var dediler ameliyat olacaktık düşünüyorduk ama ameliyat olmadan hamile kaldım ben varikosel gebliğe engel değil yani.

T Tugcedgn merhaba.
Neredeyse 1 sene olacak, doktordan çıktıktan sonra bende yıkılmıştım. Konu hakkında hiç birşey bilmiyordum.
Önce ameliyata ikimizde karşı çıktık. Kürler, macunlar, gıda takviyeleri denedim ama nafile. 6 ayın sonunda ameliyat oldu. Şimdi ameliyat olalı 5 ayımız dolacak. Ne durumda bilmiyoruz, daha test vermedik.
Bizimde değerimizi fazlasıyla etkilemişti varikosel. Hal böyle olunca da ameliyattan başka çare kalmıyor. Tüp Bebek-Erkek İnfertilite bölümünde benzer durumda olanlar var, bakabilirsin. Ameliyattan 1 ay sonrada hamile kalan var ameliyattan 1 sene geçtiği halde hala hamile kalamayanda var. Size tavsiyem iyi bir ürolog bulup mikrocerrahi yöntemiyle ameliyat olması.
Bu arada erkekler bizim gibi değil. İçe kapanıp kendini suçluyor. Ama ben bu sadece senin değil ikimizin sorunu deyip ona moral vermeye çalıştım.

Ilk evlılıgımde azospermia yanı canlı hıc sprem yoktu, bu yuzden tup bebek oldu
ıkıncı evlılıgımde ıse varıkosel ve morfoloji 1 ıdı. Buda normal yolla oldu

Tıp çok ilerledi düzelir Allah’ın izniyle💗 siz sıkıntı stres yaparsanız durum iyice kötüye gider ayrıca yapılan tedavilerin yanısıra dua da herşeyin ilacıdır.. Bu süreçte moralinizi yüksek tutun ve dua ile destekleyin ..

Hiç yıkılmayın gördüğünüz gibi çözümü var. Tüp bebek olur, aşılama olur ya da eşiniz ameliyat olur hallolur. Yeter ki moralinizi yüksek tutun en önemlisi bu. Bol şanslar 🙏

Yıkılacak bir şey yok, tedavisi var. Benim eşimde de varikosel çıktı ameliyat oldu, ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım. İkinci çocuğum, ilkinde bir sorun yoktu.

X