Doktora gitmemizle yıkıldım!

Merhaba! Hanımlar buraya çeşitli konular açmıştım ama ne zamandır eşimle bin bir türlü sıkıntıları atlatıp evliliğimize yön verip çocuk yapma kararı aldık yaşımız da malum bugün çocuk için genel muayene amaçlı doktora gittik bende bişey çıkmadı adetim vs. Düzenli fakat eşimde spermiyogram yapıldı ve hareketli sperm sayısı sıfır çıktı ileri hızlı hareket sıfır testi doktor inceledi sonuçlar düşük dedi muayene sonucu da varikosel olduğunu söyledi yıkıldım resmen eşimde hastaneye giderken boşuna gidiyoruz bişey çıkmayacak görürsün diye söylene söylene gitti spermiyogramı zoraki yaptırdı ben kendimde Sorun beklerken onda çıktı bundan bizene diyebilirsiniz fakat sormak istedim daha önce yaşamış olanlar belki bana fikir verebilir bu konuda ne yapılabilir eşim psikolojik olarak çöktü benimle konuşmuyor ben kısırım gibi şeyler söyleyip moralimi bozuyor
aynı şeyleri yaşamış biri olarak o kadar iyi anlıyorum ki sizi doktordan duyduğum o an yerin ayağımın altından kaydığını hissetmiştim.. çocuk düşünmeye başladıktan 8 ay sonra test yaptırdı eşim zorumla..zaten anlamıştım bir sorun olduğunu çünkü ovulasyon testleri ile yatıp kalktım bir türlü olmuyordu..sonuç 1 2 tane sperm çıkışı vardı bizim testte hız ileri geri hak getire bomboştu herşey.. sonrası zaten tüp bebek serüveni.. eşimden yana allaha şükür bir söz duymadım bende ona etmedim ilk duyduğunda istersem boşanabileceğimi söyledi bende hastalıkta sağlıkta diye söz verdim sana dedim o şekilde kapandı. 2 tüp bebek yaptırdım ikiside tutmadı tüm testlerim en başında yapıldı hiçbir sorun çıkmadı bende ama şimdi kayınvalidem benim rahmimin tutmadığını söylüyor :KK70:yani sorun bendeymiş :ukala: moralini bozma şimdiden güçlü ol uzun bir yol var önünüzde rabbim aratmadan versin inşallah :dua:

Evlilikte 4 yıl varikoselle geçen 3 yıl..bizde ameliyat pek fayda göstermedi ileri düzeydeydi ve ilaçlar bitkisel tedaviler hiçbiride etki etmedi, 1 aşılama 3 kerede tüp bebek denedik 4.ye hazırlanıyoruz.. Umarım siz çok beklemeden aşarsınız bu illeti :KK43:

aynı şeyleri yaşamış biri olarak o kadar iyi anlıyorum ki sizi doktordan duyduğum o an yerin ayağımın altından kaydığını hissetmiştim.. çocuk düşünmeye başladıktan 8 ay sonra test yaptırdı eşim zorumla..zaten anlamıştım bir sorun olduğunu çünkü ovulasyon testleri ile yatıp kalktım bir türlü olmuyordu..sonuç 1 2 tane sperm çıkışı vardı bizim testte hız ileri geri hak getire bomboştu herşey.. sonrası zaten tüp bebek serüveni.. eşimden yana allaha şükür bir söz duymadım bende ona etmedim ilk duyduğunda istersem boşanabileceğimi söyledi bende hastalıkta sağlıkta diye söz verdim sana dedim o şekilde kapandı. 2 tüp bebek yaptırdım ikiside tutmadı tüm testlerim en başında yapıldı hiçbir sorun çıkmadı bende ama şimdi kayınvalidem benim rahmimin tutmadığını söylüyor :KK70:yani sorun bendeymiş :ukala: moralini bozma şimdiden güçlü ol uzun bir yol var önünüzde rabbim aratmadan versin inşallah :dua:
Bende aynı şekilde ovulasın testi aldım yanılma olmasın yumurtlama döneminde diye fakat yine de olmadı

Evlilikte 4 yıl varikoselle geçen 3 yıl..bizde ameliyat pek fayda göstermedi ileri düzeydeydi ve ilaçlar bitkisel tedaviler hiçbiride etki etmedi, 1 aşılama 3 kerede tüp bebek denedik 4.ye hazırlanıyoruz.. Umarım siz çok beklemeden aşarsınız bu illeti :KK43:
Umarım herşeyin hayırlısı diyorum rabbim bir yol çizdiyse önümüze yaşayıp göreceğiz

Bende aynı şekilde ovulasın testi aldım yanılma olmasın yumurtlama döneminde diye fakat yine de olmadı
sayınız kaç peki bu hareket falan ilaçlar ve takviye gıdalarla halledilebiliyor.. morfolojide önemli bu arada .. bizim sayımız 3 ayda 1 milyona çıktı tedaviyle.. varikosel için ürolog ameliyatı tavsiye etmedi bize yani sayı artsa bile ne kadar artacak diye ki bazen ameliyattan sonra gerileyebiliyor sayı dedi.. yaklaşık 2 senedir koşturuyoruz nasip..

A0104030-898B-4F3B-9E0C-E81D9B7BCB82.jpeg

Sonuç bu şekilde varmı benzer durumda olan :KK43:
canım bizim sonuçlar da buna benziyordu ileri hareket sıfırdır doktor tüp bebekten başka şansınız yok dedi yinede bir hap verdi üç ay kullan istersen dedi birinci kutuyu aldık ama çok pahalıydı ikinci kutuyu almadı buna boş yere para vereceğime tüp bebek tedavisi olurum dedi iki ay sonra ben hamile olduğumu öğrendim esim bir türlü inanamıyordu utanmassa benden degil diyecekti çok şükür kızım suan bir yaşına girdi darısı basına

Benin esimin sperm sayisi cok cok az cikmişti.
bizde yikim yaşadik ama o zamanlar yeni gelen bir teknik ile oksijen tedavisi gordu.
gordu gormesinede tedaviye baslamadan hamile kalmişim ben:)) doktorlar bile sasirdi en dusuk ihtimalle hamile kalmiş esiniz dediler:) yinede tedavisini oldu.
simdi kizim 2 yasinda darisi basiniza ins

Aynı süreçlerden geçtim. Evleneli 3 seneyi geçti. Son 1 sene korunmayıp hamile kalamayınca kendimde bir sorun var herhalde diye doktora gittik. Bir sürü test falan derken eşimde oligospermi ve testislerde kalsifikasyon çıktı. Kısacası eşimde sperm sayısı çok az ve sperm kanalları tıkalıymış. Tedavisi de yokmuş. Benim testlerim ve sonuçlarım sağlıklı çıktı, yumurtalıklarımın da sağlıklı ve iyi sayıda olduğunu belirtti doktor. Normal yollarla çocuk sahibi olamazsınız tek çare tüp bebek dediler. Bunu ilk öğrendiğimizde yıkıldık eşim içine kapandı ve başta kendini düşünceye verdi. İşte 3 ay gibi bir süreç oldu. Anca aştık. Kendimize gelip tüp bebek denemeyi düşünüyoruz seneye. Bence toparlanmak için hem kendinize hem eşinize fırsat verin.

Başlığı görünce başka şeylere gittim aklım herkesin başına gelebilir kendinizi üzüpte yıpratmayın gerekli tedavileri olduktan sonra allahın izninle olur

varıkosel amelıyatı olabılır esınız
tup bebekte olabılır
sıkmayın canınızı bununda cozumu var

benim esimde varikosel varmis...

varmis diyorum cunku fitik ameliyati icin gittiginde ogrendik...doktor cocugun olmasi zor gozukuyor demis ama bizim 2 cocugumuz var allahtan umit kesilmez olumlu dusunun

X