Doktora gitmemizle yıkıldım!

Tugcedgn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
181
101
35
Merhaba! Hanımlar buraya çeşitli konular açmıştım ama ne zamandır eşimle bin bir türlü sıkıntıları atlatıp evliliğimize yön verip çocuk yapma kararı aldık yaşımız da malum bugün çocuk için genel muayene amaçlı doktora gittik bende bişey çıkmadı adetim vs. Düzenli fakat eşimde spermiyogram yapıldı ve hareketli sperm sayısı sıfır çıktı ileri hızlı hareket sıfır testi doktor inceledi sonuçlar düşük dedi muayene sonucu da varikosel olduğunu söyledi yıkıldım resmen eşimde hastaneye giderken boşuna gidiyoruz bişey çıkmayacak görürsün diye söylene söylene gitti spermiyogramı zoraki yaptırdı ben kendimde Sorun beklerken onda çıktı bundan bizene diyebilirsiniz fakat sormak istedim daha önce yaşamış olanlar belki bana fikir verebilir bu konuda ne yapılabilir eşim psikolojik olarak çöktü benimle konuşmuyor ben kısırım gibi şeyler söyleyip moralimi bozuyor

Merhaba! Hanımlar buraya çeşitli konular açmıştım ama ne zamandır eşimle bin bir türlü sıkıntıları atlatıp evliliğimize yön verip çocuk yapma kararı aldık yaşımız da malum bugün çocuk için genel muayene amaçlı doktora gittik bende bişey çıkmadı adetim vs. Düzenli fakat eşimde spermiyogram yapıldı ve hareketli sperm sayısı sıfır çıktı ileri hızlı hareket sıfır testi doktor inceledi sonuçlar düşük dedi muayene sonucu da varikosel olduğunu söyledi yıkıldım resmen eşimde hastaneye giderken boşuna gidiyoruz bişey çıkmayacak görürsün diye söylene söylene gitti spermiyogramı zoraki yaptırdı ben kendimde Sorun beklerken onda çıktı bundan bizene diyebilirsiniz fakat sormak istedim daha önce yaşamış olanlar belki bana fikir verebilir bu konuda ne yapılabilir eşim psikolojik olarak çöktü benimle konuşmuyor ben kısırım gibi şeyler söyleyip moralimi bozuyor
Allah aşkına varikoselin ameliyatı var artık herseye bitmiş değil sperm güçlendirici bir sürü tıbbi medikal tedaviler mevcut bütünn bunlar denendikten sonra kısırım denmeli önce tedavi sonra sabır olmazsa da Rabbimden 🙏

Kuzenimde dun gitti ayni sizin esiniz gibi birsey yok dedi ve yikildilar son care tup bebek demis doktor esinin spermleri hareketsizmis ilac tedavisi ve sonrasi tup bebekmis :KK43: ama eger ilac tedavisi yamit verirse cok uzgunum insallah rabnim mucizeleriyle tanistrir sizo de :KK43:

Profilimde bununla ilgili uzun bir konu yazdım. Lütfen okuyun sorularınızın cevabını bulursunuz. Eşimde sayı azlığı ve hareketsizlik vardı(oligospermi) tüp bebekle ilk denemede hamile kaldım. Çok şükür Allah nasip etti. Sabır ve dua yeterli.

Benim eşimde ayniydi. Varikosel ameliyati oldu. Sonra sabah ve aksam 1 tatli kasigi keciboynuzu özü pekmezi aldim aktardan onu yedi 1 ay boyunca. Ve 2. Ay hamile kaldim cook sukurm oglum 2 yasinda suan. Yani esin hic moralini bozmasin. Arkadasimin eside sperm hareketlilil sifirdi suan ikizleri var. Yani tedavisi vae sukur icinizi ferah tutun

Profilimde bununla ilgili uzun bir konu yazdım. Lütfen okuyun sorularınızın cevabını bulursunuz. Eşimde sayı azlığı ve hareketsizlik vardı(oligospermi) tüp bebekle ilk denemede hamile kaldım. Çok şükür Allah nasip etti. Sabır ve dua yeterli.
Okudum şimdi gerçekten çok etkilendim Rabbim dileyen herkese nasip etsin

Benim eşimde ayniydi. Varikosel ameliyati oldu. Sonra sabah ve aksam 1 tatli kasigi keciboynuzu özü pekmezi aldim aktardan onu yedi 1 ay boyunca. Ve 2. Ay hamile kaldim cook sukurm oglum 2 yasinda suan. Yani esin hic moralini bozmasin. Arkadasimin eside sperm hareketlilil sifirdi suan ikizleri var. Yani tedavisi vae sukur icinizi ferah tutun
Peki aynı zamanda varikoselle birlikte sperm hareketliliği sıfırmıydı sizde yoksa normalmi

Sayısı çok düşükse ameliyatla bile düzelmiyor benim eşimin düzelmedi çok düşükdü aşılamaya bile yetmiyordu bizde tüp benek yaptım 4. Denememde tutdu

Benim esimde de varikosel vardı sperm sonucu ileri hareketli sperm sayısı çok cok azdı ve doktor bize normal yolla hamile kalamayacağımı,aşılama bile yapmadan direkt tüp bebek yapacağını söyledi . Biz bunun ogrendigimizden itibaren tamamen akışına bıraktık.Baska doktorlarla da görüştük. Bize bir ilaç önerdi. Eşim onu kullandı .Şımdı 9 aylık bir bebiş annesiyim.Size söyleyebileceğim tek şey yapılacak şeyleri araştırın ama kendinizi strese sokmayın akışına bırakın.

Yakın bir tanıdığıma da doktor, "korunmayın boşuna eşinizin sperm sayısı sıfır, ameliyat olması lazım" demişti. Kocası kasık ağrıları da çok çekiyordu ekstra. Kız korunmayı bıraktı, tak hamile kaldı. 4 aylık evliyken üstelik🙈 şuan bebeleri 2 3 aylık. Allah ol deyince oluyor. Üzülmeyin. Tedavi yoluna da girin tabi ki. Ama karaları bağlamak için çok erken. Ayrıca kendine "ben kısırım" diye yüklenmesi, aynı şey sizde olsa size diyeceği anlamına gelmez. Bence günahını almayın. İnsan en çok kendine karşı acımasızdır.

Bizde de aynı problem vardı.15 sene gittigimiz her doktor çocuğunuz olmaz dedi. Son olarak gittiğimiz doktora her şeyi anlattık elimizdeki bütün tahlilleri verdik. Sonra eşim numune verdi.biz doktordan çıktıktan 15 dakika sonra doktor arayıp geri çağırdı. Sizin çocuğunuz tüp bebek yöntemiyle olur dediğinde inanamadım. Üçüncü tüp bebek denememden 3 yaşında bir kizim var.

Öncelikle geçmiş olsun. Sanırım çaresi olan bir şey. Biz de bebek düşünüyoruz sizin gibi hem ben hem eşim muayene olmak istiyoruz. Acaba eşiniz hangi bölüme göründü bu sperm testi için?

X