Doktor olsaydı..

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.362
598
34
Sehpadaki camın kırılmasıyla kolundaki damarı kesilen 3 yaşındaki Sancak Fındıklıoğlu, hastanedeki tek kalp damar cerrahi uzmanın izinli olması nedeniyle başka hastaneye sevk edilmek istenirken yolda öldü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde emlakçı 45 yaşındaki Ercüment Fındıklıoğlu ile turizmci 35 yaşındaki İlknur Fındıklıoğlu’nun iki çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Sancak, geçtiğimiz 8 Eylül’de evde tek başına oynarken cam sehpanın üzerine çıktı. Küçük çocuk, üzerinde çıktığı sehpanın camının kırılması sonucu bir anda kanlar içinde kaldı

Ailesinin çağırdığı ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun sol kolundaki atar damarın kesildiği belirlendi. Hastanede duran kalbi tekrar çalıştırılan Fındıklıoğlu, tek kalp damar cerrahi uzmanın izinli olması ve yerine başka doktorun görev yapmaması nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Talihsiz çocuk, hastaneye 15 kilometre kala, Sakartepe mevkiinde ailesinin gözü önünde ambulansın içinde yaşamını yitirdi.

Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Fındıklıoğlu’nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından alınarak annesinin isteği üzerine dedesinin oturduğu Denizli’ye götürülüp, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
http://www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberDetay/Doktor-olsaydi---.htm?ArticleID=300822

Ev kazalarından ölen ne kadar bebek çocuk var

bu acıya yürek dayanmaz küçücük yaşında melek olmuş

ya o değil de haberin başlığı nasıl da kışkırtıcı.
sanki adam çalışıyormuş da keyif çatıp gelmemiş gibi manşet atmışlar. hayır yani yasal hakkını kullanmış.
zaten çocuğun kesisi çok kötüymüş ki herhalde hastanede arrest olmuş, geri dönmüş.
doktor olsaydı ölmezdi demek yerine evde güvenliği sağlasalardı yazmak daha mantıklı değil mi yani?

olan zavallı 3 yaşındaki bebeye olmuş, yok yere ev kazasından kaybedilmiş

Ney tek kalp damar dr u var ve oda izinlimi olamaz böyle bişey
niye ki? yasal hakkını kullanmasın mı?
zaten çocuğun ilk hastade kalbi durmuş, muhtemelen uzman olsa da aynı sonuç olurdu.
her devlet hastanesinde her bölümün uzmanı olması bile saçma bir şey.
küçücük ilçe hastanesinde beyin cerrahı, kalp damar cerrahı ameliyat mı yapabilecek?
devletin saçma sapan politikaları, oy alma isteği yüzünden öyle sırf.

Senin kafan güzel heralde fethiye devlet hastanesi diyor sanki küçük bir kasaba ayrıca ben yasal hakkını kullanmasın mı dedim bir hastanede tek kalp damar drumu olur yani sanarsın diyetisyenci sizin saçma dediğiniz şey yüzünden insanlar ölebiliyor ve dr da olsa aynı sonuç olurdu demenizde ayrı bir olay.

Küçük kasaba dahi olsa bir çözüm bulunmalı.
Resmen kumar oynanıyor.
İzinli olduğu güne denk gelen acil hastalar sırf şansı yaver gitmedi diye ölmemeli

katılıyorum bibi böyle önemli bir bölümde tek doktor mu olur???

büyük ihmal bence hadi bu ağır yaralıydı zaten kurtarılamayakcaktı farz edelim

kimse yüzde yüz emin olmaz da belki zamanında müdahale edilseydi ufacık bir umut doğacaktı yavrucağa

bu miniğin dışında aynı gün bir başkası da zamanın da müdahale edilmediğinden doktor kıtlığından yaşamını yitirebilirdi

mesele doktorun izin yapması değil böyle hayati bir bölümde tek doktorun olması o bölümün başı boş bırakılması

kafam çok güzel yav he he. üslubunuza dikkat edin hanımefendi.
birincisi ben genel konuştum.
ikincisi Fethiye'de olsa tek doktor olabilir, olmayacak bir şey değil, yeterli diye başka doktor atamazlar, tayin isteyip giderler, başka yere görevlendirmeye verirler filan falan.
ilçe devlet hastanesi için bir tane cerrah yeterlidir.
işin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz tabi ki, her ilçeye bir hastane, her hastaneye her branş uzmanı olması hatalı bir olaydır, populist tavırlar bunlar.
zaten ilçe devlet hastanesinde ne ameliyatı olacak ki? hangi ilçede yapılıyor?
ekipman yok, malzeme yok, kalifiye yardımcı sağlık personeli yok, postop yoğun bakım yok.
büyük şehirlerde bile anca araştırma hastanelerinde büyük ameliyatlar yapılıyor.

büyük arter kesisiyse o çocuk her türlü merkeze sevk edilecekti zaten, kaldı ki edilmiş ve muhtemelen yapılacak her şey yapılmış.
ve de gerçekleri söylüyorum uzman olsa bile muhtemelen çocuk yine kaybedilecekti.
ayrıca doktor yoktu öldü demek yerine, 3 yaşında çocuğun olduğu evde cam sehpanın ortada ne işi vardıyı konuşsak daha mantıklı.
aile ihmali var.

Aynen fethiye bu yahu daha ne olması lazım

Aşağıda oldunuzu görüyordum bayağıdır hah dedim uzun bir metin geliyor dr hanımdan veyahut yakınından, piki
bak ama şimdi sen beni ezdin işin içinde değilim neyse tartışmaya gerek yok sizce hiç birşeye de gerek yok zaten fuzuli

İlçede doktor izne çıksa bile ilden yerine geçici olarak biri görevlendirilmeli.
Tabi ki herkes yasal hakkını kullanmalı ama burada insan hayatı söz konusu.
Kimse burada izinli doktoru suçlamıyor ayrıca sistemin hatası bu.

ezmekle alakası hiç yok, o amaçla da yazmadım, sadece gerçekten bu işin içinde olmayanlara çoğu şeyin olması gerekenden farklı olduğunu bilmiyor hepsi bu.
ayrıca farkındaysanız bibibella agresif tavır sergileyen ben değilim, tartışmıyorum da.
her şeyi çok bilen sağlık bakanlığı ve kamu hastaneleri yöneticileri çok düşünselerdi o zaman geçici görevlendirme yapmayı sanki ben yapmadım yani.

ya ne güzel de algı yönetimi yapmış valla haberi hazırlayan.
al işte kimse ev kazalarına nasıl önlem alınması gerektiğini değil başka şeyleri konuşuyor.

Tamamda beni alıntılayan sendin. Ben dr tatil yapmasın da demedim ben ilk kez duydum böyle önemli bir dalda tek dr olmasını ve onunda yerine bakacak başka dr olmamasını ayrıca hiçte agresif değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…