• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor olsaydı..

Bu ne demek her ilçede hastane olmasın her branştan doktor olmasın ne olsun peki?
mesela ilçe devlet hastanesinde bir el cerrahı ne yapabilecek?
ya da bir göğüs cerrahı?
zaten dahiliye, pediatri, kadın doğum , genel cerrahi, ortopedist vs. oluyor.
hoş oluyor da noluyor yani?
büyük ilde yaşıyorum,ona rağmen ilçesinde uzman olmasına rağmen yeterli koşul olmadığı için doğumlar merkeze geliyor mesela.
çok anlamlı oldu yani kadın doğumcu olması.
büyük devlet hastanesinde anjiyo ünitesi yok, olsa da her kardiyolog yapmıyor zateni hoop üniversiteye bu hastalar.

ya ne güzel de algı yönetimi yapmış valla haberi hazırlayan.
al işte kimse ev kazalarına nasıl önlem alınması gerektiğini değil başka şeyleri konuşuyor.
Yahu hala aynı şeyi söylüyorsun arkadaşım, kaza olur ona bir şey yapamazsın keşke olmasa ama dr un olmaması gibi bir durum olamaz olmamalı bizim demek istediğimiz bu ;)

mesela ilçe devlet hastanesinde bir el cerrahı ne yapabilecek?
ya da bir göğüs cerrahı?
zaten dahiliye, pediatri, kadın doğum , genel cerrahi, ortopedist vs. oluyor.
hoş oluyor da noluyor yani?
büyük ilde yaşıyorum,ona rağmen ilçesinde uzman olmasına rağmen yeterli koşul olmadığı için doğumlar merkeze geliyor mesela.
çok anlamlı oldu yani kadın doğumcu olması.
büyük devlet hastanesinde anjiyo ünitesi yok, olsa da her kardiyolog yapmıyor zateni hoop üniversiteye bu hastalar.
Yine aynı yere geliyoruz sağlık sistemine
Ben de işin içinde değilim ama çok acil durumlar için doktor olması gerekmez mi?
Çocuk belki o hastanede ameliyat edilemezdi ama ne bilim yerinde bir müdahale ile belki yaşatılabilirdi.

Yine aynı yere geliyoruz sağlık sistemine
Ben de işin içinde değilim ama çok acil durumlar için doktor olması gerekmez mi?
Çocuk belki o hastanede ameliyat edilemezdi ama ne bilim yerinde bir müdahale ile belki yaşatılabilirdi.

akasya ben de sistemin çarpıklığını diyorum işte.
zaten çocuğa hastanede müdahale edilmiş kalbi durduğunda. kaldı ki ambulansla gitmiş, eminim ambulans şartlarında yapılacaklar da yapılmıştır.
kalp damar cerrahı olmasa bile orda olan diğer cerrahlar bakmıştır, illa cerrahi bir branşın uzmanı vardır hastanede.
çocuğun kesisine tampon, kanama durdurucu bişeyler, fazla kanadığı için illa ki sıvısı takılıp ilacı yapılmıştır.
zaten acilde döndürülmüş, kimse kalbi duran küçücük çocuğu umursamamazlık yapmaz.
çok riskli hasta, ambulansla nakle gönderilmiş merkeze, yolda tekrar kalbi durmuş, o 15 km zaten ambulans içinde de müdahale edilir, hastaneye gelmeden müdahaleyi sonlandırmazlar, çocuk dönmemiş 2. kez.

ya o değil de haberin başlığı nasıl da kışkırtıcı.
sanki adam çalışıyormuş da keyif çatıp gelmemiş gibi manşet atmışlar. hayır yani yasal hakkını kullanmış.
zaten çocuğun kesisi çok kötüymüş ki herhalde hastanede arrest olmuş, geri dönmüş.
doktor olsaydı ölmezdi demek yerine evde güvenliği sağlasalardı yazmak daha mantıklı değil mi yani?

olan zavallı 3 yaşındaki bebeye olmuş, yok yere ev kazasından kaybedilmiş :KK43:
Aynı şeyi yazacaktım haberi okuyunca, sizin yazdığınızı gördüm.

Haberin başlığı da servis edilmesi de öyle ki sanki doktorun hatası var, adam hastayı bırakıp keyif çatmaya gitmiş.

Napsın adam izin mi kullanmasın yani. Kaldı ki yeterli müdahale imkanı yoksa cerrah olsa bile sevk edilebilirdi o çocuk.

kafam çok güzel yav he he. üslubunuza dikkat edin hanımefendi.
birincisi ben genel konuştum.
ikincisi Fethiye'de olsa tek doktor olabilir, olmayacak bir şey değil, yeterli diye başka doktor atamazlar, tayin isteyip giderler, başka yere görevlendirmeye verirler filan falan.
ilçe devlet hastanesi için bir tane cerrah yeterlidir.
işin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz tabi ki, her ilçeye bir hastane, her hastaneye her branş uzmanı olması hatalı bir olaydır, populist tavırlar bunlar.
zaten ilçe devlet hastanesinde ne ameliyatı olacak ki? hangi ilçede yapılıyor?
ekipman yok, malzeme yok, kalifiye yardımcı sağlık personeli yok, postop yoğun bakım yok.
büyük şehirlerde bile anca araştırma hastanelerinde büyük ameliyatlar yapılıyor.

büyük arter kesisiyse o çocuk her türlü merkeze sevk edilecekti zaten, kaldı ki edilmiş ve muhtemelen yapılacak her şey yapılmış.
ve de gerçekleri söylüyorum uzman olsa bile muhtemelen çocuk yine kaybedilecekti.
ayrıca doktor yoktu öldü demek yerine, 3 yaşında çocuğun olduğu evde cam sehpanın ortada ne işi vardıyı konuşsak daha mantıklı.
aile ihmali var.
Canim muhtemelen sen de sağlık çalışanısın, ama boşuna uğraşma. Sağlıkçıyı sağlıkçı anlar. Burada kendini yorma, kimse anlamaz. Kalp damar cerrahisi branşında kaç tane dr var türkiyede bilmezler. Katledilen Ersin Arslan ı ve onun bir kalp damar cerrahi olduğunu hatirlamazlar. Yaptıkları tek şey, boş yere hastaneleri, ambulanslari meşgul edip sonra da hemsireye doktora çemkirmektir.

Üzücü Allah aileye sabır versin
3 yaşında çocuğun olduğu evde cam sehpa var eleştirileri olmuş ama çocuklar çok hareketli, cam sehpa olmasaydı da bir tabak tepsi de olabilirdi. Evin her şeyini plastık veya tahta malzemeden seçmemiz gerek ama bu da pek mümkün olmuyor. Herkes evinde çocuklarını mutfaktan, fırından , cam eşyalardan uzak tutmaya çalışıyor ama bir anlık dalgınlık bile yetiyor bazen kazalara.

Back