Elimde degil, cok korkuyorum. Dun geceden beri sadece 3 saat uyudum. Yani bu, şu demek oluyor; eger kanser olsaydi doktor bunu fark ederdi ve smear istemezdi. Fark etmedi diyelim, test sonucunda kanser ciksa bile bu tedavi sansinin yuksek oldugu anlamina geliyor.. ?!???!Canım eğer annenin rahminde ilerlemiş bir kanser olsaydı emin ol durum çok farklı olurdu.Karinda asit birikmesi bile mevcut olurdu ve mutlaka ultrasyon da net bir şekilde görülürdü.Doktor ultrasyon da rahim ağzında bakıyor.Rahim içi ve ağzı ayrı değerlendirilir.Rahim içinde ileri derece kanser olsa mutlaka görülürdü.Rahim agzindada aynı şekilde.Smear kanser öncesi lezyonlari bulmak için yada enfeksiyon için istenir.Kanser öncesi lezyonlar kesinlikle kanser değildir ve yüzde yüz duzeltilir. Zaten yayılmış bir durum olsaydı sizden şimdi ileri tetkikler istenirdi.Tomogrofi histeroskopi kolposkopi biyopsi vs boşuna internete bakıp yada başkalarına sorup kafanı karıştırma lütfen.Inanki kotu bişey olduğunu sanmıyorum.
Cok cok gecmis olsun. Allah bir daha yasatmasin...Aynı şikayetlerle doktora götürdük annemi 2011 senesiydi sanırım ayda 2-3 defa adet görüyordu ve çok şiddetli oluyordu kanaması...
Birde çok ani kilo alımı başlamıştı son zamanlarda biz ilk önce spiralden diye düşündük ve spirali çıkarttı doktor ama şikayeti devam etti bir süre daha...
Daha sonra miyom çıktı ameliyata girdi rahim ve kistler alındı. Patalojiye gitti parçalar ve sonuç temiz çıktı çok şükür.
O sebeple korkma içine biraz da olsa su serpilsin diye anlattım bunu sana...
Doktorumuz amerikada belli bir süre görev yapmış iyi bir doktordu ve şu açıklaması hala aklımda “ yurt dışında kadınlar 45 yaşlarına geldiklerinde risk taşıdığı için rahatsızlıkları olsun veya olmasın rahimlerini aldırırlar “
Aslında bir yerde doğru.
Seni anliyorum canim cok haklısın.Elinde degil.Evet aynen o anlama geliyor :) diğer konununada yazdım.Okuyabilirsin ordan.Simdi araştırınca kafan daha karışır.Sen bana inan.Annenin ilerlemiş birElimde degil, cok korkuyorum. Dun geceden beri sadece 3 saat uyudum. Yani bu, şu demek oluyor; eger kanser olsaydi doktor bunu fark ederdi ve smear istemezdi. Fark etmedi diyelim, test sonucunda kanser ciksa bile bu tedavi sansinin yuksek oldugu anlamina geliyor.. ?!???!
Cok cok gecmis olsun. Allah bir daha yasatmasin...
Evet ayniyiz demekki canim. tek bir takintim var o da annem. Doktor antibiyotik verdi ilaclarini kullandigindan beri durumunun azcik da olsa duzeldigini soyluyor. Agrilari hafiflemis. İnsallah yavas yavas gecer. İste o smear testininde temiz ciktigini gorebilsem....Kıyamam ya. Ben de aynı böyleyim. Hemen paniklerim, 2 gün bile dayanamam söz konusu annem olunca. Biraz takıntılıyım hem annem konusunda hem hastalıklar konusunda. Siz de benim gibisiniz sanırım. İçinizi ferah tutun, hiçbir şey olmaz. Rahimde polip falan vardır belki. Hem en kötüsü olsa bile tedavisi var. Yüzde yüz tedavi hem de. Geçmiş olsun, umarım iyi haberler alırsınız.
Sanırım ben atlamışım bazı mesajları canım. Neden antibiyotik verdi doktor?Evet ayniyiz demekki canim. tek bir takintim var o da annem. Doktor antibiyotik verdi ilaclarini kullandigindan beri durumunun azcik da olsa duzeldigini soyluyor. Agrilari hafiflemis. İnsallah yavas yavas gecer. İste o smear testininde temiz ciktigini gorebilsem....
Ağrılarının hafiflemesi iyiye işaret.Annende iltihap var canim buyuzden antibiyotik verdi.Smear testinde bulunacak birşey olsa yani bozulmuş hucre varlığı bile olursa inan bak yüzde yüz tedavi yapılıyor.Icini ferah tut.Bunu çok iyi bir doktora gittigimde sormuştum.Kendim de araştırdım.Yazmistimya sana.Hersey iyi olacak Insallah bak göreceksin :)Evet ayniyiz demekki canim. tek bir takintim var o da annem. Doktor antibiyotik verdi ilaclarini kullandigindan beri durumunun azcik da olsa duzeldigini soyluyor. Agrilari hafiflemis. İnsallah yavas yavas gecer. İste o smear testininde temiz ciktigini gorebilsem....
Insallah canim. Hem senin dediklerin hem annemin agrilarinin hafiflemesi beni cok rahatlatti. Bir ay sonrada hpv dna testi yapilacak. Onda hele hic korkulacak birsey yoktur diye dusunuyorum. Degil mi?Ağrılarının hafiflemesi iyiye işaret.Annende iltihap var canim buyuzden antibiyotik verdi.Smear testinde bulunacak birşey olsa yani bozulmuş hucre varlığı bile olursa inan bak yüzde yüz tedavi yapılıyor.Icini ferah tut.Bunu çok iyi bir doktora gittigimde sormuştum.Kendim de araştırdım.Yazmistimya sana.Hersey iyi olacak Insallah bak göreceksin :)
Cok fazla iltihap oldugunu, iltihaptan dolayi rahminin kasildigini soylemisti doktor.Sanırım ben atlamışım bazı mesajları canım. Neden antibiyotik verdi doktor?
Geçmiş olsun canım. İçini ferah tut, geçecek elbet.Cok fazla iltihap oldugunu, iltihaptan dolayi rahminin kasildigini soylemisti doktor.
Evet canim hiç korkulacak birşey yok :) hpv bir tür virüs çoğunlukla cinsel yolla bulaşır.Aslinda hpv virüsünün çoğunluğunu bağışıklık sistemi vücuttan atıyor.Bu virüsün de çok az turu rahim agzi kanserine neden oluyor.Hpv asla bir kanser değil bir virüs canım.Eskiden bu virüsün kansere neden olduğu bilinmiyormus.Bu durumtespit edildikten sonra dunyada rahim agzi kanseri oranlarinda büyük oranda azalma olmuş.Cunku hpv varsa bile virüs tedavi ediliyor.Aslinda doktorlar cinsel hayatı başlayan bütün bayanların beş senede bir kere hpv taraması sene de bir kere de smear taraması olmasını istiyor.Hpv virüsü diyelim ki yüksek risk taşıyan bir guruptan çünkü sadece çok azı kansere neden oluyormuş bir çok çeşidi var.Iste bu yüksek risk grubundaki virüsün rahim agzi kanserine yol açması bile seneler sürüyor.Oyuzden tarama testleri çok önemli.Her bayanin yaptırması lazım ve doktor da tedbir amaçlı istemiş.Annende iltihap var insallah antibiotiklerle düzelecek.Allahin izniyle kotu birşeyi yok.Heleki senin korktuğun gibi yayılmış hiçbirşey yok canim.Hani sana cin lerden bahsetmiştim.Iste onlar smearde çıksa bile kanser değil bunu unutma canım.Sadece tedavisi olan hücresel bozukluk.Bunada ışte hpv virüsü neden oluyor oyuzden herkesin bu taramalari yaptırması lazım.Annem de yaptırdı.Doktor çok iyi yapmış istemekle smear ve hpv tamamlayıcı testler.Annenin iltihap durumu da inan birçok kadının sorunu vede tedaviyle geçecek.Sen artık üzülme lütfen.Hersey iyi olacak.Gorursun bakInsallah canim. Hem senin dediklerin hem annemin agrilarinin hafiflemesi beni cok rahatlatti. Bir ay sonrada hpv dna testi yapilacak. Onda hele hic korkulacak birsey yoktur diye dusunuyorum. Degil mi?
Annemin cok hafif bir bel agrisi disinda hic birseyi kalmadi canim. Allah a sukur gittikce duzeliyor, benim de korkularim azaliyor :) apar topar uye oldugum icin girdigim bilgiler yanlis ama yine de cok tesekkurler ilgin icin cok sagolBiraz daha iyi mi annen canım?Sen nasilsin sakinlestin dmi artık :) Sanırım bugün doğum günün.Sevdiklerinle beraber sağlıklı mutlu yılların olsun umarım.Cok mutlu ol.
Cok cok sevindim annen ve senin icin.Cok daha iyi olucak.ilaclari bittiğinde :)çok çok geçmiş olsun.Hep sağlıklı mutlu olunAnnemin cok hafif bir bel agrisi disinda hic birseyi kalmadi canim. Allah a sukur gittikce duzeliyor, benim de korkularim azaliyor :) apar topar uye oldugum icin girdigim bilgiler yanlis ama yine de cok tesekkurler ilgin icin cok sagol
Cok tesekkurler. Sen de sevdiklerinle hep guzel gunler gor insallah..Cok cok sevindim annen ve senin icin.Cok daha iyi olucak.ilaclari bittiğinde :)çok çok geçmiş olsun.Hep sağlıklı mutlu olun
Acilde yukarıda kırmızı alanda doğum ve kadın hastalıkları bölümü var. Pratisyen hekim konsültasyonla yukarı yollamıştı beni.Yahu acil ne alaka?
İnsanları boşuna endişelendiriyorsunuz. Jinekologun görmesi gerek acildeki pratisyen hekimler ne yapabilir?
Rahim kanserinde sivilce değil siğil çıkmıyor muydu?Rahim kanserinde genital bölgede sivilceler yaralar çıkar ve geçmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?