Doktor olan veya bilgisi olan ne olur yazsin kalbim bogazimda atiyor

Bu arada size bunu düşündüren ne? İltihap olması mı?

Canım çok geçmiş olsun.Iltihap oñemli bir sorun degil ki.Yani ilaclalarla filan tedavisi olur.Allah korusun yayılmış bir kanser olsa zaten doktor bunu söylerdi.Merak etme sen artık herşeyi açıkça söylüyorlar pat diye.Ultrasyon kağıdında ne yaziyor

Karın ağrısı ve bel ağrısı yeni başlamış ise acile gidebilirsiniz.
Kist ve uzamış adet kanaması için acilde bakmazlar, kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine gitmeniz gerekir. Zaten randevu da almışsınız.

Kanama miktarı çoksa, bu aşırı halsizlik yorgunluk bayılma gibi şeyler yaparsa belki kan takılması gerekecek kadar hemoglobin değeri düşmüş olabilir, o zaman da acile gidebilirsiniz.

Onun haricinde sadece uzayan adet kanaması ve kist için acile gitmeyin lütfen

Kağıt falan vermemişler ki.. ben içeriye girseydim kağıdı da isterdim, soru yağmuruna da tutardım da. Almadılar işte.

Iltihhap enfeksiyondan kaynaklanır.Smear için de endişelenme sakin.Sadece kotu durumlarda bakılmıyor.Her yıl yapılması gerekli bir tarama yöntemi ve enfeksiyon tarzı hastalıklara bakmak içinde kullanılıyor.

Kanamasi aşırı değil ama bitmiyor işte. Doktora bugün gittik ve kafam daha çok karıştı.

Ne kadar saçma sende içeri girebilirdin.Ben giriyorum.Bilgi almak senin de hakkin.Ama iltihaptan endiselenme enfeksiyon vardır.Insallah ilaçlarla düzelir.Onemli Bir şey yoktur senin düşündüğün şekilde.Merak etme canim.

Elinde ultrasyona ait bir resim yok mu.Vajinal ultrasyonda resimli görüntüsünü veriyolar
Yok vermediler. Öyle bir hastanene ki, baygınlık gecirecektim kalabalıktan neredeyse. Çok yoğundular diye uğraşmak mi istemediler bilmiyorum.

Kağıt falan vermemişler ki.. ben içeriye girseydim kağıdı da isterdim, soru yağmuruna da tutardım da. Almadılar işte.
Üzerinden vakit de geçse önceden yapılan test, görüntüleme, tahlil vb. Çıkıyor. Olmadı sonradan ister alırsınız. İnşalah hiç bir şeyi çıkmaz.

Kötü bir durum olsaydı belli olurdu yani ultrasonda? Öyle mi?

Rahim iltihabı için servisit deniyor baktım.Ve adet duzensizliginrde neden olabiliyormus.Kafani karıştırma hiç.Bak görursun insallah kotu bişey yok.Zaten rahim içine yayılan kotu bir durum olsaydı direk biyopsi alınmasını isterdi.Rahimden parça yani.Annenin önemli birşeyi yok.Bizde gittiğimizde doktor kotu durumlarda direk parça alıyoruz demişti.Ama annemd e de alınmadı.Ve smeara gönderdi.Smear enfeksiyon yada rahim ağzında değişen hucre varlığı var mi onun için yapılıyor.Onun da dereceleri var.Cin 1 cin 2 cin 3 yani bunlardan sadece cin 3 kanser öncesi lezyon oluyor ve kansere dönüşmeden yuzde yüzde tedavi ediliyor.Yani eğer doktor gözle görülen birşey olsaydı direk patolojiye gönderirdi rahimden parça alarak.Suan kotu birşey olduğunu hiç düşünmüyorum smear testinde kanser öncesi lezyon bile çıksa yüzde yüz tedavisi var.Cunku bu kanser değil.Sadece öncü lezyon.Ve dediğim gibi kotu birsey de direk patolojiye giderdi

Son düzenleme:
Kötü bir durum olsaydı belli olurdu yani ultrasonda? Öyle mi?
Tabiki hemde nasıl belli oluyor :)

Ben gerçekten sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. O kadar yardımcı oldun, o kadar rahatlattı ki. Rabbim seni, sevdiklerini ve buraya yazıp bana yardımci olan herkesi sıkıntılarından kurtarsın. Sağlık mutluluk nasip etsin.

Rica ederim canım.Sen iyi ol içini ferah tut yeter.Bende evhamli biriyim ve seni cok iyi anliyorum.Anneciginnin önemli birşeyi yok.Olsa inan bana ultrasyonda görülürdü.Biliyorum.Allahim sana ailenede sağlık versin canım.Cok mutlu olun Insallah

Çok teşekkürler

İnanın rahmi alınsa bile (Allah onu da gostermesin insallah) sukredecegim. Ben "ya kanserde, ya ilerlemişse" diye korkuyorum.

Korkmayın. Yani tabi ki Allah muhafaza etsin kanserden. Ama rahim kanseri yenilebilir bi kanser, öyle bile olsa o da geciyo. Ama hani uzun süren bi kanama yada ufak bi kist sizi bu korkuya düşürmesin yine de siz bu ihtimali uzak tutun aklınızdan . Büzüşme var dediğiniz için boyle düşündüm, açıkçası bide doktorun hoşuma gitmedi demedi düşündürdü. Smear da belli bi yasa gelmiş kadınlara ustelik kanama gibi bi sikayet varsa genelde yapılıyo korkutmasın sizi test yapılmış olması.

Tesekkurler. Ama okuyorum, aklima girmiyor beynim yandi cunku. Simdi bu smear testinde kanser olup olmadigi belli olur mu?

Aynı şikayetlerle doktora götürdük annemi 2011 senesiydi sanırım ayda 2-3 defa adet görüyordu ve çok şiddetli oluyordu kanaması...

Birde çok ani kilo alımı başlamıştı son zamanlarda biz ilk önce spiralden diye düşündük ve spirali çıkarttı doktor ama şikayeti devam etti bir süre daha...

Daha sonra miyom çıktı ameliyata girdi rahim ve kistler alındı. Patalojiye gitti parçalar ve sonuç temiz çıktı çok şükür.

O sebeple korkma içine biraz da olsa su serpilsin diye anlattım bunu sana...

Doktorumuz amerikada belli bir süre görev yapmış iyi bir doktordu ve şu açıklaması hala aklımda “ yurt dışında kadınlar 45 yaşlarına geldiklerinde risk taşıdığı için rahatsızlıkları olsun veya olmasın rahimlerini aldırırlar “
Aslında bir yerde doğru.

Tesekkurler. Ama okuyorum, aklima girmiyor beynim yandi cunku. Simdi bu smear testinde kanser olup olmadigi belli olur mu?
Canım eğer annenin rahminde ilerlemiş bir kanser olsaydı emin ol durum çok farklı olurdu.Karinda asit birikmesi bile mevcut olurdu ve mutlaka ultrasyon da net bir şekilde görülürdü.Doktor ultrasyon da rahim ağzında bakıyor.Rahim içi ve ağzı ayrı değerlendirilir.Rahim içinde ileri derece kanser olsa mutlaka görülürdü.Rahim agzindada aynı şekilde.Smear kanser öncesi lezyonlari bulmak için yada enfeksiyon için istenir.Kanser öncesi lezyonlar kesinlikle kanser değildir ve yüzde yüz duzeltilir. Zaten yayılmış bir durum olsaydı sizden şimdi ileri tetkikler istenirdi.Tomogrofi histeroskopi kolposkopi biyopsi vs boşuna internete bakıp yada başkalarına sorup kafanı karıştırma lütfen.Inanki kotu bişey olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…