Bu arada size bunu düşündüren ne? İltihap olması mı?Antibiyotiklerin çok farklı grupları var daha önce görmemiş olmanız sizi korkutmasın. Smear sonucunu bekleyin. Muhtemelen histerektomi yapılır, rahmi alınır yani. Bu çok kötü bısey sayılmaz. Kötü huylu bısey çıkmaz inşallah, siz dua edin içinizi rahat tutun inşallah..
Canım çok geçmiş olsun.Iltihap oñemli bir sorun degil ki.Yani ilaclalarla filan tedavisi olur.Allah korusun yayılmış bir kanser olsa zaten doktor bunu söylerdi.Merak etme sen artık herşeyi açıkça söylüyorlar pat diye.Ultrasyon kağıdında ne yaziyorMeraba. Gece aglayarak annemi bu sabah doktora gitmeye ikna ettim. Gittik, beni iceriye almadilar. Annemin anlattigina gore bayagi bir incelemiş, ultrason çekmiş ve doktor çok fazla iltihabı olduğunu, rahminin büzüştügünü söylemiş galiba annem tam hatırlamıyor. Bu durum hiç hoşuma gitmedi demiş doktor. Ayrıca smear testi yaptı, taa Martin 22 sinde cikacak sonuç. Kötü bir şeyden mi şüphelendi acaba? omrumde ilk kez gordugum antibiyotik ilaçlar vermis.
Kağıt falan vermemişler ki.. ben içeriye girseydim kağıdı da isterdim, soru yağmuruna da tutardım da. Almadılar işte.Canım çok geçmiş olsun.Iltihap oñemli bir sorun degil ki.Yani ilaclalarla filan tedavisi olur.Allah korusun yayılmış bir kanser olsa zaten doktor bunu söylerdi.Merak etme sen artık herşeyi açıkça söylüyorlar pat diye.Ultrasyon kağıdında ne yaziyor
Elinde ultrasyona ait bir resim yok mu.Vajinal ultrasyonda resimli görüntüsünü veriyolarKağıt falan vermemişler ki.. ben içeriye girseydim kağıdı da isterdim, soru yağmuruna da tutardım da. Almadılar işte.
Kanamasi aşırı değil ama bitmiyor işte. Doktora bugün gittik ve kafam daha çok karıştı.Karın ağrısı ve bel ağrısı yeni başlamış ise acile gidebilirsiniz.
Kist ve uzamış adet kanaması için acilde bakmazlar, kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine gitmeniz gerekir. Zaten randevu da almışsınız.
Kanama miktarı çoksa, bu aşırı halsizlik yorgunluk bayılma gibi şeyler yaparsa belki kan takılması gerekecek kadar hemoglobin değeri düşmüş olabilir, o zaman da acile gidebilirsiniz.
Onun haricinde sadece uzayan adet kanaması ve kist için acile gitmeyin lütfen
Yok vermediler. Öyle bir hastanene ki, baygınlık gecirecektim kalabalıktan neredeyse. Çok yoğundular diye uğraşmak mi istemediler bilmiyorum.Elinde ultrasyona ait bir resim yok mu.Vajinal ultrasyonda resimli görüntüsünü veriyolar
Üzerinden vakit de geçse önceden yapılan test, görüntüleme, tahlil vb. Çıkıyor. Olmadı sonradan ister alırsınız. İnşalah hiç bir şeyi çıkmaz.Kağıt falan vermemişler ki.. ben içeriye girseydim kağıdı da isterdim, soru yağmuruna da tutardım da. Almadılar işte.
Kötü bir durum olsaydı belli olurdu yani ultrasonda? Öyle mi?Canım çok geçmiş olsun.Iltihap oñemli bir sorun degil ki.Yani ilaclalarla filan tedavisi olur.Allah korusun yayılmış bir kanser olsa zaten doktor bunu söylerdi.Merak etme sen artık herşeyi açıkça söylüyorlar pat diye.Ultrasyon kağıdında ne yaziyor
Tabiki hemde nasıl belli oluyor :)Kötü bir durum olsaydı belli olurdu yani ultrasonda? Öyle mi?
Kötü bir durum olsaydı belli olurdu yani ultrasonda? Öyle Hatta kotu bişey var sa yazdığım gibi patolojiye gidiyor rahimden alınan parça.Ileri tetkik kolposkopi filan isteniyor.kolposkopide daha detaylı bakmak için.Tomografi mr isteniyor.Annenin kotu birşeyi yok canim içini ferah tut.Ben çok araştırdım.Cikolata kıstinden de ameliyat olduğum için biliyorum bu surecleri
Ben gerçekten sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. O kadar yardımcı oldun, o kadar rahatlattı ki. Rabbim seni, sevdiklerini ve buraya yazıp bana yardımci olan herkesi sıkıntılarından kurtarsın. Sağlık mutluluk nasip etsin.Rahim iltihabı için servisit deniyor baktım.Ve adet duzensizliginrde neden olabiliyormus.Kafani karıştırma hiç.Bak görursun insallah kotu bişey yok.Zaten rahim içine yayılan kotu bir durum olsaydı direk biyopsi alınmasını isterdi.Rahimden parça yani.Annenin önemli birşeyi yok.Bizde gittiğimizde doktor kotu durumlarda direk parça alıyoruz demişti.Ama annemd e de alınmadı.Ve smeara gönderdi.Smear enfeksiyon yada rahim ağzında değişen hucre varlığı var mi onun için yapılıyor.Onun da dereleri var.Cin 1 cin 2 cin 3 yani bunlardan sadece cin 3 kanser öncesi lezyon oluyor ve kansere dönüşmeden yuzde yüzde tedavi ediliyor.Yani eğer doktor gözle görülen birşey olsaydı direk patolojiye gönderirdi rahimden parça alarak.Suan kotu birşey olduğunu hiç düşünmüyorum smear testinde kanser öncesi lezyon bile çıksa yüzde yüz tedavisi var.Cunku bu kanser değil.Sadece öncü lezyon.Ve dediğim gibi kotu birsey de direk patolojiye giderdi
Rica ederim canım.Sen iyi ol içini ferah tut yeter.Bende evhamli biriyim ve seni cok iyi anliyorum.Anneciginnin önemli birşeyi yok.Olsa inan bana ultrasyonda görülürdü.Biliyorum.Allahim sana ailenede sağlık versin canım.Cok mutlu olun InsallahBen gerçekten sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. O kadar yardımcı oldun, o kadar rahatlattı ki. Rabbim seni, sevdiklerini ve buraya yazıp bana yardımci olan herkesi sıkıntılarından kurtarsın. Sağlık mutluluk nasip etsin.
Çok teşekkürlerRica ederim canım.Sen iyi ol içini ferah tut yeter.Bende evhamli biriyim ve seni cok iyi anliyorum.Anneciginnin önemli birşeyi yok.Olsa inan bana ultrasyonda görülürdü.Biliyorum.Allahim sana ailenede sağlık versin canım.Cok mutlu olun Insallah
İnanın rahmi alınsa bile (Allah onu da gostermesin insallah) sukredecegim. Ben "ya kanserde, ya ilerlemişse" diye korkuyorum.
Tesekkurler. Ama okuyorum, aklima girmiyor beynim yandi cunku. Simdi bu smear testinde kanser olup olmadigi belli olur mu?Korkmayın. Yani tabi ki Allah muhafaza etsin kanserden. Ama rahim kanseri yenilebilir bi kanser, öyle bile olsa o da geciyo. Ama hani uzun süren bi kanama yada ufak bi kist sizi bu korkuya düşürmesin yine de siz bu ihtimali uzak tutun aklınızdan . Büzüşme var dediğiniz için boyle düşündüm, açıkçası bide doktorun hoşuma gitmedi demedi düşündürdü. Smear da belli bi yasa gelmiş kadınlara ustelik kanama gibi bi sikayet varsa genelde yapılıyo korkutmasın sizi test yapılmış olması.
Canım eğer annenin rahminde ilerlemiş bir kanser olsaydı emin ol durum çok farklı olurdu.Karinda asit birikmesi bile mevcut olurdu ve mutlaka ultrasyon da net bir şekilde görülürdü.Doktor ultrasyon da rahim ağzında bakıyor.Rahim içi ve ağzı ayrı değerlendirilir.Rahim içinde ileri derece kanser olsa mutlaka görülürdü.Rahim agzindada aynı şekilde.Smear kanser öncesi lezyonlari bulmak için yada enfeksiyon için istenir.Kanser öncesi lezyonlar kesinlikle kanser değildir ve yüzde yüz duzeltilir. Zaten yayılmış bir durum olsaydı sizden şimdi ileri tetkikler istenirdi.Tomogrofi histeroskopi kolposkopi biyopsi vs boşuna internete bakıp yada başkalarına sorup kafanı karıştırma lütfen.Inanki kotu bişey olduğunu sanmıyorum.Tesekkurler. Ama okuyorum, aklima girmiyor beynim yandi cunku. Simdi bu smear testinde kanser olup olmadigi belli olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?