Doktor Muayenesi - Acilllll

brn88

!! AŞK !!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2017
1.117
2.385
Herkese merhaba,
Pazartesi günü hcg 520 idi
Çarşamba günü hcg 960 idi.
Bugun doktora muayene olmaya gidicem.
Keseyi görebilmek için muayeneyi karından ultrasonla bakıyorlar değil mi?
Başka yapılan bir işlem var mı acaba?
Ayyy çok heyecanlıyım :spor:

Canım öncelikle hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Benim doktorum hep karın bölgemden ultrasonla muayene etti. Seninde öyle olur diye düşünüyorum. Ben çok deneyimli değilim daha 23 haftalık gebeyim :anneadayı:

Herkese merhaba,
Hch carsamba 960 ise bugun 1800 civaridir karindan gozukmez kese. Vajinal gozukur. Ayrica ilk 3 ay vajinal ultrason daha saglikli. Daha dusuk ses dalgasi kullaniliyor.

Bu değerlerde kese karından görünmeyebilir.
Vajinal ultrason da isteyebilir doktorunuz...

Canım öncelikle hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Benim doktorum hep karın bölgemden ultrasonla muayene etti. Seninde öyle olur diye düşünüyorum. Ben çok deneyimli değilim daha 23 haftalık gebeyim :anneadayı:

Teşekkür ederim :) Amin inşallah :)
Maşallah, umarım sen de sağlıkla kucağına alırsın bebişi :)

Hch carsamba 960 ise bugun 1800 civaridir karindan gozukmez kese. Vajinal gozukur. Ayrica ilk 3 ay vajinal ultrason daha saglikli. Daha dusuk ses dalgasi kullaniliyor.

Yaa ama vajinal ultrason tehlikeli değil mi :KK43:
3 sene önce arkadaşım sorun yaşadı vajinal ultrasondan sonra.
O yüzden ben de korkuyorum :KK43:

Yaa ama vajinal ultrason tehlikeli değil mi :KK43:
3 sene önce arkadaşım sorun yaşadı vajinal ultrasondan sonra.
O yüzden ben de korkuyorum :KK43:
Banada ayni sehir efsanelerini hrp anlattilar. Ama doktorum ilk 3 ay vajinal ultrason daha guvrnli dedi
Vajinalde daha net goruntu aliniyor daha dusuk ses dalgasi ile. Bir sikinti varsa daha erken goruntuleniyor ve tedaviye gidiliyor.

Banada ayni sehir efsanelerini hrp anlattilar. Ama doktorum ilk 3 ay vajinal ultrason daha guvrnli dedi
Vajinalde daha net goruntu aliniyor daha dusuk ses dalgasi ile. Bir sikinti varsa daha erken goruntuleniyor ve tedaviye gidiliyor.

Anladım çok teşekkür ederim. :KK66:
Şimdi içim daha çok rahatladı :KK66:

Kızlar bilgi olsun az önce okudum ben de çok merak ediyordum bu konuyu.

Hamilelik, rahim içerisinde oluşan, dış ortamdan neredeyse izole bir durumdur. Bebeğiniz rahim içerisinde oldukça korunaklıdır ve güvendedir. Hamilelik sürecinde, doktorunuz tarafından elle yapılan muayene, spekulum takılması ya da vajinal yolla yapılan muayene ve ultrason; kesinlikle rahim içerisinde değil, rahmin dışında gerçekleştirilen, ne anneye ne de bebeğe hiçbir zarar vermeyen, düşüğe ise kesinlikle sebep olmayan uygulamalardır. Hatta sanılanın aksine, gebeliğin ilk üç ayında yapılan vajinal muayeneler, pek çok durumda, karından yapılan ultrasondan çok daha kesin bilgiler verebilmektedir. Örneğin gebeliğin ilk dönemlerinde, bebeğin kalp atışı karından net bir şekilde alınamazken, vajinal ultrason ile çok daha kolay duyulabilir. Ya da hamilelik sürecinde, sıkıntı yaratabilecek patalojik oluşumlar bu şekilde daha çabuk ve çok daha kolay görülebilmektedir. Özellikle hamilelikte, kanama gibi bir durum oluşursa, vajinal olarak bakılmadan, kesin bir fikir verilmesi mümkün değildir.

Hamileliğiniz sırasında, hiç korkmadan ve çekinmeden vajinal muayene yaptırabilirsiniz.

Herkese merhaba,

Değerinize bakılırsa henüz 4 haftalık olmalı yanılmıyorsam. Alttan ultrasonla da bakabilir çünkü üstten ultrasonla göremeyebilir. Benim 7 haftaya kadar alttan ultrasonla baktı. Bir zararı yok bu konuda endişe etmeyin sakın.

Değerinize bakılırsa henüz 4 haftalık olmalı yanılmıyorsam. Alttan ultrasonla da bakabilir çünkü üstten ultrasonla göremeyebilir. Benim 7 haftaya kadar alttan ultrasonla baktı. Bir zararı yok bu konuda endişe etmeyin sakın.

Şuanda 5,5 - 6 haftalık sanırım. Öyle hissediyorum :)
Dün ultrasonda keseyi gördük. karından baktı. Neden vajinal bakmadığını bilemiyorum.

Şuanda 5,5 - 6 haftalık sanırım. Öyle hissediyorum :)
Dün ultrasonda keseyi gördük. karından baktı. Neden vajinal bakmadığını bilemiyorum.

6 haftalık olsa bebeği çok minnak görürdünüz :) sadece kese göründüyse 4-5 haftalık filan olmalı:) normalde ufakken alttan bakılıyor 6 haftaya kadar ama her dr farklı tabi :)

6 haftalık olsa bebeği çok minnak görürdünüz :) sadece kese göründüyse 4-5 haftalık filan olmalı:) normalde ufakken alttan bakılıyor 6 haftaya kadar ama her dr farklı tabi :)
Evet olabilir. Bu haftalık durumlarını da pek anlayamıyorum zaten :KK70:

Evet olabilir. Bu haftalık durumlarını da pek anlayamıyorum zaten :KK70:
İlk başta bende anlamıyordum :anneadayı: yavaş yavaş anlarsın 6 haftaya kadar kese oluşuyor,6 haftadan sonra bebek,8 haftada kalp atışlarını duyarsın,el ve ayak tomurcukları oluşur o haftaya kadar işte :) sonra hıphızlı büyüyor :emir_bebek:

İlk başta bende anlamıyordum :anneadayı: yavaş yavaş anlarsın 6 haftaya kadar kese oluşuyor,6 haftadan sonra bebek,8 haftada kalp atışlarını duyarsın,el ve ayak tomurcukları oluşur o haftaya kadar işte :) sonra hıphızlı büyüyor :emir_bebek:
Zaten öğrendiğimden beri acayip heyecanlıyım. Yerimde duramıyorum. :spor:
Bir bebeğimin olacağını düşündüğüm her an nefesim kesiliyor felan... :anneadayı:
Bir an önce kucağıma alacağım anı bekliyorum :anne:
Allah isteyen herkese istediği kadar versin inşallah :KK51:

Zaten öğrendiğimden beri acayip heyecanlıyım. Yerimde duramıyorum. :spor:
Bir bebeğimin olacağını düşündüğüm her an nefesim kesiliyor felan... :anneadayı:
Bir an önce kucağıma alacağım anı bekliyorum :anne:
Allah isteyen herkese istediği kadar versin inşallah :KK51:

Evet gerçekten çok güzel inanılmaz bir duygu :) kalp atışlarını duyduğun zaman çok güzel hissediyorsun :) ya ben hamile kaldığımdan beri kendimi inanılmaz derecede mutlu hissediyorum :) :nazar: içimde büyüyen minik bir mercimek var :KK200:
Allah isteyen herkese versin inşallah.

Evet gerçekten çok güzel inanılmaz bir duygu :) kalp atışlarını duyduğun zaman çok güzel hissediyorsun :) ya ben hamile kaldığımdan beri kendimi inanılmaz derecede mutlu hissediyorum :) :nazar: içimde büyüyen minik bir mercimek var :KK200:
Allah isteyen herkese versin inşallah.
Kalp atışını duyduğumda bayılabiliriimmmm :21:

X